Příspěvek
od svako » 11 kvě 2013 11:08
Úprava vzduchových rozvodů u QB79.
Odzkoušel jsem u několika QB79 úpravu dávkování vzduchu do tlakové komory,což zlepšilo
konzistenci i rozptyl s použitím miniair PBS 3000psi s regulátorem.Úprava spočívá v omezení
průtoku množství vzduchu přez redukci do tlakové komory.V přetokovém kanálku se převrtá
díra pro M4,vyřízne závit M4/co nejdelsí a těsný/ a zašroubují se červíky,někdy i 2kusy o délce
10mm tak.aby při tlaku 3000-2500psi z přetokové dírky mírně foukalo.Tím je zaručeno,že tlaková
komora je doplňována při výstřelu v řádově delším čase naž je otevřen výstřel.Ale v daleko
menším čase než se nabije diabolo na další výstřel.Tímto je zaručeno stejné dávkování vzduchu
ventilem do hlavně při vysokém tlaku v láhvi/používám 2500psi/ až po min.tlak/i méně/.Při re-
gulátoru nastaveném na 1150psi/použity talířové pružiny průměr 16/0,4/0,6 a 0,9/ je rozdíl v
rychlosti 241,5-243,5m/s.Což umožňuje vystřelit cca 100 konzistentních ran diabolo 4,5-0547g.
v uvedeném tlakovém rozmezí.QBčka /obr./ mají úpravy dle různých návodů na gunforu,rovněž
tak i úpravu na zadní nátah s možností regulace přítlaku bicí pružiny.Dvě QB79 /ořech,pažby/
mají letmo uchycené hlavně od různých výrobců.Přidávám nástřely QB po 10ranách na 30m,
diabolo JSB exact 4,52.0,547g. nepřebírané od Kubajzze.U QB79LWN bylo vystřeleno v kuse
80ran,z toho nástřelky jsou z 1až10rány,41až50 a 71až80.Stříleno v hale.Uchyceno za těla
větrovek/ne za hlavně/ ve svěráku york 120 v silonových plotýnkách.Takže žádné super
stabilní uchycení.Pro porovnání s QB dávám nástřelku EVA za stejných podmínek.Dále jsem
zkoušel tuto úpravu u QB78,zlepšení je,ale ne tak výrazné jako u 79.Zvětší se ale využitelný
tlakový rozsahv láhvi.Omezení průtoku vzduchu červíkem je od výrobce nastavené i u mého
Dominátora 1250,kde je bez červíku konzistence hrozná.Takže tato úprava není můj objev,
ale u QB /hlavně 79 / funguje dobře i s miniair PBS 3000psi.
Přílohy pošlu v dalším příspěvku,spolu s tímto textem se mi to nepodařilo.