O vzduchovk?ch Gamo
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
mates444 -Ahoj,mám na Tebe prosbu.Vem gamovku CFR a zamiř optikou na nějaký bod a sděl mi prosím jesli ho obstojně udržíš bez opory na cíli a taky bych moc uvítal kdybys kápl trochu oleje na nabitou vzduchovku do místa závěru na to položil papír a vystřelil brok.Nevím jestli je normální,že u te mé to tam trošku uniká.Jestli potrebuješ něco vědět Ty ,pokud mi to bude známo,taky pomůžu.libkos
Re: O vzduchovkách Gamo
No já nejsem bůhvíjakej střelec a nemám moc srovnání, protože před tím jsem pořádně střílel jen ze slavie s pevnýma mířidlama. Dneska jsem ale flintu na 10 metrů zhruba nastřelil a pak ve stoje bez opory jsem se vešel zhruba do padesátikoruny. Na mě myslím výkon dobrej
A tomu, že ti to tam trochu prská bych se nedivil. Je to tam kov na kov... Mě z toho tam lehce vytíká olej z výroby. Optiku mi to ale rozhodně nenahazuje.

Steyr LG 110 + Sightron SIH
http://www.hft-brno.cz
Potrebujem kamošovi vybrať jednu GAMO vzduchovku. Prednedávnom som totiž vlastnil jednu SHADOW DX-ku /už som ju predal/, strielal z nej a zapáčila sa mu jeho sila, preto sa rozhodol jednu si zaobstarať, ale nevie si medzi nimi vybrať. Zvažoval +sy - to je sila a mínusy - plastové uloženie hlavne, plastová spúšť atď. Gamo CFX a jemu príbuzný majú dosť obtiažne nabíjanie, tak to by nechcel. Poradí tu niekto, ktorú GAMO, vzduchovku považujete za NAJ ? Ja totiž mu v tom neviem poradiť, lebo vidím plusy aj mínusy asi skoro všetky a on má zas obmedzený finančný rozpočet a do HW a AA sa mu nechce. Viem, že to dosť obtiažne, ale bol by som zvedavý na návrhy a názory.
No to nabíjení u cfx a cfr není až zas tak otravný jak to vypadá. Je to o zvyku. Po vystřílení pár diabolek už mi to vůbec nepřišlo nepohodlný. Pevná hlaveň za to stojí.
U lámacích hlavní bych měl strach z vůlí v plastovém uložení hlavně vs. použití puškohledu. A bez puškohledu gamovky moc použitelný nejsou kvůli kvalitě pevných mířidel.
Je to ohraná písnička, ale pokud chce vyloženě lámačku, nechtěl by raději slávii 634? Slabší o moc nebude a rozhodně je kvalitnější.
U lámacích hlavní bych měl strach z vůlí v plastovém uložení hlavně vs. použití puškohledu. A bez puškohledu gamovky moc použitelný nejsou kvůli kvalitě pevných mířidel.
Je to ohraná písnička, ale pokud chce vyloženě lámačku, nechtěl by raději slávii 634? Slabší o moc nebude a rozhodně je kvalitnější.
Steyr LG 110 + Sightron SIH
Nabíjení na cfx je supr. Zvykne si na to hned a pak to nemá chybu. Líbí se mi to více jak nabíjení u AA a HW97.
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
A čo hovoríš na presnosť a na spúšť na cfx-ke?
Přesnost je hodně dobrá.Určitě je na úrovni HW97. Naopak spoušť je tragická a nečitelná. Nevím jak je na tom druhá generace, ale jinak jen výměnou spouště na GRT se mi zvedl výsledek na online terči o nějakých 20 bodů. Zkrátka s původní jsem nikdy nevěděl kdy dojde k výstřelu a tak jsem se nemohl trefovat mezi údery srdce.
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
pokud druhou generací myslíš tu plastovou (co za ní příjde GRT4) pak je úplně stejně tragická..
já DaTunovu spoušť nesehnal tak jsem to řešil vyleštěním styčných ploch a kompletní výměnou pružinek(jedna šla pryč uplně a druhá vyměněna za podstatně měkčí na míru - metoda pokus omyl)
a pocitově minimálně o polovinu jsem to zlepšil - ale pořád to je spíš na starosti..
(srovnání spouště s TAU -200 je jako srovnávat formuli a trabanta - a to už po upravě)
nabíjení do válečku je sice naučitelné - ale kdo občas nepokrčí sukýnku diabolky je bud velký šikula a nebo kecá...
já DaTunovu spoušť nesehnal tak jsem to řešil vyleštěním styčných ploch a kompletní výměnou pružinek(jedna šla pryč uplně a druhá vyměněna za podstatně měkčí na míru - metoda pokus omyl)
a pocitově minimálně o polovinu jsem to zlepšil - ale pořád to je spíš na starosti..
(srovnání spouště s TAU -200 je jako srovnávat formuli a trabanta - a to už po upravě)
nabíjení do válečku je sice naučitelné - ale kdo občas nepokrčí sukýnku diabolky je bud velký šikula a nebo kecá...
CZ200Colour - Optisan Viper 6-24x56
Tau 5
Sice střílím blbě - ale zato rád :o)
Tau 5
Mě se to nestalo strasně dlouho, chce to špičkou nehtu zatlačit -
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
chce to opravdu cvik.. kdo to nemá v ruce občas střihne..
jinak takhle nakloněnou zbraň jsem jednou měl a diabolka (jsb exact 4.50) mi vypadla z hlavně zpět do toho bubínku.. já aniž to tušil - pootočil bubínek zpět (paradoxně to šlo) - zamířil vystřelil - rána jak z děla :o)
teď už to kontroluji a hlavně nabíjím jakoby ve vodorovné poloze...
jinak takhle nakloněnou zbraň jsem jednou měl a diabolka (jsb exact 4.50) mi vypadla z hlavně zpět do toho bubínku.. já aniž to tušil - pootočil bubínek zpět (paradoxně to šlo) - zamířil vystřelil - rána jak z děla :o)
teď už to kontroluji a hlavně nabíjím jakoby ve vodorovné poloze...
CZ200Colour - Optisan Viper 6-24x56
Tau 5
Tau 5
To já také, toto bylo pro video. Ale exact mi nikdy žádnej nevypadnul a nevypadnul by asi ani kdybych zezhora do hlavně mlátil kladivem.
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
ahoj taky se zapojím do diskuze já jsem koupil gamovku 440 hunter v 5,5mm a je to ta novější jak má tu hlaven zastrčenou v tom plastovém bloku už tady prošly fotky jak to je rozlomené já měl taky strach ale zatím to je v pořádku ,je to gamovka lehká a má krásnou pažbu a ten vnitřek to byla hruza ten koncovej doraz byl z plastu a pružina taková krátká sračka tak jsem to vyladil ,ten doraz jsem vyměnil za ten ocelovej a pružinu hodil do kontejneru na kovový odpad a dal jsem tam ze 440 hunteru 4,5mm novou pružinu a v dílně jsem našel v pružinách ještě jednu a tu jsem přeříznul na takovou délku že když to natáhnu tak 5 miličku má ještě dorazovou mezeru takže v pohodě natáhnu a v pořádku vystřelím , žádnou ustovku jsem neměřil ale když střelím těma gamo match 5,5mm tak to jakoby šlehne byčem ,ale přestnost tragedie ,tak jsem si sehnal od pana josefa z bohumína ty 5,5mm exact jumbo RS je to taková červená krabka na 200kusu , a s těma mám přestnost na 10 m -40m to mám odzkoušený do těch 10mm ,dá se říct že v jedný dírce takže vajgl na těch 30m nemá šanci je to opravdu co rána to zásah ale co je super že v tomhle rozmezí od 10m do těch 40m mužu mířit uplně stejně na spodní čtvrtinu cíle a vždy je zásah a to to mastim z ruky jako z broknou na holuby ,tak ty diabolky mají opravdu plochou dráhu letu ,takže shrnuto ty gamovky jsou opravdu velice přestné v té 5,5mm ráži jako malorajda ale musejí mít tu správnou munici a světčí jim lehké střelivo to RS od pana Josefa z Bohumína a ještě s těma RS to udělá 2,5 cm měké prkno na 10m skrz na skrz každou ranou. 

Bratr se nezeptal na radu a koupil vzduchovku gamo forest ke které dostal puškohled a dalekohled to vše za 3100 i s poštovným. Už tohle mě dost vyděsilo. Požádal mě o nastřelení.
Po prvních pár ránách jsem byl mile překvapen. Na 13 metrů byl sousřel minimální. Jedna vedle druhé, skorojedna díra. Říkám si super, to nebude špatná věcička. Pokračuji a snažím se dostat ten pěkný soustřel do středu kříže puškohledu. Docela to šlo. Asi po 10 ráně vyskočil šroubek z puškohledu s kusem hliníku v závitu, takže zpět našroubovat nejde. Po tom už nešlo s optikou nic udělat. Je to asi důležitý šroubek
Takže jsem optiku sundal s tím že bez opravy nebo výměny nelze pokračovat a zkusil jsem nastřelit aspoň otevřené svetlovodné mířidla. Ani po sešroubování hledí na doraz nešlo dostat diabolku do místa na které jsem mířil. Na 13 m skoro 10 cm a na 30 m 5 cm nad místo záměru. Hledí dolů už nejde a muška nahoru taky ne. Tak jsem to vzdal.
To jsou moje zkušenosti se vzduchovkou gamo!
Po prvních pár ránách jsem byl mile překvapen. Na 13 metrů byl sousřel minimální. Jedna vedle druhé, skorojedna díra. Říkám si super, to nebude špatná věcička. Pokračuji a snažím se dostat ten pěkný soustřel do středu kříže puškohledu. Docela to šlo. Asi po 10 ráně vyskočil šroubek z puškohledu s kusem hliníku v závitu, takže zpět našroubovat nejde. Po tom už nešlo s optikou nic udělat. Je to asi důležitý šroubek

Takže jsem optiku sundal s tím že bez opravy nebo výměny nelze pokračovat a zkusil jsem nastřelit aspoň otevřené svetlovodné mířidla. Ani po sešroubování hledí na doraz nešlo dostat diabolku do místa na které jsem mířil. Na 13 m skoro 10 cm a na 30 m 5 cm nad místo záměru. Hledí dolů už nejde a muška nahoru taky ne. Tak jsem to vzdal.
To jsou moje zkušenosti se vzduchovkou gamo!
Co chtít za ty prachy. 100 pošta, minimálně 750 (25%) marže, pak ještě nějaká marže ofiko dovozci, další doprava ze španělska nebo číny k nám. Kolik asi je hodnota vzduchovky po odečtení puškohledu a dalekohledu.
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Zdravím všetkých,
nedávno som si kúpil cez inzerát vzduchovku Gamo big cat .22 a po cca 300 výstreloch praskla pružina (chlapík čo mi ju predával hovoril že zvyšoval výkon). Keď som czduchovku rozobral našiel som vo vnútri plastovú súčiastku ktorá bola prasknutá( prikladám fotku).
Vedel by mi niekto poradiť kde by som mohol zohnať náhradné diely, prípadne či sa dá vymeniť tie plastové súčiastky za kovové.
Ďakujem
nedávno som si kúpil cez inzerát vzduchovku Gamo big cat .22 a po cca 300 výstreloch praskla pružina (chlapík čo mi ju predával hovoril že zvyšoval výkon). Keď som czduchovku rozobral našiel som vo vnútri plastovú súčiastku ktorá bola prasknutá( prikladám fotku).
Vedel by mi niekto poradiť kde by som mohol zohnať náhradné diely, prípadne či sa dá vymeniť tie plastové súčiastky za kovové.
Ďakujem