Vzduchovky Diana

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
tydýt
Re: Vzduchovky Diana

Příspěvek od tydýt » 12 čer 2013 12:22

Já za sebe bych neřekl tak ani tak......zkoušel jsem všechny tři HW AA i Diany a mě se z nich ta Diana zdála nejhorší....jako celek se mi vůbec nezdála....
Já bych doporučil vyzkoušet a to pořádně(všechno pěkně oťapkat a tak) a pak se rozhodovat.....
Přeci jsme každý trochu jiný a každému vyhovuje "trošku" něco jiného, že????
Já absolutně nestrtrávil to, jak mě optika "vyběhla" proti oku.....no fuj.....a skončil jsem u AA PS(peníze nerozhodovali) a spokojenost(láska na první pohled ;-)))....
Takže to vyzkoušej a pak se rozhodneš, to je opravdu to nejlepší.....

javelin

Příspěvek od javelin » 12 čer 2013 13:30

tydýt píše: Přeci jsme každý trochu jiný a každému vyhovuje "trošku" něco jiného, že????
Já absolutně nestrtrávil to, jak mě optika "vyběhla" proti oku.....no fuj.........
Viac sa lakám ,keď letí záklz na .50 BMG.....
Mám ju v tejto zostave...
http://www.vzduchovkari.sk/plugins/foru ... .php?24020 a spolu s naklonenou montážou je myslím dotiahnutá do dokonalosti...
Dal som z nej dolu železo z hlavne , nakolko mi tak lepšie s Hawke sadla do pleca...
Strielam viac zo stoja, (viac si tak vážim výsledok...:)))) )...
Každopádne s vysledkom s oporou som bol milo prekvapený, predsa len je to hobby werk, v danej cenovej relácii...píšem o tom na inom fóre, spravte si názor....
Tak príjemné rozhodovanie...ako píše kolega , lepšie raz omakať ako hodinu čítať...:))))
milius

Příspěvek od milius » 12 čer 2013 19:51

Jediná Diana co za něco stojí je 34 Classic.Není předražená a ještě si zachovává kvalitu.Zbytek jsou těžký,kopající a předražený.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
javelin

Příspěvek od javelin » 12 čer 2013 20:07

Jediný vrchlík čo za niečo stojí je Velocity120 a postroj Javelin...lebo som povedal že????
Moja nekope ...robím niekde chybu, alebo ty si vymyslel navod na teplú vodu...
Moja dcéra striela v stoji, s po upravách 4,9 kg važiacou Anschutz 9003....začni posilovať nech ťa nezahanbí....:)
milius

Příspěvek od milius » 12 čer 2013 20:11

Ta moje uvaří lepší knedlíky.... :lol: Mě je to putna :roll: Jen porovnávám zkušenosti a peněženku. :wink:
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
javelin

Příspěvek od javelin » 12 čer 2013 21:24

milius píše: Jen porovnávám zkušenosti a peněženku. :wink:
A kedže mám rád vzorec , "za kvalitu platíš" zaplatil som Dianu 56 TH.....
Knedlíky nevaríme , knedlíky kupujeme...naposledy U Fleku, za hnusne preplatenú price...:(
Blue Skies priatelia.....
pussylala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pussylala » 12 čer 2013 23:24

milius píše:Jediná Diana co za něco stojí je 34 Classic.Není předražená a ještě si zachovává kvalitu.Zbytek jsou těžký,kopající a předražený.
Trochu tě opravím. Jediná Diana co stála za něco byla mod. 75. Byl to vrcholový model. :wink:
S634

Příspěvek od S634 » 13 čer 2013 01:32

Vrátím se k té kuličce v zákluzu. Je fakt, že se mi ho rukou nepodařilo uvolnit, jak to tam zapadne, tak tam drží, takže ty síly při výstřelu tam nějaké jsou. Kvůli nářkům, jak i ta zákluzová likviduje puškohledy, mám obavu tam dát ten BulletProject 6-24x (je to ještě ta dobrá série), zatím tam mám 10x44 a to je tak na 20m, na víc už je to pro mně málo.

Někde jsem viděl úpravu, že tam i na tu druhou stranu strčí gumový o-kroužek, takže kulička není úplně zapadená v té díře, ale je odtláčená k jejímu okraji. Žeprý je to tam pak lepší a kdesi cosi. V tom dřevě to trochu plandá, právě díky vůli v zákluzu, prý se to takhle dá dotáhnout víc. Připadá mi ale, že se ta hrana, kam zapadá ta kulička, bude takto víc opotřebovávat. Mám to nechat tak jak to je, nebo je to lepší a obavy jsou zbytečné?

Jak moc často se u spouště T05 musí měnit ten plíšek?
Slavia 634 4,5 r.v. 2012 + NikkoSt. MM 4x32 AO IR MD / BulletProject 6-24x50SFE
2 rozsévačky broků Gamo AF-10 + lovecké broky z kovohutí za 150/kg
javelin

Příspěvek od javelin » 13 čer 2013 07:51

S634 píše:Vrátím se k té kuličce v zákluzu. Připadá mi ale, že se ta hrana, kam zapadá ta kulička, bude takto víc opotřebovávat.

Jak moc často se u spouště T05 musí měnit ten plíšek?
Ja som otvor jemne , podotýkam JEMNE , prešiel desinou vrtákom , len tak zlahka, bez pritláčania, v prstoch...má to teraz takú výbehovú hranu.....

http://www.vzduchovkari.sk/files/public ... _th_12.jpg

Než dôjde záklz uplne do zadnej polohy , je už prakticky bez energie....dal som tam prst , čakal ranu, a nič moc...
Keď som položil ruku na optiku na HW 98 a vystrelil, tak som mal pocit, že držím vybrátor...:)
U 56-ky je optika bez otrasu....sila na ňu pôsobí zrejme ako na pilota bezmotoráku , keď ho začne ťahať naviják po štarte....
žiadne deštrukčné vybrácie, rezonácie a pod.
Záklz mám nastavený tak , že keď jemne udriem dlaňou do botky tak skĺzne....
Mám tam ešte stále originál strunu od Schneidera (po vytiahnutí podložky cca 16J)......

http://www.vzduchovkari.sk/files/public ... m_2699.jpg

Spúšť T06...
S634

Příspěvek od S634 » 14 čer 2013 00:55

Koukám, že ji máš "přečtenou". Já ji mám strašně zašvihanou (to předchůdce, ne já) a chtěl bych ji vyčistit. Něco se mi už sice podařilo, ale chtěl bych ji vidět komplet, jestli jí něco neschází.

Na co si při rozdělávání dávat bacha? A čím začít?
javelin

Příspěvek od javelin » 14 čer 2013 10:11

S634 píše: Na co si při rozdělávání dávat bacha? A čím začít?
Po vytiahnutí z dreva, musíš uvolniť závlačky z kajlu ktorý drží naťahovaciu páku na tele vzduchovky ....vzadu z pravej strany pri poistke...páku potom točením vyšrobuj od tiahla, na ktorom je natiahnutá čierna folia....tiahlo nechaj kludne osadené na komore piestu....nie je treba to rozoberať dá sa to vyčistiť aj bez vytiahnutia komory...zistíš sám...
Vytiahni kajel čo drží páku pri poistke (bacha na páke zo spodu aj vrchu sú dve podložky, ktoré tam budeš musieť vrátiť späť, čo je najhnusnejšia robota z celého skladania , jednoducho chce to klud)....:)
Odmontovaním páky sa dostaneš k dvom kajlikom ktoré držia spúšť a ta tlačí na strunu....
Vyklepneš prvý, ide to lahko, na jeho miesto strčíš imbusák , alebo skrutkovač patričného priemeru a vyklepneš druhy...teraz to fixuje ten skrutkovač....
Opreš hlavňou o koberec jemne pritlačíš rukavicou na časť poistky smerom k zemi a vytiahneš skrutkovač.......ucitiš tlak do rukavice , opatrne povoliš a vysunie sa ti von spúšťový mechanizmus cca o 4 cm...hotovo dlhšie to píšem , ako to bude celé trvať....Každopádne nepodceniť , struna aj keď je už sadnutá predsa len, ešte silu má....ale nič hrozné, rukavicou udržatelné...
Rovnako späť....zatlačíš rukavicou , pichneš šrobovak , do druhej natlčieš kajel , vytiahneš šrobovák , strčíš druhý kajel....osadíš tiahlo a páku....
POZOR: ak budeš mať vonku spúšť narábaj opatrne...su tam osadené kolíky bez závlačiek...
V pažbe nemajú kam , ale po vytiahnutí z nej by sa mohli vysunuť a zbytočne to budeš skladať späť....
Ak máš pomocníka pri skladaní je len plus...ja som to robil sám...aj s FAC strunou, (Diana 460 MAG), ale to už som mal v drevenej stoličke navrtanú dieru do ktorej som pichol hlaveň a tlačil som strunu voči kovovému telu a nie hlavni...
Maj u seba schému, aby si v prípade potreby vedel ak ti niečo vypadne kam to patrí
Hlavne podložky ktoré držia záklz v pažbe...(poradie guma kov)
A uplne na záver...nič nasilu , všetko musí isť zlahka...a niekto zručný a zbehly s takouto prácou nezaškodí byť po ruke ak si v tom laik...:))))
S634

Příspěvek od S634 » 14 čer 2013 22:56

Díky moc za tipy, snad to zvládnu sám. Slávinu kuchám jak na běžícím páse, tak to snad nebude až taková hrůza.

Vidím, že máš úplně suchou pružinu (nebo tak vypadá), co a čím mažeš? Ta moje byla celá chycená liškou (místy i viditelně), doteď ballistolem z brynýru hadrem vytřu "lišku", ikdyž na tom brynýru už žádná rez není vidět, tak to tam pořád nějak je. Podobnou lišku jsem vytřel ze slávie, když byla týden v pootevřeném futrálu v dílně (má tam trochu přístup vzduch zvenku), ale z Diany ještě pořád vytřu takovou lišku kdykoli.
javelin

Příspěvek od javelin » 15 čer 2013 08:05

S634 píše:Díky moc za tipy, snad to zvládnu sám. Slávinu kuchám jak na běžícím páse, tak to snad nebude až taková hrůza.

Vidím, že máš úplně suchou pružinu (nebo tak vypadá), co a čím mažeš? .
Osvedčila sa mi vazelina FESTO....
http://www.vzduchovkari.sk/files/public ... m_3633.jpg
Struno len "nafilmujem" , fakt len povlak ...
Tento produkt sa používa v elektroventiloch Festo , v časti kde chodí piestik so strunkou....
Vravím si, Nemci nie su blbci , skúsim aj Ja....a paráda....
Stopku piestu už namáznem viac, aj kovový unašač pred spúšťou do ktorého sa zasune stopka piestu pred uchytením v spúšti...http://www.vzduchovkari.sk/files/public ... m_2059.jpg
(kovový som dal vyrobiť, ten silokon mi nevoňal)
Komoru piestu tiež, ale to fakt už len, že s prsom zamastím, aby nedieselingovala....
Franta.cz

Příspěvek od Franta.cz » 16 čer 2013 09:51

S634 píše:http://www.festo.com/rep/nl-be_be/asset ... UB_KC1.pdf

Aha, to jsem netušil že existují nehořlavé vazelíny:
http://forum.gunshop.cz/u-ivatel-s634-t ... ml#p292020
S634

Příspěvek od S634 » 16 čer 2013 14:44

podle popisu vypadá, že je samozhášivá, tedy hoří jen v plameni, nezapálí se sama od sebe. Jinak pro vaši informaci, hoří úplně všecko, když je dostatečně vysoká teplota a vhodné reakční činidlo. Dokonce i voda hoří a to k ní nemusíte nic přidat, stačí jen trošku vyšší teplota, jen pár tisíc stC.
Odpovědět