4,5mm nebo 5,5mm?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
..sonický třesk určitě dosáhneš v cal. 177,je to hlučné a v praxi nepoužitelné,osobnš jsem to kdysi měl a nikdy více
Re: 4,5mm nebo 5,5mm?
Jenze je treba poradne cist.Esprit psal,ze ta vzduchovka praska i s tlumicem,stejne jako flobertka.Tim mysli intenzitu hluku.Ne,ze flobertka lita nad zvukem.Ikdyz i ta se k tomu hodne blizi a uz jsem videl .22 flobert nad zvukem 
I vzduchovky v razi .22 a urcite i .25 litaji nad zvukem..25 jde jeste i v pruzinovce,videl jsem,ale je to drbacka.Vetrovka toho dosahne snadno.

I vzduchovky v razi .22 a urcite i .25 litaji nad zvukem..25 jde jeste i v pruzinovce,videl jsem,ale je to drbacka.Vetrovka toho dosahne snadno.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Kde jsi prosimte videl flobertku nad zvukem?
To asi nebyl tovarni naboj ne?
.22 flobert ma totiz maximalni energii nekde kolem 46 J. I pri pouziti lehke strely 1,15g to odpovida rychlosti 282 m/s.
Jak jiste vis,tak realna rychlost nad zvukem je nekde nad 340 m/s.
Zda se mi to trochu jako blud. Meril jsi hradalama, nebo jen poslouchal?
To asi nebyl tovarni naboj ne?
.22 flobert ma totiz maximalni energii nekde kolem 46 J. I pri pouziti lehke strely 1,15g to odpovida rychlosti 282 m/s.
Jak jiste vis,tak realna rychlost nad zvukem je nekde nad 340 m/s.
Zda se mi to trochu jako blud. Meril jsi hradalama, nebo jen poslouchal?
Hradlama.Nespochybnuj,pokud nezkusis.5 ran po sobe 331m/s az 335m/s.Ale urcite to bylo vyrobou naboju,protoze z jine krabicky to nevylezlo nad 260m/s takze bylo vic podsypano.Jen jsem psal o tom,ze to jde.Ne,ze je to bezny.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
To ze to mohla byt nahoda tomu verim. Ja vychazim z faktu a z normy CIP.
Sonicky tresk ale pri teto rychlosti nevznikne. V realnem prostredi je kolem 340 metru. Nebo jsi to zkousel v zime?
Sonicky tresk ale pri teto rychlosti nevznikne. V realnem prostredi je kolem 340 metru. Nebo jsi to zkousel v zime?
-3stupne ,ale i tak by to praskalo.Ta rychlost je zavisla nejen na teplote,ale i vlhkosti vzduchu.V praxi to praska nad zvukem kolem tech 335m/s
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Tak v teto teplote je to opravdu realne.
Tyto flobertky jsou ale vhodne k vraceni a prezkouseni na cuzzs.
Tyto flobertky jsou ale vhodne k vraceni a prezkouseni na cuzzs.
Kdepak,k vraceni to neni,je to k zamysleni se.Ony totiz paradne trefovali.Samozrejme na strelnici z neupravene zbrane.Takhle by to melo litat bezne a vsechny upravene zbrane na 7,5j by se meli sesrotovat.
Ale je to OT jako prase.Ta vecna debata o presnosti .177 vs .22 je nekonecna.Chtelo by to udelat test z podobnych zbrani v obou razich.4,5 v 16J a .22 v ekvivalentne vyssim vykonu.
Ale je to OT jako prase.Ta vecna debata o presnosti .177 vs .22 je nekonecna.Chtelo by to udelat test z podobnych zbrani v obou razich.4,5 v 16J a .22 v ekvivalentne vyssim vykonu.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Samozřejmě se nejedná o pružinovku, tam to fakt nejde, ale z větrovky lze dostat až ke 400 m/s ve .22 s JSB 1.03gmause píše:esprit:
není nad to si uvědomit ,co je sonický třesk.Sonického třesku je málokterá vzduchovka schopná dosáhnout v ráži .22,v cal. 25 je to nemožné.Ono se toho dá dosáhnout pomocí oleje,když namežeš píst,nebo prasárny...
Cal.22,a o to víc 25 ti nikdy nebude lítat nadzvukem.
pozn. Zvukový efekt nadzvukové střely i při použití "moderátoru" lze přirovnat z pozice střelce k ráně z flobertky, nikoli, že flobertka lítá nadzvukem, chtěl jsem ten sonický třesk k něčemu přirovnat. Prostě to solidně práskne

keď vystrelím z S634 naprázdno, tak sa ozve dosť hlučná rana... tiež je to sonický tresk?
nie, to ti len udrie piest na konci do puzdra, a zamozrejme pri castom opakovani sa znici tesnenie
U S634 se asi při střelbě na prázdno moc neničí těsnění, ale spíš může něco prasknout, je to rána kov na kov a vypadá to jako dieseling. Podívej se jak je na pístu udělaný ten zápich pro držení těsnění, vždyť je čelně prakticky zarovnaný s těsněním, takže udeří na dno válce. Už tady kdosi měl prasklý válec zhruba v místech kde je jeho dno.
Příručka říká 4x naprázdno když je nová pro odstranění konzervace. Já po mazání střílím jednu za druhou (prostě hodně) diabolky, které jsou nepoužitelné kvůli mizerné přesnosti (KP Power, Gamo TS-10). Párkrát si to práskne a pak je klid.
Příručka říká 4x naprázdno když je nová pro odstranění konzervace. Já po mazání střílím jednu za druhou (prostě hodně) diabolky, které jsou nepoužitelné kvůli mizerné přesnosti (KP Power, Gamo TS-10). Párkrát si to práskne a pak je klid.
Slavia 634 4,5 r.v. 2012 + NikkoSt. MM 4x32 AO IR MD / BulletProject 6-24x50SFE
2 rozsévačky broků Gamo AF-10 + lovecké broky z kovohutí za 150/kg
2 rozsévačky broků Gamo AF-10 + lovecké broky z kovohutí za 150/kg
Ale houby nekonečná. Chování různých střel obou ráží za různých podmínek je už nějakou dobu docela dobře zmapováno a dá se to i vcelku slušně spočítat. Jen prostě neexistuje jedna universální odpověď na otázku "co je lepší?".duffioso píše:Ale je to OT jako prase.Ta vecna debata o presnosti .177 vs .22 je nekonecna.Chtelo by to udelat test z podobnych zbrani v obou razich.4,5 v 16J a .22 v ekvivalentne vyssim vykonu.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
No tim je vlastne nekonecna.Vsechno je to subjektivni.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Co je lepší , 5.5 nebo 4.5 , když mají stejnou hmotnost a střílím na terč ?