Weihrauch HW100 S
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
JuroNR:
Jak je tu z debát na tomto fóre patrné, značná časť z jeho prispievateľov považuje BR streľbu natoľko nudnú, že môže nadchnúť maximálne pár nejakých dôchodcov (i keď to vyslovene takto nenapíšu). No i tak by som FT strelcom doporučil aby prekonali vlasné ego a sadli si v kľude na pár hodín so svojou vzduchovkou za poriadny BR stôl s poriadnym BR stojanom a skúsili si zastrieľať na BR terče. Sám som zo začiatku na BR streľbu nekládol veľký dôraz ale vyskúšal som si ju a viem o čom hovorím. Zhodou okolností to bola zo začiatku práve HW100. Keď som strieľal bez opory či s nejakým bagom, nedokázal som si vysvetliť že mi to stále nejak blbo lieta. Až keď som vzduchovku položil do BR stojana (kde som maximálne eliminoval chyby spôsobené mojimi trasúcimi sa rukami), začal som vyslovene zírať. Stačilo prednú oporu vzduchovky posunúť o cca 10 cm dopredu alebo dozadu a strieľalo to inde. Stačilo vzduchovku silnejšie zovrieť rukami a zas to strieľalo inde. Hľadal som príčinu a u HW100 to bolo práve v tom prednom úchyte. Trebárs ďalší problém HW100 je, ktorý bez BR stojana je taktiež ťažko zistiteľný, je zmena nástrelu spôsobená rôznym prebíjaním. Velice záleží na tom, keď pri zatláčaní diabolky do hlavne, mierne pritlačíš prebíjaciu páčku smerom hore alebo nadol.
A ešte k pažbám všeobecne. Je tu značné množstvo kutilov, ktorí sa predbiehajú v tom, kto urobí líbivější, oku lahodnejšiu pažbu. No nevšimol som si, že by sa niekto vážnejšie zamyslel aký bude mať vliv tvar tejto pažby, uchytenie samotného železa, ... na samotnú presnosnosť vzduchovky. Najviac sa táto "ľudová tvorivosť" prejavila asi u CZ200. No zo všetkých pažieb čo som na túto vzduchovku videl, jediná ktorá splňovala všetky moje požiadaky na peknú a hlavne kvalitnú pažbu z hľadiska presnosti je táto Zipepova práca:
http://www.fieldtarget.cz/images/storie ... ipep04.jpg
http://www.fieldtarget.cz/images/storie ... 04-002.jpg
http://www.fieldtarget.cz/images/storie ... 04-003.jpg
http://www.fieldtarget.cz/images/storie ... 04-004.jpg
Dúfam, že v budúcnosti urobí niečo podobné i pre HW100.
Zhodou okolností som mal tú možnosť zastrieľať si s touto pažbou. Bola osadená železom s Altarosovým regulátorom posledného typu. A ak by som ju mal ohodnotiť podľa mojich kritérií, tak patrí jednoznačne do prvej ligy s ašpiráciu na extraligu.
Jak je tu z debát na tomto fóre patrné, značná časť z jeho prispievateľov považuje BR streľbu natoľko nudnú, že môže nadchnúť maximálne pár nejakých dôchodcov (i keď to vyslovene takto nenapíšu). No i tak by som FT strelcom doporučil aby prekonali vlasné ego a sadli si v kľude na pár hodín so svojou vzduchovkou za poriadny BR stôl s poriadnym BR stojanom a skúsili si zastrieľať na BR terče. Sám som zo začiatku na BR streľbu nekládol veľký dôraz ale vyskúšal som si ju a viem o čom hovorím. Zhodou okolností to bola zo začiatku práve HW100. Keď som strieľal bez opory či s nejakým bagom, nedokázal som si vysvetliť že mi to stále nejak blbo lieta. Až keď som vzduchovku položil do BR stojana (kde som maximálne eliminoval chyby spôsobené mojimi trasúcimi sa rukami), začal som vyslovene zírať. Stačilo prednú oporu vzduchovky posunúť o cca 10 cm dopredu alebo dozadu a strieľalo to inde. Stačilo vzduchovku silnejšie zovrieť rukami a zas to strieľalo inde. Hľadal som príčinu a u HW100 to bolo práve v tom prednom úchyte. Trebárs ďalší problém HW100 je, ktorý bez BR stojana je taktiež ťažko zistiteľný, je zmena nástrelu spôsobená rôznym prebíjaním. Velice záleží na tom, keď pri zatláčaní diabolky do hlavne, mierne pritlačíš prebíjaciu páčku smerom hore alebo nadol.
A ešte k pažbám všeobecne. Je tu značné množstvo kutilov, ktorí sa predbiehajú v tom, kto urobí líbivější, oku lahodnejšiu pažbu. No nevšimol som si, že by sa niekto vážnejšie zamyslel aký bude mať vliv tvar tejto pažby, uchytenie samotného železa, ... na samotnú presnosnosť vzduchovky. Najviac sa táto "ľudová tvorivosť" prejavila asi u CZ200. No zo všetkých pažieb čo som na túto vzduchovku videl, jediná ktorá splňovala všetky moje požiadaky na peknú a hlavne kvalitnú pažbu z hľadiska presnosti je táto Zipepova práca:
http://www.fieldtarget.cz/images/storie ... ipep04.jpg
http://www.fieldtarget.cz/images/storie ... 04-002.jpg
http://www.fieldtarget.cz/images/storie ... 04-003.jpg
http://www.fieldtarget.cz/images/storie ... 04-004.jpg
Dúfam, že v budúcnosti urobí niečo podobné i pre HW100.
Zhodou okolností som mal tú možnosť zastrieľať si s touto pažbou. Bola osadená železom s Altarosovým regulátorom posledného typu. A ak by som ju mal ohodnotiť podľa mojich kritérií, tak patrí jednoznačne do prvej ligy s ašpiráciu na extraligu.
Re: Weihrauch HW100 S
Ta objímka tam zas tak zbytečná není, protože drží kartuši, která je uložená jen v ní, samotná pažba (vnitřek předpaží) je o kousek níž. Bez objímky by kartuš byla bez opory a protože je tak těžká, celý systém by se v pažbě kolíbal.Markus25 píše:V tom případě,že vyndám o-kroužek na kartuš i hlaveň bude železo v pažbě držet už jen ten zadní šroub. V tom případě je tam ta objímka zbytečná úplně ne?
No právě potom je blbost vyndavat ten o-kroužek kolem kartuše (a nebo jen pro tu zkoušku souososti o který psal Kubajz).
Air Arms Pro Sport .177 , MTC Viper 10x44 IRC
HW 100 S, Sidewinder Tactikal 30IR 8.5-25x42
HW 100 S, Sidewinder Tactikal 30IR 8.5-25x42
Podle mě způsobuje zásobník na diabolce pomačkání sukýnky od kroužku co je drží.Pak jde diabolka po výstřelu do spirály.Proto se Hw a všechny vzduchovky co se nenabíjí rukou nehodí pro ultra přesnou střelbu.
HW 100 T 177..+ Optisan Taipan 6-24x56SCB
Air Arms S410..+Optisan Taipan 4-16x50
Slavia 631
Air Arms S410..+Optisan Taipan 4-16x50
Slavia 631
A co myslíš,že se stane s pomačkanou sukýnkou v hlavni? 

Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Pomáčkání sukýnky od ó kroužku
Tomu se mě nechce věřit. AA mají taky tam ó kroužky a já zkusil jen naprázdno diabolku protáhnout a nic se nestalo. Žádná viditelná deformace.

Od o-kroužku asi ne, ale je tam několik hran o které se diabolka cestou do hlavně otírá. Pak stačí i okem nepostřehnutelná rýha, či otřep a v rotaci to diabolku může rozhodit. Ale aby se vyloučila jakákoli deformace diabolky, musely by být baleny jednotlivě
Já, když otevřu nové balení Exactů, tak byť jsou pečlivě tříděné, vždy tam najdu pár zmetků. A kolik jich tam musí být, kterých si pouhým okem nevšimnu.

z ho.na bič neupleteš
No na něco to střelec musí svést, když mu to ulítne, třeba na okem nepotřehnutelnou rýhu
OT: Nějak tu začínám mít pocit, že by někteří asi nejračí stříleli místo venku v nějaké laboratoři.....
PS. Samozřejmě i já si pohrával s myšlenkou O kroužku, takže jsem provedl test s a bez kroužku a při běžným střílení na terč jsem nezpozoroval rozdíl v rozptylu. Takže jsem ho tam zase vrátil a neřeším....

OT: Nějak tu začínám mít pocit, že by někteří asi nejračí stříleli místo venku v nějaké laboratoři.....
PS. Samozřejmě i já si pohrával s myšlenkou O kroužku, takže jsem provedl test s a bez kroužku a při běžným střílení na terč jsem nezpozoroval rozdíl v rozptylu. Takže jsem ho tam zase vrátil a neřeším....
Weihrauch HW100S .177 + Burris Timberline
Diabolka může být několikrát tříděná, balená v bavlnce, všechno prvotřídní a dokonalé, foukne však vánek a diabolka letí zadeli vstříc!
Aspoň tak to znám já...

z ho.na bič neupleteš
+1wexelo píše: OT: Nějak tu začínám mít pocit, že by někteří asi nejračí stříleli místo venku v nějaké laboratoři.....

Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Smáčklou sukýnku hlaveň zpátky zakulatí.Nesmí být smáčklá až tak,že do ni narazí nabíjecí trn.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Hlaveň si to sice zkalibruje, ale na BR přesnost to má vliv.
Kromě toho zmáčklé diabolky mají obvykle o něco menší rychlost.
Kromě toho zmáčklé diabolky mají obvykle o něco menší rychlost.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Ok3fxf: S tym všetkym čo si tu popisal by sa dalo suhlasiť a dokonca niektore veci sa tu na fore už preberali,nema zmysel sa k nim vracať. Ale nejaku priamu alebo konkretnu suvislosť s tym o-kružkom si nenapisal-nevysvetlil,alebo teda neviem to tam najsť. Ten zavit na konci kartuše je jemny a plocha na tele zaveru je brusena čiže kolmosť je zaručena. Ked sa kartuš zatiahne nemalo by to mať na nič vplyv,či tam ten o-kružok daš alebo nie. No ale pri vzduchovkach je všetko možne.
Duvodem je pruznost a tepelna roztaznost.
To, ze se kartuse dotahne na brousenou plochu jeste neznamena, ze se druhy konec kartuse nemuze pohnout. Kazdy material se vyznacuje urcitou pruznosti a s narustajici delkou se odchylka zvetsuje.
Dale vliv tepelne roztaznost materialu. Staci, aby na jednu stranu treba zasvitilo slunce a nez se stihne material rovnomerne prohrat v celem svem objemu, bude se teplejsi cast vice rozpinat.
Proto je potreba minimalizovat nezadouci vlivy pusobici na hlaven.
To, ze se kartuse dotahne na brousenou plochu jeste neznamena, ze se druhy konec kartuse nemuze pohnout. Kazdy material se vyznacuje urcitou pruznosti a s narustajici delkou se odchylka zvetsuje.
Dale vliv tepelne roztaznost materialu. Staci, aby na jednu stranu treba zasvitilo slunce a nez se stihne material rovnomerne prohrat v celem svem objemu, bude se teplejsi cast vice rozpinat.
Proto je potreba minimalizovat nezadouci vlivy pusobici na hlaven.
Vcera som skusobne vyhodil ten o-kruzok co z drziaku na kartusu. Svieti sa mi s kazdej strany a aj papier sa vojde okolo kartuse. Uvidim co to povie pri strelbe, ked ta nebude 

Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP