Pred nedavnem se mi do rukou dostala tristovka (diky Alesi za pujceni) a za domem jsem do pole poslal krabicku diabolek. Jenze bylo docela vetrno a i kdyz jsem se snazil vzdy vychytat, aby po cele draze letu nefoukalo tak se mi na papire objevily ulety od stredniho soustrelu. Delal jsem desetiranne polozky s netridenyma Exactama.
Terce sem presto nedam, abych zde zabranil diskuzi, ze puska netrefuje. Strilel jsem na otevrenem poli, kde se vitr kazdou sekundu otoci o 180 stupnu a pak zas nazpet, takze to nepovazuju za obektivni testovani. Bylo mi receno ze trefuje, tak proc tomu neverit.
Mel jsem ji pujcenou predevsim proto, abych vyzkousel spoustovy mechanizmus a jak se drzi pri ruznych polohach.
Spoust je kapitola sama o sobe - nekdo tvrdi ze je hrozna, ale me naprosto dokonale sedla i s tovarnim nastavenim. Natahovani packou jsem delal naprosto instinktivne uz po nekolika vystrelech. Ze zacatku se mi zdal hrozne maly prostor pro vlozeni diabolky. Jenze po chvilce jsem prisel na spravny grif a da se rici, ze jsem je tam hazel poslepu. Samotny jazycek spuste vypada velice lacine. I u CZ 200 vypada hodnotneji. Je videt, ze v Tau Brno chteli usetrit kazdou kacku navic, aby samotnou pusku pak mohli nabizet za prijatelny peniz.
Naproti tomu je ale stavitelna botka, ktera se sice neda prestavit bez pouziti nastroju, avsak funkcne proti ni nemam vyhrady.
Samotna pazba me nijak svymi tvary ani materialem a povrchovou upravou neoslovila (jinymi slovy je hnusna). Doveda mi vsak pretlumocil co mu rekli v Brne o tom, proc je pazba takto tvarovana. A neco na tom vazne bude. Je to holt predelana desetimetrova tercovnice. Na moji ruku mela mozna o neco tlustsi krcek, jenze to vyvazil Alexxxusuv dodelany palecnik ktery vazne nema chybu.
Da se rici, ze pomalu ale jiste prehodnocuju priority z krasna pazba, na funkcni pazba.
Krasne se mi drzela jak v lehu, tak v kleku. Ale diky te pazbe jsem prisel na chut i strelbe ve stoji bez opory. Jen by to chtelo nejaky palmrest.
Co kazdy druhy napada je kostka na hlavni. Sice by urcite bylo lepsi udelat sinu vcelku se zaverem, ale i tohle reseni funguje. Prece se nechystam, abych pusku chytal za optiku pri prenaseni a delal podobna zverstva.
Takze pokud to porovnam s konkurenci ve stejne cenove kategorii a se stejnou cilovou skupinou, podle me je favoritem.
A kdo neveri, at se sam presvedci, nebo si pr*el polibi