CZ 858 Tactical
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
tak to netuším, až si někdy vzpomenu tak to testneme.
Re: CZ 858 Tactical
Doporučuju si napřed něco o nábojích přečíst. Svítící náboje budou mít větší průbojnost stěží, mají totiž pouze olověné jádro. Standardní náboje vz. 43 mají jádro ocelové. Něco jiného jsou zápalné a průbojně zápalné náboje. První slouží k zapalování hořlavin do 700m a je schopen prostřelit nádrž o síle stěny až max. 3mm. Druhý slouží k zapalování hořlavin a ničení slabě pancéřovaných cílů do 300m.
-
FTC.Priebojnost str. 7.62 X 39 8g. 700 m/s Cementovany pancierovany plech.
kpm 3 :raz 5 = na 0,25 X 1,94 = mm
1.94 koef. tvrdosti plechu
J X 0,102 = kpm
J= 8g X700m/s2 :2000 = 1960
1060 X 0,102 = 199, 92 kpm
0 m=8,1mm 700m/s kpm 199,92
100m=6,36mm 594m/s kpm 143,95
300m=3,66mm 411m/s kpm 68.91
Toto je bezna str.mekke ocelove jadro.Vojenske cipovane.
Tvrdost jadra do 43 HRC Pre civilne pouzitie. Od 43 HRC kalene jadro len armada.
kpm 3 :raz 5 = na 0,25 X 1,94 = mm
1.94 koef. tvrdosti plechu
J X 0,102 = kpm
J= 8g X700m/s2 :2000 = 1960
1060 X 0,102 = 199, 92 kpm
0 m=8,1mm 700m/s kpm 199,92
100m=6,36mm 594m/s kpm 143,95
300m=3,66mm 411m/s kpm 68.91
Toto je bezna str.mekke ocelove jadro.Vojenske cipovane.
Tvrdost jadra do 43 HRC Pre civilne pouzitie. Od 43 HRC kalene jadro len armada.
„Hledáš-li mír, připrav se na válku“. Jinak nevím co řešíte.
Zdarec lidi. Pročetl jsem tady docela slušnou škálu příspěvků a prostě tuhle krásku doma chci. Jdu do 858 pádla. Neporadíte mi, na co si při koupi dát pozor? Dost jsem tady četl, že se vyrábějí často již z použitých dílu. Chtěl bych jen vědět, co si vizuálně zkontrolovat ve vnitřnostech a na co si dát pozor. Nechtěl bych krásný kus, který má už něco za sebou a jen z venčí se tváří jako nový. Jdu pro ni ve středu a kupuji ji od základu. Tunning až časem, s příchodem dalších výplat 

hlavně si prověř nabídku střelnic v okolí, ne všude vidí vz58 rádi, ať máš pak kde střílet.
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
-
pri testech se naky dily zaveru rozpadly pri cca 20 000tisicich ranach.uvedom si kolik by stala tretina.to nedas,navic ty dily jsou levne tak neni co resit.a na novou mas dva roky zaruku,ne
-
Někde jsem četl, že "často" praská závora a jinde jsem četl, že kosa je střelby schopná, i když má závora jedno rameno ulomené. Co se týče dílu, tak nevím, zda ještě platí omezení od ČUZZS na prodej těchto dílů (závora, závorník, nosič závorníku), ale na aukru není problém koupit celý závěr.
celbrus : tuning nemusí stát desetitisíce, stačí pár věciček a zbytek udělat doma na koleni.
Pro inspiraci
celbrus : tuning nemusí stát desetitisíce, stačí pár věciček a zbytek udělat doma na koleni.
Pro inspiraci

Každý za sebe zodpovídejme bez ohledu na víru a nejbližší pomoc hledejte vždy nejdříve na konci své paže.
Mám to na půl cesty mezi Ovou a Opou. Na všech střelnicích, co jsou kolem, je to úplně jedno. Krom toho jeden známý má soukromou střelnici pod lesem, takže s tím problém není. Horší to bude s tím střelivem. 20 000 opravdu jen tak rychle nevystřílím a vím, že mě ta puška přežije, ale i tak bych byl nerad, kdyby něco prasklo po 500 ráně, i když by oprava stála zapakatel. Mě to vždycky bolí více, než tu pušku. 
Jsem hold vybíravý a nejraději mám své právo první noci (prvního výstřelu). Deflorace byla vždycky moje
Jinak díky za rychlé a stručné odpovědi všem

Jsem hold vybíravý a nejraději mám své právo první noci (prvního výstřelu). Deflorace byla vždycky moje

Jinak díky za rychlé a stručné odpovědi všem

-
mas dva roky zaruku,a je to blbuvzdorna vec,a to dost.kdyz prezila zachazeni zakladaku tak uz prezije vse.a uvedom si kolik stoji.za ty penize to nema resit.
zajimalo by mne,kdyz sme v tom,kolika z nas na tom neco ruplo.nepocitam hermex efekt,s tim sme se smirily pri koupy,je to dan za upravu.ozvete se a poreferujte jaka a proc byla naka zavada,to bude zajimave
zajimalo by mne,kdyz sme v tom,kolika z nas na tom neco ruplo.nepocitam hermex efekt,s tim sme se smirily pri koupy,je to dan za upravu.ozvete se a poreferujte jaka a proc byla naka zavada,to bude zajimave

2 rotwajlerdick:
Konkrétně mě se v automatu zlomila závora a kolegovi záchychtnej zub u úderníku, ale to byly erární kosy a už měly tisíce ran vypáleno....
Jen tak na okraj, včera se mi ulomila vypouštěcí páka závěru od GE v místě, kde páka byla navařená na trn( svár profilu L slabý asi 0,5mm), ovšem to pro mě nění nijak neřešitelnej problém
- navařit, vybrousit a znovu přečernit.
2 celbrus: neřeš životnost, jestli chceš mít opravdu klid, tak si kup náhradní píst, závoru a úderník.
Ale to je podle mýho úplně zbytečný, na střelnici jsme v práci bouchali dávkama hodně ran. Samozřejmě u samonabíjecí verze nemůže dojít k takový námaze materiálu, jako v režimu auto.
Co plánuješ za zbraň? Jen ti opravdu nedoporučuju gazelu. A tvoje právo první noci opravdu nebude k mání. Kup si 858, nebo nejlíp gunexperťáckou kosu a pusť obavy z hlavy. Jen, než si jí koupíš, tak zkontroluj drážky těla zbraně, okraj nábojovky, plynovej nástavec a ústí hlavně. Zbytek, když bude jetej, tak se dá úspěšně vylepšovat/vyměnit.
Konkrétně mě se v automatu zlomila závora a kolegovi záchychtnej zub u úderníku, ale to byly erární kosy a už měly tisíce ran vypáleno....
Jen tak na okraj, včera se mi ulomila vypouštěcí páka závěru od GE v místě, kde páka byla navařená na trn( svár profilu L slabý asi 0,5mm), ovšem to pro mě nění nijak neřešitelnej problém

2 celbrus: neřeš životnost, jestli chceš mít opravdu klid, tak si kup náhradní píst, závoru a úderník.

Ale to je podle mýho úplně zbytečný, na střelnici jsme v práci bouchali dávkama hodně ran. Samozřejmě u samonabíjecí verze nemůže dojít k takový námaze materiálu, jako v režimu auto.
Co plánuješ za zbraň? Jen ti opravdu nedoporučuju gazelu. A tvoje právo první noci opravdu nebude k mání. Kup si 858, nebo nejlíp gunexperťáckou kosu a pusť obavy z hlavy. Jen, než si jí koupíš, tak zkontroluj drážky těla zbraně, okraj nábojovky, plynovej nástavec a ústí hlavně. Zbytek, když bude jetej, tak se dá úspěšně vylepšovat/vyměnit.
Už jen z hlediska bezpečnosti bych prasklou závoru vyhodil, i když pravděpodobně funkci plní. Díly závěru jsou volně prodejné, už jsem je kupoval...Kublajchán píše:Někde jsem četl, že "často" praská závora a jinde jsem četl, že kosa je střelby schopná, i když má závora jedno rameno ulomené. Co se týče dílu, tak nevím, zda ještě platí omezení od ČUZZS na prodej těchto dílů (závora, závorník, nosič závorníku), ale na aukru není problém koupit celý závěr.
Pro inspiraci
S tim tuningem máš pravdu, ale potom člověk nemůže čekat zázraky a zkoušet její limity, když je potřeba tuningovej díl, tak se na něm nesmí šetřit.
Ještě bych chtěl reagovat na tu tvojí dvojnožku, ta samotná je naprosto v rozporu s přesnou střelbou, protože brání přirozenýmu výkyvu laufu. Ale to jsme opět u toho levnýho tuningu

-
Jak se ta prasklá závora při střelbě projevila? Nedovřel se nosič?
Přesně tak, ještě se vzpříčil náboj, když jsem zkusil přebít, tak jsem cítil, že tam něco divně drhne. Závora se nevysypala, držela tam do rozebrání. Je to neskutečný, co ta zbraň vydrží.
-
FTC : vím, že dvojnožka přesnost zhoršuje, ale pořád je to přesnější než moje ruce
Musel bych koupit nějakou dvojnožku kompatibilní s weaver lištou a spodek podpaží seříznout a hodit lištu, ale bylo by to moc nákladný a ošklivý.

Každý za sebe zodpovídejme bez ohledu na víru a nejbližší pomoc hledejte vždy nejdříve na konci své paže.