vse o malorazkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
takhle, bylo vystřeleno 25 nábojů x-act ze zásobníku, bez vyčištění jen přemazáno střelivem. 5x5ran, poslední dva měly cca 10mm ops.
R50 podobně jen v každý grupě úlet, ne daleko ale už to byla druhá dírka
já střílim sypačkama do těch 20mm, snad i 15
R50 podobně jen v každý grupě úlet, ne daleko ale už to byla druhá dírka
já střílim sypačkama do těch 20mm, snad i 15
Nejde!Prostě NNe
Re: vse o malorazkach
Něco k těm super grupám. Znal jsem jednoho chlapíka a ten říkával: "To že dáš soustřel na pět ran, např. 7mm ops. je sice pěkné ale o soustřelu můžeš hovořit až když to dáš tak 10x v řadě za sebou". Tak asi tak. Jo a také se omlouval, že je úchyl na přesnost. Často si ta jeho slova vybavuji. Některá tvrzení o soustřelech a nejen zde na fóru bych přirovnal k vychvalování TDI se spotřebou nepřesahující 5 litrů! 

tak upřímě je mi to celkem šumák, krmit malorážku střelivem za 8kč je stejně kokotina, vybírat alternativu zatim nebudu pač tak nějak z principu jsem se dal na sypačky a těch 15mm na 50m
mi stačí, beztak to víc hnojim já a ta pažba.
Ot, s TDi za 5 litrů proč ne, záleží zas jen na řidiči, a okolnostech

Ot, s TDi za 5 litrů proč ne, záleží zas jen na řidiči, a okolnostech
Nejde!Prostě NNe
Myslel jsi to určitě tak ,že pro tvoje střílení ,že ano?PEPAN píše:krmit malorážku střelivem za 8kč je stejně kokotina
-
- Odborník na zbraně
Ad Qwer: Ten chlapík měl nick Shiva, čest jeho světlé památce a tahle jeho slova tesat do kamene (stejně jako většinu jeho zkušeností). Mnoho nám toho dal radou i činy a stejně tak mnoho s ním odešlo na věčnost.
Jednou za svou životnost těch 10mm ops. střelí (skoro) každá bříza, když ji nemá v ruce úplný sudokopyto.
Jednou za svou životnost těch 10mm ops. střelí (skoro) každá bříza, když ji nemá v ruce úplný sudokopyto.
OK! Je to tak! Ještě jsem si vzpoměl, v klubu jsme kdysi měli dva pistoláře (KVZ) a ten jeden když už nemohl poslouchat ty naše řeči okolo 22LR říkal: "Vy toho s těma ptáčnicema teda naděláte!"

Alci:
CZ455 nemá napínaček vůbec, jen stavitelnou spoušť s jedním šroubkem. Je to CZ452 s výměnnou hlavní. CZ453 mají napínáček a když sem vybíral malorážku, tak jsem něco četl o eventuálních CZ456 s napínáčkem a výměnnou hlavní. Ale ty se ještě nevyrábí.
Starý ZKM to měly jinak. ZKM455 měla nějaký napínáček. Ale ta se už nevyrábí (stejně jako ty známe ZKM451 a ZKM456). Jen ZKM452 se vyrábí dnes jako ta CZ452. a CZ453 (s novým napínáčkem) a CZ455 (s výměnnou hlavní bez napínáčku) jsou odvozený od ní, ne od starých ZKM.[/i]
Trochu si to chlape pletes. CZ 455 je jiz s napinackem asi pul roku, jak psal jiz Areyou. Neni to 452 s vymennou hlavni. Doporucuji ti je nekdy porovnat vedle sebe. Vyndat je z pazby, jestli vis jak a nerikal bys takove zavadejici nesmyly.
CZ 455 je nove koncepce, vymenna hlaven,jiny zaver, stejna spoust jako drive.
Ze by se mela vyrabet nova 456 tedy nevim a to se v tom celkem pohybuji. Asi myslis 455 SST. Tyto zbrane maji s puvodni koncepci stejne pouze znaceni 455. Nova CZ 455 neni dvozena,ale nova zbran, na ktere byla pouzita 50 let stara spoust, dokurve.. zaver,...
Z obtazku na CZUBshopu to nepoznas

CZ455 nemá napínaček vůbec, jen stavitelnou spoušť s jedním šroubkem. Je to CZ452 s výměnnou hlavní. CZ453 mají napínáček a když sem vybíral malorážku, tak jsem něco četl o eventuálních CZ456 s napínáčkem a výměnnou hlavní. Ale ty se ještě nevyrábí.
Starý ZKM to měly jinak. ZKM455 měla nějaký napínáček. Ale ta se už nevyrábí (stejně jako ty známe ZKM451 a ZKM456). Jen ZKM452 se vyrábí dnes jako ta CZ452. a CZ453 (s novým napínáčkem) a CZ455 (s výměnnou hlavní bez napínáčku) jsou odvozený od ní, ne od starých ZKM.[/i]
Trochu si to chlape pletes. CZ 455 je jiz s napinackem asi pul roku, jak psal jiz Areyou. Neni to 452 s vymennou hlavni. Doporucuji ti je nekdy porovnat vedle sebe. Vyndat je z pazby, jestli vis jak a nerikal bys takove zavadejici nesmyly.
CZ 455 je nove koncepce, vymenna hlaven,jiny zaver, stejna spoust jako drive.
Ze by se mela vyrabet nova 456 tedy nevim a to se v tom celkem pohybuji. Asi myslis 455 SST. Tyto zbrane maji s puvodni koncepci stejne pouze znaceni 455. Nova CZ 455 neni dvozena,ale nova zbran, na ktere byla pouzita 50 let stara spoust, dokurve.. zaver,...
Z obtazku na CZUBshopu to nepoznas

Dovolim si souhlasit s Areyou, ze ani Ance nesedi kazde kvalitni strelivo. V utery jsem zkousel z 1907R vyberovou serii Tenexu. Z me zbrane chodi excelentne, z teto byl rozptyl snad 20mm, lepe strilela i se sypackama.
-
- Odborník na zbraně
O.K., ale to neznamená, že je zbraň více vybíravá na střelivo. Tenhle výběr musíš udělat u každé malorážky, když s ní chceš aspoň trochuslušně střílet. Na druhou stranu se mi nestalo, že by A 1907 neodpálila, nevytáhla nebo nevyhodila náboj od Lapui, RWS nebo ELEY (jak jsem říkal, jiné mido pušky nesmějí).
Jelikož mi tady jako jediný Alci odpověděl na můj dotaz ohledně "ladění" spouště u CZ 455 SST nebo spíše odpověděl, ale spletl si klasickou spoušt z CZ452/455 a ZKM456 (sorry Alci, ale mám z toho dojem, že jsme se bavili každý o jiném) tak se tedy znovu ptám zda to už někdo má doma a jestli může říct jak moc to jde "poladit"?
Aby bylo všem jasno dávam sem obrázky s popisem, můj dotaz je na spoušt na první fotce popsano CZ 455 Nova verze??????
Z webu CZUB to je zřejmé z obrázku ne, ale v popisu na webu je to napsané.
http://www.czub.cz/cz/catalog/80-malora ... E-SST.aspx
mari
jak jsi dosahl na spoušti ZKM 456 odpor 150 gramů (zkrácením pružinky a doleštěním) tam toho moc nepoladíš ne? A je to bodovka nebo dlouhej chod? Jak si psal, že CZ 453 je zamykaná do pouzdra ozubem a CZ 455 pouze do okénka tak je v tom něco co nějak má na něco vliv myslím funkčnost přesnost atp? Nejsem si jistý, ale CZ 452 je zamykaná do pouzdra ozubem, že?
Aby bylo všem jasno dávam sem obrázky s popisem, můj dotaz je na spoušt na první fotce popsano CZ 455 Nova verze??????
Z webu CZUB to je zřejmé z obrázku ne, ale v popisu na webu je to napsané.
http://www.czub.cz/cz/catalog/80-malora ... E-SST.aspx
mari
jak jsi dosahl na spoušti ZKM 456 odpor 150 gramů (zkrácením pružinky a doleštěním) tam toho moc nepoladíš ne? A je to bodovka nebo dlouhej chod? Jak si psal, že CZ 453 je zamykaná do pouzdra ozubem a CZ 455 pouze do okénka tak je v tom něco co nějak má na něco vliv myslím funkčnost přesnost atp? Nejsem si jistý, ale CZ 452 je zamykaná do pouzdra ozubem, že?
- Přílohy
-
- CZ-455-THUMBHOLE-SST_detail-1.jpg (46.04KiB)Zobrazeno 1784 x
-
- CZ%20453%201.jpg (43.22KiB)Zobrazeno 1784 x
-
- CZ%20452,%20455.jpg (37.95KiB)Zobrazeno 1784 x
Areyou
Pruzinka jina, dolesteni, lehci udernik, kratsi bici pruzina, jemna uprava ozubu. Musi se postupovat velice opatrne, tak aby zbran byla bezpecna i pri uderu do botky. Bez jiste praxe a zkusenosti to ale casto vede k nebezpecnym, nebo zmrsenym spoustim. Delku chodu si udelas temer jak chces, jde o to jak dlouhy udelas ozub na spousti. Bodovka na fouknuti ale nelze udelat, zbran by potom spoustela sama.
CZ452 a 453 jsou uzamykany tak jako puvodni Kouckeho konstrukce ZKM do pouzdra zaveru pomoci ozubu, ktery je zespod zaver v jegho zadni casti. Nova 455 je zamykana pouze klikou do okenkav pouzdru. Toto reseni se pouziva odpradavna jako levne reseni uzamceni flobertek. Dle meho nazoru je to nevkusne, a s vetsimi vulemi, ktere se pouzivanim zvetsi. Vetsi zaverove vule urcite neprinesou nic pozitivniho do presnosti. O uchyceni hlavne lze taky polemizovat. Je to sice cool, ale alespon pro me u malorazky postrada smysl, zvlast kdyz se Brno chvasta tim ze by 455 mohl byt sportovni nastroj.
Pruzinka jina, dolesteni, lehci udernik, kratsi bici pruzina, jemna uprava ozubu. Musi se postupovat velice opatrne, tak aby zbran byla bezpecna i pri uderu do botky. Bez jiste praxe a zkusenosti to ale casto vede k nebezpecnym, nebo zmrsenym spoustim. Delku chodu si udelas temer jak chces, jde o to jak dlouhy udelas ozub na spousti. Bodovka na fouknuti ale nelze udelat, zbran by potom spoustela sama.
CZ452 a 453 jsou uzamykany tak jako puvodni Kouckeho konstrukce ZKM do pouzdra zaveru pomoci ozubu, ktery je zespod zaver v jegho zadni casti. Nova 455 je zamykana pouze klikou do okenkav pouzdru. Toto reseni se pouziva odpradavna jako levne reseni uzamceni flobertek. Dle meho nazoru je to nevkusne, a s vetsimi vulemi, ktere se pouzivanim zvetsi. Vetsi zaverove vule urcite neprinesou nic pozitivniho do presnosti. O uchyceni hlavne lze taky polemizovat. Je to sice cool, ale alespon pro me u malorazky postrada smysl, zvlast kdyz se Brno chvasta tim ze by 455 mohl byt sportovni nastroj.
mari
právě proto se ptám jelikož jsem viděl na závodech ZKM 456 která měla super spoušť, ale občas, když se prudčeji zavřela klika samo to vystřelilo
což bylo dost na hovno.
Vím přesně jak se uzamyká 453ka do drážky, ale netušil jsem, že by to mohlo nějak vadit oproti zamykání do okénka, je fakt, že CZUB jde cestou nejlevnější výroby, ale furt za stejné peníze (myslím cena za CZ 453 a CZ 455 SST)
.
Mě z toho tedy nejlépe vychází koupit si v Brodu pouze závěr, pouzdro závěru a spoušt z CZ 453 (mimochodem to jde ptal jsem se) a nechat si udělat hlaveň a pažbu, ale to už bude investice kolem cca 20.000,- co se týká výměny hlavní tak naprosto souhlasím je to nesmysl a na nic! A ještě to řešení u zásobníkové šachty kde je vložen ten plastovej mezikus, když máš .22 LR mě připadlo dost uhozené.
Brno se ničím nechvástá tos myslel asi Brod ne
.
právě proto se ptám jelikož jsem viděl na závodech ZKM 456 která měla super spoušť, ale občas, když se prudčeji zavřela klika samo to vystřelilo

Vím přesně jak se uzamyká 453ka do drážky, ale netušil jsem, že by to mohlo nějak vadit oproti zamykání do okénka, je fakt, že CZUB jde cestou nejlevnější výroby, ale furt za stejné peníze (myslím cena za CZ 453 a CZ 455 SST)

Mě z toho tedy nejlépe vychází koupit si v Brodu pouze závěr, pouzdro závěru a spoušt z CZ 453 (mimochodem to jde ptal jsem se) a nechat si udělat hlaveň a pažbu, ale to už bude investice kolem cca 20.000,- co se týká výměny hlavní tak naprosto souhlasím je to nesmysl a na nic! A ještě to řešení u zásobníkové šachty kde je vložen ten plastovej mezikus, když máš .22 LR mě připadlo dost uhozené.
Brno se ničím nechvástá tos myslel asi Brod ne

Jo jo Brod jsem myslel.
Stavba na tomto pouzdru neni ale moc vhodna. Vse je vporadku,ale nejvetsi problem je spoust.
Pred rokem jsem udelal pokus a pouzil jinou spoust a mam nyni plne stavitelnou, odpor od 30 do myslim 200 g. Krok, propad, dvaodpory. Co si vzpomenes. To je cesta, kterou jit. Nechci zde ale zverejnovat jaka spoust, jak,... Zbran je nyni mnohem privetivejsi a s Tenexama mam po zalesteni usti soustrely srovnatelne s 1907R. Musim ale priznat, ze oproti 1907 mam obcas ulet, ktery si nedovedu vysvetlit (napr. o jednu razi).
Stavba na tomto pouzdru neni ale moc vhodna. Vse je vporadku,ale nejvetsi problem je spoust.
Pred rokem jsem udelal pokus a pouzil jinou spoust a mam nyni plne stavitelnou, odpor od 30 do myslim 200 g. Krok, propad, dvaodpory. Co si vzpomenes. To je cesta, kterou jit. Nechci zde ale zverejnovat jaka spoust, jak,... Zbran je nyni mnohem privetivejsi a s Tenexama mam po zalesteni usti soustrely srovnatelne s 1907R. Musim ale priznat, ze oproti 1907 mam obcas ulet, ktery si nedovedu vysvetlit (napr. o jednu razi).
Tak já mám A1913 a je hodně mlsná.Některé série sypaček 12-14mm a některé 16-18.Taky záleží jestli je soustřel pravidelně kulatej nebo hodí takový klasický Z.Nejlíp choděj R50 a to téměř všechny série10-12mm.Tenexy jsou hodně dobrý,ale musej se pečlivě vybírat série.Nikdy jsem ale neměl horší soustřel než 15-16mm.Eleyky mají krásný a příjemný průběh výstřelu.mari píše:Dovolim si souhlasit s Areyou, ze ani Ance nesedi kazde kvalitni strelivo. V utery jsem zkousel z 1907R vyberovou serii Tenexu. Z me zbrane chodi excelentne, z teto byl rozptyl snad 20mm, lepe strilela i se sypackama.
S nábojema to fakt alchymie. Například z mojí A1913 nechodí Eleye vůbec žádný. Prostě je nechce.