Je tu jeden rozpor - v nových návodech se píše aby se nenechávala natlakovaná, zatímco na str. 7 tohoto tématu se píše že v návodě píšou aby se nechávala natlakovaná:
Dalsi vec-vyrobce doporucuje skladovat pistoli v natlakovanem stavu, kazdy tyden pry tam mame dofouknut 2 pumpnuti pokud pistole je delsi dobu nepouzita. Tim zachovavame tesnici gumicky dele v provoznim stavu a "spravne udrzujeme" tlakovou nadobu, coby kartus.
Máte někdo ten ještě starý návod?
Nový návod - včetně toho z uloz.to:
CAUTION:
The system incorporated in the air-gun is not designed to remain under prolonged pressure. For this
reason, when not in use your air-gun should not be kept in air-compressed condition (This warning is
for hit rates in shooting, but not for expected life for this air-gun).
Ahojte,
mohli by ste prosím hodiť nejaké nástrely? Mám doma Slaviu 634 a tie rýchlosti, čo uvádzate pri Zorke, vyzerajú byť rovnaké ako pri Slavii. Už len tá presnosť by ma zaujímala. AK to má byť presne ako Slavia, tak to mi je už asi lepšie mať Zorku, keďže je menšia. Hodne mi to pomôže pri výbere. Ďakujem veľmi pekne.
OneTouchy píše:Ahojte,
mohli by ste prosím hodiť nejaké nástrely? Mám doma Slaviu 634 a tie rýchlosti, čo uvádzate pri Zorke, vyzerajú byť rovnaké ako pri Slavii. Už len tá presnosť by ma zaujímala. AK to má byť presne ako Slavia, tak to mi je už asi lepšie mať Zorku, keďže je menšia. Hodne mi to pomôže pri výbere. Ďakujem veľmi pekne.
Přesnost na pistoli je super mam zorku 4.5 s puškohledem a přesnost je dobrá aspon pro mě . Střilím ale jenom na 8m a jedno pumpnutí . Pořid si zorku ke slavce jsou to uplně rozdilne zbraně .
Zdar Borci ,tak jsem se stal také před týdnem majitelem ZORAKI HP-01 ULTRA 5,5 verze.Zatím mám odstříleno cca 800 ran a začátky byli celkem krušný.Vzhledem k tomu že jsem zbraň koupil na základě tohoto fora a pak jsem byl nemile překvapen přesností střelby.Ted už vím že nepřesnost není ve zbrani ale ve střelci přecejen jsem nestřílel aspon 10 let.Začínám se pomalu a jistě do toho dostávat na terč už dosahuji průměrně 80 bodů a z mého pohledu je ta zbraň naprosto super a dost přesná jediný co bych tomu vytknul jsou ty mířidla na můj vkus dost hrubý ale dá se na to zvyknout.Střílím zatím na terč do 10m na 1 pumpnutí uplně v pohodě. Obdivuju ale některý střelce tady viz i recenze Alexxuse že s tím dokázal střílet na 30m s takovou přesností já když se kouknu přes ty mířidla na takovou vzdálenost tak nemám absolutně šanci ikdyž věřím že osadit tu zbaň optikou tak to jde.Jen se chci zeptat majitelů v návodu je napsano že v případě znatelného snížení výkonu se doporučuje vyměnit ty O-kroužky ale kde je mám vzít ty měli být součástí já jsem je u zbraně neměl? Dík za odpověď
Tak miřidla sou hruba zas se tim rychlejc zamíří na 4.5 mám malej puškohled tam sem sice přesnější ale pomalejší . Na jeden pump to stačí v pohodě dnes sem tak domacky testoval na plechovce od fazule vzdalenost 8m . zorka v 5.5 jedno pumpnuti prostřelí jednu stěnu plechovky a dva pumpy prostřelí i druhou stranu . Zorka 4.5 na tři pumpnutí prostřelí plechovku a ještě 50listu z katalogu za plechovkou .
Tak jsem dva dny také majitelem téhle pistole ve verzi ULTRA 4,5. Doslova mě to chytlo a oba dny jsem strávil kolem dvou hodin střílením. Ze vzduchové pistole jsem totiž střílel naposledy v dětství, když jsme se s dědou střídali o Lovku a prášili to na zahradě do plechovky.Docela mi to hezky lítá – na patnáct metrů jednoruč jen přes mířidla se vejdu do deseticentimetrového rozptylu, nesmějte se - u mě je to fantastické, protože na pistoli jsem byl vždycky dřevák. Ať dělám, co dělám, při stisknutí spouště pistolí vždycky pohnu. Ale tohle mi nějak hezky sedí v ruce, tak to není tak hrozné. Doufám, že se budu ještě zlepšovat.
Proč ale píšu. Uvažuju o koupi kolimátoru, chtěl bych spíš něco menšího, lehkého a za rozumné kačky (cca 3 tisíce). Dá se říct, že jsem zúžil výběr na tyto dva: http://www.sightmark.cz/index.php?lg=cs ... il=SM13001 http://www.binox.cz/kolimatorove-zamero ... r-minidot/
Můžete někdo poradit, či odradit? Máte někdo zkušenosti?
A dál mě zaujal tenhle pistolový puškohled na delší vzdálenost: http://www.colosus.cz/puskohled-walther-2x20/
Tady mám trochu obavu, jestli nebude překážet při pumpování. A jestli má pevnou montáž, aby při pumpování nedocházelo k nějakému „uhnutí“…
V 4,5 mm dělá celkem pěkné dírky, tady, na stránce 24 jsem dával fotky, jak vrtá koženou bundu durch.... Asi by to nezabilo, ale diabolku bych si špičkou nože ze špeku dloubat musel...
P.S.: alá reklama, ta moje, co je na fotkách je i s kolinátorem pořád volná, když by někdo chtěl....
tak já jen mohu říct, že tu Deltu mám a za mě dobrý....mám ji na flobce a zatím nebyl jediný problém....a menší jsem opravdu nenašel...tedy v této cenové kategorii....jsem až překvapen jak to hezky funguje....paráda.....tydýýýt
Já mám tubusový kolimátor http://www.lovecky-obchod.cz/kolimator- ... 30-weaver/ a maximální spokojenost, do otevřeného bych nešel, zkoušel jsem, tubus mi příjde lepší za denního světla. Úplně malinkatá tečka, mám ho na Zorce, takže můžu potvrdit, že tam pasuje s tou montáží co je na odkazu.
a já bych zase nešel do tubusu.....nikdy jsem s tím problém neměl(denní světlo) včetně přímého slunce(je tam senzor, který to hlídá)!!!! Jsou to jen bludy lidí, kteří přes to nikdy nekoukali!!!!
Nějak mi ten princip těchto tubusových kolíků uniká.....k čemu to je????? To raději už rovnou pistolovou optiku....máš tam i svítící body(podle modelu) a navíc jsou tam i variabilní přiblížení.....je to na uvážení každého soudruha.....
Tak já vidím výhodu třeba v odolnosti. Mám pořád zorku s tubusovým někde pohozenou, nosím ji v batohu a s nasazenejma krytkama nemám vůbec o kolimátor strach. Do otevřenýho je trochu příjemnější se dívat, ale je to o zvyku.
Máš nějakej tip na kloudnou pistolovou optiku? Já teda ne... Ono ani s pistolí v nataženě ruce asi moc pohodlně do žádnýho puškohledu koukat nepůjde.
Navíc tubusovej kolimátor tě nutí do něho čučet pěkně rovně, což je myslím taky plus.