Flobertka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
A pak tu je ještě možnost použití nastřelovacích nábojek + diabolky... 

...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Re: Flobertka
vzduchovka je upravená od puškaře....střílí perfektně....na 50metrů sem prostřelil plechovku od konkoru,vystřílel jsem dvě krabky nábojek jak špičatejch tak s kuličkou a nebyl žádný problém,nevýhoda je absence vyhazovače nábojek...zatím řešim svařecím drátem...přemýšlím nad nějakym puškohledem
Heh, takže to máme chápat jako legální úpravu, resp. kusovou výrobu flobertky ze vzduchovky nebo to puškař udělal "bokem" ? 

Alfa 641
někdo si tu zase koleduje
puškař to samozřejmě zanesl na zkušebnu a nechal otestovat, že to nemá 7,5J.
společenská nebezpečnost mizivá, ale nechlubil bych se s tím
společenská nebezpečnost mizivá, ale nechlubil bych se s tím
A co nová flobertka od Drulovu?
Nevíte někdo co to je za pušku,event.kdo ji vyráběl,nebo ještě vyrábí.Popřípadě kdo ji má a jak ji hodnotí?
Díky
Díky
Podle vseho je to flobertka KF1, výr.: R. Kozumplík, Veselí n. Moravou. Co jsem to videl ruzne po inzeratech tak toho bylo vyrobeno zrejme jen par kusu, zaklad vypada jako vojenska vzduchovka nebo stara puska vz.24, tezko rict jestli nektera z tech zbrani poslouzila jako darce pazby nebo i jinych dilu nebo je to cely novovyroba. Kazdopadne ta krabice klame, CZ s tim nema nic spolecnyho. Jak to strili netusim, zadny jeji majitel se tu myslim zatim neukazal.
Alfa 641
Hmmm,zajímavé.Ale vypadá pěkně.Díky za odpověď.
Ze zvedavosti - jsou k mani nejake rychlonabijece na 9 kusu dvaadvacitek ? Podle me by do nich pasovaly bez problemu i flobertove naboje, rozmer spodku nabojnice je myslim stejny.
Alfa 641
každej se tu chlubí,jak přemejšlí o tom,jak upravit jakoukoliv flobertku na plnej výkon nebo upravenou malorážku na flobertku zase zpátky na malorážku.....koupil jsem upravenou vzduchovku..no bože,po cca měsíci střílení a zkoušení prostřelim pet flašku přes fotbalový hřiště......a to za cenu 2400kč.Chtěl jsem Tozku17...měl sem jich v ruce cca 20ks...ceny od 5000kč za šrot po 8500kč za funglovku......českej Spielberg mě moc nenadchnul.Holická flinta s přímotažným závěrem je bomba...tenhle závěr nikdo jiný nevyrábí,mit zbytečný prachy,tak si jí koupim jako raritu a sběratelskej kousek...myslete si co chcete a každej si šáhněte do svědomí..kolik černej kvérů se všude válí ve skříních a krabicích pod postelema
No já beru flobertku jako záležitost pro zábavný plinking provozovatelný legálně v rámci vlastního pozemku. Výrobky od pana Dresslera navíc nabízí i možnost relativně přesné terčové střelby, ale pokud bych chtěl provrtávat stabilně desítky v terči na X metrů, tak bude zajímavější samozřejmě velká vzduchovka - jenže o to já zájem nemám, je to pro mě nuda. Nebo potom plnotučná zbraň od .22 nahoru, ale v tom případě už legálně jedině na střelnici a to mě taky nebere, je to "nepohodlné" (v tomhle vysloveně závidím američanům, kteří si bez keců a obstrukcí koupí pár zbraní a za barákem ve svahu relaxačně sypou do gongů olovo na vlastním pozemku bez toho, aniž by je někdo buzeroval). Ty úpravy jsou samozřejmě možné, stejně tak je možné si doma překopat některé zbraně na full auto nebo sestrojit při patřičné dávce umu a dostatku vybavení zbraň novou, ale vždycky je to na houby kvůli zákonům, to samé platí pro nákup zbraní bez ZP atd. Takže jo, na půdách a ve skříních toho bude asi hafo a vyrobit se dá ledacos, ale pro klid duše a pro relax na dvorku/zahradě je prostě flobertka ideál. Akorát jsou holt drahý no.
Alfa 641
A jakej by byl problém kdyby si člověk koupil flintu přes známýho kdo má ZP a ten dotyčný ji nechal u člověka co dělá znehodnocení zbraní předělat na flobert???
Celá úprava toho moc neobnáší když jsem na to koukal u jedný již zakoupený....
Tak když seženu jakoukoliv flintu z bazaru která bude stát plácnu 4000kč a necham ji předělat na flobert tak si takhle můžu sehnat jakejkoliv kus ne?? A nebudu závislej na tom co mi nabídne za děsnou raketu jakejkoliv spekulant ...
Tak dotaz spíše na někoho kdo tomu rozumí JDE To TAKHLE ????

Celá úprava toho moc neobnáší když jsem na to koukal u jedný již zakoupený....
Tak když seženu jakoukoliv flintu z bazaru která bude stát plácnu 4000kč a necham ji předělat na flobert tak si takhle můžu sehnat jakejkoliv kus ne?? A nebudu závislej na tom co mi nabídne za děsnou raketu jakejkoliv spekulant ...
Tak dotaz spíše na někoho kdo tomu rozumí JDE To TAKHLE ????

Arminius HW-4mm"2,5" ,ALFA 420, ALFA 461, Reck Mod.40 Peacemaker 4mm, TOZ 17-01,Slavia 631, Derringer GG .45, GG Eleanor .45, (Dikar)Ardesa Kentucky 45
a stále s ženou....
a stále s ženou....
V zásadě to asi jde, teď si nevzpomenu přesně na znění zákona, ale s přestavbou tuším musí souhlasit PČR (nevím jestli to platí univerzálně nebo pro některé kategorie) a po konverzi by zbraň ještě se vší pravděpodobností měla projít kusovým ověřováním. Jakmile je z toho pak Déčko, tak to jde už prodávat volně dál určitě. Otázka je, jestli kusová úprava plus ověření nebude nakonec ještě dražší, leda by pořizovací cena byla skutečně velmi nízká.
Alfa 641