Diabolky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- wolf00
- Kontaktovat uživatele:
vaha bude rozdil, ale podle me vyrobce je u nich stejny
"hatsan 90 .177"
"crosman 3576w .177
crosman tt .177
cz 236 .177
"crosman 3576w .177
crosman tt .177
cz 236 .177
Re: Diabolky
Mam qb78 bez uprav (nove tesnenia). Preto ma zaujimalo ako by to vyzeralo s diabolom skoro o 30-40% tazsim ako obvykle. Videl som podobne diabolo ako tie silver pointy ale od inej firmy. Tie v sebe malo tie drazky, hned ma uputalo.
RWS Basic na 10 m v pohodě, slušné tréninkové střelivo, dobrý poměr cena/výkon, když toho koupíš třeba v Německu větší množství. Drahé JSB si kup na 30 m a víc, jinak je to zbytečné. Do 10 - 15 metrů dělá chybu střelec, ne diabolka, pokud tedy nestřílíš nějakým kolotočářským šrotem.
Je docela legrační, když se tady řeší, jaké diabolky se vejdou v soustřelu na 10 metrů do pětikoruny - takový rozptyl mají snad i broky...
Je docela legrační, když se tady řeší, jaké diabolky se vejdou v soustřelu na 10 metrů do pětikoruny - takový rozptyl mají snad i broky...
Zaujimali ma hlavne tie silver pointy. Nikdy som nic podobne nemal. O RWS mam rovnaku mienku ako ty, to si kupim.
pro COčko bývají zajímavější těžší střely, já když měl QB tak sem ho taky krmil po 2 diabolkách a bylo to moc príma 

Nejde!Prostě NNe
- mtarnovsky
1. bohuzial nemam momentalne kde strielat na vacsiu vzdialenost.TomPK píše: Je docela legrační, když se tady řeší, jaké diabolky se vejdou v soustřelu na 10 metrů do pětikoruny - takový rozptyl mají snad i broky...
2 .strielam z pistole.(trochu upravenej ale furt je to pistol a treba ju dost pumpovat)
3. broky maju vacsi rozptyl ako JSB aj na 10m-a to skoro dvojnasobny-to je chyba v strelcovi?
A dalsia vec.pisal si ze do 10-15m nerobi chybu diabolka ale strelec. To si ako na toto dosiel?(jediny rozdiel je ze na mensiu vzdialenost vidno tie chyby menej- aj strelca aj strely)
Preco potom ja ked strielam z JSB sice len na 10m s pistolou tak mam s nimi najmensi rozptyl? a to som skusal asi 8druhou streliva.To je chyba v strelcovi?
JSBcka sa mi nezdaju az tak drahe na 500ks-6e
Hatsan AT44-10w 5,5 + Leupold 4-24x50e+pumpa
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
to asi patřilo mě
mě ovšem ta pětikoruna připadá trochu menší než kýbl nebo vrata stodoly a tu samou pětikorunu de facto trefuju tak do 30m (opravdu nemam paralaxu, na plinkací pušce mě to obtěžuje).
jenže doma mam jen 15m a tahat ven terče nemínim, navíc střílet tim materiálem na terč je opravdu ptákovina a fakt už mi to nebaví

jenže doma mam jen 15m a tahat ven terče nemínim, navíc střílet tim materiálem na terč je opravdu ptákovina a fakt už mi to nebaví

Nejde!Prostě NNe
- mtarnovsky
To PEPAN:
To je jedno
ale napisat ze do 10-15 m nemoze byt chyba v strelive je pekna ptakovina 
Uz mam doma sniper ghost 1 aj 2 a akurat instalujem
To je jedno

Uz mam doma sniper ghost 1 aj 2 a akurat instalujem

Hatsan AT44-10w 5,5 + Leupold 4-24x50e+pumpa
Slavia 620
Slavia 620
To mtarnovsky:
zmínka o brokách byla nadsázka, chtěl jsem tím říct, že na 10 m se pětikoruna trefí skoro každým střelivem.
Lepší střelivo dá menší rozptyl, o tom se není třeba přít a na menší vzdálenost není odchylka daná střelivem tak vidět. I tady jsme ve shodě.
Já jsem ale chtěl říct něco jiného: kdo netrefí na 10 m pětikorunu s Kovohutěma, neměl by doufat v zázrak, že JSB nebo třeba HN Final Match mu přesunou nástřel do středu té pětikoruny... Věř tomu, že rozhodující chyby dělá střelec, ne diabolka. Zkoušel jsem to z upnuté Steyr LG 110 různým střelivem na 10 m, rozdíly sice byly, ale minimální.
Nad 30 m už je to o něčem jiném, tam na střelivu dost záleží.
zmínka o brokách byla nadsázka, chtěl jsem tím říct, že na 10 m se pětikoruna trefí skoro každým střelivem.
Lepší střelivo dá menší rozptyl, o tom se není třeba přít a na menší vzdálenost není odchylka daná střelivem tak vidět. I tady jsme ve shodě.
Já jsem ale chtěl říct něco jiného: kdo netrefí na 10 m pětikorunu s Kovohutěma, neměl by doufat v zázrak, že JSB nebo třeba HN Final Match mu přesunou nástřel do středu té pětikoruny... Věř tomu, že rozhodující chyby dělá střelec, ne diabolka. Zkoušel jsem to z upnuté Steyr LG 110 různým střelivem na 10 m, rozdíly sice byly, ale minimální.
Nad 30 m už je to o něčem jiném, tam na střelivu dost záleží.
asi jsem neobjevil nic noveho co by matadori nevedeli,ale vsim jsem si rozdilu mezi
vychvalovalou serii Exactu 4,52 220000 a ostatnimi
22 ma v sukynce vice olova,ale jsou stejne tezke,protoze pres chrolo litaji stejne
coz znamena ze museli nekde ubrat ... uz to vidim na hlavicce je mensi nepartne
a asi to ma ten spravny efekt
vychvalovalou serii Exactu 4,52 220000 a ostatnimi
22 ma v sukynce vice olova,ale jsou stejne tezke,protoze pres chrolo litaji stejne
coz znamena ze museli nekde ubrat ... uz to vidim na hlavicce je mensi nepartne
a asi to ma ten spravny efekt

- Přílohy
-
- jsb22_1.jpg (13.28KiB)Zobrazeno 1258 x
-
- jsb_1.jpg (13.03KiB)Zobrazeno 1258 x
od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
To je starý a nový razník. Kdysi byly všechny hluboké. To se sérií nesouvisí.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
tento efekt se u mne projevuje naopak nez priznive . koupil jsem dva kartony (390000012 - 2 - 4.52 ) jsou presne ploche jako ty tvoje na obr.1 a litaj mi na houby- rozptylem. vyzvednuto v bohumine osobne a ulozeno do polstrare
. pak jsem vytahl staresiny, jeste stara testovaci serie a litalo to jak za starych casu. ty stare byly dopraveny postou a hozeny na schody, bo jeden roh zarazen az do anschlagu.

Naposledy upravil(a) bimHObim dne 22 bře 2013 05:28, celkem upraveno 1 x.
HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
Mně 39 taky lítají blbě.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Ta hlbka olova v sukničke ma zaujala,nema to potom vplyv na ťažisko diabolky? A ktore su teda lepšie-presnejšie,som to nepochopil s tych dvoch prispevkov.
ty s tou mělčí dírou - posunuli těžiště víc doprostřed
Slavia 634 4,5 r.v. 2012 + NikkoSt. MM 4x32 AO IR MD / BulletProject 6-24x50SFE
2 rozsévačky broků Gamo AF-10 + lovecké broky z kovohutí za 150/kg
2 rozsévačky broků Gamo AF-10 + lovecké broky z kovohutí za 150/kg