Vzduchovky Diana

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:
Re: Vzduchovky Diana

Příspěvek od Alexxxus » 01 bře 2013 17:55

Zkusil bych rovnou kontaktovat dovozce na Slovensko, tuším firma Dynax www.dynax.sk tam bych to zkusil, pan Kurucko je docela dost v pohodě.

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
pedro.fochris

Příspěvek od pedro.fochris » 02 bře 2013 18:42

Alexxxus píše:Zkusil bych rovnou kontaktovat dovozce na Slovensko, tuším firma Dynax http://www.dynax.sk tam bych to zkusil, pan Kurucko je docela dost v pohodě.
no tak toko jsem kontaktoval jakoprvniho nebot ji mam od neho a je v zaruce ale nechce se mi ji posilat tam a zpet a cekat dlouhe mesice ale spoustovy mechanismus taky nema a nikdo ho pry zatim nechtel nemci totiz vymysleli novy typ spouste a ja mam asi bohuzel ten stary ktery me praskl ze by to bylo tim 35J??????
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 02 bře 2013 19:59

Nene tam se mění jen takové "podložky" které jistí píst v zadní - natažené poloze ...
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
pedro.fochris

Příspěvek od pedro.fochris » 03 bře 2013 07:33

Alexxxus píše:Nene tam se mění jen takové "podložky" které jistí píst v zadní - natažené poloze ...
No presne tak ale ty podlozky nemuzu sehnat vi nekdo kde se daji sehnat???
dival jsem se na ty nove spouste na vykresu a jsou uz bez tech podlozek uplne jiny system...
OneTouchy

Příspěvek od OneTouchy » 04 čer 2013 00:36

je tu niekto aktívny, čo má dianu 56th?
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 04 čer 2013 15:31

Měl ji ten, co na avataru žere (hned bych se přidal dalajlamax :wink: ), ale je to dle mě zbytečné pokud nechceš co nejvyšší výkon od pružinovky. Bral bych osvědčené HW 97 nebo AA TX200, alespoň máš větší jistotu kvality. Další info na fóru.

AA TX200 HC @ Leup 3-9x33 Dup pokud neva Duplex. Ve .22 dává kolem 20 J tuším...

Edit: http://forum.gunshop.cz/vzduchovka-dian ... 13051.html
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
javelin

Příspěvek od javelin » 11 čer 2013 20:38

kesi píše: Bral bych osvědčené HW 97 nebo AA TX200, alespoň máš větší jistotu kvality. Další info na fóru.

AA TX200 HC @ Leup 3-9x33 Dup pokud neva Duplex. Ve .22 dává kolem 20 J tuším...

Edit: http://forum.gunshop.cz/vzduchovka-dian ... 13051.html
Neblazni to predsa nemôžeš porovnávať....
Nič nemôžeš porovnávať s 56 TH...
Ina liga na inom ihrisku
Možno tak s Feinwerkbau 300S...
Tu o nej a o skúsenostiach píšem...
http://www.vzduchovkari.sk/plugins/foru ... .php?20325

HW som mal ...bolelo ma z neho plece
PRO sport AA zatial to najlepšie s kopancami, čo som v ruke mal ...(nemenil by som však s 56 TH ani za doplatok)
Zaruka kvality u HW a AA ????? ....OK ale nie v porovnaní s Dianou....
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 11 čer 2013 21:58

Byl jsem 2x na mistrovství světa a 1x na mistrovství Evropy a neviděl jsem tam s Dianou nikoho.
Ale možná ti střelci z divize Piston ještě kvality Diany nepoznali... :lol:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
ok3kxf

Příspěvek od ok3kxf » 11 čer 2013 23:12

Z hlediska přesnosti v 16J pružinovkách jsem s přesnější vzduchovkou jak je Diana 56TH nestřílel a to i v porovnaní s AA nebo HW. V 7,5 J je to zase FWB 300S. Ty vzduchovky prostě nekopou. Jiná věc je Diana 1000, ta je spíš asi dělaná na parádu než na přesnost.
OneTouchy

Příspěvek od OneTouchy » 11 čer 2013 23:35

Kubajzz píše:Byl jsem 2x na mistrovství světa a 1x na mistrovství Evropy a neviděl jsem tam s Dianou nikoho.
Ale možná ti střelci z divize Piston ještě kvality Diany nepoznali... :lol:
Jak je to možné potom, keď skoro všetci tvrdia, že 56th je úplne niečo iné ako HW/AA? Tak je teda 56th lepšia alebo horšia ako tie 2 spomenuté? Niečo mi tu proste nesedí...
S634

Příspěvek od S634 » 12 čer 2013 01:49

Diany 54 a 56 sice jsou pružinovky, ale prostě NEKOPOU a chovají se při výstřelu jako větrovky (až na ten rámus od pružiny) - mají zákluz celého toho železa tam včetně kohoutku (jenom nějaké úchyty v pažbě se nehnou). Až si to budete s Dianou zkoušet, bacha na puškohled, cestuje při výstřelu směrem k oku 8) AA však kope, ikdyž kultivovaně, protože zákluz nemá. Puškohled ale Diana likviduje taky jako pružinovka, přecejenom to s něma při té cestě k oku pěkně škube, takže je nutno jí dopřát festovní pružinovkový.

Nechci nikoho přemlouvat, ale pokud na to máte, kupte Dianu 54/56, protože nepumpujete jak trotl, jenom jeden pohyb ramenem a je nataženo. U větrovky stejně musíte shánět vzduch, nebo si dát rozcvičku, tyhle jsou jako větrovka ale bez pumpování - navíc natažení leckteré větrovky je skoro jako natáhnout tu Dianu.

No a proč nejsou na závodech, tak na to se zeptejte příslušnho marketingového oddělení nebo řízení externích vztahů u výrobce Diany. Prostě to těm sportovcům necpou do análu, jako ostatní.

Takže oproti větrovkám jenom samé klady a sociální jistoty.
Slavia 634 4,5 r.v. 2012 + NikkoSt. MM 4x32 AO IR MD / BulletProject 6-24x50SFE
2 rozsévačky broků Gamo AF-10 + lovecké broky z kovohutí za 150/kg
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 12 čer 2013 02:36

Marketingové oddělení může dělat co chce, ale vzduchovky se zákluzem do Recoiling prostě nedostane. :D A v Open by se samozřejmě nechytaly. A Diany bez zákluzu na AA a HW prostě nemají, proto je nikdo nekupuje. Kdyby byly např 48, 52, 440, 470 atd. lepší, tak s nimi střílí kdekdo, ale nestřílí, jak je vidět třeba z výsledkových listin MS https://sites.google.com/site/whfta1/re ... ng-results
Z 54-ky a jiných jsem střílel několikrát a že by byla přesnější jsem si nevšiml. Kdyžtak to někdo přineste a můžem to zkusit na terči.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Martin K

Příspěvek od Martin K » 12 čer 2013 08:34

S634 píše:Diany 54 a 56 sice jsou pružinovky, ale prostě NEKOPOU a chovají se při výstřelu jako větrovky (až na ten rámus od pružiny) - mají zákluz celého toho železa tam včetně kohoutku (jenom nějaké úchyty v pažbě se nehnou). Až si to budete s Dianou zkoušet, bacha na puškohled, cestuje při výstřelu směrem k oku 8) AA však kope, ikdyž kultivovaně, protože zákluz nemá. Puškohled ale Diana likviduje taky jako pružinovka, přecejenom to s něma při té cestě k oku pěkně škube, takže je nutno jí dopřát festovní pružinovkový.

Nechci nikoho přemlouvat, ale pokud na to máte, kupte Dianu 54/56, protože nepumpujete jak trotl, jenom jeden pohyb ramenem a je nataženo. U větrovky stejně musíte shánět vzduch, nebo si dát rozcvičku, tyhle jsou jako větrovka ale bez pumpování - navíc natažení leckteré větrovky je skoro jako natáhnout tu Dianu.

No a proč nejsou na závodech, tak na to se zeptejte příslušnho marketingového oddělení nebo řízení externích vztahů u výrobce Diany. Prostě to těm sportovcům necpou do análu, jako ostatní.

smím se zeptat, kolik těch větrovek jsi měl v ruce, kolik jsi jich stačil natáhnout a z kolika jsi už střílel, že to dokážeš takto naprosto přesně zhodnotit?

a ještě jedna otázka: z jakého AAčka jsi střílel, že víš jak kultivovaně kope? Plácáš tady všude akorát nesmysly vycucaný z prstu... Prosím tě, začni psát pouze o tom, s čím máš PRAKTICKOU zkušenost !!! tohle už se vážně nedá!!
dycky STEYR
javelin

Příspěvek od javelin » 12 čer 2013 08:42

S634 píše:Diany 54 a 56 sice jsou pružinovky, ale prostě NEKOPOU a chovají se při výstřelu jako větrovky (až na ten rámus od pružiny) - mají zákluz celého toho železa tam včetně kohoutku

Veľká časť energie je absorbovaná na uvolnenie aretačnej guličky, a zbytok pohltí záklz...
Optika moc veľký otras nedostane...sila je rozložená umerne ...sledoval som to na vysokorýchlostnej kamere....
Mám tam Hawke 8-32 , (nič drahšie som umyselne na hobby zbraň dávať nechcel)...a robí obrovskú radosť....
Športovej streľbe zo vzduchovky sa dnes už nevenujem, každopádne mal som HW 77 a HW 98....daroval som ich a nechal som si Dianu.....
Nič lepšie so strunou som nikdy v ruke nedržal....
Ak neberiem do úvahy FWB 300 s ktorou som závodil v VZPU 40 , neskôr 60, no tam už prišli na rad PCA-čka....
Nikoho tu májstrovskými rečami neodrádzam, na MS som ešte nebol, dovolujem si len písať vlastné postrehy...subjektívne....
AA a HW su určite kvalitné vzduchovečky, čo do presnosti a spracovania a ich kúpou chybu nespravíš.....
Každopádne cena naviac za Dianu 56 TH sa ti pri pocite streľby s ňou vráti...
PS: Mám tam očnicu a bez problémov ...v minulosti na Optisane , teraz na Hawke.....
OneTouchy

Příspěvek od OneTouchy » 12 čer 2013 09:03

no takže podľa toho, čo tu píšete, tak som to pochopil tak, že predsa len tá 56th je presnejšia, ale nemôže sa zúčastniť v tej istej kategorii ako HW/AA na MS? :shock:
Odpovědět