HATSAN AT44 PCP
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Mám dotaz dá se Hatsanu AT44-10 nějak lehce snižit výkon na domaci střilení ? Díky
low end PCA, PCP, Pružina
Re: HATSAN AT44 PCP
Určitě dá a velice jednoduše, když se proklikáš pár stránek zpět tak je to tam dobře popsané.
BSA Scorpion SE 4,5
Slavie 630
Slavie 630
zatoc pruzinu uderniku na max do vnitr.to by mohlo stacit kdyz ne tak napis.
Koupil jsem si tuto vzduchovku z druhé ruky a než pročtu celé téma,měl bych několik dotazů.
Zkoušel jsem přesnost a létalo to strašně špatně.
Nemůže to být rychlostí diabol 4.5mm ? Měřeno při tlaku v kartuši +- 150BAR.
Nemyslím že by hradla zbláznil proud vzduchu,protože za stejných podmínek měřím i CO2 pušku která foukne mlhu.
100BAR zmizelo po 30 ranách jako nic,kromě regulátoru s tím nejde nic dělat ?
S originál tlumičem jsou to strašný pecky,nemá někdo odzkoušený více účinnější a jde na Hatsana ?
Jak se zbavím otravné pojistky ? Po rozebrání jsem našel dlouhé táhlo procházející durch.
Pro jeho vyjmutí musím vyrazit oba čepy a vyjmout spoušťák ?
Zkoušel jsem přesnost a létalo to strašně špatně.
Nemůže to být rychlostí diabol 4.5mm ? Měřeno při tlaku v kartuši +- 150BAR.
Nemyslím že by hradla zbláznil proud vzduchu,protože za stejných podmínek měřím i CO2 pušku která foukne mlhu.
100BAR zmizelo po 30 ranách jako nic,kromě regulátoru s tím nejde nic dělat ?
S originál tlumičem jsou to strašný pecky,nemá někdo odzkoušený více účinnější a jde na Hatsana ?
Jak se zbavím otravné pojistky ? Po rozebrání jsem našel dlouhé táhlo procházející durch.
Pro jeho vyjmutí musím vyrazit oba čepy a vyjmout spoušťák ?
Musíš vytáhnout spoušť, drži pouze na těch dvou tyčinkách co jsi označil na obrázku a potom by jsi měl vyjmout pojistku, spoušt se ti nerozpadne
.
Ohledně přesnosti tvého Hatsana? Záleží co tam máš za hlaveň.
Spotřeba vzduchu je taky závislá natom na kolik Joule máš nalazeno, ale jestli ti to lítá 301-315 m/s tak se není čemu divit že ti to žere vzduch. Od 200 do 100 atm by jsi měl v 16J dát zhruba 100 ran.

Ohledně přesnosti tvého Hatsana? Záleží co tam máš za hlaveň.
Spotřeba vzduchu je taky závislá natom na kolik Joule máš nalazeno, ale jestli ti to lítá 301-315 m/s tak se není čemu divit že ti to žere vzduch. Od 200 do 100 atm by jsi měl v 16J dát zhruba 100 ran.
BSA Scorpion SE 4,5
Slavie 630
Slavie 630
V týhle rychlosti jestli máš origo hlaveň se není čemu divit, spotřebě už vůbec ne a jak tam dáš regulátor spotřeba asi poroste. chce to snížit- červík v úderníku zatočit
Nejde!Prostě NNe
Když budu mít pro zrušení pojistky vyjmutý celý spoušťák,tak ho taky rozeberu.
Někde uvnitř je v něm ukrytá zcela zbytečně silná pružina,která vrací spoušť dopředu.Myslel jsem si že to dělá pružinka označená na obrázku,ale není to tak.
Hlaveň je origoš-turek.
Z předešlé pušky však vím,že hlaveň jako taková je půl úspěchu.Druhá část je způsob jakým se vtlačí střela do drážek. Když to bude více k jedné straně nebo dokonce šikmo,je i dobrá hlaveň k ničemu.
Zemědělské vůle nabíjecího trnu u Hatsana jsou nápovědou jak to dopadne u Hatsana.
Výkon jsem snížil 8x pootočením příslušného šroubu imbusem směrem doprava,což by mělo snižovat výkon.Nevím jestli se něco uvnitř přenastavilo,někde jsem zde zachytil informaci o nějakém protáčení.
Zítra změřím,mědvědobijku na papír nepotřebuju.
Po pumpování budu mít brzy sam tlapy jako medvěd
Někde uvnitř je v něm ukrytá zcela zbytečně silná pružina,která vrací spoušť dopředu.Myslel jsem si že to dělá pružinka označená na obrázku,ale není to tak.
Hlaveň je origoš-turek.
Z předešlé pušky však vím,že hlaveň jako taková je půl úspěchu.Druhá část je způsob jakým se vtlačí střela do drážek. Když to bude více k jedné straně nebo dokonce šikmo,je i dobrá hlaveň k ničemu.
Zemědělské vůle nabíjecího trnu u Hatsana jsou nápovědou jak to dopadne u Hatsana.
Výkon jsem snížil 8x pootočením příslušného šroubu imbusem směrem doprava,což by mělo snižovat výkon.Nevím jestli se něco uvnitř přenastavilo,někde jsem zde zachytil informaci o nějakém protáčení.
Zítra změřím,mědvědobijku na papír nepotřebuju.
Po pumpování budu mít brzy sam tlapy jako medvěd

Zatím děkuji všem za cenné rady zaslané přes SZ
Sedmkrát jsem o 360st zatočil imbusem abych snížil výkon a spotřebu.
Opět měřeno při 150 bar.
Přesnost je oproti předchozímu nastavení někde jinde. Nástřel je na 20m,ale bylo vidět že nezastavím kříž v klidu. Proto tuto nástřelku neberu jako dogma,ale jako zkoušku.Při předchozím nastavení výkonu jsem se sotva udržel na papíru A4 a spotřeba byla rána/3bar
Dnes jsem dal 80 ran a z 200 jsem byl na cca 110 bar.
Sedmkrát jsem o 360st zatočil imbusem abych snížil výkon a spotřebu.
Opět měřeno při 150 bar.
Přesnost je oproti předchozímu nastavení někde jinde. Nástřel je na 20m,ale bylo vidět že nezastavím kříž v klidu. Proto tuto nástřelku neberu jako dogma,ale jako zkoušku.Při předchozím nastavení výkonu jsem se sotva udržel na papíru A4 a spotřeba byla rána/3bar
Dnes jsem dal 80 ran a z 200 jsem byl na cca 110 bar.
Aneb co dokáže dlouhý imbus 
Příští rozborku se vrhnu na spoušťák.
"Nahmátnutí" spouště mám na navyknutou délku volného kroku tak 3mm a pružinka musí klást jen takový odpor aby když pušku postavím hlavní nahoru aby spoušť nepadala na samotnou páku spouště vlastní vahou.
A hlavně ta pojistka...

Příští rozborku se vrhnu na spoušťák.
"Nahmátnutí" spouště mám na navyknutou délku volného kroku tak 3mm a pružinka musí klást jen takový odpor aby když pušku postavím hlavní nahoru aby spoušť nepadala na samotnou páku spouště vlastní vahou.
A hlavně ta pojistka...

Ještě maličkost,jde něco udělat s nepříjemným zvukem bicí pružiny při výstřelu ?
Myslím tím něco jako PET tuning na lámačkách apod.
EDIT: při pročítání celého vlákna jsem narazil na úplně stejný dotaz , jen o tři roky dříve
http://forum.gunshop.cz/hatsan-at44-pcp-t5461-1275.html
Takže jdu hledat "depinger".
Myslím tím něco jako PET tuning na lámačkách apod.
EDIT: při pročítání celého vlákna jsem narazil na úplně stejný dotaz , jen o tři roky dříve

http://forum.gunshop.cz/hatsan-at44-pcp-t5461-1275.html
Takže jdu hledat "depinger".
Mám dotázek.
Jakej je rozdíl mezi AT44S a AT44W. Nedaří se mi zjistit nic krom pažby W-wood, S-?.
Dík za případnou radu.
Jakej je rozdíl mezi AT44S a AT44W. Nedaří se mi zjistit nic krom pažby W-wood, S-?.
Dík za případnou radu.
AA S400F cal.177 + Taipan 6-24x56 SCB EX
FX Typhoon cal.22 + Viper 8-32x60 SCB
AA ProSport cal.22 + Viper 10x44 SCB EX
Diana 52 cal.22 + Viper 10x44SCB EX
CZ 200 + Taipan 9-24x56 SCCB EX
SPA PR900W cal.4,5mm
A několik veteránů typu Diana 27, Slavia 613...
FX Typhoon cal.22 + Viper 8-32x60 SCB
AA ProSport cal.22 + Viper 10x44 SCB EX
Diana 52 cal.22 + Viper 10x44SCB EX
CZ 200 + Taipan 9-24x56 SCCB EX
SPA PR900W cal.4,5mm
A několik veteránů typu Diana 27, Slavia 613...
Vyhozením zbytečné pružiny nad levým šroubem a výměnou pružiny "mrtvého chodu" jsem se dostal na 490g odporu spouště.Žádná sláva.
Během sobotní akce ze spouště vypadla rozlomená pružinka viz šipka.Flinta naštěstí fungovala dál.
Pružinku jsem upravil a vrátil zpět,bez ní se puška nedá natáhnout při poloze "vzůru nohama" což je velice důležité
Zkoušel jsem různé střelivo a nejlépe to chodí s Heavy a Exact.
Expressy a Monster mému Hatsanu nějak nechutnají.
Ze všeho nejhůř mi létají nové Beast a nestačí jim ani 260m/s.Těch 35J je na Hatsana asi už příliš.
Během sobotní akce ze spouště vypadla rozlomená pružinka viz šipka.Flinta naštěstí fungovala dál.
Pružinku jsem upravil a vrátil zpět,bez ní se puška nedá natáhnout při poloze "vzůru nohama" což je velice důležité

Zkoušel jsem různé střelivo a nejlépe to chodí s Heavy a Exact.
Expressy a Monster mému Hatsanu nějak nechutnají.
Ze všeho nejhůř mi létají nové Beast a nestačí jim ani 260m/s.Těch 35J je na Hatsana asi už příliš.