TAU 300

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Srambo
Re: TAU 300

Příspěvek od Srambo » 30 zář 2012 17:04

Do budoucna jsem uvazoval o koupi vhodnejsi vetrovky na HFT. Jenze jsem docela narocny na vzhled (mam rad drevo :wink: ) a hlavne financni rozpocet nemam neomezeny. Proste mi padla do oka AA MPR-FT.
Pred nedavnem se mi do rukou dostala tristovka (diky Alesi za pujceni) a za domem jsem do pole poslal krabicku diabolek. Jenze bylo docela vetrno a i kdyz jsem se snazil vzdy vychytat, aby po cele draze letu nefoukalo tak se mi na papire objevily ulety od stredniho soustrelu. Delal jsem desetiranne polozky s netridenyma Exactama.
Terce sem presto nedam, abych zde zabranil diskuzi, ze puska netrefuje. Strilel jsem na otevrenem poli, kde se vitr kazdou sekundu otoci o 180 stupnu a pak zas nazpet, takze to nepovazuju za obektivni testovani. Bylo mi receno ze trefuje, tak proc tomu neverit.
Mel jsem ji pujcenou predevsim proto, abych vyzkousel spoustovy mechanizmus a jak se drzi pri ruznych polohach.
Spoust je kapitola sama o sobe - nekdo tvrdi ze je hrozna, ale me naprosto dokonale sedla i s tovarnim nastavenim. Natahovani packou jsem delal naprosto instinktivne uz po nekolika vystrelech. Ze zacatku se mi zdal hrozne maly prostor pro vlozeni diabolky. Jenze po chvilce jsem prisel na spravny grif a da se rici, ze jsem je tam hazel poslepu. Samotny jazycek spuste vypada velice lacine. I u CZ 200 vypada hodnotneji. Je videt, ze v Tau Brno chteli usetrit kazdou kacku navic, aby samotnou pusku pak mohli nabizet za prijatelny peniz.
Naproti tomu je ale stavitelna botka, ktera se sice neda prestavit bez pouziti nastroju, avsak funkcne proti ni nemam vyhrady.
Samotna pazba me nijak svymi tvary ani materialem a povrchovou upravou neoslovila (jinymi slovy je hnusna). Doveda mi vsak pretlumocil co mu rekli v Brne o tom, proc je pazba takto tvarovana. A neco na tom vazne bude. Je to holt predelana desetimetrova tercovnice. Na moji ruku mela mozna o neco tlustsi krcek, jenze to vyvazil Alexxxusuv dodelany palecnik ktery vazne nema chybu.
Da se rici, ze pomalu ale jiste prehodnocuju priority z krasna pazba, na funkcni pazba.
Krasne se mi drzela jak v lehu, tak v kleku. Ale diky te pazbe jsem prisel na chut i strelbe ve stoji bez opory. Jen by to chtelo nejaky palmrest.
Co kazdy druhy napada je kostka na hlavni. Sice by urcite bylo lepsi udelat sinu vcelku se zaverem, ale i tohle reseni funguje. Prece se nechystam, abych pusku chytal za optiku pri prenaseni a delal podobna zverstva.
Takze pokud to porovnam s konkurenci ve stejne cenove kategorii a se stejnou cilovou skupinou, podle me je favoritem.
A kdo neveri, at se sam presvedci, nebo si pr*el polibi

Slavia S631 + pevná mířidla
Lov 2
Kartofelkanón cal. 50mm
http://srambo.rajce.idnes.cz/

Příspěvek od Mr.Handy » 30 zář 2012 17:44

Amen.
milius

Příspěvek od milius » 30 zář 2012 19:05

Pažba je sportovní na terčovku,ať už ten terč je z papíru nebo z plechu.Na odstřel škůdců je hrozná a má fakt tlustý krček,přesto je ale lehká.To je asi tak vše,co bych vytknul.Spoušť pracuje perfektně.Spouští krásně a natahování jde opravdu bez koukání.Rozptyl na 30m 10ti ranama je cca 1 cm a to bych řekl,že puška docela "kopne".
Jinou pažbu a já si ji klidně koupím.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 04 říj 2012 18:43

Pušku Ti klidně ještě půjčím a myslím že bude i ta pažba pro levorukého střelce.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 04 říj 2012 20:24

Já bych jenom dodal, že oba střelci, co s nimi chodí na sklopku, s nimi momentálně nechodí. A není to proto že by nechtěli... :(
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 04 říj 2012 21:42

jeden ma praskly nejaky o krouzek u kartuse a druhy ji vratil uplne :-(
od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
palo73

Příspěvek od palo73 » 04 říj 2012 22:38

jj :lol:
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 04 říj 2012 23:49

Kubajzz píše:Já bych jenom dodal, že oba střelci, co s nimi chodí na sklopku, s nimi momentálně nechodí. A není to proto že by nechtěli... :(
to ale neni poprve ze ?
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42

http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 05 říj 2012 07:46

Poprvé to není.
Já mám tu pušku rád, ale těch dětských nemocí je nějak hodně.
Jabberwocky

Příspěvek od Jabberwocky » 05 říj 2012 11:45

Což je škoda, protože výrobci i pušce fandím a mám vždycky radost, když se v této zemi někomu něco dobrého povede.
BSA Lonestar 4,5 mm + NS Nighteater 6-24x56 AG
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
Warthog

Příspěvek od Warthog » 05 říj 2012 12:09

Kubajzz píše:Já mám tu pušku rád, ale těch dětských nemocí je nějak hodně.
Jo, je to celkem zajímavé - měl jsem za to, že základní funkce železa je dlouhodobě odzkoušená a dořešená použitím ve versích pro střelbu na 10 m. Ale ty poslední zkušenosti jsou dost divné. Že by při (H)FT dostával vlastní mechanismus zabrat výrazně víc? To se mi moc nezdá.

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 05 říj 2012 13:46

Dlouhodobě vyzkoušené a osvědčené jsou jejich pušky na CO2.
A ty pracují s 5x menším tlakem a používají se obvykle ve sterilních podmínkách v hale.
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 05 říj 2012 19:57

takze ani to, ze puska je vyrobena z top materialu a neznicitelna, jak se tu nekolikrat pise a prezentuje(prezentovalo) asi taky nebude uplne pravda ... nicmene i tak je to fajn ze se tu v CR nekdo o neco takoveho pokousi .... MK2 bude urcite(snad) lepsi
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42

http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 05 říj 2012 19:59

Mne by zajimalo co se pokazilo jedno těsnení ... ok to se může sr.t... co dál je na pušce tak špatné ?
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
doveda

Příspěvek od doveda » 05 říj 2012 20:14

S tím O kroužkem asi vím odkud vítr vane.
V Bohumíně mi velmi lehce unikal vzduch v místě regulátoru,na střelbu to ani nemělo vliv.Doma jsem pak vyměnil originál kroužky (myslím PUR) za běžně dostupný NBR,takže jak u regulátoru tak i u kartuše.Po nějaký době jsem ji poslal na přetěsnění,páč regulátor unikal pořád.
No a teď než jsem ji poslal koukám na kroužek a u kartuše je ten můj NBR,který technik přehlíd :(
Přesnost bude chtít ještě vyladit,buď optimalizovat komoru k Exactům,nebo vyškubnout hlaveň z CZ 200 a jupí čerte :lol: ,na terče to ještě není.Ikdyž na malorážce jsem se neumístil špatně.
Nějakou trpělivost mám a myslím že se to vyplatí.Jsem prostě optimista :mrgreen:
LP 300
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
Odpovědět