Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
zdendo máš to pěkný, ještě ty vruty. Sou jak z Polskýho nábytku.
QB Home made PCP a další
www.mopako.estranky.cz
www.mopako.estranky.cz
Re: Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
No nazdar,
že vy jste se na mě ze Žabákem domluvili 

Walther LG 300 XT Carbontec Custom/ Burris Timberline 4.5-14x32
Steyr LG110FT Custom Hunting/Sightron SIH TAC 4-12X40 AO HHR
http://zdendaxxl.rajce.idnes.cz/ .Změnil jsem nick na "Zdendaxx"
Zdendo nešlo to prdnout jen přímo do dřeva?
2zdendaxxl - Vrámci konštruktívnej kritiky by som upozornil len na výber materiálu. Máš tam pár znepokojujúcich prasklin, čomu nepomáha ani hlboký výrez na spodnej strany pažby z jednej, ani ten šrób z druhej strany. Vysnený tvar by som bol prispôsbil k drevu...situácia presne jak pri tej olivovej(str.116), len o krok pvred(už sú tam tie praskliny).Neviem či pred povrchovkou tie praskliny si ošetril (napr. riedký sekunďák natlačiť do prasklín, kým ju nevyplní ale vosk už môže zabrániť penetrácií). Nakoniec tú placku botky ako istenie by som prilepil, keď drevo aj botka dostal svôj finálný tvar a povrchovku.
- Přílohy
-
- zdendaxxl.jpg (39.69KiB)Zobrazeno 1544 x
S přírodní prasklinou vzniklou vysoušením nebo přírodními vlivy stejně nic neudělá.Vteřiňák sice zabrání dalšímu praskání,ale na pohled to neodstraní.Pokud je dřevo suchý,tak dál už to praskat nebude.Navíc taková přírodní prasklina v zájmu patiny je spíš k dobru.Ta botka vypadá jako hliník či dural.Jestli jo,tak na tom z lepidel nic dlouhodobě nedrží.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
JJ, s prasklinou nic neudělá.
Spíš bych mezi tu botku a dřevo ještě vložil kus kůže nebo fíbr, ono to zacelí mezery a vypadá to líp.
Spíš bych mezi tu botku a dřevo ještě vložil kus kůže nebo fíbr, ono to zacelí mezery a vypadá to líp.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Dřevo bylo vyzrálé ažaž.Ty praskliny vykoukli až pri moření a vůbec se jich nebojím,zkoušel jsem na ořezu ve sveráku přes tu prasklinu praštit kladivem a ani náhodou,je to jak beton.s tím fíbrem je to dobrý nápad

Walther LG 300 XT Carbontec Custom/ Burris Timberline 4.5-14x32
Prírodná či neprírodná, trhlina je trhlina...
Že je to priam prínos z estetického hladiska(patina na novej modernej pažbe), stým sa hádať nebudem, je to subjektívné.
Tvrdiť, že: "prasklinou stejně nic neudělá.Vteřiňák sice zabrání dalšímu praskání,ale na pohled to neodstraní" je protirečenie. Kašlať nato že je a bude to vidno...ide hlavne o to aby to nerástlo. Agát na pažby príliž často sa nepoužíva práve preto, lebo je to vláknité a pri mechanickom namáhaní má tendenciu praskať. Pažba je vercajg, vzhlad je druhoradé.
Takže Zdendo keď zaisťiš aby to nerástlo, urobil si maximum...
Drevo neprestane pracovať, a teraz že si ten klacek zobral z prostredia kde ležal pár rokov, opacoval si ju, zmenil si vnútorné pnuťia, a bude ti ležať v inom prostredí, plus máš v trhline riadný šrób, čo sa správa ako klin...daj sem foto o pár rokov
To lepenie bolo najbezbolestnejšie a najjednoduchšie dodatočné istiace riešenie(samozrejme vhodnými dvojzložkovými)...fibr tiež dobrý nápad.
Že je to priam prínos z estetického hladiska(patina na novej modernej pažbe), stým sa hádať nebudem, je to subjektívné.
Tvrdiť, že: "prasklinou stejně nic neudělá.Vteřiňák sice zabrání dalšímu praskání,ale na pohled to neodstraní" je protirečenie. Kašlať nato že je a bude to vidno...ide hlavne o to aby to nerástlo. Agát na pažby príliž často sa nepoužíva práve preto, lebo je to vláknité a pri mechanickom namáhaní má tendenciu praskať. Pažba je vercajg, vzhlad je druhoradé.
Takže Zdendo keď zaisťiš aby to nerástlo, urobil si maximum...
Drevo neprestane pracovať, a teraz že si ten klacek zobral z prostredia kde ležal pár rokov, opacoval si ju, zmenil si vnútorné pnuťia, a bude ti ležať v inom prostredí, plus máš v trhline riadný šrób, čo sa správa ako klin...daj sem foto o pár rokov

To lepenie bolo najbezbolestnejšie a najjednoduchšie dodatočné istiace riešenie(samozrejme vhodnými dvojzložkovými)...fibr tiež dobrý nápad.
On s tím bude zatloukat kůly?
Aby mu z toho nevykoukly pupeny

Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
-
Tak drulovka má i povrchovku, kompik na ní taky sedl, tak mám hotovo.
Povrchovka je mořidlo a napuštěno teakovým olejem
pokud by měl někdo zájem, mám ještě jednu bez povrchovky
Povrchovka je mořidlo a napuštěno teakovým olejem
pokud by měl někdo zájem, mám ještě jednu bez povrchovky
CZ 200s 4,5 NS 12x50
AA S400 Valiant 10x44
AA S400 Valiant 10x44
Krásné línie!
to strieborné čudo by som začiernil, moc to kričí, ináč fajn práca, pekný kus.
Měl jsem jendovu drulovku v ruce, krásná práce.
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
Je paradni a libiva.Asi ji koupim.Tedy tu bez povrchu.Skoda,ze do ni budu muset rezat 

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
-
Doutnik příjde načernit, jen zatím nevím, jakou barvu použít na hliník, aby to drželo
Včera jsem ji nastřelil a v pažbě je mnohém přesnějši, a na vyblbnutí ideální hračka
Včera jsem ji nastřelil a v pažbě je mnohém přesnějši, a na vyblbnutí ideální hračka
CZ 200s 4,5 NS 12x50
AA S400 Valiant 10x44
AA S400 Valiant 10x44