CZ 858 Tactical

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
mmaass
Kontaktovat uživatele:
Re: CZ 858 Tactical

Příspěvek od mmaass » 28 kvě 2013 20:33

Prave, ze mam pevna miridla..takze to bude asi trochu porod :?

Makarov 9mmMak, CZ 858 Tactical 4V, G19
http://www.black-hawk.cz
inliner

Příspěvek od inliner » 28 kvě 2013 20:50

Sroubovat musku vertikalne je celkem v pohode a na stranove posouvani staci treba truhlarska svorka z obi. Par naboju na to ovsem spotrebujes. Me to strili akorat trochu vys tak prenasim. To nestalo ani za poruseni zafixovani musky lakem.
Igrlik

Příspěvek od Igrlik » 29 kvě 2013 12:21

inliner píše:...a na stranove posouvani staci treba truhlarska svorka z obi.
...
Tak to si šťastný človek! Keď všetky domáce pokusy o posun zlyhali, šiel som za známym do neďalekého autoservisu a vo zveráku s čeľusťami 15cm a pákou 40cm, nosič mušky podložený smrekovou fošnou, cez Cr-Va bit na druhej strane, ja som držal kosu a on plnou silou na páke zabral a až tak sme to pohli. :mrgreen:
vesavi

Příspěvek od vesavi » 12 čer 2013 12:30

zdary. neměl jste náhodou též někdo tu čest poznat tuto "vychytávku"? zajímalo by mě, kterak jste/byste součástku upravili, aby pasovala. buď to převrtám a rozpadne se, nebo nechám být a budu mít mezi pažbou a rámem mezeru pro lapání bordelu...nebo to něčím utěsním...tak jako tak původní plán nakoupit a nic nemuset bastlit se nepovedl... díky :|
Přílohy
DSC_0011.jpg
inliner

Příspěvek od inliner » 13 čer 2013 09:32

mozna bych vysrouboval napred ten redukcni sroub :lol: :lol: :lol:
vesavi

Příspěvek od vesavi » 17 čer 2013 11:21

inliner píše:mozna bych vysrouboval napred ten redukcni sroub :lol: :lol: :lol:
podívat se z druhé strany, abych zjistil, že původní závit je větší, by mě nenapadlo ani za tisíc let. díky :P
FTC

Příspěvek od FTC » 25 čer 2013 21:10

Už několikrát se tady řešil problém, že kosa je SCOPEKILLER. Přemýšlel někdo z vás nad výrobou bufferu??? Díval jsem se na dosedací plochy nosiče závorníku, ten by snesl malý úpravy, aby se dala guma použít s největší dosedací plochou... Myslím, že by buffer mohl být v mnoha ohledech užitečný.
FTC

Příspěvek od FTC » 03 črc 2013 16:17

NEW INFO.---------

K tomu bufferu, ten jsem provizorně vyrobil a vyzkoušel 100 ranami. Buffer jsem vyřízl z 2mm silný vulkanizovaný gumy podle profilu patky krytu závěru od Gunexpertu a jeho vratných pružin. Kupodivu kosa o poznání míň kope a tolik netříská závěr, ale na druhou stranu ta moje guma je z málo odolnýho matroše a po 100 ranách je zralá na výměnu. Zadní dosedací část nosiče závorníku by potřebovala odfrézovat ten výstupek mezi pružinama, potom by guma vydržela mnohem větší počet výstřelů, ale to udělám až časem....

--------------------------------------------------------------------------------------------

Jinak koupil jsem si novou CZ858 Tactical s přepákovaným spoušťovým mechanismen od p. Černýho. Při nákupu jsem udělal standartní prohlídku funkčních částí, kdy zbraň nesla známky dřívějšího opotřebení ještě před opravami ve voj. závodech. Tělo zbraně v pěkným stavu, vodící drážky neměly vyklepaný prolisy od závorníku a závory. Lauf vypadal, že by potřeboval protáhnout naolejovaným vytěrákem, protože uvnitř byly nalepený zbytky koudele a bordelu... Ostatní díly klasicky dříve opotřebovaný, jakou u všech ostatních zbraní typu 58, ovšem zanedbatelně... Zbraň jsem koupil a přivezl domů a teprve při čištění jsem přišel na totální průser. Hlaveň po celé délce vývrtu a v polích měl opravdu hodně rozjetou hloubkovou korozi- náběh do drážek a komora totálně sežraný a jinak po celý délce byly mraky šupinek 1mm širokých o hloubce cca 0,3 mm, o těchto jsem si při nákupu myslel, že jsou jen bordel. Taky jsem si pořádně prohlížel ústí hlavně a zjistil jsem, že nějaký neskutečný prase dělalo opravu ústí nejspíše 13 vrtákem ručně vrtačkou. Takže nasranej a zklamanej jsem nelenil a průser začal řešit. Prodejce mi řekl, že v rámci záruky není problém vyměnit celou zbraň, ale kvůli úpravě spouště by mohli dělat problémy ve zbrojovce. Vzhledem k tomu, že tělo je ve velmi dobrým stavu, tak jsem si poručil výměnu hlavně, aby nějakým způsobem zohlednil reklamaci. Dnes mi prodejce volal, že mi vymění hlaveň za fungl novou, nechá udělat novou povrchovku (černou Gunexpert) a zkušebnu za cca 1200- 1500,-Kč v rámci reklamace. Když jsem si orientačně srovnával ceny podle gunexpertu, tak bych se u normální výměny s povrchovkou, prací, zkušebnou a dalšími formalitami dostal na více jak 7000,-Kč. Takže mám jasno, novej lauf je novej lauf. Dám znovu vědět, až to bude celý hotový, zaplacený a vyřešený u PČR.

Opravdu je podřeba si před koupí zbraň dokonale prohlídnout a pokud možno mít s sebou i boresnake, aby se nestalo, to co mě. Snad moje nešťastná zkušenost někomu pomůže při výběru nový zbraně.
inliner

Příspěvek od inliner » 05 črc 2013 10:56

to je presne to o cem jsem mluvil, v posledni je to des co si CZUB dovoli prodavat, clovek si musi peclive vybirat, zlata Gazela
ovsem, ze si zbran poradne nezkontrolujes a vykasle se na to dokonce i ten, co ji zacne upravovat :roll:
FTC

Příspěvek od FTC » 05 črc 2013 12:49

V tu chvíli ani nešlo lauf pořádně zkontrolovat a přijít na tu hloubkovou korozi bez boresnake a oleje! Prodejce se s takovým stavem zatím nesetkal a asi k mému dobru budu mít díky tomu fungl novaj lauf.
Jinak včera jsem viděl další ¨novou¨ 858 a taměla vývrt a pole v dobrým stavu, ale ústí měla totálně sežraný!
Tak nevim, problém asi bude ve zkušebně, ale ti především kontrolují funkčnost a bezpečnost zbraně. Takže jednoznačně říct, jestli je lepší kupovat gazely, nebo tacticaly je blbost. Moje první 858 (dat. torm. 11) byla po koupi téměř nepoužitá kromě nosiče závorníku.

Jediná možnost je výběr z více kusů, což většinou nebývá tak časté.

Škoda, že tu korozi nemám jak vyfotit.
stakr_pe

Příspěvek od stakr_pe » 13 říj 2013 14:37

Ahoj chlapy,
měl bych na Vás takovou prosbu, nemohl by mi někdo odfotit, jakým způsobem se montuje sklopná pažba na sa.58, potřebuju vyřešit svůj problém u AK, ale mám zrovna nestandartní klon, takže do něho nepasujou pažby na AK-47, ale myslím, že pažby na sa.58 by šli jednodušeji upravit a namontovat. Pro představu přikládám foto mého napojení, chtěl bych pevnou pažbu vyměnit za sklopnou, případně nějakou nastavitelnou, tak scháním info, která by šla nejlépe upravit, případně bych si vyrobil nějaký mezikus. Snad mě někdo pochopí, co potřebuji :-)
Přílohy
12102013055.jpg
12102013056.jpg
Roman Zelinka

Příspěvek od Roman Zelinka » 20 říj 2013 23:41

Roman Zelinka píše:Já to mám zatím takto, bohužel na střelnici se dostanu bůh ví kdy. Optika Fomei 1-4x24 (český výrobce) s červeným bodem. Pokoukání dobrý, dojmy ze střelby, recenze a výdrž časem...
Tak dnes konečně zkouška naostro. Dojmy veskrze pozitivní, takže ve zkratce:
-kryt závěru Zendl jedna velká paráda, zbraň drží nástřel při sundání a opětovné montáži bez nejmenších problémů-ověřeno. Malinko nevýhoda, že weawer lišta je dost krátká a i nepříliš dlouhá naháňková optika Fomei je pro zachování ohniskové vzdálenosti upnuta dost asymetricky (viz. fotky na předcházejících stránkách tohoto vlákna nebo v sekci Optika, optika na Sa. 58).
-ráže 5,56x45 je super pro střelbu na kratší až střední vzdálenosti. Záměrná na 50/100 metrů je shodná, žádné klikání či přenášení se nekoná. Prostě hodím "tečku na střed" a střední bod zásahu tam je (delší střelnici nemám bohužel k dispozici)..
-spousta lidí říká, že z 58 odstřelovačka nikdy nebude a mají nejspíš pravdu. Nicméně na 100 metrů se dá udržet položka 10-ti ran v desítce nekrytě ležící figury celkem bez extra úsilí (stříleno vleže, opřeno v rukách, střelivo S&B 69 Grs., střela HPBT). Možná že dobrý či excelentní střelec by to dal i lépe...
-optika mi vyhovuje, bod je tak akorát velký i na střelbu na 100 metrů a zvětšení 4x je dostatečné (pro útočnou pušku). Je hrozný, jak při max. zvetšení (4x) záměrný bod "putuje po terči" - ale nastřílet se dá. Dle mého názoru s optikou končí výmluvy na chyby v cílení. Zůstavají chyby střelce...
-zkoušeno několik druhů munice-od Barnaul, Tulammo až po zmiňované S&B. Ke kolizi vyhazovaných nábojnic s puškohledem nedochází, závada všehovšudy jedna, asi u druhého zásobníku-skříplá prázdná nábojnice. Tato závada u střeliva Barnaul, střela 62 Grs., FMJ. Ostatní druhy střeliva zcela bez závad, nejdelší a nejvyšší oblouk vytvořila nábojnice S&B s nejtěžší střelou
-případné dotazy rád zodpovím
PS:
-docela mne zarazilo, jak brutálně se hlaveň zbraně zahřívá :shock:
Netrefák-teoretik
Abdulexe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abdulexe » 22 led 2014 10:51

Walther P99, H&K P30, Sa vz. 58 Sporter - CARBINE od CSA
Epicop

Příspěvek od Epicop » 24 led 2014 20:52

Měl bych odborný dotaz.

Už mám doma kompík na 858 a jde mi o montáž. Dopasování je mi jasný, ale zajímalo by mě, jestli má smysl dotažení kompíku pojistit lepidlem, ideálně Loctite. Pokud ano, zajímalo by mě jakým, je jich hromady druhů, předpokládám teplotě odolný, ale nevím s jakým povolovacím momentem. Díky moc za odpovědi a připojuji fotku.
Přílohy
P1010113.JPG
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 24 led 2014 21:07

nevim co na to řeknou odborníci, ale mě se po dopasování zas vyčvachtal tak sem to napakoval a zatim klid :lol:
Nejde!Prostě NNe
Odpovědět