Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
strelec3751
Re: Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)

Příspěvek od strelec3751 » 03 kvě 2013 22:54

Trochu z jiné strany problému.
Někdo už tady psal, že estetická úroveň pažby je jedna věc ale je potřeba pořešit nějak na úrovni i funkční parametry. Tedy aby pažba pomáhala k lepším výsledkům střelby. Mimo mnoha jiných parametrů mně zajímá i to jestli řešíte otázku tzv. vyhnutí pažby. Protože jestliže založím pažbu bez vyhnutí do ramene je podélná osa zbraně stranou pohledu oka při normálním držení hlavy. takže musím hlavu zkroutit do osy hlavně. A to komfortu střelby nepřidá.
Samozřejmě vím, že na to existují tabulky. Ale mě zajímá, jestli to při výrobě těch uměleckých výtvorů řešíte, případně jak, nebo je to při v zásadě klidové střelbě s opřenou zbraní okrajový problém? Částečně to řeší lícnice, která je stranově mimo osu pažby, ale tady už je to co mě zajímá. Jak je to s osami lícnice a botky vůči ose hlavně ...............................?

Lori75

Příspěvek od Lori75 » 04 kvě 2013 02:50

2zdendaxxl - pekná práca...

2strelec3751 - Ak dobre viem, rieší sa to najme pri brokovniciach, čo v porovnaní s terčovou strelbou je fakt akčnejšia. Ak vyletia bažanty, treba zareagovať rýchlo. Či sú na to tabulky neviem, (ak niekdo má podelte snami) ale skôr sa to doladuje na telo. Základy sa dajú vydedukovať z výšky a pod. ale ak je polovník dajme tomu pritele, a požičá si zázračnú flintu od kolegy anorektika, tak zázraky môžu vypariť...(príklad skreslený :mrgreen: )
Telo je naučený na jeden pohyb, a na doladenie nie je čas, a skončí to "Táto flinta asi bude vadná, nič s ním netrafím", a trik je len často, tebou spomínanom probléme.

Pri nastavitelných, je to riešitelné...a je to asi najlepšia cesta ako najsť ten optimum, čo ti sedí najviac, alebo zvoliť zlatú strednú, a okopčiť tieto detaily nejakej vyhovujúcej klasiky.
Smazaný uživatel 6696

Příspěvek od Smazaný uživatel 6696 » 04 kvě 2013 06:32

Zdendoxxl. :shock: Nádhera! Ještě botku a je to komplet. Už se na ni těším. Toto se fakt povedlo. EV2 mk510 :D Ještě zkus pořešit jednoranný podavač, aby jsi nemusel na závodech pořád vytahovat bubínek.
zdendaxxl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdendaxxl » 04 kvě 2013 08:36

Díky pánové :P Já vím ještě oporu pro malík,tu spáchám dnes a botku během týdne :wink: .Jednoranný podavač je také v plánu,zas na druhou stranu,kdo má desetiranné EVO :shock: :lol: Povrchovka je také nic moc,jen mořidlo a vosk ale nechám to prozatím tak,projdu s tím pár akcí,otestuji v terénu a kloudnou udělám přes zimu.Vždy když ji vezmu do ruky :roll: ,zjistim ze je tam někde něco navíc :roll: a jdu to upravit :lol: ,takže vymýšlet nějakou echtovní povrchovku mi připadá poněkud kontraproduktivní :lol: :mrgreen:
Naposledy upravil(a) zdendaxxl dne 04 kvě 2013 13:41, celkem upraveno 1 x.
Walther LG 300 XT Carbontec Custom/ Burris Timberline 4.5-14x32
Steyr LG110FT Custom Hunting/Sightron SIH TAC 4-12X40 AO HHR
http://zdendaxxl.rajce.idnes.cz/ .Změnil jsem nick na "Zdendaxx"
strelec3751

Příspěvek od strelec3751 » 04 kvě 2013 12:08

Že se to řeší u brokovnic vím, poměrně intenzivně střílím i na asfaltové terče. Tabulky vztahů mezi rozměry pažby a rozměry těla tu někde kolují, tuším na začátku tohoto vlákna.
Protože tady řada lidí vyrábí velké množství pěkných pažeb, tak mě zajímá jestli se přitom někdo zabývá i otázkou vyhnutí pažby vůči ose hlavně. Domnívám se, že kromě několika dalších rozměrů jako je délka pažby a vzdálenost pistolové rukojeti od spouště by to mohlo také přispět ke komfortu střelby.
zdendaxxl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdendaxxl » 04 kvě 2013 12:23

V průběhu testování si ji budu upravovat a přizpůsobovat dle svých potřeb,takže tohle prostě neřeším,vědšina home-made výrobců pažeb k tomu předpokládám přistupuje stejně.To je právě velkou výhodou toho,když si na tom člověk dělá sám,zkratka si ji přizpůsobí k obrazu svému :wink:
Trojan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trojan » 04 kvě 2013 13:40

Tak ikdyž jsem byl krásou vašich výtvorů nahlodán, nakonec z nutnosti dělám pažbu do černého matu.
Po tom, co jsem včera ztrávil s truhlářem 2,5 hodiny v dílně se mi podařilo ručku na crosmana probrousit. Takže vesele stříkám plnidlo a brousím. Vzhledem k množství chyb, které jsem v tomhle postu po sobě musel přepsat to vypadá, že bych si měl dát oraz, neb jsem nejspíš přiotráven.

Btw, ještě že není doma mamka, kdyby tak viděla k čemu využívám její ultramoderní troubu...

Edit: přidávám fotky, ještě není úplně hotovo. Plnič má výhodu v tom, že když se mi po nastříkání povrch nezdá, prostě barvu zbrousím a nastříkám další vrstvu. Šroubky budou černé....Mohlo to být lepší, v létě udělám ještě jednu.
Jo a omlouvám se za fotky, mě se ale nechce vytahovat DSLR :D
Obrázek
Obrázek
zdendaxxl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdendaxxl » 05 kvě 2013 19:51

ted uz jen ta botka.........a máte po seriálu :lol: :lol: :lol:
Přílohy
P1050223.JPG
P1050222.JPG
P1050225.JPG
Kavy

Příspěvek od Kavy » 05 kvě 2013 22:20

Že na to výrobci nezareagujou.
Určitě jste si všimli,že skoro všichni kteří si doma udělali pažbu si jí vyrobili se svislou rukojetí.
Přičemž fabriky stále chrlí krásné klasické puškové pažby,co dobře vypadají,ale líp se střílí s kolmou pistolovou.
Zrovna pažba od zdendaxxl je toho příkladem.
Přitom AA už takovou pažbu pro model MPR FT dělá. Pokud jde o cenu,tak by se základní modely mohli obejít bez nastavitelné lícnice a takový skok od "klasické" pažby by to jistě nebyl.
To jsem si jen tak postesknul,takže dlabejte dále :-)
Kohout

Příspěvek od Kohout » 06 kvě 2013 10:13

Tak zase po delší pauze z důvodu operace mohu zase něco napsát do tohoto téma .Na dotaz jestli někdo dělá pažby vyosené tak já vždy protože mám širší ramena a kratší krk tak si dělám vyosení o 2,5cm a botku vytočenou o jeden cm spodkem vpravo.Jinak jsem se musel u továrních pažeb moc naklánět v pravo a pažbu jsem měl zapřenou jen spodní částí do ramene.Obnáší to při výrobě ale dřevo min.8cm široké aby se to vyosení do toho vešlo.Jak dude chvilka tak tu novou pažbu na CZ 200 H nafotím a zašlu.
strelec3751

Příspěvek od strelec3751 » 06 kvě 2013 15:15

Děkuji za odpověď. Mohl byste kromě fotografie uvést i jednoduchý náčrtek jakým způsobem probíhají osy hlavně, lícnice a vlastní pažby?
Mám představu, že osa hlavně a osa lícnice by měly být stejné. Osa vlastní pažby ba se měla odchylovat od těchto os tak aby botka byla vzdálena od osy hlavně o požadovaný rozměr.
To vytočení spodku botky je dobrý nápad.
Na pažbu uvažuji s fošnou 10 cm.
dykmore

Příspěvek od dykmore » 06 kvě 2013 22:09

Ahoj, mám takový malý dotaz - nevíte někdo, kde by se dala sehnat dlouhá pažba pasující na TAU 6, případně nemáte někdo nějakou zbytečnou doma, nebo byl by někdo schopen a ochoten vyrobit? Přibližně takovou, jako je na obrázku...

Obrázek

děkuju
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 06 kvě 2013 22:23

Zkus napsat Jendovi (jendapostulka), ten je na tyhle věci expert. A je od Ostravy.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
dykmore

Příspěvek od dykmore » 06 kvě 2013 22:40

Ahoj, díky za tip - poslal jsem ti SZ.
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
Kubique

Příspěvek od Kubique » 07 kvě 2013 12:55

Zádlab se pomalu rýsuje. Ten předek jsem chtěl vypilovat ale asi po hodině a půl mi došly nervy, vyčverchtal jsem to tlustym vrtákem a doladil pilníkem. Nevim ale jak to samý udělat vzadu, kde neni pořádnej přístup. Potřebuju tu kartuš zanořit asi ještě 8 cm. Vim, že tu někde nějaký návody s pilníkem byly, ale muj pilník má asi moc malý zuby nebo nevim, ale přijde mi, že bych to nikdy nevypiloval. Nemáte nějakej nápad jak na to? http://i.nyx.cz/files/00/00/09/77/97734 ... G_0154.JPG
CZ 200 S HUNTER + Hawke Panorama
Odpovědět