CZ 858 Tactical
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
Chlapi nechte doplnky napokoji, 5 cm soustřel se dá udělat s klasickou verzí 58 otevřenýma mířidlama. 

Re: CZ 858 Tactical
O C-more nic neřek. Sám ho na kosu taky doporučuju. Zvlášť dopředu. Dozadu spíš tubus nebo Eota nebo Meoptu. Ptal se jenom proč sám používáš levnou čínu a doporučuješ C-more..? A taky řekl, a to můžu taky podepsat že kdo jednou vyzkoušel total vytuněnou kosu od GE, a navíc s pažbou v ose, tak ví své...
FTCéčkova kosa není žádný sniper. (sám se občas bavím jak za mnou někdo příjde s tím že chce nastřelit kosu s POSPem, nejlépe 8x... ....a do půl roku pak dává na kosu kolimátor... ...nejlépe co nejlevější, bo přece na flintu za 5000 přece nebudu dávat nic drahého, aby ho pak zase za půl roku vyhodil, a pořídil si aspoň Vortrexe... Zkušenost, během posledního dvou let 3x!!!) FTCéčkova kosa je jen vybavená kosa na práci. Na práci do cca. 50 metrů. I když chlapa do palice trefí v pohodě i na 100 m. Ono je rozdíl jestli střílíš s kosou z "pevného" stavu na střelnici, na konstantní vzdálenost, nebo máš možnost běhat po ploše, střílet z různých poloh, na různé vzdálenosti, prostě používat "útočnou pušku" na to na co je stavěna. Ad M16, (M4)/Sa 58... Za cenu mojí kosy bych měl taky pěkně vytuněnou "no name" M4, ale měl bych do ní krmení za 3 kačky??? (jinak fotky mojí kosy jsou k dohledání tady na fóru...) ...pokud můžu svůj, čistě subjektivní názor podpořený zhruba 5000 ranami z kosy a tím že jsem jich už asi deset pro kamarády "stavěl" a ladil... Ideální "economy" kombinace: Začnu zepředu... Kompík Zendl nebo Fabík, ideálně nerez, předpažbí (vrch i spodek) Arsenal, (přece jen má duralové lišty, nevymačkají se), kolimátor C-more nebo OKO + kryt, (cena obou +- stejná, OKO výhoda záruky, servisu v CZ), pažbička dle vkusu každého soudruha, (FAB, CAA, Arsenal), oboustranné vypouštění zásobníku Zendl + vypouštění závěru, mezikus na trubku M4 do osy CSA, (případně origo sklopka do osy i s trubkou od GE), pažba opět dle vkusu každého soudruha... Teď jsem jednu Gazelu pro jednoho kolegu právě v tomto "setu" dostavěl... p.s. "Soudruh" je po prvních 200 ranách velice spokojen... 

CZH 2003 total Gunexpert, Gazela, Walther P22Q, Remigton 870, Glock 17, Glock 30 Gen4.1.
"Všechno co má význam být střeleno, má význam být střeleno i vícekrát. Střelivo je levné. To život je drahý."
"Všechno co má význam být střeleno, má význam být střeleno i vícekrát. Střelivo je levné. To život je drahý."
Foto poslední "práce", "Economy tuning", chybí ještě OKO...
CZH 2003 total Gunexpert, Gazela, Walther P22Q, Remigton 870, Glock 17, Glock 30 Gen4.1.
-
Kolik na tomto vydrží kolimátor oko 

Do oka doporučuji nechodit. Měl sem tři oka, jedno na zbrani druhé permanentně v opravě
a tředí připravené na výměnu, a tak sem s tím střílel asi pět let.
Koncepce oka nebyla špatná, ale neustále se něco sypalo a stejný problém sem viděl
i u dalších střelců. Navíc cenově oko vycházelo dráž než c more.
a tředí připravené na výměnu, a tak sem s tím střílel asi pět let.
Koncepce oka nebyla špatná, ale neustále se něco sypalo a stejný problém sem viděl
i u dalších střelců. Navíc cenově oko vycházelo dráž než c more.
2cherro celkem s tebou souhlasim ciste ze zvedavosti na kolik to takhle vyjde? Ja vzal setik od fabu s tim, ze casem jeste mozna pridam rakvicku kinggun. Pac to nadpazbi ma i tak svoje limity.
Kolimator z ciny jsem si objednal jen tak pro srandu. Vedel jsem do ceho du a chtel jsem vyzkouset, zdali je skutecne tak nepouzitelny, jak tu nekteri tvrdi. Objednal jsem typ na kose vyzkouseny, jehoz majitel tvrdi, ze vydrzel 1500 ran a jeste neodesel. Tak mi to za 500 neprislo jako spatna investice na to abych zjistil co od kolimatoru vlastne chci. Tak pro to. A take proto, ze se mi na to nadpazbi nechtelo davat nic lepsiho. To ovsem neznamena, ze bych se ho odvazoval nekomu jinemu doporucovat.
Opakuji, ze kosa FTC je pekna, ale naco je tam treba nadpazbi a podpazbi za 15000 kdyz na nem neni ani priblbla rucka? Takhle se to akorat hur drzi. Zkratka vzal kosu za par set a narval na ni to nejdrazsi co nasel.
Kolimator z ciny jsem si objednal jen tak pro srandu. Vedel jsem do ceho du a chtel jsem vyzkouset, zdali je skutecne tak nepouzitelny, jak tu nekteri tvrdi. Objednal jsem typ na kose vyzkouseny, jehoz majitel tvrdi, ze vydrzel 1500 ran a jeste neodesel. Tak mi to za 500 neprislo jako spatna investice na to abych zjistil co od kolimatoru vlastne chci. Tak pro to. A take proto, ze se mi na to nadpazbi nechtelo davat nic lepsiho. To ovsem neznamena, ze bych se ho odvazoval nekomu jinemu doporucovat.
Opakuji, ze kosa FTC je pekna, ale naco je tam treba nadpazbi a podpazbi za 15000 kdyz na nem neni ani priblbla rucka? Takhle se to akorat hur drzi. Zkratka vzal kosu za par set a narval na ni to nejdrazsi co nasel.
2cherro:Hodně si toho v předešlém příspěvku řekl za mě.
Ten Economy tuning taky má Gunexperťácký prvky, jen modul s pažbou a kompíkem jsou cca za 7k
Jinak v tomhle provedení bez kolimátoru bude díky zendlovi a modulu hodně příjemná na střelbu.
2ALL:Kosa je starej, jednoduchej a nadčasově řešenej kus železa, díky chlapům z Gunexpertu jsou možnosti oprav a úprav téměř bezmezné. S rukou na srdci i za ty nemalý peníze jsem rád podpořil jejich nákladnej projekt, opravdu si ty prachy zaslouží(zkoušky ve slavičíně+ práce+ návrh dílů-skvělej nápad...).
Taky bych chtěl říct, že tuning je ve všech ohledech individuální k potřebám každého střelce.
2rebel 2007: Samozřejmě se dá soustřel do 5-ti cm napráskat i přes otevřený miřidla, ale nevěřím, že tyhle výsledky jsou naprosto standartně opakovatelné. Kdyby ano, což není úplně nemožné, tak by si na mířenkách LKS 50m byl pořád na bedně s výsledky přes 145b ze 150. Přes otevřená se mi naposledy povedlo LKS 50m na redukovanou nekrytě ležící postavu 142b ze 150 a to jsem měl sakra dobrej den... Naopak s tim Eotechem díky tečce 1moa je to téměř samozřejmost. U perfektního soustřelu nehraje roli samotná zbraň, ale hlavně schopnosti střelce. Až budu na střelnici, tak zkusím udělat nějaký fotky soustřelu.
2inliner: pažbička na předpažbí je spíše dekorativní doplněk, pro mě je lepší kosu držet částečně za podpažbí a přední část zásobníku. Nemůžu se zbavit dojmu, že si jen plácáš játra. Neber to zle, ale připadá mi, že jsem ti řekl co se ti nelíbí a jen kopeš okolo sebe.
Ten Economy tuning taky má Gunexperťácký prvky, jen modul s pažbou a kompíkem jsou cca za 7k

Jinak v tomhle provedení bez kolimátoru bude díky zendlovi a modulu hodně příjemná na střelbu.
2ALL:Kosa je starej, jednoduchej a nadčasově řešenej kus železa, díky chlapům z Gunexpertu jsou možnosti oprav a úprav téměř bezmezné. S rukou na srdci i za ty nemalý peníze jsem rád podpořil jejich nákladnej projekt, opravdu si ty prachy zaslouží(zkoušky ve slavičíně+ práce+ návrh dílů-skvělej nápad...).
Taky bych chtěl říct, že tuning je ve všech ohledech individuální k potřebám každého střelce.
2rebel 2007: Samozřejmě se dá soustřel do 5-ti cm napráskat i přes otevřený miřidla, ale nevěřím, že tyhle výsledky jsou naprosto standartně opakovatelné. Kdyby ano, což není úplně nemožné, tak by si na mířenkách LKS 50m byl pořád na bedně s výsledky přes 145b ze 150. Přes otevřená se mi naposledy povedlo LKS 50m na redukovanou nekrytě ležící postavu 142b ze 150 a to jsem měl sakra dobrej den... Naopak s tim Eotechem díky tečce 1moa je to téměř samozřejmost. U perfektního soustřelu nehraje roli samotná zbraň, ale hlavně schopnosti střelce. Až budu na střelnici, tak zkusím udělat nějaký fotky soustřelu.
2inliner: pažbička na předpažbí je spíše dekorativní doplněk, pro mě je lepší kosu držet částečně za podpažbí a přední část zásobníku. Nemůžu se zbavit dojmu, že si jen plácáš játra. Neber to zle, ale připadá mi, že jsem ti řekl co se ti nelíbí a jen kopeš okolo sebe.
NO economy tuning... 

Taky mám ten hnusnej červenej zásobník
)))
To CZHáčko je fakt hezký, ktěl bych po pomačkat na střelnici. Nekope o trochu víc, než dlouhá verze????
Asi jsme dva blázni, kteří do kosy narvali nehorázný peníze

To CZHáčko je fakt hezký, ktěl bych po pomačkat na střelnici. Nekope o trochu víc, než dlouhá verze????
Asi jsme dva blázni, kteří do kosy narvali nehorázný peníze

Zepředu... Jj, taky ti tu červenou patnáctku někteří pravověrní "střelci" nemůžou "zkousnout" tak jako mě?
Právě se balím na střelnici, můžeš klidně dorazit... Kraťas nekope, jen je to vpředu někdy plamenomet, záleží na krmivu 

v pohode, trochu ty kritiky unesu. ja jen siju do toho, ze ne kazdy potrebuje nutne to nejdrazsi.
nastesti vetsina tunningu je zmena k lepsimu a tak kazdy tunning, ktery udela jeho majiteli radost je dobry
me se hlavne nelibila ta drevotriska a kolimator mam jen na blbnuti, takze za skutecne zlepseni povazuju kompenzator, vysuvnou pazbu a rucku - ta je naprosto super
z ceho jsem byl zpocatku trochu rozpacity byla trubka s absorverem od FABu, ale podarilo se mi ji upravit do stavu, ze jsem i s ni spokojen - mam v tom na doplnkach zatim cca 6500,- i s kolimatorem
(zatim ma 300 ran)
nastesti vetsina tunningu je zmena k lepsimu a tak kazdy tunning, ktery udela jeho majiteli radost je dobry
me se hlavne nelibila ta drevotriska a kolimator mam jen na blbnuti, takze za skutecne zlepseni povazuju kompenzator, vysuvnou pazbu a rucku - ta je naprosto super

z ceho jsem byl zpocatku trochu rozpacity byla trubka s absorverem od FABu, ale podarilo se mi ji upravit do stavu, ze jsem i s ni spokojen - mam v tom na doplnkach zatim cca 6500,- i s kolimatorem

Ač mám od FABu taky spoustu věcí, co mysleli že dosáhnou tím "absorbérem" jsem nepochopil. Taky už jsem tři rušil. A někteří šli radši přímo do trubky (jen do trubky) od GE. Že mrtvolo...
300 ran? Za jak dlouho? 300 ran u mě padne za víkend...

no narval jsem tam kousek plastoveho spuntu od vina, aby to trochu prituhlo
spis me zarazilo, ze jsem musel pilovat diru pro sroub aby si to presne sedlo na pusku
vetsinou mam tak 150 ran za navstevu strelnice, bohuzel je u nas na strelnici trochu tlacenice, porad naky akce atd.
snad zitra ten kolimator zase potrapim
spis me zarazilo, ze jsem musel pilovat diru pro sroub aby si to presne sedlo na pusku

vetsinou mam tak 150 ran za navstevu strelnice, bohuzel je u nas na strelnici trochu tlacenice, porad naky akce atd.
snad zitra ten kolimator zase potrapim

2Cherro: Pokud nejsi z okolí plzeňska, tak to neklapne. Jinak 300 bouchnu za týden ve 3 trénincích. Oproti jiným mám výhodu, že se na střelnici dostanu kdykoliv si usmyslím, správcování je super věc
. Od začátku roku jsem z kosy bouchnul cca 2000-2500 kusů, je to super pocit, naopak čištění je neskutečnej shit.

Ahoj všem, tak jsem si udělal radost a hlásím se mezi vás:-)