S634 píše:
Na co si při rozdělávání dávat bacha? A čím začít?
Po vytiahnutí z dreva, musíš uvolniť závlačky z kajlu ktorý drží naťahovaciu páku na tele vzduchovky ....vzadu z pravej strany pri poistke...páku potom točením vyšrobuj od tiahla, na ktorom je natiahnutá čierna folia....tiahlo nechaj kludne osadené na komore piestu....nie je treba to rozoberať dá sa to vyčistiť aj bez vytiahnutia komory...zistíš sám...
Vytiahni kajel čo drží páku pri poistke (bacha na páke zo spodu aj vrchu sú dve podložky, ktoré tam budeš musieť vrátiť späť, čo je najhnusnejšia robota z celého skladania , jednoducho chce to klud)....

Odmontovaním páky sa dostaneš k dvom kajlikom ktoré držia spúšť a ta tlačí na strunu....
Vyklepneš prvý, ide to lahko, na jeho miesto strčíš imbusák , alebo skrutkovač patričného priemeru a vyklepneš druhy...teraz to fixuje ten skrutkovač....
Opreš hlavňou o koberec jemne pritlačíš rukavicou na časť poistky smerom k zemi a vytiahneš skrutkovač.......ucitiš tlak do rukavice , opatrne povoliš a vysunie sa ti von spúšťový mechanizmus cca o 4 cm...hotovo dlhšie to píšem , ako to bude celé trvať....Každopádne nepodceniť , struna aj keď je už sadnutá predsa len, ešte silu má....ale nič hrozné, rukavicou udržatelné...
Rovnako späť....zatlačíš rukavicou , pichneš šrobovak , do druhej natlčieš kajel , vytiahneš šrobovák , strčíš druhý kajel....osadíš tiahlo a páku....
POZOR: ak budeš mať vonku spúšť narábaj opatrne...su tam osadené kolíky bez závlačiek...
V pažbe nemajú kam , ale po vytiahnutí z nej by sa mohli vysunuť a zbytočne to budeš skladať späť....
Ak máš pomocníka pri skladaní je len plus...ja som to robil sám...aj s FAC strunou, (Diana 460 MAG), ale to už som mal v drevenej stoličke navrtanú dieru do ktorej som pichol hlaveň a tlačil som strunu voči kovovému telu a nie hlavni...
Maj u seba schému, aby si v prípade potreby vedel ak ti niečo vypadne kam to patrí
Hlavne podložky ktoré držia záklz v pažbe...(poradie guma kov)
A uplne na záver...nič nasilu , všetko musí isť zlahka...a niekto zručný a zbehly s takouto prácou nezaškodí byť po ruke ak si v tom laik...

)))