Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ja mam na to udelatko co bylo soucasti cistici sady pedersoli, je to defacto vrut co se zasroubuje na nabijak. Obyc vrut necim omotany by mohl poslouzit tez.
Re: Derringer od fy Great Gun
Pokud musíte vytáhnout střelu z hlavně(zejména kouli s flastrem) musíte mít přiměřené nářadí. Vrut musí být ostrý a musí být pomocí mosazného nebo silonového válečku(viz fotky) vystředěný! jinak se hrot vrutu sveze ke straně a nepodaří se vám střelu zachytit. Je dobré hrot vrutu narazit ostrým pohybem do střely, tlačit a pomalu zašroubovat o 1 až 2 otáčky. když je hlaveň ještě čistá, vytáhnete střelu snadno. Vytažení střely ze špinavé hlavně jde dost obtížně. Někdy je potřeba nalít trochu vody do hlavně aby se povýstřelové usazeniny rozpustily. Hlaveň ještě vypláchněte čistou vodou a pak střelu už poměrně snadno vytáhnete.
Navrtávat střelu vrtáčkem nedoporučuju protože vrtáček se snadno i malým kroucením zlomí a budete mít starosti...to jsem osobně zkusil
Navrtávat střelu vrtáčkem nedoporučuju protože vrtáček se snadno i malým kroucením zlomí a budete mít starosti...to jsem osobně zkusil

Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
Ja mam ten co je na obrazku uprostred. Trochu me zarazi, jak je tupej. Jeste mam takovou vyfikundaci co se hodi na zachyceni flastru po stranach nebo ucpavky. Vse to bylo soucasti cistici sady na pusky asi za litr vcetne starteru a chranice usti.
Ten vytahovák co máš je tupý a spíš se hodí teprve po navrtání dírky do střely vrtáčkem. Proto jsem si udělal ten s menším průměrem a ostrou špičkou (na třetím obrázku).
Vidličky na vytažení flastru nebo jiné ucpávky jsem si dělal sám a jsou tady na obrázku. Je to ocelový drát zaletovaný do mosazného těla a špice jsou hodně ostré.
Vidličky na vytažení flastru nebo jiné ucpávky jsem si dělal sám a jsou tady na obrázku. Je to ocelový drát zaletovaný do mosazného těla a špice jsou hodně ostré.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
Kdybych nabil olovo bez prachu úplně na dno, u horního laufu bych jen odšroubovat piston, olovo popostrčil šroubováčkem, dosypal prach a hotovo. U spodního laufu nasypat trochu prachu do kanálku a není co řešit.
Mate nekdo odzkousene jine strely nez original ogivaly? Konkretne me zajima real 200gr ci 250gr nebo minie .45 jde mi o to aby se to neposouvalo v hlavni pri vystrelu druhe hlavne, vykon atd
Potrebuju zacit odlevat a ne mesice cekat na 450-200-1R
Edit: tak koupen 2x real 200gr - vyzkousim teda sam - pri vystrelu se v druhe hlavni neposouva, pri noseni take drzi, destrukce slusna, presnost zatim nemam s cim porovnat
Potrebuju zacit odlevat a ne mesice cekat na 450-200-1R
Edit: tak koupen 2x real 200gr - vyzkousim teda sam - pri vystrelu se v druhe hlavni neposouva, pri noseni take drzi, destrukce slusna, presnost zatim nemam s cim porovnat
- Loveckysalam
- Kontaktovat uživatele:
Lidičky, můžete pls napsat jakou máte ráži, jakou dáváte navážku a kolik cm se vám to zavrtává do dřeva s ogivály?
předovky - Ardesa Ranger, Derringer GG ráže 45 a 9mm atd......
Na silvestra na mě kamarád vytasil svůj novej derringer v ráži .45. Koupil ho od týpka v hospodě v Třebíči za 6000,- použitej.Oproti Great Gunu mi připadá takovej hůř zpracovanej-humpoláckej.Kohout i spošť maj boční vůle.Přepínání horní/spodní drhlo o nasazený zápalky.Střílel s tím na 5m a trefoval se normálně.Překvapilo mě,že zatímco já musím střely do hlavně natloukat (GG .45) on je tam vloží,střely zapadnou 11mm do hlavní a koukaj jim špičky,takže je zatlačí nabijákem a nemusí používat gumovou paličku.Hledal jsem to na netu a slováci je vyráběj brynýr/nikl a ráže .45/.38. Byl bych nerad,kdyby můj příspěvek administrátor vnímal jako reklamu! Sem rád že mam v šupleti Tvrdonickou pětašťouru.
Má perkusní hlavně, pokud chceš znát rozdíl dej stejnou střelu a navážku a testuj průbojnost, budeš mít jasno. Ten derik znám ale nevím jestli těch 1500,- je úspora na správném místě, zase na druhou stranu v perkusu funguje ,,nějak´ skoro všechno 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Na ten jsem narazil kdyz jsem hledal kde by se dal co nejlevnejc koupit GG. 6000-6500 to stoji novy v zavislosti na delce hlavni. Malem jsem se nachytal pac to vypada hodne podobne, ale zpracovani je o dost horsi. Precejen GG je uz celkem vychytany. Jedinou vyhodou je to snazsi nabijeni, ale ja radsi plny material. Kazdopadne otestuj a popis, jsem zvedavy.
To snazší nabííjení není výhodou ale nevýhodou, svědčí o tom, že střela dané ráže v hlavni netěsní.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
To ne, ta hlaven je akorat na konci vybrana pro snazsi zavedeni strely do hlavne. Nabijeni to hodne pomaha, ale zase je to pul palce ktery by to mohl jeste tlacit prach.
Na strelbu pres stul to staci tak,nebo tak 
GG je parada,ale chtelo by to konkurenci.Uz jen kvuli sberatelum.Jinej vzhled by byl osvezujici,konstrukce taky.

GG je parada,ale chtelo by to konkurenci.Uz jen kvuli sberatelum.Jinej vzhled by byl osvezujici,konstrukce taky.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Na střelbu přes stůl asi ano, každopádně přesnosti to ubere hodně, představ si, že ta rotující střela z vývrtu letí chvilku méně těsným prostorem a kolem ní protékají plyny, je jasné, že tam začne rotovat jako čamrda. Naopak, třeba některé zbraně na střelbu olovem (vzduchovky, malorážky a jiné) mají hlavně na ústí pozvolna čokované= ještě naopak uberou na průměru pro zlepšení přesnosti. To pochopiltelně u perkusu snad s výjimkou brokovnice nejde, takže znakem dobrého zpracování je prostě to, že tam střela jde blbě a při zarážení do hlavně nemění odpor.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
To mas pravdu.S GG derrickem strilim az do 50m,ale urceni podobne zbrane je na tak do 10m max.To ze umi strilet presne i na vetsi vzdalenost,je jen jeho pridana hodnota 
Chtelo by to derricka zadovku.Tam muzes mit tesnejsi vyvrt a strela se neposkodi nabijenim od usti.To by se ni libilo

Chtelo by to derricka zadovku.Tam muzes mit tesnejsi vyvrt a strela se neposkodi nabijenim od usti.To by se ni libilo

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert