vse o malorazkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Samozrejme sa najdu ludia ktorym sa pačia samonabijacie zbrane,ale konkretne u maloražky je to podla mňa uplne zbytočne. Naboj na samonabijaciu funkciu nebol nikdy určeny,aj ked to samozrejme funguje. Obtiahnuť ručne zaver trva pol sekundy a zasobnik maju americke samonabijacie maloražky väčšinou len 8 ranove,takže nejaka velka palebna sila to neni. Kamoš si kupil toho Marlina,asi tyžden som ho odhovaral aby to nekupoval,nakonec ho kupil a po mesiaci sa ho najedol a potom bol rad že ho predal za polovičnu cenu. Nuž draha zabava.
Re: vse o malorazkach
zaxxon : Tohle flintou jednou dírou střílet stejně nebudeš ani kdybys na ní měl třeba Bendera 

Tak jsem náhodou narazil na malorážky CZ 455 z Shot Show a dokonce jsem se dočetl, že se bude vyrábět i nová spoušť která bude pasova na všechny CZ 455 cena by měla být (1500) víte něco někdo o tom? Ta kanelovaná hlaveň u té první CZ 455 je super jsem zvědav zda ty modely budou prodávat i u nás nebo jen v USA
.

Jelikož nelze vložit více jak tři fotky tak tady ještě nová spoušť.
Odpor u CZ 455 na spoušti 1,5 kg nová spoušť 0,3 kg
Odpor u CZ 455 na spoušti 1,5 kg nová spoušť 0,3 kg

Proč myslíš ?, mě se celkem dařilo s těmi Lapua rifle match občas nastřílet jednou dírou, smozřejmě né pokaždé, ale otázka je, jestli chyba je spíše ve mě (střílím jen občas a pro zábavu), nebo i to nedostatečné zvětšení optiky a možná chyba toho variáblu při změnách zvětšení, myslím, že ta puška má na to střílet jednou dírou, má těžkou varmint hlaveň a přijde mi celkem precizní, chci právě ještě zkusit ty RWS jak budou chodit..mot píše:zaxxon : Tohle flintou jednou dírou střílet stejně nebudeš ani kdybys na ní měl třeba Bendera
-
- Odborník na zbraně
Kdyby tyhle pušky dokázaly střílet náboji za 2,- Kč stabilně jednou dírou, asi by výrobci špičkových zbraní jako Anschütz, FWB, Walther, G+E, Bleiker atd. zkrachovali. Stejně tak by muničky jako RWS, Eley, Lapua apod. nevyráběly drahé terčové náboje. Nicméně všechny tyto firmy dost slušně prosperují a drahé terčové náboje se s úspěchem prodávají. Hádej proč? Věř, že to není pošetilostí nakupujících.
- Das semi-Auto
Zdravím vespolek. Stal jsem se šťastným majitelem ZKM 456 a teď uvažuji nad osazením nějakou optikou. Bohužel rozpočet mám po nákupní horečce minulých týdnů už velmi napjatý
, takže vybírám z nejlacinějších. (Navíc zatím ani nemám žádné soutěžní ambice, chci střílet jen pro vlastní potěšení
) Poměrně slušnou odezvu jsem našel na výrobky Nikko Stirling a rozhodl jsem se vyzkoušet "Nikko Stirling Mountmaster 4-12x50 AO IR". Mám však nejasnosti ohledně montáže. Tyhle puškohledy se dodávají s 3/8" montáží, ale tu na 456ku asi nedostanu, že? Nemáte někdo zkušenost s předěláním této orig. 3/8 montáže na 16mm rybinu ZKMky? Když se dívám na fotku, připadá mi, že by se snad daly podložit ty boční čelisti, co myslíte? Bylo by to cca o 2 mm na každé straně.
Edit: tak teď jsem našel jinou fotku, kde je vidět, že posuvné čelisti jsou jen z jedné strany a na opačné straně je to napevno

Edit: tak teď jsem našel jinou fotku, kde je vidět, že posuvné čelisti jsou jen z jedné strany a na opačné straně je to napevno

Naposledy upravil(a) Das semi-Auto dne 01 úno 2013 10:58, celkem upraveno 1 x.
Nejake brouseni nepripada v uvahu, zvlaste ne nekde v ruce. Budes nespokojeny, ze netrefujes, nastrely cestujou,... Navic na montazi neni podle me ani dostatek materialu na tuhe upevneni.
Levne a dobre montaze jsou od KZK Bojkovice. Vydrzi ti i na lepsi phl.
Byt tebou shanel bych neco starsiho bez prisvitu a dalsich pitomosti jako jsou tyto montaze. Montaze si koupit kvalitni, stejne takovyto phl za chvili vymenis, protoze budes nespokojeny. Kvalitni montaz ti zustane.
Levne a dobre montaze jsou od KZK Bojkovice. Vydrzi ti i na lepsi phl.
Byt tebou shanel bych neco starsiho bez prisvitu a dalsich pitomosti jako jsou tyto montaze. Montaze si koupit kvalitni, stejne takovyto phl za chvili vymenis, protoze budes nespokojeny. Kvalitni montaz ti zustane.
- Das semi-Auto
Díky za rychlou odpověď.
1) už jsem opravil svůj příspěvek, samozřejmě by se jednalo o rozšíření "rozchodu", takže ne pilování, ale vypodložení. Nicméně ani to se asi nebude dát udělat, viz. moje doplnění výše.
2) asi tedy budu muset holt zainvestovat trochu víc do kvalitnější montáže.
3) Vím, že tento puškohled je "low-end", ale jak jsem už napsal, četl jsem docela příznivé recenze (např. na střelectvi.info), ovšem je fakt, že žádná se netýkala přímo tohoto mnou vybraného modelu. Možná ještě zkusím promyslet jiný model, ale značku Nikko bych nechal
Neber to prosím tak, že si nevážím Tvé dobře míněné rady, ale prostě cítím, že ani výhledově by mi puškohled za více než cca 3000 Kč neprošel. Navíc se jedná o malorážku a tyhle puškohledy by měly vydžet i vzduchové pístovky, ne?
1) už jsem opravil svůj příspěvek, samozřejmě by se jednalo o rozšíření "rozchodu", takže ne pilování, ale vypodložení. Nicméně ani to se asi nebude dát udělat, viz. moje doplnění výše.
2) asi tedy budu muset holt zainvestovat trochu víc do kvalitnější montáže.
3) Vím, že tento puškohled je "low-end", ale jak jsem už napsal, četl jsem docela příznivé recenze (např. na střelectvi.info), ovšem je fakt, že žádná se netýkala přímo tohoto mnou vybraného modelu. Možná ještě zkusím promyslet jiný model, ale značku Nikko bych nechal

Nejake vypodlozeni zpusobi akorat vykloneni montaze. Presna strelba je o presnem hardwaru.
Celkem dobrou zkusenost s NS u techto levnych phl mam s radou Air King.
Ty montaze od KZK jsou asi opravdu nejlepsi z levnych reseni.
Poradit ti ale levny phl se neodvazim. Kazdy levny ma nejake mouchy.
Celkem dobrou zkusenost s NS u techto levnych phl mam s radou Air King.
Ty montaze od KZK jsou asi opravdu nejlepsi z levnych reseni.
Poradit ti ale levny phl se neodvazim. Kazdy levny ma nejake mouchy.
Nejde ani tak o to co vydrží ale o to že když pominu kvalitu obrazu může nepřesně klikat a hlavně nedržet nástřel. A u puškohledů do Tvých 3.000.- je to téměř jistota.
- Das semi-Auto
Díky všem za rady. Porozhlédnu se po tedy po něčem z řady Airking. Zatím jsem se ještě do kvalitní optiky nepodíval a plánuji to tak udržet co možná nejdéle 
P.S. mot: když nebude držet nástřel, tak půjde na reklamaci.

P.S. mot: když nebude držet nástřel, tak půjde na reklamaci.
AREYOU:
v nové revue je o SST článek a prodává se u i u nás, v šedé lamino pažbě. Jen jsem stále nepochopil funkci kanelování hlavní, ale chápu že je to IN... (prosím nikdo se nepouštějte do vysvětlování vím o tom dost... (i že je to zbytečnost))
v nové revue je o SST článek a prodává se u i u nás, v šedé lamino pažbě. Jen jsem stále nepochopil funkci kanelování hlavní, ale chápu že je to IN... (prosím nikdo se nepouštějte do vysvětlování vím o tom dost... (i že je to zbytečnost))
drážky
Rád bych se zeptal jak je to s počtem drážek u pušek, já jsem u své Savage napočítal 8, to je standard? CZ u modelu 455 super match udává v katalogu 12 drážek, pro údajně perfektní stabilizaci střely, ale u jiných modelů jako třeba Thumbhole, Thumbhole SST, nebo Varmint toto neuvádí, přitom tyto modely mi připadají určené pro použití na přesnou střelbu a počet drážek mají nižší? Ovlivňuje tedy větší počet drážek v praxi nějak zásadněji přesnost střelby?