Po dnešním dni klidně i na 6,35 (konkrétně Hatsan 135) vzduchovce.

,dnes jsem pomáhal známýmu s montáží péra do jeho vzduchovky.Pružina byla fakt prasácká,dlouhá 43cm a 4mm drát,něco jak do tlumiče pionýra nebo babety

.Po menších problémech s úpravou pístu jsme ji do vzduchovky narvali.
Výsledek: na 5m 2,5cm silná,fakt tvrdá komunistická poctivá lisovaná dřevěná deska co rána,to na druhé straně koláč.Průstřel.Od této se diabola .22 ze Slavie 634 jen odrazila.
Přesnost: cca 20m,vzduchovkový terč,pevná opora-stůl a deka,v kleče:po nástřelu jsme se z 80% dostali do černého pole,občas i 10,myslím,že na to,jak vzduchovka kope,a na bakelitové hatsanské bramborové mířidla je výsledek uspokojivý.
Bez opory se dá dostat do pole terče,a s troškou štěstí trefit i 10tku.Každopádně na vzduchovku,pístovou v této neobvyklé ráži a za použití nepříliš kvalitního střeliva (gamo hunter 1,4g) jde o dost dobrý výkon.
Při střelbě na asi 40m do kmene čerstvě pořezaného vlašského ořechu(s pevnou oporou) jsem se s přehledem vešel do černého pole pistolového terče a diabola se průměrně ještě zavrtala asi 1 cm přes kůru do dřeva.
Bez opory něco trefit je jako sázka do loterie.ale z 10 ran jsou 4-5 v "normě".
Já jen tak k tomu,že ráže .25 u pružinovky není zase tak marná.Bohužel nemám v současné době možnost změřit rychlost střely,velmi by mě to zajímalo.