Zoraki HP-01

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
greywolf
Re: Zoraki HP-01

Příspěvek od greywolf » 28 zář 2013 11:09

to Vojtěch:Díky Vojto,nejspíš do něj půjdu...tuším,že stojí něco málo přes dvě ticky a to by taky šlo :wink: ...
...Když se posune dál od mušky je nutné ještě něco pilovat?Nerad bych hned do montáže zasahoval..Předpokládám,že montáž je součástí kolimátoru...

Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
Vojtěch

Příspěvek od Vojtěch » 28 zář 2013 12:54

Montáž není součástí,kolimátor je k ní přichycen dvěma šroubky ze shora a montáž musíš dokoupit(na výběr je Weaver a 9-14mm kolejnice).Dál od mušky to dát nejde,protože ti musí do výřezu v Zorce zapadnout tělo šroubu montáže.Po nasazení to na montáži není vydět a určitě je to lepší řešení jak pilovat další žlábek do pistole.
V.
greywolf

Příspěvek od greywolf » 28 zář 2013 13:01

Jj..Už jsem na to koukal...Do pistole určitě drážku dělat nebudu :wink: ..Jinak díky za tip...
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
tydýt

Příspěvek od tydýt » 30 zář 2013 12:20

to greywolf: já to mám na flobce....viz vlákno Tramp.....Vojtěch to vychytal...
to že není součástí je i výhoda....jednak si můžeš vybrat a jednak můžeš montáž upravit a nepříjdeš o záruku na kolíku!!!!
A z toho senzoru na tu intenzitu jsem měl opravdu strach a dnes je to jedna z věcí, kterou nejvíc chválím a bezvadně to funguje ;-)
Redys

Příspěvek od Redys » 30 zář 2013 16:27

greywolf píše:to Tydýt:Můžeš prosím tě hodit fotku svojí Zorky s otevřeným kolimátorem na vlákno?A když tak odkaz na e-shop...
to Redys:..Odkaz na shop bezva,cena je ouplně v pohodě,jen bych rád viděl,jak vypadá v reálu na tvojí pistoli..tudíž jestli lze,tak prosím taktéž o foto..
Výhody a nevýhody obou typů kolimátoru už byly rozebrány,takže se asi rozhodnu pouze podle vzhledu..Mám kratší verzi Zorky,tak tam nemůžu cpát nic velkýho..
Jinak bezva hračka,na turka opravdu čistě zpracovaná...uvidíme,co vydrží 8)

Dřív to nešlo... :wink:
Přílohy
Zorka kufr.jpg
Zorka.jpg
....možná za pár let....
greywolf

Příspěvek od greywolf » 30 zář 2013 18:03

Redys:Díky za fotku s tlumítkem i bez...Na té dlouhé vypadá tubus fajne,na krátkou dám spíš otevřenej...
Ono to na plechovky bude stačit.Zatím se s pistolkou zkouším kamarádit a je to opravdu příjemná střelba..Pořád podvědomě čekám zpětnej šťouchanec a ono nic..
S pistolema nemám moc zkušenosti a bez opory to pořád strhávám :?
Jeden dotaz:...Ke konci pumpnutí,když pistoli pomalu zavírám,tak od druhého pumpnutí si trošku odfoukne..při rychlém dovření nic..Je to normál?
To Tydýt:Díkes za názor,Delta to vyhrála :)
Vojtěch

Příspěvek od Vojtěch » 30 zář 2013 18:52

Mně to taky při pomalém zavírání zafuní,jak popisuješ.
Redys

Příspěvek od Redys » 30 zář 2013 19:00

Taky odfukuju :)
....možná za pár let....
greywolf

Příspěvek od greywolf » 01 říj 2013 05:28

:arrow: Redys:Poslyš...jakpá ty jsi přidělal tlumítko na krátkou hlaveň,já tam moc prostoru nevidím..A copak je to za kompik?Vím,jsu strašně zvědavej,ale vypadá to dobře a jelikož jsem chtěl Ultru a neměli ji,tak móóóžná tohle by bylo řešení... :idea: :wink:
Redys

Příspěvek od Redys » 01 říj 2013 08:34

Musíš koupit takovou krátkou, která má zepředu na hlavni našroubovanou krytku - taková ozdobná matička. Tu sundáš, necháš si vyrobit redukci z hlavně (závit m8 vnitřní), na tlumič 1/2 UNF venkovní a sešroubuješ do kopy. Hlavní je, aby na té redukci byl doraz pro přišroubování tlumiče, prostě aby šel dotáhnout tlumič na fest. Jinak když bude volný tak ti to bude střílet každá rana jinam. Tlumič na fotkce je EVANIX - vyměnil jsem ale celý vnitřek, protože ty plastové vršky jsou naprd. Jinak suveréně nejlepší tlumidlo je od HW, stojí sice 12 kil, nevzleze se do kufříku, ale lepšího na světě není, to ti tady potvrdí každý :)
....možná za pár let....
cannis

Příspěvek od cannis » 01 říj 2013 09:40

Ale kdepak, do kufříku se vleze,netřeba kupovat originál. Stačí obrátit se na Josef1000 a máš tlumitko za polovic se stejným efektem.
Redys

Příspěvek od Redys » 01 říj 2013 09:48

Anebo :)
....možná za pár let....
greywolf

Příspěvek od greywolf » 01 říj 2013 17:40

Tak ozdobnou krytku jsem na svojí pistoli neměl,takže to zatím nechám pasé...vrtat do pistole,když s ní neumím ještě střílet nemá význam..Jinak kolimec je už namontovanej,propiloval jsem předek montáže,jak bylo řečeno a paráda...Teďka ještě jak ho nastřelit :roll: ...Počítám,že je to podobný jako u puškohledu,dvěma šroubkama seřídím vertikál a horizontál a v ideálním nastavení dotáhnu dva šroubky zezadu kolimátoru a tím seřízení zamknu,je to tak?
Moc jsem to ještě neštudoval,ale nějak nevím,jak používat přiložené kolečko..nejspíš je to pomocník při seřizování koliku..To už by asi mělo být všechno v optice,ale když už jsem to tady načal...tak to snad už nebude o moc víc OT.
Jo,abych nezapoměl,nikde žádný off/on...Znamená to tedy,že když zaměřovač schovám do krytky,tak se automaticky vypne?....Díky za trpělivost :wink:
Artur Dent

Příspěvek od Artur Dent » 02 říj 2013 01:01

Greywolf, Vojtěch, Redys: Mně Zorka nějak neodfukuje - teda mám Ultru, která by měla dát čtyři pumpy - ale zkusil jsem pět a neodfouklo nic - výsledkem bylo, že krabice s nějakýma papírama, na kterou střílim na jeden pump, šla durch a ještě jsem prostřelil dveře, sice jen takový ty papundekláky, ale stejně je to dost...

Jinak ještě ke kolimátorům - ten tubus Nikko Stirling mi prostě kvůli chybějící drážce nesedí přesně v ose a to je na prd. Počkám ještě měsíc, a budu pilovat... Stejně chci nějakej pistolovej puškohled na delší střelbu.
mojedx

Příspěvek od mojedx » 02 říj 2013 13:02

to nikko - bruskou zbruš ten šroub, co tam zavazí, ale nepřežeň to jak s broušením, tak i s utahováním při montáži. Taky to tak mám a naprostá spokojenost. Jenom jsem musel odlepit, pootočit a ořezat přečnívající kraje toho polstrování v kufříku, aby se to tam celé vešlo, to nikko je fakt veliké, ale zato velikost obrazu (když to srovnám s walterem, co je jak brčko od sodovky) tak je přímo obrovská, minimální černá plocha.

Pistolové puškohledy jsou docela drahé, zkus kolimátor se zvětšením 2x - ten pro pistoli stačí, tvoje chyba bude vždycky větší.
Odpovědět