CZ 858 Tactical
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Kosa na 300m určitě střílet může.Jde ale o to,jak úspěšně.Časem se snad pokusím vylaborovat střelivo pro max přesnost.Ale moc se mi do toho nechce právě proto,že vím,že to bude poměrně zbytečná práce.
To co se dá postavit z AR,z 58 co se tyká přesnosti nikdy neuděláš.
Re: CZ 858 Tactical
leos
Proto jsem prodal kosu a šel do AR15ky, ale myslíš, že s lepší municí a s puškohledem nejsi schopen na 300 metrů trefovat nafouklej balónek což je asi 40 cm výška a tak 30 cm šířka? Nemyslím z 10 ran deset balónků,ale např. z deseti ran 5 balónků?
PS tady maník střílí z kosy na 200 yardů na balónky a jde mu to dobře!
Proto jsem prodal kosu a šel do AR15ky, ale myslíš, že s lepší municí a s puškohledem nejsi schopen na 300 metrů trefovat nafouklej balónek což je asi 40 cm výška a tak 30 cm šířka? Nemyslím z 10 ran deset balónků,ale např. z deseti ran 5 balónků?
PS tady maník střílí z kosy na 200 yardů na balónky a jde mu to dobře!
No to je už spíš balón...58 je takový kladivo,že tam se budou rozdíly v poměrně dobré a superkvalitní munici dost ztrácet.

To máš pravdu.Jenže právě u 58 musíš místo jablka a pomeranče použít meloun.A to na daleko menší vzdálenost než těch 300m.
Jak jsem řekl dřív, nechci jí srovnávat s ARkem, ani z ní dělat odstřelovačku v ráži 7,62x39, ani kupovat jinou flintu s výkonějším nábojem.leos píše:Kosa na 300m určitě střílet může.Jde ale o to,jak úspěšně.Časem se snad pokusím vylaborovat střelivo pro max přesnost.Ale moc se mi do toho nechce právě proto,že vím,že to bude poměrně zbytečná práce.
...občas jsou u nás soutěže, kde je mířená střelba pouze v ráži 7.62x39. Kvalitnější střelivo určitě dopomůže k lepším výsledkům, to mi nikdo nevymluví. Na vzdálenost delší jak 100m kosu osobně nevyužiju.
K tý laboraci lepší včelky bych to viděl na varmintovou střelu Hornady V-MAX 123gr s 1,6g prachu Lovex S063 do nábojnice od S@B a zápalku 5,3LR. Tohle by byl za tu cenu a práci jistě zbytečnej, ale pro mě velmi zajímavej pokus. Když nebudu počítat cenu nábojnice, tak za 12,-kč máš kvalitní včelku vhodnou i pro lov

já teda střílim s "kosou" na 25m a kombinuju to s pistolou, občas obě na 50m, víc mě nebaví
Ahoj. Tak se trochu pochlubím. První fotka je 100m, CZ858, střelivo multiagro, v sedě opora jen o lokty. Druhá fotka (jen ty nezalepené), stejná vzdálenost zbraň i střelivo, opora o pytel s pískem vepředu i vzadu. Když se daří tak se daří.
GLOCK 30, CZ 858 Tactical, CZ 453 VARMINT
Zapoměl jsem dodat že je to přes otevřená miřidla.
GLOCK 30, CZ 858 Tactical, CZ 453 VARMINT
Zdravím chtěl jsem se zeptat na předpažbí CZUB plastové s raily... nevíte kde se dají zakoupit ?
Díkess
Díkess
Walther P99, H&K P30, Sa vz. 58 Sporter - CARBINE od CSA
Máte někdo zkušenosti s kosou (výrobce CSA) v ráži .223 rem.???
Jde mi o spolehlivost, přesnost, z jakýho matroše je závorník, co všechno na zbrani je identické se standartní kosou v r. 7,62...
Z toho co píšou na GE, tak nejsou fakta úplně přesná a říkají, že lauf bez tvrdochromu má životnost 6000 ran
, což z kosy v r. 7,62 vystřílim za něco málo přes rok...
Hlavně jsou údajně Lothar Walther se stoupáním 1:7, což údajně umožňuje střelbu s těžší střelou.
Jde mi o spolehlivost, přesnost, z jakýho matroše je závorník, co všechno na zbrani je identické se standartní kosou v r. 7,62...
Z toho co píšou na GE, tak nejsou fakta úplně přesná a říkají, že lauf bez tvrdochromu má životnost 6000 ran

Hlavně jsou údajně Lothar Walther se stoupáním 1:7, což údajně umožňuje střelbu s těžší střelou.
Stoupani 1:7 ne udajne,ale skutecne umoznuje pouziti tezsich strel 

Ahoj.Mam problem a to ten ze kdyz nastrelim CZ58 na 25m presne na stred a prenesu terc na 50m tak me to strili doprava nahoru cca 15cm od stredu.Strileno pres kolimator Meopta II 3MOA.Pres mechanicke jsem strilel jenom na 50m a to uz flinta byla nastrelena z UB(nezkousel jsem na 25m).Naboje myslim ze pochazi z Madarska a maji zelene hlizny.Dalsi problem,mam nastreleno na 50m (pres Meopta) tak nastrel drzel (cca 2mesice) az do dneska kdyz jsem strilel v cca -7C tak me to litalo dolu do prava cca 9cm.Je take mozne ze by teplota mela takovy vliv na tak malou vzdalenost??Nastrelovana byla v cca +5C.
Mam v planu zdelat kolimator a overit nastrel na 25m,50m..podle me by to melo byt maximalne vyskove trochu rozdilne ale ne tolik cm.Potom bych tam hodil kolimator a provedl stejnou zkousku.Mam tuseni ze by to mohla byt kriva hlaven.
Dekuji a budu rad za kazdou pripominku ci radu.
Mam v planu zdelat kolimator a overit nastrel na 25m,50m..podle me by to melo byt maximalne vyskove trochu rozdilne ale ne tolik cm.Potom bych tam hodil kolimator a provedl stejnou zkousku.Mam tuseni ze by to mohla byt kriva hlaven.
Záleží, na čem máš ten kolimátor připevněnej - jestli je na předpažbí, nebo krytu závěru od gunexpertu, nebo na doplňcích od jiných výrobců, které mají všechny bez mála vyjímek vůle... Taky je možný, že nemáš kolimátor v ose s hlavní a taky možná dostatečně nedotaženou, nebo nevhodnou montáž pro tvoje raily. Máš kompík? Jestli jo, tak nastřelil si zbraň po jeho montáži??? Kompíky hodně změní nástřel! Jinak padání střely v nízkých teplotách je známá věc, ale ve větších vzdálenostech. Nekvalitní střelivo způsobuje spíš větší rozptyl a selhávání při přebíjení, ale tak razantní změnu nástřelu ne. Křivej lauf je podle mě až poslední možnej důvod tvých problémůl.trta píše:Ahoj.Mam problem a to ten ze kdyz nastrelim CZ58 na 25m presne na stred a prenesu terc na 50m tak me to strili doprava nahoru cca 15cm od stredu.Strileno pres kolimator Meopta II 3MOA.Pres mechanicke jsem strilel jenom na 50m a to uz flinta byla nastrelena z UB(nezkousel jsem na 25m).Naboje myslim ze pochazi z Madarska a maji zelene hlizny.Dalsi problem,mam nastreleno na 50m (pres Meopta) tak nastrel drzel (cca 2mesice) az do dneska kdyz jsem strilel v cca -7C tak me to litalo dolu do prava cca 9cm.Je take mozne ze by teplota mela takovy vliv na tak malou vzdalenost??Nastrelovana byla v cca +5C.