Benchrest
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ale zrovna taková A-1907R mě, dle dostupných informací přijde jako takový ideál. Lze použít úspěšně až nad míru, řekl bych, třeba v TM, MaO, LM i BR. Opakovací systém a zároveň plnohodnotně jednoranový systém. Zajímavá puška poplatná ceně, určená jen pro skutečné mistry jenž jdou napříč všemi discíplínami 22LR.
Re: Benchrest
1907R je pokus a jako takový se musí brát. Přesnost má výbornou, ale horší než jednoranová 1907 či vyšší 1913 a jiné speciály (2013 atd). Znám dost Suhl-150, které střílí stejně anebo více přesně. V žádném případě se nedá a nesmí říct, že je to plnohodnotný jednoranový speciál! Ty kvality ta flinta prostě ztratila.
Opakovací možnosti této zbraně jsou sice unikát, to ano, ale za jakou cenu. Moje zbraň prošla tolika úpravami, že nevím kde začít. V tovární úpravě trhala střely, strouhala jim spodky a pomohlo až rozlisování šachty a znovuusazení pod ostřejším úhlem. Jiní zase upravovali zásobník různými způsoby atd. Na metodě pokus-omyl jsem zničil 2 zásobníky (3200kč v háji). Je to skvělá zbraň, ale aby střílela, jak střílí mně, tak to byly dva až tři roky práce...
V současné době bych volil spíše Anschutz 64 Sporter/MPR - co mám kontakt na Talijány, kteří je mají, tak s nimi střílí na 100m se soustřely, jako dává 1907R. Na 50m má soustřely srovnatelné a cenovku + - na polovině. a co jsem měl možnost zkoušet, tak třeba opakovací mechanismus přebíjení je paradoxně daleko, daleko lépe zpracovaný jak ta vyfrézovaná díra a našroubovaná šachta u 1907R.
Takže za mě - v dnešní době je lepší poměr cena/výkon A64. Navíc najít novou 1907R dá práci. Údajně nejsou a nebudou.
Opakovací možnosti této zbraně jsou sice unikát, to ano, ale za jakou cenu. Moje zbraň prošla tolika úpravami, že nevím kde začít. V tovární úpravě trhala střely, strouhala jim spodky a pomohlo až rozlisování šachty a znovuusazení pod ostřejším úhlem. Jiní zase upravovali zásobník různými způsoby atd. Na metodě pokus-omyl jsem zničil 2 zásobníky (3200kč v háji). Je to skvělá zbraň, ale aby střílela, jak střílí mně, tak to byly dva až tři roky práce...
V současné době bych volil spíše Anschutz 64 Sporter/MPR - co mám kontakt na Talijány, kteří je mají, tak s nimi střílí na 100m se soustřely, jako dává 1907R. Na 50m má soustřely srovnatelné a cenovku + - na polovině. a co jsem měl možnost zkoušet, tak třeba opakovací mechanismus přebíjení je paradoxně daleko, daleko lépe zpracovaný jak ta vyfrézovaná díra a našroubovaná šachta u 1907R.
Takže za mě - v dnešní době je lepší poměr cena/výkon A64. Navíc najít novou 1907R dá práci. Údajně nejsou a nebudou.
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
A64 bych zrovna moc nevychvaloval, zvláště pokud nemáš vlastní zkušenost. Jeden kolega z počátků BR ji měl (původně na siluety) a rychle se ji zbavil, koupil Suhl 150, ale stejně u té střelby dlouho nezůstal. A64 má jednoduchý závěr s velkou hmotou bicího "kladiva". Netuším co by Tě na takovém systému mohlo uspokojovat, poměr cena/výkon by bylo asi to poslední. 

A měl novodobou produkci? Protože co mám zas já dostupné informace, tak soustřely z této zbraně jsou obdobné jak z 1907R. Ael třeba jde jen o lepší kus 
V žádném případě jsem nechtěl napsat, že je A64 vhodná na BR, to nikoli. Chtěl jsem napsat, že je to to nejdostupnější s nejlepším poměrem cena/výkon s čím se střelec neztratí na žádné soutěži u nás v ČR. Tzn prostě nejvíce užitku za co nejméně peněz na co nejvíce soutěží.
Na BR je dle mého ideální jednoranný speciál a basta fidli. Pro opakovačky je živná půda jinde...

V žádném případě jsem nechtěl napsat, že je A64 vhodná na BR, to nikoli. Chtěl jsem napsat, že je to to nejdostupnější s nejlepším poměrem cena/výkon s čím se střelec neztratí na žádné soutěži u nás v ČR. Tzn prostě nejvíce užitku za co nejméně peněz na co nejvíce soutěží.
Na BR je dle mého ideální jednoranný speciál a basta fidli. Pro opakovačky je živná půda jinde...
Tak ano, nechme tuto kontroverzní flintu A1907R stranou. A co bys říkal na starobylý "ekvivalent" SM - biathlon. Dnes s obtížemi sehnatelná ale pokud je hlaveň shodná s terčovnicovou verzí a unikátním přebíjením ... Ovšem co jsem koukal do výsledkovek Benchrestu, tak tam jsem ji nenašel.
Zajímavý se mi jeví vzduchovkový benchrest. Tam mimo zbraně a střeliva je to alchymie s větrem. U 22 LR jistě také ale přeci jenom 16J na 25m ... ? Co jsem zkoušel, tak v relativním bezvětří budiž ale trochu ve větru to nechápu.
Zajímavý se mi jeví vzduchovkový benchrest. Tam mimo zbraně a střeliva je to alchymie s větrem. U 22 LR jistě také ale přeci jenom 16J na 25m ... ? Co jsem zkoušel, tak v relativním bezvětří budiž ale trochu ve větru to nechápu.
Jak bys ji taky ve vysledkovkach nasel. Jaky blazen by sel zamerne na BR s opakovackou? K tomu jeste s primotahem?
Mel jsem moznost dve biatlonky testovat vedle sebe, nabijeni ukazkove. Spoust by se snad dala doladit no a soustrely byly tak jak z 1907R. Pouze tedy z jedne, druha sypala jak vypadana dvanacka.
Pokud to myslis s BR vazne, tak zacni hledat suhlku.
Jinak vzduchovkovy BR je alespon trochu zabava,narozdil od .22. Mel jsem moznost si to parkrat zkusit a celkem me to chytilo. Je to temer jak rikas. Vetrovku doladis, vyberes nekde v tunelu na 50m diabolky a pak jen hadas vitr.
Mel jsem moznost dve biatlonky testovat vedle sebe, nabijeni ukazkove. Spoust by se snad dala doladit no a soustrely byly tak jak z 1907R. Pouze tedy z jedne, druha sypala jak vypadana dvanacka.
Pokud to myslis s BR vazne, tak zacni hledat suhlku.
Jinak vzduchovkovy BR je alespon trochu zabava,narozdil od .22. Mel jsem moznost si to parkrat zkusit a celkem me to chytilo. Je to temer jak rikas. Vetrovku doladis, vyberes nekde v tunelu na 50m diabolky a pak jen hadas vitr.

taky jsem toho názoru jako Mari.
Tím nedegraduji malorážkový Br. Je to výzva jak trám, ale větrovkářský je dle mého soudu ještě o chlup těžší.
ale větrovku jsem střílel dávno...
Tím nedegraduji malorážkový Br. Je to výzva jak trám, ale větrovkářský je dle mého soudu ještě o chlup těžší.
ale větrovku jsem střílel dávno...
To Grinch:
ta 64ka byla starší produkce. Dál jsem se o tento typ již moc nezajímal, nevím co se tedy změnilo u novějšího modelu. Cena těchto zbraní je opravdu zajímavá a pokud budeme uvažovat pouze o nákupu nové zbraně, tak s Tebou lze souhlasit. Osobně bych do toho ale nešel. Malorážky obecně, jsou vcelku "držáky", hlavně se nešrotují po několika tisícovkách ran jako u precizní velkoráže, při rozumném zacházení vydrží i statisíce ran. Zájemce o malorážkovou střelbu si tak celkem snadno vybere z ojetin s poměrně malým rizikem. Suhl 150 je pro BR jasná volba.
Co se týče vlivu větru, tak musím dát za pravdu Shivovi, že nejednoduší investice do zpřesnění střelby (nejen BR) jsou praporky nebo jiné ukazatele pro čtení větru.
ta 64ka byla starší produkce. Dál jsem se o tento typ již moc nezajímal, nevím co se tedy změnilo u novějšího modelu. Cena těchto zbraní je opravdu zajímavá a pokud budeme uvažovat pouze o nákupu nové zbraně, tak s Tebou lze souhlasit. Osobně bych do toho ale nešel. Malorážky obecně, jsou vcelku "držáky", hlavně se nešrotují po několika tisícovkách ran jako u precizní velkoráže, při rozumném zacházení vydrží i statisíce ran. Zájemce o malorážkovou střelbu si tak celkem snadno vybere z ojetin s poměrně malým rizikem. Suhl 150 je pro BR jasná volba.
Co se týče vlivu větru, tak musím dát za pravdu Shivovi, že nejednoduší investice do zpřesnění střelby (nejen BR) jsou praporky nebo jiné ukazatele pro čtení větru.
Jasně, souhlasím s Tebou. Suhlka je nesmrtelná zbraň a pro BR je jasná volba. Já to ale přeci jen zkusím s A1907R 
Na ty praporky jsem se chtěl optat - je nějaký link kde a za kolik se dají sehnat? Popřípadě jak vyrobit relevantní náhradu?
Přeci jen bych chtěl vybudovat kompletní zázemí.
Díky za radu

Na ty praporky jsem se chtěl optat - je nějaký link kde a za kolik se dají sehnat? Popřípadě jak vyrobit relevantní náhradu?
Přeci jen bych chtěl vybudovat kompletní zázemí.
Díky za radu
Grinch : Ty jsi bývalý střelec VzPu ?
Praporky ale nejsou tuším všude povoleny, tedy krom BR, což chápu ale pro praxi si budu muset dojet na nějaké závody. Kdy budeš Grinchi pořádat BR, přijel bych si zastřílet, vypadáš tady na GS, že jsi správně nadšený.
Praporky ale nejsou tuším všude povoleny, tedy krom BR, což chápu ale pro praxi si budu muset dojet na nějaké závody. Kdy budeš Grinchi pořádat BR, přijel bych si zastřílet, vypadáš tady na GS, že jsi správně nadšený.
Kdepak, já měl vzduchovku na začátku pro parádu, na chuť a pak jsem raději přešel na .22LR
Nikdy žádná ISSF a jiné...
Ty říkáš nadšení, jiní tomu říkají jinak
Každopádně rád pomohu s rozšířením BR, protože možnosti jsou, chuť taky. Vím, že mám díky TM kolem sebe lidi, kteří podpoří a půjdou do toho také, tak proč to nezkusit a nerozšířit tento zajímavý sport dál.
Důležité je v dnešní době se bavit a relaxovat
Prozatím je plán takový, že po každém závodu TM (pojedeme od března 2013) si zkusíme jedno kolo, jeden terč BR s tím, co máme k dispozici a dle odezvy (po cca půl roce) uvidíme, jak to kde přitáhnout abychom se přiblížili oficiálním limitům na zbraně atd.

Ty říkáš nadšení, jiní tomu říkají jinak

Důležité je v dnešní době se bavit a relaxovat

Prozatím je plán takový, že po každém závodu TM (pojedeme od března 2013) si zkusíme jedno kolo, jeden terč BR s tím, co máme k dispozici a dle odezvy (po cca půl roce) uvidíme, jak to kde přitáhnout abychom se přiblížili oficiálním limitům na zbraně atd.
Praporky jistě koupit lze. Tady si je většinou střelci vyrábí buď sami nebo nechávají od někoho vyrobit. Větší zkušenost s tím bude mít RimfireBR, jest-li si dobře pamatuji, původně měl praporky z rybářských vidliček. Nejlepší je zajet na BR soutěž a okouknout to na místě. Při větší soutěži jako je MČR je prostor zaplněn nejrůznějšími udělátky až to trochu připomíná pouť nebo posvícení. Důležitá je nastavitelná výška, aby ukazatel nezasahoval do výšky terčů.
Tak dneska krapet čistokrevnější BR pokus...
Teplota -2 až 0C, vlhkost vzhledem k "tajícímu"rozbředlému sněhu vysoká
Zbraň Anschutz 1907R, podáváno ze zásobníku s pauzami na napáskováni (chladla zbraň)
Optika Vortex Razor HD 5-20x50
Střelivo Lapua CenterX
Stříleno v leže z harrisek a vzadu pytlík s šupinkama
Tak nějak jsem to tam vše naprášil během 4:56
prostě byla zima a křehly prsty... věřím, že v létě to půjde lépe. Tam kde je "c" tak to bylo na kalibr (a poctivě)

Martin
Teplota -2 až 0C, vlhkost vzhledem k "tajícímu"rozbředlému sněhu vysoká
Zbraň Anschutz 1907R, podáváno ze zásobníku s pauzami na napáskováni (chladla zbraň)
Optika Vortex Razor HD 5-20x50
Střelivo Lapua CenterX
Stříleno v leže z harrisek a vzadu pytlík s šupinkama
Tak nějak jsem to tam vše naprášil během 4:56

Martin
Gratuluji
super výsledek a to ještě z nožiček