Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
kentan
Kontaktovat uživatele:
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od kentan » 21 bře 2013 20:42

PatrikV píše:
COOK píše: Asi těžko by to používali, kdyby výstřel první rány odpálil nárazem druhou...
Zeptej se těch, kterým vystřelil u perkusního revolveru celý válec najednou.
no tak o tomhle něco vím (mě se to nestalo) ale těm co se to stalo, tak těm se to zapálilo zezadu od blbě nasazených zápalek (zmačkutý 4,7) na 4-koným pistonu a průšleh tudy.

http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 21 bře 2013 22:55

co se to tu řeší? Zápalka sama od sebe nezapaluje, prošlehnutí je u výstřelu ne při manipulaci. ano u revolveru mi kulomet efekt nastal ale to bylo zápalem ze předu a zase při výstřelu, pak už jsem zepředu vždy mazal:-)
Tady hledáte další záminky k hádání, ne k domluvě!
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Romanescu

Příspěvek od Romanescu » 22 bře 2013 03:30

Včera som s oboma mojimi deríčkami (9mm 2,5" a .45 3,5") na strelnici vystrielal 40 rán s každým. Po tom čo som bol po každej ohlušujúcej rane a oblaku dymu drbaný správcom, že načo tam ládujem toľko prachu (do oboch som sypal maximum podľa výrobcu a postupne som s dávkou zliezol len na 0,6ml na malého a 0.8ml vezuvitu na veľkého). Výsledkom boli jemné mäkké a prekvapivo presné (na deríčka) výstrely a na 25m som po poriadnom prenášaní mal následne absolútnu väčšinu (okrem strhnutých - spúšť na deríčkoch nie je zrovna športová) v čiernom a všetky výstrely boli v číslach! Obaja deríčky majú rovnako rozchádzavé hlavne, nerozumiem prečo to tak vyrábajú. Horná strieľa výrazne nad, dolná pod terč. Na 25m prenášam presne tak, že mierim na úplne spodnú alebo úplne hornú hranu pištolového terča, prípadne dokonca ešte nejaký ten centimetrík pod/nad hranu . Mal som 3 zlyhavky zápalky, cca na 3 raz vždy následne odpálili. Ukazuje sa mi, že zlyhavky sú hlavne pri nedostatočne nalisovanej zápalke, čo sa v chlade a po x výstreloch a zašpinených pistonoch ľahko stáva, keď sa nasadzujú len prstami a nie kovovým zásobníkom kapslí. Dokonale nasadená zápalka odpaluje spoľahlivo.
Naposledy upravil(a) Romanescu dne 22 bře 2013 11:10, celkem upraveno 1 x.
Greatgun derringer .45 3,5"
Greatgun derringer 9mm 2,5"
Greatgun karabína Eleanor .45
kentan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kentan » 22 bře 2013 09:04

4 Edelweiss: Nepochopil, chtěl jsem upozornit na to, že možnost prošlehnutí okolo střely se obecně příliš přeceňuje (zejména pokud je pod střelou papír, krupice či filc) - ostatně zbraně, do kterých se nabíjelo vícero nábojů za sebou a byly postupně odpalovány buď jedním posuvným, nebo vícero zámky jsou známy nejen z Číny ale běžně i z Evropy - viz třeba i poslední SR, Kaunitzovy pistole - navíc tato možnost u derringeru jaksi nehrozí (snad jen s výjimkou ultrakrátkých hlavní, kde střela bude téměř u ústí), na rozdíl od možnosti odpalu přes sousední piston se špatně nasazenou nebo nenasazenou zápalkou, což teda u derringeru GG reálně hrozit může, neb pistony jdou poměrně blízko sebe. Všechny případy kulometných revolverů, které jsem viděl , byly právě způsobeny odpalem přes sousední piston - špatný rozměr zápalek, spadlé zápalky, nenasazené zápalky. Netušil jsem, že to budu muset takhle podrobně vypsat :)
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
COOK

Příspěvek od COOK » 22 bře 2013 09:34

chramst: asi jsem měl doplnit, že jde o perkusák bez zápalky (při nabíjení).

další dva: Asi jste odborníci na míchání nesouvisejících věcí dohromady že? :mrgreen:

A ještě k pistonům: spolehlivost zápalu taky může snížit oblej škvarek spalin na oné ploše, o kterou se opírá třaskavina. Jednak je to měkčí než piston a oblý tvar "neutralizuje" hrany...
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 22 bře 2013 12:23

kolem pistonu mi to z revolveru nikdy nešlehlo, ale zepředu od rámu jo :-)
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
chramst

Příspěvek od chramst » 22 bře 2013 13:31

Mě to nikdy nešlehlo u revolveru ani zepředu, kde dám krupici a ještě mazivo. To prostě hodně špatně hoří a ze zadu přes piston se mi to nezdá, ale možné je všechno. V Kalouskově zemi... :lol:
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 22 bře 2013 20:36

já to proste jen nacpal, netěsnil a nemazal, s tím že to musí vydržet, no a ono to šlehlo na všechny strany z komor. Nezkus to :wink:
chramst

Příspěvek od chramst » 22 bře 2013 21:25

Když to namažeš a jednou vystřelíš, tak se podívej na válec ze předu, veškeré mazání je fuč a můžeš doufat, že je natlačené u střely. Krupice za střelou to prostě jistí a dobře těsní...
JendaP

Příspěvek od JendaP » 24 bře 2013 17:14

Chlapi, prosím poraďte mi, co používate pro cal. 54 za prachovnici. Já nikde nemůžu nic najít (teda se v tom i trochu vyznat) aby to dávalo těch udávaných v návodu 2,5 gramu Vesuvitu? Neříkejte mi, že to odměřujete na střelnici po plastových nádobkách? :?
Alea iacta est
inliner

Příspěvek od inliner » 24 bře 2013 17:45

Si musis koupit jinou koncovku. Nebo davat 2x atd. Stejne nejlepsi jsou plastove zkumavky na moc.
hawken.45

Příspěvek od hawken.45 » 24 bře 2013 18:59

Nejlépe koupit jiný nástavec na prachovnici. Pokud nepůjde sehnat 2,5 g, tak nechat vyrobit z mosazné kulatiny u šikovného soustružníka. Sám jsem to řešil tak, že jsem k běžnému dvougramovému nechal vyrobit tři delší nástavce a ty pak zkrátil na požadovanou délku od jednoho do 2,4 g. Měl jsem tehdy k dispozici vzorec pro výpočet délky na požadovanou gramáž ale ten šel do světa zároveň s Morávkovou knihou, ve které jsem ho měl napsaný.
anonim

Příspěvek od anonim » 24 bře 2013 19:04

Něco takového ??? :(
Přílohy
prachovnice.jpg
prachovnice.jpg (23.28KiB)Zobrazeno 1568 x
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 24 bře 2013 20:10

to je revolverová prachovnice trochu zvětšená a zjevně užitá k rychlopalbě z pušky, už jsem to viděl in-natura po výbuchu :mrgreen:
hawken.45

Příspěvek od hawken.45 » 24 bře 2013 21:31

Jo. Něco takového. Ale vcelku a používat s rozumem :) .
Odpovědět