Weihrauch HW97k (HW77)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zapomněl jsi u fac uvést nevýhodu - jen na ZP.
na stojáka je opravdu dost těžká,ale která kvalitní pružina není. Na druhou stranu, ze zahraničních dokumentů vidíš, že u HFT patří mezi nejběžnější, to o něčěm svědčí.
na stojáka je opravdu dost těžká,ale která kvalitní pružina není. Na druhou stranu, ze zahraničních dokumentů vidíš, že u HFT patří mezi nejběžnější, to o něčěm svědčí.
HW 97K cal.177 + Sightron S1
Atak Arms - Zoraki HP-01Ultra cal.5,5 mm + Kolimator
Slavia 618
CZ 75B cal. 9mm Luger + adapter CZ Kadet cal.22 LR
Atak Arms - Zoraki HP-01Ultra cal.5,5 mm + Kolimator
Slavia 618
CZ 75B cal. 9mm Luger + adapter CZ Kadet cal.22 LR
Re: Weihrauch HW97k
Je těžká ale není dlouhá jak cfx. Takže si myslím, že bude vyvážená. Cfx je super přesná ale musí být opřená. Nejlépe ležet. Ve stoje je skoro nemožné udržet cíl v kříži.Harryk píše:Zapomněl jsi u fac uvést nevýhodu - jen na ZP.
Ale tu FAC V-Mach pružinu k tomu jde přikoupit volně?
mzprx píše:HW97k je na strelbu v stoji tazka jak svina, skus zacat trenovat.
Já rád střílím na větší dálku. Dám bundu na střechu auta a takto zapřená cfx střílí na 35-40 metrů do krabičky sirek každou ranou. 70-90 metrů petka taky každou ranou. 90-110m tak to už je jen asi 80% úspěšnost zásahu.
Ve stoje s tou sestavou není možné téměř trefit. Možná to je tréninkem ale ta vzdůša naní na to určená.
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
Je to asi ako sa hádať, či tá farba je modrá alebo zelená, ale HW je pekne vyvážená a podľa mňa nie je nijak extra ťažká ani na streľbu v stoji - a to už dva roky strieľam s HW aj AA TX. Pravda, ak niekto nemá v úmysle vystrieľať v stoji bez opory 50-100 rán v kuse... Mal som aj HW 57 s 3,2 kg bez optiky a vyslovene som sa s tou ľahkou váhou necítil dobre.
HW 50S (7,5 J)
Já jsem jen sběratel informací a jsem rád když mi někdo něco doporučí protože si chci pořádně vybrat a sestavit si svou top krásku 19j.
U té cfx co mám nejde o váhu ale o vyvážení. Je dlouhá a určena jako speciálka ke střelbě s opěrou. Střílel jsem s kámošem který měl půjčenou slávii a i když jsem mu dal náskok 15 metrů cfx střílela přesněji. Prostě rozdíl třídy. Ale ve stoji to bylo nastejno. Dělá to i optika protože na slavii bylo něco za 1500. Ale ve stojce se překlání dopředu a váha jde hodně na levou ruku. Pak je těžké i udržet terč v optice 10X. Pokud by váha byla rozložena není hmotnost takový problém. A to si slibuji od HW97K.
Ještě mě napadlo jaká síla (j) je ideální na pístovou vzduchovku.

U té cfx co mám nejde o váhu ale o vyvážení. Je dlouhá a určena jako speciálka ke střelbě s opěrou. Střílel jsem s kámošem který měl půjčenou slávii a i když jsem mu dal náskok 15 metrů cfx střílela přesněji. Prostě rozdíl třídy. Ale ve stoji to bylo nastejno. Dělá to i optika protože na slavii bylo něco za 1500. Ale ve stojce se překlání dopředu a váha jde hodně na levou ruku. Pak je těžké i udržet terč v optice 10X. Pokud by váha byla rozložena není hmotnost takový problém. A to si slibuji od HW97K.
Ještě mě napadlo jaká síla (j) je ideální na pístovou vzduchovku.
Noo, ja strielam aj v stoji s 30 - 50x zoomom. Netvrdim, ze vzdy trafim, ale zvycajne ciel vidim a udrzim na nom kriz.
Daystate GP, Anschutz 9003, Ripley AR5s, Drulov DU-10, HW97K, HW100TK+LW, UMAREX 850 Hunter, Evanix Blizzard S10 rear bolt, Evanix AR6 a k tomu 4 kila skla. Ardesa Evolution v dreve - kurniksopa, ved ja som vlastne zberatel :-)
Ahoj, mohu se prosím zeptat, co máš na CFX za optiku a jak jsi s ní spokojen?HANYKING píše:...
Já mám objednaný CFR Whisper Royal, ale bude to moje první lepší vzduchovka a tak nemám takřka žádné zkušenosti. A vybrat si optiku je pro mě asi težší, než vybrat si vzduchovku samotnou :/
Jinak jsem hrdým vlastníkem Crossman 1077 s Bullet P. 6x42

Ahoj mám na pušce Optisan Viper 10X44 CSB. Jsem s ním absolutně spokojený. Jen jsem si objednal i jednodílnou montáž ale až doma jsem zjistil, že se mi nevejde kolečko paralexy. Tak jsem ho vrátil a dal tam přiloženou 2 dílnou. Když budu mít silnější tak koupím tu jednodílnou správnou tak aby to sedělo.
Jinak jsem zjistil, že mám téměř za barákem (hoďka cesty) obchod MILITARIA.PL kde si můžu HW 97k osahat. Je dobré, že si to prohlédnu.
Jinak jsem zjistil, že mám téměř za barákem (hoďka cesty) obchod MILITARIA.PL kde si můžu HW 97k osahat. Je dobré, že si to prohlédnu.
Pápěrky nemají střílet. Váha na levou ruku je OK, protože ta je vstoje zapřená. Pokud má flinta těžiště akorát v místě podpěry levou rukou, tak je to optimálně vyvážená flinta. Mám teď i Dianu 54 a to je ve srovnání se Slávií teprve závažíčko! A taky je vyvážená tak aby byla na levé ruce v těžišti.
Taky jsem byl překvapený, že gama mají lehoučkou hlaveň a drží se úplně krásně, ale ony se pak špatně podpírají levačkou, musí se k tomu přidat i pravačka a to vede k nepřesnosti střelby strhnutím při spouštění, protože moment setrvačnosti je u pravé ruky. Tím, že je to na levačce, tak je při výsřelu mnohem stabilnější, protože její chvění působí na největší hmotu, čímž se utlumí. Akorát to chce aby ruka byla silná a netřepala se v křeči svého maximálního výkonu.
Taky jsem byl překvapený, že gama mají lehoučkou hlaveň a drží se úplně krásně, ale ony se pak špatně podpírají levačkou, musí se k tomu přidat i pravačka a to vede k nepřesnosti střelby strhnutím při spouštění, protože moment setrvačnosti je u pravé ruky. Tím, že je to na levačce, tak je při výsřelu mnohem stabilnější, protože její chvění působí na největší hmotu, čímž se utlumí. Akorát to chce aby ruka byla silná a netřepala se v křeči svého maximálního výkonu.
Slavia 634 4,5 r.v. 2012 + NikkoSt. MM 4x32 AO IR MD / BulletProject 6-24x50SFE
2 rozsévačky broků Gamo AF-10 + lovecké broky z kovohutí za 150/kg
2 rozsévačky broků Gamo AF-10 + lovecké broky z kovohutí za 150/kg
Levačku jsem o nic neopíral. Takže to je asi špatná technika střelby. Potkana jsem trefil do hlavy na 42m z rychlého zákleku. Ale to je o štěstí a správném načasování. Neunáhlit se a ani nedržet ho v mířidlech dlouho.
ps. není gamo jako gamo
takové ty lehké lámačky jsou úplně jiné než cfx a royal.
ps. není gamo jako gamo
takové ty lehké lámačky jsou úplně jiné než cfx a royal.
Helejte, ač jsem 5 let měl němčinu ve škole, nekamarádím se s ní a google překladač mi moc nepomohl, chápu dobře, že tohle kadidlo (
) http://www.versandhaus-schneider.de/pro ... ts_id/8891
se dodává s moderátorem?
A výkon v té německé verzi je kolik? Mají také 16J?
S touhle pružinou http://www.versandhaus-schneider.de/pro ... b2f511ade1 bych se tedy mohl dostat na kolik?
Děkuji znalejším za odpovědi.

se dodává s moderátorem?
A výkon v té německé verzi je kolik? Mají také 16J?
S touhle pružinou http://www.versandhaus-schneider.de/pro ... b2f511ade1 bych se tedy mohl dostat na kolik?
Děkuji znalejším za odpovědi.

Caute ludkovia.
Mam HW97k v .22 s export pružinou a mám taky problem, ze vzdy po cca 30 vystreloch sa mi vzdy trosku uvolni zelezo od pazby. Proste te zelezo v pazbe ma volu asi tak 2mm a zakazdym musim dotahovat.
Stretli ste sa s tym uz dakdo?
Dik moc
Mam HW97k v .22 s export pružinou a mám taky problem, ze vzdy po cca 30 vystreloch sa mi vzdy trosku uvolni zelezo od pazby. Proste te zelezo v pazbe ma volu asi tak 2mm a zakazdym musim dotahovat.
Stretli ste sa s tym uz dakdo?
Dik moc

"Trojan" - každá v Nemecku predávaná vzduchovka má 7,5 J a po mailovaní so Schneiderom mi odpísal, že tie exportné pružiny, ktoré sa dajú objednať u nemho, majú na 16J výkon.
"Shortcut" - skús vybrať šruby, ktoré doťahuješ stále a na závit dať modrý Loctite, ten napríklad v tube na zaisťovanie šrúb, alebo prípadne ženský lak na nechty niektorí používajú a nemalo by sa to tak ľahko povoľovať.
"Shortcut" - skús vybrať šruby, ktoré doťahuješ stále a na závit dať modrý Loctite, ten napríklad v tube na zaisťovanie šrúb, alebo prípadne ženský lak na nechty niektorí používajú a nemalo by sa to tak ľahko povoľovať.
Tak to jo, díky za informace.
Shortcut: většinou se dá použít i jakýkoli vteřiňák, je tam nějaká elementární mastnota tzn povolíš to... ale ten sajrajt na pojišťování šroubů je určitě lepší volba.
Shortcut: většinou se dá použít i jakýkoli vteřiňák, je tam nějaká elementární mastnota tzn povolíš to... ale ten sajrajt na pojišťování šroubů je určitě lepší volba.
Dik chalani 

To je má vyhlídlá kráska.