vse o malorazkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
standartne se dava 1/2 UNF
Re: vse o malorazkach
Nedávno jsem koupil starší malorážku TOZ 78-04, ale mám problém se zásobníkama - náboje. Když do 10 ran.zás. dám SaB Standart, Remington Subsonic, tak jdou krásně podávat. Když do 10 ran.zás. dám Winchester Western - 1220 FPS, tak mě to nepodává, zasekávají se. V 5 ran.zás. to nedělá. Může to být jiným tvarem kulky u nábojů Winchester a následně o něco slabší pružinou v 10 ran.zás., kdy ji tento zásobník tak silně nevytlačí a pak se sekne?
Má někdo zkušenost jestli jde na malorážku TOZ 78-04 použít některý ze zásobníků do malorážek ze zbrojovky Uherský Brod?
TOZka má úplně jiné zásobníky, nikdy mne to nenapadlo ani zkoušet...
Zabte je všechny! Bůh si ty své pozná...
-
- Odborník na zbraně
Zásobníky do TOZu měl svého času v prodeji p. Jiránek, Security Arms Turnov. Já jsem jeden zkoušel přizpůsobit do Vostok Biatlon 6, což se mi nepovedlo, jeden kus bych pravděpodobně nepotřebný ještě někde našel. Zásobníky byly plastové, desetiranné.
Nevim jak to vypadá na 78-4, ale u 17-01 jsem to úspěšně a jednoduše překopal, je to práce na chvilku.
-Vyhodit původní vedení zásobníku,
-upravit okýnko pro zásobník v pušce(prodloužit)
-osadit vedením pro ZKM451
-přidlabat pažbu
pak už jen doladit funkce(kdyby ořezával nebo dokonce nepodával)
vše prošlo hladce, jsou to laciný střepy, tak co se s tim s**t.
a ještě, ta šachta na ZKM vyšla nová na 100kč, zásobník 5 ran na 205. za 305kč neseženu zásobník skoro do ničeho, a kvalita i těch plastových je super, tohle rus neumí ani náhodou
-Vyhodit původní vedení zásobníku,
-upravit okýnko pro zásobník v pušce(prodloužit)
-osadit vedením pro ZKM451
-přidlabat pažbu
pak už jen doladit funkce(kdyby ořezával nebo dokonce nepodával)
vše prošlo hladce, jsou to laciný střepy, tak co se s tim s**t.

a ještě, ta šachta na ZKM vyšla nová na 100kč, zásobník 5 ran na 205. za 305kč neseženu zásobník skoro do ničeho, a kvalita i těch plastových je super, tohle rus neumí ani náhodou
Nejde!Prostě NNe
Bohužel u TOZ 78-04 to nejde takto vyměnit. Tam je celá šachta zásobníku spolu s lučíkem jeden kus.
Je škoda, že na celkem povedené malorážce ty zásobníky rusáci dost odflákli.
Je škoda, že na celkem povedené malorážce ty zásobníky rusáci dost odflákli.
To je ozaj pravda že tie zasobniky rusaci odflakli,mohli to spraviť aspoň z nejakeho presnejšieho odliatku. Ja som si objednal do rezervy jeden 5 ranovy a jeden 10 ranovy,ale nepasoval ani jeden, Jeden mal zachyt vyššie druhy nizko. Ten zachyt zasobnika bol normalne vyškriabany nejakym nožikom,alebo niečim podobnym. Za 5ranovy som dal 350 a za 10ranovy 550czk a nakoniec som oba vyhodil. Pokial viem tak v čechach sa tozka predavala s dvoma 5 a s dvoma 10ranovymi zasobnikmi.
Zdravím,máte nekdo zkušenost se samonabíjecí malorážkou TOZ 99?Myslím spolehlivost,zpracování atd.Chci něco na vyblbnutí,ne na sportovní střelbu.
Střelba na 50 m
Střílím občas s malorážkou, mám k ní var. puškohled Hawke endurance 3-9x40, nevím ale zda je toto zvětšení na střelbu na terč vzdálený 50 metrů dostatečné, mám trochu pocit, že jsem si měl pořídit asi s trochu větším zvětšením.., jestli mi k tomu může někdo napsat názor?
Také bych rád věděl, zda se může u takového puškoheldu měnit nástřel, při nastavovaní různého zvětšení. Zkouším přesnou střelbu a tak bych rád věděl, jestli případné nepřesnosti jsou spíše mou chybou, nebo na tom může mít podíla i optika. Montáž mám dvoudílnou duralovou, tedy nic moc, stejně jako ta optika, ale myslím, že u malorážky snad ty otřesy nejsou takové, abych musel mít ocelovou montáž a nějakej extra drahej puškohled, který má odolnou konstrukci, nebo se mýlím? Pušku mám Savage mark II btvs a s nerezovou těžkou hlavní. Střílím z ní Lapua rifle match, ty se mi celkem osvědčili, myslím že i líp, než třeba CentrX, ale ještě chci vyzkoušet RWS.
Díky za odpověď
Také bych rád věděl, zda se může u takového puškoheldu měnit nástřel, při nastavovaní různého zvětšení. Zkouším přesnou střelbu a tak bych rád věděl, jestli případné nepřesnosti jsou spíše mou chybou, nebo na tom může mít podíla i optika. Montáž mám dvoudílnou duralovou, tedy nic moc, stejně jako ta optika, ale myslím, že u malorážky snad ty otřesy nejsou takové, abych musel mít ocelovou montáž a nějakej extra drahej puškohled, který má odolnou konstrukci, nebo se mýlím? Pušku mám Savage mark II btvs a s nerezovou těžkou hlavní. Střílím z ní Lapua rifle match, ty se mi celkem osvědčili, myslím že i líp, než třeba CentrX, ale ještě chci vyzkoušet RWS.
Díky za odpověď
Záleží na tom,co je u Tebe přesná střelba. Pokud máš na mysli to,že se Tvoje zásahy schovají pod destikorunovou minci tak tohle zvětšení stačí. Pokud chceš střílet opravdu přesně, tak Ti větší zvětšení hodně pomůže. A to ,že se mění nástřel při různém zvětšení je u puškohledů v této cenové relaci úplně normální. Spíš bych se divil,kdyby se tak nedělo.
Není to z důvodu otřesů,jak píšeš ,ale nepřesnou výrobou mechaniky puškohledu. Tohle se stává i u dražších typů. Obecně by se dalo říct,že čím kvalitnější puškohled,tím menší je tohle nebezpečí .
Taky by vůbec nebylo od věci si přečíst něco o různých optikách třeba tady na GS sekci "OPTIKA" a nebo v recenzích tady http://www.strelectvi.info/
Není to z důvodu otřesů,jak píšeš ,ale nepřesnou výrobou mechaniky puškohledu. Tohle se stává i u dražších typů. Obecně by se dalo říct,že čím kvalitnější puškohled,tím menší je tohle nebezpečí .
Taky by vůbec nebylo od věci si přečíst něco o různých optikách třeba tady na GS sekci "OPTIKA" a nebo v recenzích tady http://www.strelectvi.info/
barny: a co se mrknout na marlin?
http://www.zbrane-streliva.cz/samonabij ... 47999.html
nebo lehce připlatit a mít jistotu a zásobník 25
http://www.finn-hunter.cz/index.php?opt ... &Itemid=29
http://www.zbrane-streliva.cz/samonabij ... 47999.html
nebo lehce připlatit a mít jistotu a zásobník 25
http://www.finn-hunter.cz/index.php?opt ... &Itemid=29
Nejde!Prostě NNe
U maloražky nevidim žiadny dovod na samonabijaciu verziu. Je to haklive na naboje,robí to zbytočny ramus,horšia presnosť,tych nevyhod je spusta. Strielal som aj s Rugera aj s Marlina,ale mňa to teda nechytilo,ale ked sa to niekomu pači,nech si kupi. Marlin sa sklada z dvoch časti,takže sa lahko a nenapadne prepravuje,to je asi jedina vyhoda.
jj, díky za odpověď, takže zvětšení nastavit na max, nastřelit a nechat být, jinak co se týče tý přesnosti střelby, tak jednou dírou by bylo optimální:-), ale to je už asi na hranici možností toho 9ti násobnýho zvětšení..mot píše:Záleží na tom,co je u Tebe přesná střelba. Pokud máš na mysli to,že se Tvoje zásahy schovají pod destikorunovou minci tak tohle zvětšení stačí. Pokud chceš střílet opravdu přesně, tak Ti větší zvětšení hodně pomůže. A to ,že se mění nástřel při různém zvětšení je u puškohledů v této cenové relaci úplně normální. Spíš bych se divil,kdyby se tak nedělo.
JuroNR: třeba pro zábavu? mě se zamlouvá i ruger i marlina a to mě samonabíječky neberou vůbec- ne jen u malorážek.
ono to taky má neco do sebe
ono to taky má neco do sebe
Nejde!Prostě NNe