HATSAN AT44 PCP
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nevím proč silnější pružinu? Já tam mám tu origo a pouze jsem vyměnil jehlu. Nějaký to otočeni, teda spíš vytočení toho zadního šroubu proběhlo a je tam 29J. Bez jakýchkoliv jiných výměn a úprav. Alterosův regulátor byl ponechaný tak jak mi jej nastavil. Nejsem si jistý jestli 100, nebo 110Bar. Jinak ty úpravy hlavně jak popisuje RZ CZ a trošku vyšmirglovaný zásobníčky i když s těmi jsem problém neměl.
Re: HATSAN AT44 PCP
Silnější pružinu pod jehlu proto,že lépe dávkuje přívod vzduchu když není regulátor a taky spotřeba vzduchu je menší.Mám odzkoušeno 

Panove, dneska se mi stala strasná vec. Lezl jsem s AT44 po zebriku na pudu ve stodole, pode mnou praskla sprusle a dobry dva metry jsem letel. Bouchacku jsem ne zcela udrzel a asi pul metru nad zemi mi vypadla z ruky . Je to mesic zpatky, co jsem menil v kartusi jehlu na vyssi vykon, ale z duvodu mraziveho pocasi a odjezdu do ciziny jsem netestoval s tuningovou jehlou strelbu, tak nevim, jak by si zbran s presnosti po vymene jehly vedla.
Jakmile jsem se po padu oklepal, hned jsem kontroloval, v jakem stavu je Hatsanek. Hlaven i kartuse vypadaly netknute - bez jakehokoliv poskozeni ci narazu. Jen na pazbe byla videt oderka, jak sebou flinta pleskla. Pote jsem sel konecne vystrelit a litalo vse jinam - kazda rana od mista, kam jsem miril, cca 4 cm . Je vetsi pravdepodobnost, ze se ve flinte padem neco hnulo (i kdyz hlaven vypada i pri mrknuti skrz ni naprosto rovne), anebo se presnost tak razantne zhorsila kvuli vymene jehly?
Jakmile jsem se po padu oklepal, hned jsem kontroloval, v jakem stavu je Hatsanek. Hlaven i kartuse vypadaly netknute - bez jakehokoliv poskozeni ci narazu. Jen na pazbe byla videt oderka, jak sebou flinta pleskla. Pote jsem sel konecne vystrelit a litalo vse jinam - kazda rana od mista, kam jsem miril, cca 4 cm . Je vetsi pravdepodobnost, ze se ve flinte padem neco hnulo (i kdyz hlaven vypada i pri mrknuti skrz ni naprosto rovne), anebo se presnost tak razantne zhorsila kvuli vymene jehly?
Díky za objasnění, jestli bude někdy čas vyzkouším to bez regulíku se silnější pružinou. Pokud se do toho ovšem dokopu přes jiné aktivityRZ CZ píše:Silnější pružinu pod jehlu proto,že lépe dávkuje přívod vzduchu když není regulátor a taky spotřeba vzduchu je menší.Mám odzkoušeno

Chlape,zohnul se ti lauf,protože je z blata.Takže najdi někoho ze soustruhem ať ti ho dá do lajnyWhiteS píše:Panove, dneska se mi stala strasná vec. Lezl jsem s AT44 po zebriku na pudu ve stodole, pode mnou praskla sprusle a dobry dva metry jsem letel. Bouchacku jsem ne zcela udrzel a asi pul metru nad zemi mi vypadla z ruky . Je to mesic zpatky, co jsem menil v kartusi jehlu na vyssi vykon, ale z duvodu mraziveho pocasi a odjezdu do ciziny jsem netestoval s tuningovou jehlou strelbu, tak nevim, jak by si zbran s presnosti po vymene jehly vedla.

2WhiteS: Tazko Ti niekto poradi, ked das malo informacii:
1. mas na tom puskohlad ? - mohol sa narazom posunut v uchyte
2. "litalo vse jinam - kazda rana od mista, kam jsem miril, cca 4 cm" - roznym smerom, alebo to lietalo vsetko jednym smerom ? Aky si mal sustrel ?
3. na aku vzdialenost si vlastne strielal ?
4. s akym strelivom ?
5. aky sustrel si mal predtym (pred vymenou ihly) ?
atd., atd.
Skus vratit povodnu ihlu naspat a urobit nastrely, to moze tiez nieco napovedat ...
2. "litalo vse jinam - kazda rana od mista, kam jsem miril, cca 4 cm" - roznym smerom, alebo to lietalo vsetko jednym smerom ? Aky si mal sustrel ?
4. s akym strelivom ?
atd., atd.
Skus vratit povodnu ihlu naspat a urobit nastrely, to moze tiez nieco napovedat ...
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
Myslis, ze jakykoliv soustruznik (znam jednoho renomovaneho pobliz, ktery ma soustruznickou firmu) by ji dokazal narovnat tak, aby strilela jako predtím?RZ CZ píše:Chlape,zohnul se ti lauf,protože je z blata.Takže najdi někoho ze soustruhem ať ti ho dá do lajnyWhiteS píše:Panove, dneska se mi stala strasná vec. Lezl jsem s AT44 po zebriku na pudu ve stodole, pode mnou praskla sprusle a dobry dva metry jsem letel. Bouchacku jsem ne zcela udrzel a asi pul metru nad zemi mi vypadla z ruky . Je to mesic zpatky, co jsem menil v kartusi jehlu na vyssi vykon, ale z duvodu mraziveho pocasi a odjezdu do ciziny jsem netestoval s tuningovou jehlou strelbu, tak nevim, jak by si zbran s presnosti po vymene jehly vedla.

Ano, puskohled tam je. Taky me napadlo, ze bude nejspis hnuty. Kazda rana litala jinym smerem - temer nic neletelo jednim. Soustrel byl na 25 metru cca 7 cm rozptyl - kazda diabolka jinam. Strelivo JSB 0,547 Exact. Pri originalni jehle a pred padem vetrovky byl soustrel kolem 1 cm na 25 m.greenie píše:2WhiteS: Tazko Ti niekto poradi, ked das malo informacii:
4. s akym strelivom ?
atd., atd.
Take se mi stalo neco podobneho a vse pak litalo vsude mozne.Hlaven se jiste neohne jen tak ale bude zcela jiste za potrebi vese ,co je nejak prisroubovano zkontrolovat,dotahnout,sesadit,ulozit,a opet nastrelit.Alespon u me tomu tak bylo,a ze to byla supa na beton.
No kamarat, vidis, ked vieme toho viacej, tak hned sa lepsie radiWhiteS píše:... Kazda rana litala jinym smerem - temer nic neletelo jednim. Soustrel byl na 25 metru cca 7 cm rozptyl - kazda diabolka jinam...

Ked to lietalo roznymi smermi, tak bud v klude, hlaven sa neohla.
Najprv urob to, co Ti radi honzana40.
Ak to nepomoze, tak to bude tou vymenou ihly. Viaceri tu pisali, ze po vymene sa im zhorsil rozptyl.
Moze byt aj to, ze sa Ti rozbil puskohlad ... Ak mas iny, vyskusaj to s inym.
Alebo ma napada este jedna moznost - ked budes robit nastrely, treba si predtym odpustit tych par piv. To sa striela hned presnejsie a ani sa tak casto potom nepada z rebrika ...

Sorry, to bol len pokus o vtip ...

na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
Tak jsem se se na ni sel dneska znovu podivat a vystrelil jsem par strel. A kupodivu - FAKT TOMU NEROZUMIM - sla kazda na 25 metru do jednoho mista!!! Ne, ze bych nebyl rad - ba naopak, ale se zbrani jsem od vcerejska nic nedelal. Neserizoval puskohled, jehlu jsem nechal stale tuningovou, proste nic jsem na zbrani nerobil a dneska strilela presne.
Zkousel jsem dva druhy streliva Gamo TS-10 0,68g a JSB Exact 0,547g. Ty TSka mely soustrel jeste o trosku lepsi.
Jedine, co me napadlo, ze mohlo zvysit presnost, je skutecnost, ze v kartusi jsem nemel plny tlak - bylo v ni 165 bar a strilel jsem cca do 130. A opravdu - vse do jednoho mista! (v kartusi nemam ani regulator)
NEROZUMIM TOMU, ALE JSEM STRASNE RAD, ZE VE ZBRANI NEJSPIS NENI NIC HNUTE!
Zkousel jsem dva druhy streliva Gamo TS-10 0,68g a JSB Exact 0,547g. Ty TSka mely soustrel jeste o trosku lepsi.
Jedine, co me napadlo, ze mohlo zvysit presnost, je skutecnost, ze v kartusi jsem nemel plny tlak - bylo v ni 165 bar a strilel jsem cca do 130. A opravdu - vse do jednoho mista! (v kartusi nemam ani regulator)
NEROZUMIM TOMU, ALE JSEM STRASNE RAD, ZE VE ZBRANI NEJSPIS NENI NIC HNUTE!

A je to vyřešené
.Hold Hatsan je záhadná puška 

Asi je,protože diaboly Gamo TS-10 jsou horší než Standarty.
Myslim, ze tady nejde ani tak o tu 100% kvalitu diabolky, ale spis o to, ze TSka maji 0,68 g (jsou oproti JSB Exact 0,547 dost tezke) a jsou tedy pri vyssim vykonu (po vymene jehly) stabilnejsi.
Zbrani bych chtel jeste trosku vykonu pridat (je to 4,5 mm a chtel bych ji kolem tech 28 - 30J). Hodlam objednat ve vetsim mnozstvi JSBcka (s bipodem totiz budou urcite jeste presnejsi, jak ony pomlouvane TSka). Jen ted nevim, jestli mam vzit Exact Heavy 0,67g, anebo rovnou JSB Exact Monster 0,87g - percijenom 30J je na 4,5 uz dost, tak aby to bylo presne.
Co doporucujete?
http://www.armytactical.cz/user/shop/big/3832.jpg
Zbrani bych chtel jeste trosku vykonu pridat (je to 4,5 mm a chtel bych ji kolem tech 28 - 30J). Hodlam objednat ve vetsim mnozstvi JSBcka (s bipodem totiz budou urcite jeste presnejsi, jak ony pomlouvane TSka). Jen ted nevim, jestli mam vzit Exact Heavy 0,67g, anebo rovnou JSB Exact Monster 0,87g - percijenom 30J je na 4,5 uz dost, tak aby to bylo presne.
Co doporucujete?

http://www.armytactical.cz/user/shop/big/3832.jpg
Monster jsou nahrada za nejlehci 5.5 s vyhodou 4.5
Gamo jsem uz davno zavrhl.
Gamo jsem uz davno zavrhl.