Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
výbornej zásobníček je tuba od doutníku. Doutník si nevybereš podle chuti, ale podle rozměrů tuby a aby měla šroubovací víčko 

http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Re: Derringer od fy Great Gun
Není v zákoně přikázáno používat pouze na prach výrobcem určené obaly právě kvůli tomu, aby lidi nenosili takovéto granáty? Jinak tuba od doutníku je i dobrý kubotan, pro cesty do některých zemích je to spolu s vhodnou propiskou maximální povolená výzbroj.
no prachovnice taky nevyrábí výrobce prachu , že.
To určení obalu pro prach má zajistit výrobce toho obalu, ne toho prachu, to by bylo organizačně moc náročné. Prachovnice každopádně obvykle dle svého výrobce pro prach určené jsou, takže v nich problém není.
Předpis č. 338/2002 Sb.
§ 6 Látky a předměty lze přechovávat (tedy i střelný prach)
- v původních obalech výrobce nebo takových obalech, které splňují požadavky na bezpečnost obdobně jako původní obaly.
Plastová zkumavka jen pokud bude antistatická. Hliníkové pouzdro od doutníku ... jako nejiskřivé bude vyhovovat.
§ 6 Látky a předměty lze přechovávat (tedy i střelný prach)
- v původních obalech výrobce nebo takových obalech, které splňují požadavky na bezpečnost obdobně jako původní obaly.
Plastová zkumavka jen pokud bude antistatická. Hliníkové pouzdro od doutníku ... jako nejiskřivé bude vyhovovat.
Nehledí se i na to, aby to nesneslo moc velký tlak a neprodukovalo to šrapnely? Mám za to, že prachovnice typu trubková/lahvová bomba se právě kvůli tomu nepoužívá. A všechny prachovnice co jsem viděl, naopak působily jako vnitřním tlakem snadno rozdělitelné (viděl jsem slepené kusy dřeva od GG a rohy s víčky).
-
jen jestli vseci co tu kazete to taky v praxi dodrzujete... 

Pokud to bude současné doutníkové hliníkové pouzdro (prodejní obal) tak bych se nebál.
Je to tenoučký a blátoidní hliník a ten závit je ... no aby doutník nevypadl.
Ale je možné že existují nějaké exkluzivní varianty, které neznám a kde cena doutníku mnohonásobně překračuje případný obal
Je to tenoučký a blátoidní hliník a ten závit je ... no aby doutník nevypadl.
Ale je možné že existují nějaké exkluzivní varianty, které neznám a kde cena doutníku mnohonásobně překračuje případný obal

No tak to se díváš velice špatně. Sám Pedersoli má trubkový prachovnice v nabídce. Požadavek na prachovnice je jediný - antistatický materiál..... Jo a pak aby to v uzavřeném stavu nesypalo, i když tohle vzhledem k provedení některých prachovnic nevím jestli platíQueeg 512 píše:Nehledí se i na to, aby to nesneslo moc velký tlak a neprodukovalo to šrapnely? Mám za to, že prachovnice typu trubková/lahvová bomba se právě kvůli tomu nepoužívá. A všechny prachovnice co jsem viděl, naopak působily jako vnitřním tlakem snadno rozdělitelné (viděl jsem slepené kusy dřeva od GG a rohy s víčky).

Kdo ve zkumavce vidí granát, měl by se přestat dívat na emerický akční filmy se segalem/macgyverem, a kdo vidí prach zabalenej v plastu, měl by si pořídit brejle.
I dřevěný prachovnice mají vodivou část, kudyma se náboj vyrovná, a i dřevo trochu vodí, neb obsahuje kolem 10% vody.
I dřevěný prachovnice mají vodivou část, kudyma se náboj vyrovná, a i dřevo trochu vodí, neb obsahuje kolem 10% vody.
Fotky jsou sice mizerné kvality, ale i tak se chci pochlubit svým kouskem.
GG .45 5" hlavně
GG .45 5" hlavně
Byl bych rád, kdyby každý, kdo sáhne po násilí vůči bližnímu, dostal nazpátek mnohem víc, než by mu bylo milé. Jeff Cooper
Pozor to platí pro plastové prachovnice.kentan píše:Požadavek na prachovnice je jediný - antistatický materiál.....
U kovových prachovnic je ještě podmínka aby byly nejiskřivé, tedy neželezné. Aby ani náhodným úderem o něco (třeba pádem na kámen) nevznikla jiskra a pak ... bum.
Proto jsou prachovnice povětšinou z mosazi, mědi, rohoviny nebo dřeva.
Čo robia v tom GG? Už vyše mesiaca neaktualizovali svoj e-shop, teda nepridali žiadny nový tovar a objednávky vybavujú za 3-5 mesiacov. Tam pracujú 2 ľudia, alebo je to jedna z mála firiem, ktoré nestíhajú ani vyrábať? 

-
Iowa píše:Čo robia v tom GG? Už vyše mesiaca neaktualizovali svoj e-shop, teda nepridali žiadny nový tovar a objednávky vybavujú za 3-5 mesiacov. Tam pracujú 2 ľudia, alebo je to jedna z mála firiem, ktoré nestíhajú ani vyrábať?
ma nestraš dnes som si objednával 9mm Derrika 3,5" a neviem či vydržím čakať 3 až 5 mesiacov

Diana 350 N TEC Magnum Panther+Discovery VT2 4,5-18x44 SFVF+BKL 263MB
youtube:ostrolucan-----a tam pár videí :-)
youtube:ostrolucan-----a tam pár videí :-)
Ha, další chromovník. Ale chrom je prý jedovatý. Radši jsem pistol přestal oblizovat.