Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ahojte, tiež som sa zaradil medzi nadšených čiernoprachárov.
Bol som si priamo v GG vybrať derrika, lebo z fotiek som nevedel posúdiť skutočnú veľkosť ponúkaných modelov. Pôvodne som plánoval devinu alebo .45 dimini, ale hoci mám malú ruku, nakoniec som zobral klasiku .45 s 3,5" hlavňou. Poskladali mi ju podľa želania, lebo hotové mali iba iné farebné varianty, je možno trochu vyčančaná, ale chcel som najmä odolný povrch takže nie čerň ale chróm, nikel a titánnitrid, takže čierne sú len hlavne, tie iné neboli, telo a objímka TiN (zlatá) a spúšť a úderník chróm. Čierna je tiež pekná, ale moc nevydrží. Tak teraz je trochu cirkusantská - čierno zlatá a chróm. Až poriešim nejaký kufríček, priložím foto. 10x som si z nej strelil, spokojnosť bez akýchkoľvek problémov. Ogivály idú do hlavne ťažko, v hlavni potom po orezaní jemného okraja už ľahšie, takže ich na prachu ešte trochu natĺkam (z toho mám docela nepríjemný pocit) a šupy to teda dáva poriadne, aj docela kope vzhľadom na ten malý úchop, je to ale len otázka zvyku a počiatočného rešpektu. Nie je problém so slabým výstrelom z čistej hlavne. Navažoval som najprv 0,9g, potom som si trúfol na 1,2g. Najbližšie tam narvem 1,5g, uvidíme čo to povie. Už teraz to dáva obludný metrový plamenisko, ako ukázalo video, keď som išiel frame po frame pri 60fps. Na fotke to vyzerá akoby som strilal z ručného dela. To čistenie po streľbe je trochu otravujúce, všetko porozoberať, vriacou vodou prepláchnuť hlavne, vyčistiť, vysušiť, namazať....ale to patrí k tomu. Zatiaľ nie je čo kritizovať, zbraň je fakt detailne a pekne presne spracovaná, vývrt zrkadlovo dokonalý, s technickým spracovaním som skutočne spokojný. Výkon čo sa týka hĺbkového prieniku priestrelov do dosiek a pod. som ešte neskúšal, to neskôr.
Bol som si priamo v GG vybrať derrika, lebo z fotiek som nevedel posúdiť skutočnú veľkosť ponúkaných modelov. Pôvodne som plánoval devinu alebo .45 dimini, ale hoci mám malú ruku, nakoniec som zobral klasiku .45 s 3,5" hlavňou. Poskladali mi ju podľa želania, lebo hotové mali iba iné farebné varianty, je možno trochu vyčančaná, ale chcel som najmä odolný povrch takže nie čerň ale chróm, nikel a titánnitrid, takže čierne sú len hlavne, tie iné neboli, telo a objímka TiN (zlatá) a spúšť a úderník chróm. Čierna je tiež pekná, ale moc nevydrží. Tak teraz je trochu cirkusantská - čierno zlatá a chróm. Až poriešim nejaký kufríček, priložím foto. 10x som si z nej strelil, spokojnosť bez akýchkoľvek problémov. Ogivály idú do hlavne ťažko, v hlavni potom po orezaní jemného okraja už ľahšie, takže ich na prachu ešte trochu natĺkam (z toho mám docela nepríjemný pocit) a šupy to teda dáva poriadne, aj docela kope vzhľadom na ten malý úchop, je to ale len otázka zvyku a počiatočného rešpektu. Nie je problém so slabým výstrelom z čistej hlavne. Navažoval som najprv 0,9g, potom som si trúfol na 1,2g. Najbližšie tam narvem 1,5g, uvidíme čo to povie. Už teraz to dáva obludný metrový plamenisko, ako ukázalo video, keď som išiel frame po frame pri 60fps. Na fotke to vyzerá akoby som strilal z ručného dela. To čistenie po streľbe je trochu otravujúce, všetko porozoberať, vriacou vodou prepláchnuť hlavne, vyčistiť, vysušiť, namazať....ale to patrí k tomu. Zatiaľ nie je čo kritizovať, zbraň je fakt detailne a pekne presne spracovaná, vývrt zrkadlovo dokonalý, s technickým spracovaním som skutočne spokojný. Výkon čo sa týka hĺbkového prieniku priestrelov do dosiek a pod. som ešte neskúšal, to neskôr.
Greatgun derringer .45 3,5"
Greatgun derringer 9mm 2,5"
Greatgun karabína Eleanor .45
Greatgun derringer 9mm 2,5"
Greatgun karabína Eleanor .45
Re: Derringer od fy Great Gun
Ahoj všem,
tak jsem si byl v pátek vyzkoušet svého broučínka derringera a jsem trošku zklamaný výkonem. Že to na 7m nestřílí až tak přesně mi nevadí, protože rukojeť na to neni dělaná (Dimini .45 3,5" celochrom). Ale ani náznakem to neprostřelilo terč - kulka prošla přes 5 papírů a zastavila se o materiál terče- asi 1cm tlustá guma s vlákny. Fotku deformace kulek přikládám. Když jsem na ten terč nedavno střílel s inline Trackerem, tak to na 15m prošil jak nic. Nejvíc se mi nezdá, že při nabíjení se vždy z ogiválu (originál od GG) odřízne prstenec asi 0,2 mm olova a pak jde kulka volnějc, než do toho Trackera. Mažu lithiovou vazelínou a dal jsem tam cca 1,5ml až 2ml prachu (ještě nemam váhy, tak jsem to odměřoval zkumavkou).
Dík za rady.
edit: vystřílel jsme asi dvacet ran, se zanášením hlvaně se ty rány stávaly trochu energičtější, udělalo to ty nejsplácnutější střely. Zkoušel jsem to taky na padací plechový terč a ani se nehnul, jen z něj spadnul sníh.
tak jsem si byl v pátek vyzkoušet svého broučínka derringera a jsem trošku zklamaný výkonem. Že to na 7m nestřílí až tak přesně mi nevadí, protože rukojeť na to neni dělaná (Dimini .45 3,5" celochrom). Ale ani náznakem to neprostřelilo terč - kulka prošla přes 5 papírů a zastavila se o materiál terče- asi 1cm tlustá guma s vlákny. Fotku deformace kulek přikládám. Když jsem na ten terč nedavno střílel s inline Trackerem, tak to na 15m prošil jak nic. Nejvíc se mi nezdá, že při nabíjení se vždy z ogiválu (originál od GG) odřízne prstenec asi 0,2 mm olova a pak jde kulka volnějc, než do toho Trackera. Mažu lithiovou vazelínou a dal jsem tam cca 1,5ml až 2ml prachu (ještě nemam váhy, tak jsem to odměřoval zkumavkou).
Dík za rady.
edit: vystřílel jsme asi dvacet ran, se zanášením hlvaně se ty rány stávaly trochu energičtější, udělalo to ty nejsplácnutější střely. Zkoušel jsem to taky na padací plechový terč a ani se nehnul, jen z něj spadnul sníh.
Navážku hoď ve váze, pal to pude řešit. Jinak ty třeli jsou černě očazené, tak bych řekl ofouklé z mala tlaku ,-)
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Vážit černý prach nemá valný význam.Ber to tak ,že 1ml~1g.
Rychle a přehledně: http://www.curtrich.com/BPConversionSheet.htm
Rychle a přehledně: http://www.curtrich.com/BPConversionSheet.htm
Nechapu to,porad se objevuji problemy s netesnosti strel v GG derringeru.Ja to proste nemuzu pochopit,protoze se mi to nikdy nestalo.Kule penetrujou uplne nadherne a poppera to sunda i na 50m.Resi se to tu kazdy mesic a ani nevim,jestli se to vzdy vyresi,protoze netusim cim to je 

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Sice nevím zda jsou ogivály od GG z čistého olova ,ale několik řešení možností by bylo.
1.použití výkonnějšího prachu jako je swiss no1
2.použití ucpávky pod střelu(toaleťák,filc)
3.použití kuličky ve flastru
1.použití výkonnějšího prachu jako je swiss no1
2.použití ucpávky pod střelu(toaleťák,filc)
3.použití kuličky ve flastru
Moje řeč je to tu už poněkolikáté.Dokonce jsem skoušel střelu a hlaven nezdravě mazat a prostě to stříli pořád dobře.Ještě se mi nestalo že by to zlobiloduffioso píše:Nechapu to,porad se objevuji problemy s netesnosti strel v GG derringeru.Ja to proste nemuzu pochopit,protoze se mi to nikdy nestalo.Kule penetrujou uplne nadherne a poppera to sunda i na 50m.Resi se to tu kazdy mesic a ani nevim,jestli se to vzdy vyresi,protoze netusim cim to je

to-kersanti přesné měrné jednotky jsou základem debaty a úvah o příčinách. Znát váhy či rozměry je, docela podstatné, pokud nejsou přesně dané tak debata je jen shluk iluzí a dohadů! Nechci dohady, chci debatu co povede k řešení ,-)
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Přijde ti tedy používání objemových měrných jednotek jako nepřesné ,zavádějící,irelevantní?
Je to tradiční a (kromě české kotliny) všeobecně užívaná metoda.
Sám můžeš přispět tím,že uvedeš přesný postup nabíjení,který používáš.Jawasaki ho vyzkouší a sdělí nám jestli došlo ke zlepšení.
Je to tradiční a (kromě české kotliny) všeobecně užívaná metoda.
Sám můžeš přispět tím,že uvedeš přesný postup nabíjení,který používáš.Jawasaki ho vyzkouší a sdělí nám jestli došlo ke zlepšení.
Pokud vím tak se v prachovnicích objemové dávkování používá, ovšem nevím jak ty ale já mám na každém nástavci napsanou i váhu, budu li dál psát ve váhách tak to asi někomu kdo váhu nemá nepomůže. Já dávám 22gr což je nábojnice 38 SP cca.1mm pod okraj.
Ale to je zde opakovaně popsáno. Ale klidně se můžeme bavit o tom že tam někdo dává čajovou lžičku, tři špetky, nebo přiměřeně. Což jsou vyčerpávající údaje.
Ale to je zde opakovaně popsáno. Ale klidně se můžeme bavit o tom že tam někdo dává čajovou lžičku, tři špetky, nebo přiměřeně. Což jsou vyčerpávající údaje.
Ano na odměrkách se uvádí kolik to je grainů ovšem volumetricky.Ty špetky jsou doufám vtip.
Ani ne, už jsem potkal na střelnicích docela hodně ,,profíků'' co když nevěděli tak si to odhadli, no a závěry by byli úsměvné nebýt následků. Znal sem i týpka co si perkus ladil na bezdýmak a jiné exoty. Proto raději vždy trvám na váhách a mírách, protože při nepochopení se, lze v dobré víře špatně poradit!
Tak tedy převedu ml na gramy. Používal jsem 1,5 až 2g prachu, běžného Vesuvitu. Stejný jako do Trackera. Hlavní rozdíl vidím v tom, že do Trackera nacpu na kraji ogivál nabijákem jen větší silou ruky a pak jde rovnoměrně tlačit celou hlavní stejnou silou, klade trochu odpor. U derringera musim na nabiják tak třikrát silně udeřit dřevěnou paličkou, přitom se odstřihne prstenec olova. Pak tam jde kulka jak po másle zastrčit jen s minimální silou (50% jak u Trackera), stačí na nabiják tlačit jednim prstem. Obě flinty mažu stejnou vazelínou. Dost se bojim, že hlaveň nemá stejný průměr
to by bylo na reklamaci.

Naposledy upravil(a) jawasaki dne 20 led 2013 23:36, celkem upraveno 1 x.
1,5 gramu je postačující, mazivo dej hustší, klidně testni namočit střelu do parafínu, po dotlačení na prach na nabiják klepni paličkou, mělo by se to vytěsnit ,-)
Dost podobný problém tady nadávno (okolo strany 92 v tomto vlákně) řešil COOK, jak to vlastně tenkrát dopadlo?