va?e sb?rky n?boju
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Pak tady mám jeden brokový - prý je to poměrně málo vídaný kousek (???)
Re: vaše sbírky náboju
Temer standartni lovecky brokovy naboj raze 28. Stale se tyto naboje daji koupit a ne draze. Napr. Fiochi.
Pouziva se predevsim k lovu male zvere, holub, straka,sobol,...
Pouziva se predevsim k lovu male zvere, holub, straka,sobol,...
Ale od SellBellu je to uz vpodstate raritka.Je to vlastne ptacnice.Brokovnicky na podobne male naboje od 20 gauge vyse,se pouzivali hlavne v sadech a na vinicich.Na podobne vecicky,nemusel byt v mnoha pripadech ani ZP.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Tak abyste nebyli smutní, že nejde bezpečně poznat náboj. Vybral jsem tři kousky, které mají nezaměnitelné rysy a jdou ze slušné fotky určit. Tož se pánové ukažte.
?
8x50r Lebel
10,4 italský
8x50r Lebel
10,4 italský
32 S&W nemá nic čím ho můžeš odlišit na fotce od 320 Rev nebo 7,65 Pickert. Doporučuju vaší pozornosti tvar střely, charakteristický jen pro jedinou mně známou ráži. Jinak samozřejmě OK
.380 revolver MkII
(RAL)
(RAL)
Taky jsem myslel,ze nejaka kratsi verze verze .380.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Ano prosím, je to ten starý dobrý Angličan. Jsou ještě další, těžko zaměnitelné náboje, ale zas tak moc jich není. To bylo jen na ukázku, k dotazům na náboje je potřeba uvádět míry viz výše.
Ještě si tipnu tu Bibrosovu baterkovou hádanku:
7,7x58 arisaka
7,5x58 francouzský
7,7x58 arisaka
7,5x58 francouzský
No když dovolíš pokloním se ti na dálku a budu ti říkat mistře kdykoli se tady setkáme. Stejně nevěřím, žes to poznal, ale mohls to s velkou pravděpodobností spočítat ze známého rozměru baterky. Rozhodně o nábojích dost víš a byl to dobrý výkon. Nejseš členem SPSN?
Podle rozměru baterky(web čínského výrobce)+malé rozlišení snímku mi délky nábojnic vycházely větší.Nějakých 59-60mm.To jsem se pomalu dostával k bredě,nebo švédskému mauseru(už moc velký),Tak jsem to zkusil opačně.
Jediná organizace v níž působím ,je můj chlebodárce.
Jediná organizace v níž působím ,je můj chlebodárce.
Fakt dobry keresanti, ja jen takhle z fotky poznal toho Lebla a tu francouzskou 7,5 trochu tusil. Smekam 

To je zase moje sbírečka samodomo, vč. odévaných střel. Zkuste uhodnout všechny ráže?!?!