TAU 300

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
mari
Re: TAU 300

Příspěvek od mari » 29 srp 2012 12:29

To ze je puvodne koncipovana na tercovku jde videt na prvni pohled.Uz jen dodelavka toho bazmeku aby tam drzel kukr,nabojova komora na tercove diabolky,absence quickfilu,maly dvih nabijeciho trnu...Jak jsi to uz Charlie nastinil je to tercovka upravena pro strelbu s kukrem.Pro tercovou strelbu ale zbran dosti degraduje to padlo co je misto pazby.Nekolik let jsem strilel VzPU 10m,SM i LM60 ale s takovou pazbou jsem se nesetkal ani u pusek pro zacatecniky.Jedina vyhoda je ze na pazbe je tolik nedodelku,ze si ji kazdy muze upravit na sebe.Proto si ale clovek nekupuje zbran.Abych ani jen nehanil,tak ma celken solidni spoust.Tezko hodnotit konzistenci,kdyz ji nikdo jeste poradne nezmeril.Mel jsem bohuzel moznost vystrelit pouze par desitek ran,zbran celkem trefuje,ale ulety se ukazaly.To se ale stava a bez mereni a objektivniho zkouseni v tunelu to nelze zcela jiste pripsat zbrani.To jak zde ale nekdo prohlasoval ze to bude ceske evo,tak to asi jeste potrva. Po zmene pazby by ale zbran nemusela byt spatna pro puvodne urcenou tercovku a na trhu by zcela jiste mohla konkurovam napr.FWB 700.

Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 29 srp 2012 16:25

Na posledním srazu na Hadačce byly ty pušky dvě a majitelé si svorně stěžovali na konzistenci. Zkoušeli jsme to a obvykle první rána byla hodně jinde než ty ostatní, pokud šly rychle za sebou. Vypadá to jakoby ten regulátor trochu propouštěl, ale těžko říct.
České Evo z toho bude ve verzi Mk2, pokud se v TAU poučí z ohlasů uživatelů.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 29 srp 2012 17:11

S tou konzistenci ... ja osobne nic takoveho nepozoruji, mam tedy vystrileno jen asi 1000 ran a z toho maximalne 100 prez chrona.
Já jsem z TAUky vyhodil predni kostku a hlaven je tedy uchycena jen v pouzdre zaveru. ( kostku budu vracet zpet ale bude mit vyvrtanou vyrazne vetsi diru na hlaven aby se nikde nedotýkala kovu - bude jen vlzena do "mechovky"
Probrousil jsem pazbu abych mohl pohodle polozit palec střílející ruky tak jak jsem zvyklý u EVa.
Natahovací pačku jsem chtěl zvětšit ale proč ? Nemám problém natahovat závěr :-) Ani nikdo kdo s pušky o výkendu střílel.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
doveda

Příspěvek od doveda » 31 srp 2012 18:01

Konzistence byla ok než jsem dle návodu namazal závit kartuše.
Namazal jsem moc a olej se dostal k dávkovacímu ventilu,kde je 0,1mm vůle.Ventil se zde brzdil a konzistence v háji.
Puška vyčištěna a je to v pořádku :)
LP 300
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 31 srp 2012 18:13

Díky za zprávu, já jsem se mazání kartuš zatím vyhnul. A teď už vím čemu se vyhnu obloukem ...

doveda

Příspěvek od doveda » 31 srp 2012 18:28

Jo,chce to jen film na plochu a to 1x za cca 4 plnění.Až bude rychloplnění bude po starostech,není to blbuvzdorný :lol:
LP 300
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 31 srp 2012 20:22

Rychloplnění už je téměř hotové ....

VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSCharlie » 31 srp 2012 20:49

K tomu mazání...

Taky jsem na to byl upozorněn, bohužel pozdě..
Lehce jsem promázl, stříkl Wurth na čep napínací páky a navzlínalo to do úderníku. :(
NEIKDE NIC NEMAZAT !!!
Úderník a součástky regulátoru jsou přesně lícované, něco je taky v "plastových" pouzdrech a nepotřebují mazání.
Každé namazání zhorší celou dynamiku pohyblivých částí a je po konzistenci.
Mimochodem ta konzistence by se údajně měla upravit, až si to vedení, pouzdra a třecí plochy, trochu více "sednou".
Jak jsem "nakoupil", tak "prodávám", nic víc a nic míň....
Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
doveda

Příspěvek od doveda » 31 srp 2012 20:55

Mě se po vrácení pohybovala konzistence v rozdílu 2m!Mám odstříleno cca 5 krabiček.
LP 300
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
vfrod

Příspěvek od vfrod » 26 zář 2012 18:52

Hello:
Experience from more than 3500 Crosman Premier Li pellets shot, tells me that my MK300 barrel likes to be clean with some regularity, I should say 300 pellets, to keep a good accuracy level.
So, if you experience accuracy issues, give the barrel a very good clean!

Regards,

Vasco
Daystate MK3 and MTC Viper
Tau MK300 and Falcon T50
Bavaria 30
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 26 zář 2012 20:24

Já jsem v očekávání co k TAU 300 řekne John Steele, Srambo a Milius, všem jsem ji postupně půjčil na týden a déle.

VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSCharlie » 28 zář 2012 20:15

Ještě jednou k tomu mazání.. :roll:

Vím, co jsem napsal ve svém minulém příspěvku, v podstatě jenom to, co mi osobně řekl p. Kachlíř.
Mám však vlastní praktickou zkušenost, která mi říká trochu něco jiného.

Předem upozorňuji, že to b ude trochu (HODNĚ) dlouhé, ale zato tam bude všechno.. :roll: :lol:

Poslední dobou, jsem dost často řešil výraznou nepřesnost v nástřelu.
Původně se mi stalo, že MK-300 začala stílet o 20 m/s míň.
Po rozebrání v TAU Brno, bylo zjištěn, že v regulátoru jsou mosazné "špony".
Jednalo se o třísky po obrábění sedla manometru, co mu dělají Italové, kterí někdy zmrší očištění a klidně to smontují.
Časem se špony uvolní, vletí do katruše, pak pokračují dál pod kuličku, do regulátoru, dál a neštěstí je hotovo.
Po vyčištění a opětovné montáži byl chvíli klid a pak to začalo nanovo, každá rána jinam, chvilku jednou dírou, pak znovu propad a pořád dokola.
V jednu chvíli, mi dokonce Heavy střílely na stejnou vzdálenost výš, než Exacty. :shock:
Opět do TAU Brno, rozebrání a vyčištění regulátoru, pak na chvíli klid a zase vše nanovo.

Teď trochu odbočím...
- Pokud jsem byl čištění přítomen, tak byl vytažen regulátor s pružinama, vyčištěn, vyměněna těsnění pak celé složeno a nastaven tlak na regulátoru.
Osobně jsem neviděl, že by bylo rozebráno celé pouzdro včetně jehly úderníku a podobně.
Možná ano, mozná ne, nebyl jsem u všech "rozborek".
- PCP má vystříleno přes 5 500ks diabolek.

A těď se dostávám k tomu podstatnému..
Když mi to posledně lítalo kam se tomu zachtělo a pak (při tlaku 170bar) se to opět na 30m propadalo o 5-6cm, tak jsem si řekl že je tam zase "bordel", nebo se tam dostala mastnota se závitu - viz upozornění nemazat..
Mimochodem ten závit na kartuši se musí mazat, jinak se odírá, ale opatrně.
Kachlíř ho maže nějakým spec. mazivem, vypadá to jako silikon, ale není.
Protože už mám dost věčného chození do TAU, tak jsem si řekl, že to nějak zkusím propláchnou, nebo profouknout.
-Vyčistil a vyfoukal jsem prostor závitu v těle pušky.
-Vzal líh a nalil jsem do prostou závitu asi jeden mililitr (puška ve svislé poloze)
-V této poloze jsem pak opatrně šrouboval kartuš do závitu.
-Když se nenatáhne spoušť tak po odtlačení těsnící kuličky se vše profoukne až do hlavně.
-Pak jsem to zopakoval s nataženou spouští, aby se líh dostal i pod jehly úderníku.
Říkal jsem si, že případnou šponu buď vyplavím, uvolním a pak vyfouknu, přičemž to taky odmastím.
Lepší na odmaštění by byl methyl co mám v 99% čistotě, ale ten by při těch tlacích určitě chytnul a co by to udělalo s pajšlem pušky, si ani netroufám odhadnou... :lol:
Pár výstřelů na prázdno, protažení hlavně vytěrákem a ejhle - lítá to jak má, opět na střed. Bohužel jenom kolem 60 ran. (kartuš plním do 200bar) :?
Proč jenom těch 50 - 60 ran, proč se zase propadl nástřel o 5cm a co se tam vlastně děje ???
Protože mám možná teori, tak jse, zopakoval celý postup s propláchnutím ještě jednou...
A celé se to znovu opakuje - opět chvíli na střed, pak rozptyl jak kráva a následný propad o 5cm při tlaku v kartuši kolem 150-170barů.
Vzhledem k tomu, že mastnotou to už být nemůže, musí být už "vypláchnutá" a "špony" v regulátoru by se takto asi nechovaly, musí být příčina jinde.
Logicky vzato, někde něco drhne a než se úplně odevšad "vyfouká" ten líh, který může někde částěně snižovat tření , tak je to v pohodě.

Tak jsem si řekl, že na to půjdu opačně, že to trochu promažu !
-Vyšroubovat kartuš
-Do prostoru závitu v těle pušky pár kapek oleje, chtěl jsem tam dát Wurth Multi, ale nakonec jsem se rozhodl pro Tetra Bow Lube, viz - http://www.gunshop.cz/cs/tetra-bow-lube-7g-2304.html
-Pár kapek lihu pro naředění - pro snažší pronikání do těsných míst.
-Složit, pár ran na prázdno, vyčistit hlaveň a jde se na věc.
Při tom střílení "na prázdno", jde chvíli trošička kouře..
Ostatně kdo si vzpomíná, když jsem poprvé s puškou střílel, bylo to ve Velkém Meziříčí, tak tenkrát z počátku šel kouř z hlavně taky. Přičítali jsme to kondenzaci, vypadalo to jako výstřel CO2, ale ani tenkrát se mi to nezdálo.
Nikdy potom už z hlavně "kouř" při výstřelu nešel!
Zatím 2 kartuše od 200 do 100bar (předtím jsem mohl jenom do 140b).
Soustřel na 30m - 5ran se vejde do kroužku cca 8mm..

(terč vzduchovky online-jedna rána na terč)
Jak to bude vypadat dál, to teprve uvidím, zatím to vypadá nadějně.
Můj závěr je, že buď u té mojí pušky něco, co by normálně nemělo dře, nebo že se trochu namazat musí.
Nebo při montáži to trochu namažou a pak už se mazat nemusí.
Přičemž tu moji při čištění od špon zapoměli před smontováním trochu promáznout.
(Jenom připomínám, že před tím, než šla na to první čištění kvůli "šponám" v regulátoru, puška střílela jak víno !!)
Kdo ví.... :roll:

No a to je je zatím vše.
mikiki

Příspěvek od mikiki » 28 zář 2012 21:19

Tedy na začátku, když jsem to četl to byl docela horor, ale konec dobrý všechno dobré :D
Tak držím palce a dej info po cca 500 diabolkách a díky za objektivní info.
dalajlamax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dalajlamax » 28 zář 2012 21:41

vzdy musi byt niekto pionier, obdivujem ta, mas neuveritelnu trpezlivost...
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSCharlie » 29 zář 2012 16:23

dalajlamax píše:vzdy musi byt niekto pionier, obdivujem ta, mas neuveritelnu trpezlivost...
Někdo musí být první.. :wink:
Už si opravdu někdy připadám jako Český velikán Jára Cimrman, což byl cituji - "Pionýr slepých uliček.."
Na druhou stranu, nebyl to právě ten velikán Jára Cimrman, který nám řekl " Tak tudy ne přátelé " ? :lol:

Ale vážně.
Dnes jsem z MK-300 dal další dvě kartuše, jednou 180ran (od240 do 100bar) a jednou 150ran (od220bar...).
Tedy souhrnem 330 výstřelů.
I když mi sem tam něco uletí, moje vina, nebo deformace diabolek, (střílím nepřebírané přímo z krabičky), mám nyní stejný soustřel jako se Steyerem.
Tam se mi to stává taky.
Kdy vedle sebe položím teče nastřílené Steyerem a MK-300, kdyby je někdo prohodil, tak nepooznám rozdíl.. :)
Zatím jsem opravdu spokojený !..
Už nemusím klikat sem a tam, aby jsem se udržel na terči - od "promáznutí" a nastřelení, jsem zatím na "komínky" nešáhl.

Jenom upřesním, co jsem napsal už včera a o čem jsem se nezmínil..
-Dá se střílet do 100barů, ale při tlaku 120bar se zvedne nástřel asi 8-10mm, při mém nastavení to je cca 1/2dotu.
-Toto drží asi 25 ran, pak to na 5 ran klesne opět na střed.
-Přesně při 100barech na manometru kartuše, se to skokem propadne o 1cm a dále to pokračuje dolů.
Ostatně jak jsem už jednou psal, mám regulátor nastaven na 120barů.
Toto chování jsem už zažil i u jiných regulátorů, prý to je normální a záleží na jejich konstrukci, tak to neřeším..

Jsem po delší době s MK-300 spokojený a opět s ní rád střílím, jen aby to vydrželo.. :wink:
I když ta puška podle mě na rozdíl od některých jiných, nepromine střelci žádnou chybu..
Odpovědět