NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
To: Svako.
Teda ty nástřely jsou téměř nevěřitelný. Skoro se mi nechce věřit, že ta puška je takovéhle přesnosti schopná. Nevím proč kupujeme pušky za desítky tisíc, když můžeme střílet přesně s flintou za dva tisíce.
Budu muset taky zkusit vystřelit z upevněné pušky. Když střílím v sedě ze zbraně pevně podepřené o bag tak se mi taky podaří občas pár ran těsně k sobě , ale pak najednou jich zase několik uletí i o několik centimetrů. Střílím venku, možná má vliv i vítr, taky to může být tou součástí mezi pažbou a spouští, ale že by to bylo až tak výrazné?
Teda ty nástřely jsou téměř nevěřitelný. Skoro se mi nechce věřit, že ta puška je takovéhle přesnosti schopná. Nevím proč kupujeme pušky za desítky tisíc, když můžeme střílet přesně s flintou za dva tisíce.
Budu muset taky zkusit vystřelit z upevněné pušky. Když střílím v sedě ze zbraně pevně podepřené o bag tak se mi taky podaří občas pár ran těsně k sobě , ale pak najednou jich zase několik uletí i o několik centimetrů. Střílím venku, možná má vliv i vítr, taky to může být tou součástí mezi pažbou a spouští, ale že by to bylo až tak výrazné?
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78, QB 79, AR2078 a AR2079
To:střelec3751
To si piš že je,Svaka znám osobně a věřím mu každe slovo,ty jeho flinty rovněž znám jsou opravdu vychytané.U QB je důležité chytit dobrou hlaveň a to je docela klika.Pokud koukám na ty nástřely tak na prvních má hlavně LW a pak myslím dvě originál a nakonec EV2.No a rozdíl téměř žádny
.......a pak si kup flintu za 36k 
To si piš že je,Svaka znám osobně a věřím mu každe slovo,ty jeho flinty rovněž znám jsou opravdu vychytané.U QB je důležité chytit dobrou hlaveň a to je docela klika.Pokud koukám na ty nástřely tak na prvních má hlavně LW a pak myslím dvě originál a nakonec EV2.No a rozdíl téměř žádny

Walther LG 300 XT Carbontec Custom/ Burris Timberline 4.5-14x32
Steyr LG110FT Custom Hunting/Sightron SIH TAC 4-12X40 AO HHR
http://zdendaxxl.rajce.idnes.cz/ .Změnil jsem nick na "Zdendaxx"
Steyr LG110FT Custom Hunting/Sightron SIH TAC 4-12X40 AO HHR
http://zdendaxxl.rajce.idnes.cz/ .Změnil jsem nick na "Zdendaxx"
-
Vůbec nechci naznačovat, že tomu nevěřím. Jen mě překvapilo jaké přesnosti je ta flinta schopná. A každý by se k takové kvalitě rád přiblížil.
Závit na původní CO2 kartuši je metrický 22x1
Jinak Nástřely od svaka jsou hezké, střílí mu to perfektně, sám jsem z jedné z jeho pušek střílel.
Jsou za tím ale hodiny práce a ladění, někdo si prostě koupí flintu za dvacku a užívá, ať už proto že nemá potřebné strojní zázemí a nebo šikovné ruce. Někdo koupí flintu za 2jku a pak ladí a ladí a ladi
Já ladím už půl roku a furt je co zlepšovat
taky by to chtělo kompresor na vzduch a nebo kubíkovou láhev 
Naštěstí mě to zatím baví a podle toho jak znám Svaka .. tak jeho taky
Jinak Nástřely od svaka jsou hezké, střílí mu to perfektně, sám jsem z jedné z jeho pušek střílel.
Jsou za tím ale hodiny práce a ladění, někdo si prostě koupí flintu za dvacku a užívá, ať už proto že nemá potřebné strojní zázemí a nebo šikovné ruce. Někdo koupí flintu za 2jku a pak ladí a ladí a ladi

Já ladím už půl roku a furt je co zlepšovat

Naštěstí mě to zatím baví a podle toho jak znám Svaka .. tak jeho taky

QB 78 deluxe .177 /Custom PCP masakr/ Optisan Viper 10x44IRS / Harris 1A2
11 x cal.177
11 x cal.177
[quote="BoboAUG"]Závit na původní CO2 kartuši je metrický 22x1
Diky..
Diky..
CZ 455 Varmint Kuna,Klinsky/Vortex Venom 5-25x56
Air Arms Pro sport .177/Nikko Stirling Gold Crown 4-12x42
HS Product H11 Hellcat
LOV21
Air Arms Pro sport .177/Nikko Stirling Gold Crown 4-12x42
HS Product H11 Hellcat
LOV21
Máte někdo u QBčka natahování závěru (pružiny) směrem dozadu? Je to konstrukčně možné?
-
Je to konstrukčně možné, má to dost lidí. Snad se někdo z těch kdo to umí ozve.
No nech na to hľadím ako chcem ,nechápem ako sa týmto zmení funkcia naťahovania Popíš to ak môžeš
Ďakujem !
Ďakujem !
Slávia 630,631 LEAPERS SCP-RD40RGW
Norconia QB 78 STRIKE 3-9X40E
CROSMAN 3576W,C 11,CZ 75D
zadní díl s vedením pružiny trvale stojí opřený o ten silon, kladívko má posunutý ten kolík co za něj tahá závěr o kousek dozadu (to je ten stříbrný kousek nahoře) takže natahuješ rovnou tahem závěru dozadu, zaskočí záchyt, vložíš diabolku a zasuneš pohybem dopředu (získáš tím cit, cítíš odpor diabolky, nepereš se s pružinou) a zajistíš kliku dolu. Já vyrobil trochu jiný kladivko, ve kterém je už rovnou šroub, kterým se nastaví zdvih ventilu. krásně se tím nastavuje výkon bez rozebrání pušky (od 0 do max). Je tu někde fotka, ale už je to dýl.
obrácený natahování nemusí mít ten silon nebo jinou vložku, místo něj dávám delší pružinu a štelování zezadu.
- dá se udělat buď nová zátka se šroubem ve středu, pak je nutný dát jeden šroub zespoda a jeden shora - provrtá se pouzdro závěru.
- pootočit původní zátku o 90°, vytvořit dva otvory se závity pro spodní a horní šroub, dodělat štelovací šroub středem
- ponechat původní zátku, štelovací šroub vyvrtat mimo osu, to je moje nejoblíbenější řešení, štelování je imbusem a není zvenku skoro vidět
Delší pružina je téměř bez předpětí, jen aby se úderník v klidu nepohyboval. Nastavení funguje od cca 90 m/s do maxima.
nějaký fotky pro představu hír:
http://david_holub.sweb.cz/index.php?dir=.%2F.%2F.%2F.%2FQB_guns%2FQB78_PCP%2FReverse+cocking%2Ffoto%2F
- dá se udělat buď nová zátka se šroubem ve středu, pak je nutný dát jeden šroub zespoda a jeden shora - provrtá se pouzdro závěru.
- pootočit původní zátku o 90°, vytvořit dva otvory se závity pro spodní a horní šroub, dodělat štelovací šroub středem
- ponechat původní zátku, štelovací šroub vyvrtat mimo osu, to je moje nejoblíbenější řešení, štelování je imbusem a není zvenku skoro vidět
Delší pružina je téměř bez předpětí, jen aby se úderník v klidu nepohyboval. Nastavení funguje od cca 90 m/s do maxima.
nějaký fotky pro představu hír:
http://david_holub.sweb.cz/index.php?dir=.%2F.%2F.%2F.%2FQB_guns%2FQB78_PCP%2FReverse+cocking%2Ffoto%2F
http://david_holub.sweb.cz/
'Dakujem za rady este sa na to necitim ale stiahnem si obrazky a ncham to dozriet
cau.
cau.
Slávia 630,631 LEAPERS SCP-RD40RGW
Norconia QB 78 STRIKE 3-9X40E
CROSMAN 3576W,C 11,CZ 75D
Zdravím , tak dneska se mi zadařilo
. Natlakoval sem airsystem na 150 Bar bo se mi nechtělo pumpovat. Po našroubování na pušku , rána jak z děla a láhev s polu s redukcí vystřelila do pr.. ,no do pryč
Zůstal sem jak opařený. Ty dva šroubky to střihlo jak nic. viz. foto. Tak nevím co se podělalo. Připadá mi jako by nefungoval regulík a šel tlak plnou silou do flinty. No den blbec a to sem si chtěl jen párkrát picnout.

to sem ještě nezažil, síla.
no aspoň máme potvrzený, že při přetlakování jsou ty šroubky nejslabší místo
no aspoň máme potvrzený, že při přetlakování jsou ty šroubky nejslabší místo

http://david_holub.sweb.cz/
No to je sice pěkný , ale co s tím ? Sem opět v pasti. Co mohlo exnout na té flašce ?
Nový poznatek : ten pojistný ventil nebo jak bych to nazval se splnil svoji funkci taky ale pozdě
Takže problém je ve flašce. Odporoučel se ten co je na něm vyraženo 1,5k .
Past vedle pasti. ani óčko nenasadíš !
Prosím o pomoc
Nový poznatek : ten pojistný ventil nebo jak bych to nazval se splnil svoji funkci taky ale pozdě

Takže problém je ve flašce. Odporoučel se ten co je na něm vyraženo 1,5k .
Past vedle pasti. ani óčko nenasadíš !
Prosím o pomoc
Nemelo by to byt nahodou na 200 bar?Myslim ten miniair system
Naposledy upravil(a) duffioso dne 18 kvě 2013 07:49, celkem upraveno 1 x.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert