Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
tydýt - Příspěvky:240
Re: Zoraki HP-01
Příspěvek
od tydýt » 17 zář 2013 10:50
Je potřeba to tu trochu pročíst....téměř vše už tu je....vlákno - např.Optika na pistoli a pod.
Nosím taky různě a žádnej problém (kryt má taky)

a hlavně to sem nepatří....jsme úplně OFF....pardon
-
Redys
Příspěvek
od Redys » 17 zář 2013 11:06
Tydýte co se rozčiluješ, napsal jsem svůj názor ne? Doporučil jsem to, co vyhovuje mně. jestli tě to sere, tak nechoď na fórum ale piš příspěvky do diskuzí idnes

....možná za pár let....
-
mates444
Příspěvek
od mates444 » 17 zář 2013 11:35
tydýt: No tlačítko "hledat" znám, ale tak nějak mi nechce najít nic o optice přímo určené pro pistoli, teda kromě jednoho walthera, kterýho nikdo nepoužívá, páč je nejspíš naprd. Proto jsem se ptal na tip.
Já se uzavřenýho nezastávám, ale určitý výhody tam vidím. Ale ať si každej vyzkouší sám, co pro něj bude lepší.
Jak píšeš. Vše už tu je. Včetně výhod a nevýhod obou typů kolimátoru.
-
Artur Dent - Příspěvky:18
Příspěvek
od Artur Dent » 17 zář 2013 13:09
Ajaj, opravdu jsem tu nechtěl svým dotazem rozpoutat flamewar
Ten Nikko tubus - nevýhody (pro mě): pistoli střílím nejvíc doma nebo na zahradě, maximálně v lese kousek od baráku, takže odolnost neřeším. Za druhé, je to obluda obrovská a těžká - představoval jsem si kolimátor, který dám i s pistolí do kufříku, to je asi nejvíc limitující faktor. Naopak výhody: hodil by se i na pušku, kterou naopak občas vyvezu na vandr (tudíž jen jeden kolimátor pro obojí) a asi výhoda největší - zkoušel jsem ho a vyhovoval mi.
Ten "puškohled" bych vyzkoušel hned - zas tolik nestojí, ale nechce se mi na úplně nové pistoli hned zlikvidovat záruku pilováním drážky do lišty. Říkám si, že bych měl alespoň měsíc počkat, jestli se neobjeví nějaká vada.
Každopádně všem díky za názory

Naposledy upravil(a)
Artur Dent dne 24 zář 2013 09:37, celkem upraveno 1 x.
-
Redys
Příspěvek
od Redys » 17 zář 2013 13:17
Velké je to jen na pohled, ale na pistoli to vypadá super. Z kufříku jsem vyřezal kus té pěny a vleze se mi to tam aj s tím.
....možná za pár let....
-
tydýt - Příspěvky:240
Příspěvek
od tydýt » 17 zář 2013 14:37
Nemějte strach o mé duševní zdraví, kluci.....mě jen tak něco nerozhodí a už vůbec né na tomto fóru

)))))))
Vlastně ani nevím z čeho tak usuzuješ???
......jen jsem psal svůj názor a myslím si bez invektiv či nějakých útoků=normální diskuse....
a těch pistolových je kvanta, jen se mi to nechce hledat.....kdysi jsem to řešil u sebe, tak v tom mám vcelku jasno....prolezl jsem snad všechno a hlavně jich hafo odzkoušel než jsem se rozhod....
a věř, že do té pistolové optiky se kouká hodně podobně jak do toho kolíku

U mě byl rozhodující faktor velikost!!!! A to ta Delta je!!!! Nic menšího v této cenové relaci jsem nenašel....a věřím, že Zorce by slušela.....tydýýýýýt
-
bodie - Příspěvky:18
Příspěvek
od bodie » 22 zář 2013 13:31
To Artur Dent:
No ja mam na Zorke JGBGM7 4X 30mm s laserom a som velmi spokojny. Pumpuje sa to bez problemov. Nezavadzia. Trocha mi vadi hrubsia osnova, ale inak super. Na vacsie vzdialenosti strielam cez puskohlad, na blizsie ciele -napr. plechovky- s laserom.
http://bodie11.rajce.idnes.cz/Zoraki_HP ... CF0252.jpgBenjamin Marauder, Delta titanium 4-16x42
ZorakiHP-01 Ultra,JGBGM7 4x30 with laser dot
-
cannis
Příspěvek
od cannis » 22 zář 2013 18:47
Ta osnova není hrubsia ale OTŘESNÁ!!! Koupil jsem to taky a šlo to z pistole po jednom odpoledni.
Reflex je naproti tomu skvělej, ten bod nemá chybu, někomu to může přijít velký ale jak psal mates do tubusu se rychleji zorientuješ a líp koukneš, než do otevřenýho. Každý si vybere co mu nejlíp vyhovuje, já se vrátil k pevným. Mimochodem Piku ten reflex používal na Cutlasovi a měli byste vidět ty terče

, ovšem Piku trefí se vším.
-
bodie - Příspěvky:18
Příspěvek
od bodie » 23 zář 2013 22:10
Je pravda, ze na terc s tym nestrielam, len na plechovky. Tam mi ta OTRASNA osnova az tak nevadi.
Inak ten tubusovy kolimator by som rad vyskusal.
Benjamin Marauder, Delta titanium 4-16x42
ZorakiHP-01 Ultra,JGBGM7 4x30 with laser dot
-
greywolf
Příspěvek
od greywolf » 27 zář 2013 18:15
to Tydýt:Můžeš prosím tě hodit fotku svojí Zorky s otevřeným kolimátorem na vlákno?A když tak odkaz na e-shop...
to Redys:..Odkaz na shop bezva,cena je ouplně v pohodě,jen bych rád viděl,jak vypadá v reálu na tvojí pistoli..tudíž jestli lze,tak prosím taktéž o foto..
Výhody a nevýhody obou typů kolimátoru už byly rozebrány,takže se asi rozhodnu pouze podle vzhledu..Mám kratší verzi Zorky,tak tam nemůžu cpát nic velkýho..
Jinak bezva hračka,na turka opravdu čistě zpracovaná...uvidíme,co vydrží

Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
-
Artur Dent - Příspěvky:18
Příspěvek
od Artur Dent » 27 zář 2013 22:59
greywolf: Já nakonec koupil ten tubus, protože jsem ho alespoň měl vyzkoušený. Co mě ale nemile překvapilo je intenzita bodu na nejnižší úroveň - svítí moc. Když si střílím doma na dýlku chodby, kde je poněkud horší světlo, tak mi to dělá úplnou hvězdičku. Venku je to super, ale v tý chodbě prostě bída. Další věc je, že je třeba stejně udělat na lištu další drážku - sice to jde i bez ní, ale není to úplně ono... Já bych jinak kolimátor ani neřešil, ale oči už jsou prostě horší. Vždycky mě bavilo střílení přes normální mířidla, ale teď vystřelím desetkrát a pak už hledí, mušku a cíl dohromady nedám

-
greywolf
Příspěvek
od greywolf » 28 zář 2013 07:48

Vojtěch:Díky za fotku,tenhle by byl asi v pohodě,co to je za kolimátor?...Jen doufám,že ne Walther..

Artur Dent:...Otevřený mířidla jsou fajn,ale na plinkačku se kolimátor hodí

..Zatím jsem žádnej na nic nedával,na Drulovce jsem nakonec měl klasickej puškohled,protože jsem dal puškovou pažbu...Tak teď trochu pátrám,hlavně po něčem,co už se někomu osvědčilo...
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
-
Vojtěch - Příspěvky:60
Příspěvek
od Vojtěch » 28 zář 2013 09:50
Je to Delta Minidot,šikovná je na tom automatika intenzity bodu a když si člověk pohraje s nastavením tak se s tím dá fajnově trefovat.Potřebuji ještě jeden kolimátor na HW75 a dám na to pravděpodobně zase tento.Při použití na Zorku je potřeba malá úprava montáže propilováním jejího středu ze spoda na přední straně kde je výstupek na mušku který trochu překáží.
V.
-
mtarnovsky
Příspěvek
od mtarnovsky » 28 zář 2013 10:47
Artur Dent:
Mne na koliminátore nejde nastavit intenzita,iba červený alebo zelený bod,ale doma v chodbe keď to moc silno svieti ,riešim to tak ze dam do koliminátora skoro úplne vybitú batériu a potom je to akurát.
Hatsan AT44-10w 5,5 + Leupold 4-24x50e+pumpa
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620