Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
RChlapek
Kontaktovat uživatele:
Re: Malá odstřelovačka

Příspěvek od RChlapek » 24 črc 2012 13:19

Njo ona to taky bude trochu otazka starnuti munice a jejiho skladovani.. Ale jinak s R50 pekny..

mot

Příspěvek od mot » 24 črc 2012 20:13

Jestě jsi měl ten samej test provést s Anschutz
pitrs2

Příspěvek od pitrs2 » 29 črc 2012 14:24

S tím stárnutím to bude vejvětší zátrhel...jen samotná nábojnice je již po čtvrt století značně zoxidovaná a mazivu to také nepřidá. Zpracování (obvodové drážkování) je jinak značně podobné náboji Lapua.
Co se nedá soudruhům upřít je jejich nadprůměrně zpracované balení patron a především zabezepečení,kdy je zcela zřejmé otevření krabičky a odtržení umělohmotné zátky (což bohužel dodnes někteří výrobci zcela opomíjejí a již jsem měl néjednu špatnou zkušenost...při zakoupení X-ACT u nejménovaného prodejce z již.čech se stalo,že krabička obsahoval patrony Lapua -pistol s podstatně nižší úsťovkou za polovičkí hodnotu.. :oops: )
Přílohy
olimp.jpg
pitrs2

Příspěvek od pitrs2 » 29 črc 2012 22:48

Tak se mě dostal do ruky katalog fir. RWS ve které mě zaujala možnost podobně jakou u jiných výrobců otestování a zakoupení patron (nad.5000ks). Jen škoda, že je to trošku z ruky a především mě udivuje způsob uložení flinty do stolice...naivně jsem se domníval, že dochází k opatrnému sevření flinty za část pažby (jak se říká železo střílí pažba trefuje). Ještě snad možná za pouzdro závěru...ale za část hlavně :? :(
Převeliká škoda, že v současnosti není na našem trhu možnost sehnání Special Match , které jsou kvalitou mezi R50 a Rifle Match.
Přílohy
PATRONY.jpg
nastřel..jpg
nastřel.jpg
Haness

Příspěvek od Haness » 29 črc 2012 23:12

Kozap nabízí Special Match, jednoho času je měli na skladě ale potom, když jsem jim volal tak mi řekli, že vzhledem k nezájmu už je mají jenom na objednávku.

http://www.kozap.cz/zbozi/943/01-kal-22 ... ial-match/
pitrs2

Příspěvek od pitrs2 » 29 črc 2012 23:53

To je přesně ono....přesto že je KOZAP výhradní dovozce RWS pro ČR (nebo alespoň byl pro rok 201O/11) tak nemá na skladě ani jejich sortiment v zálkadním min.množství. To stejné mě bylo řečeno při poptávce na R100.
Přílohy
kozap.jpg
mari

Příspěvek od mari » 13 srp 2012 22:17

POZOR! POZOR!

Tréninkový závod v Chaloupkách ( Pha )

V neděli dne 26.srpna 2012 se konná I. Chaloupecká odstřelovačka sezóny 2012 v disciplíně MALÁ ODSTŘELOVAČKA!

Jedná se o tréninkový závod, který není započítáván do ligy MaO 2012.

Kolbištěm je střelnice klubu SSK V Chaloupkách, Praha. Zde Vás přivítá částečně zrekonstruovaná střelnice s malým zázemím pro střelce i s trochou něčeho k jídlu a pití.

Zváni jsou všichni, kterým nesvědčí prázdninová absence závodů, ale zejména nováčci, kteří se například ostýchají přijít na závody ligové.

Jako překvapení pro Vás všechny jsme si připravili novou losovatelnou položku BĚŽÍCÍ TERČ.
Rychlost terče je 0,5 m/s, bližší informace budou všem sděleny před začátkem závodu.
Jako terč je použita mírně zvětšená figura únosce.

Jelikož se jedná o novou položku, prosíme střelce o shovívavost vůči pořadatelům.

Přijďte si vyzkoušet střelbu na pohyblivý terč.
Těšíme se na Vaši účast.

Propozice a podobiznu Běžícího terče najdete jako obvykle na adrese http://www.ODSTRELOVACKA.cz
Přílohy
behna.jpg
behna.jpg (10.04KiB)Zobrazeno 1966 x
mari

Příspěvek od mari » 21 srp 2012 21:29

Predloha beziciho terce je ke stazeni v propozicich na obvyklem miste odstrelovacka.cz
mari

Příspěvek od mari » 28 srp 2012 01:03

Vysledky a komentar k nedelnimu zavodu v Chaloupkach jsou jiz k nahlednuti jako obvykle na www.odstrelovacka.cz
RChlapek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RChlapek » 02 zář 2012 10:20

Obrázek

Prázdniny skončily a skončila tím i pauza Ligy v Malé odstřelovačce!

Na sobotu 15.září je připraven již pátý ligový závod, který se bude konat na střelnici SSK Magnum Praha. Přijměte tedy pozvání k tomuto závodu a využijte novou elektronickou přihlášku, kterou najdete na stránkách www.ODSTRELOVACKA.cz v sekci "Kalendář", pod propozicemi závodu!

Těšíme se na shledanou v Praze!

SSK Malá Odstřelovačka
Boda

Příspěvek od Boda » 13 zář 2012 19:05

Přemýšlím čím dál více otom jestli má pro mě MAO smysl vůbec jezdit střílet:
Pro a Proti:
Co ztoho:
Dodoržování pravidel Clasik vs Unlimited:
Reklama:
Sponzoři atd.:

Kdo je tolerantní vůdči Mao odpoví na mé otázky!!!!
RChlapek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RChlapek » 13 zář 2012 19:50

pro a proti:

Je to zabava, krasny, psychicky i fyzicky narocny sport. Nekdo rad soutezi s kamarady, nekdo prekonava sam sebe a sve limity, dalsi jede pro vysledky a chce vyhravat, jiny jen za kamarady si pokecat a pobavit se. Kazdy si na tom najde spoustu PRO. Ovsem tech PROTI je taky dost, stoji to penize, cas a usili. Navic vysledek neni nikdy predem zarucen a clovek je leckdy odkazan i na nahodu si stesti.

dodrzovani pravidel:

Pravidla ladime uz roky, ale vzdycky se najde neco, co jde jeste vylepsit. Kazdopadne ale musi byt pro vsechny strelce podminky stejne - a to jsou. Pokud pravidla diky nejake sve nedokonalosti umoznuji nejake "ziskani nefer vyhody", tak to umoznuji vsem. Takove pripady se snazime odhalit a do nove sezony pravidla opravit tak, aby byla zase o neco lepsi. Ovsem nikdo po nas nemuze chtit, abychom v prubehu sezony menili pravidla hry a nebo dokonce povolovali resp. zakazovali neco, co sam potrebuje resp. odsuzuje. Pravidla jsou pro dany rocnik ligy "MaO" platna a pro vsechny strelce stejna. A vysledky soutezi hovori jasne - zadnym obchazenim pravidel ci vymyslenim podvodu se zavod vyhrat neda!

reklama:

Reklamu soutezi delaji sami strelci a jejich vysledky. O nasi soutezi se ve streleckych kruzich uz vi a ma svuj respekt. Dokonce i leckteri obchodnici uz pochopili, ze u nas existuje komunita lidi kolem teto souteze, ktera ma vysoke pozadavky na zaklade hlubokych znalosti problematiky - takze uz se napriklad nestava, ze by prodejce nevedel, co je to vyrobni serie u naboju, nebo co znamena korekcni rozsah puskohledu. Co vic si prat? Prime prenosy ze soutezi na CT4 Sport - to je jeste hodne velka utopie. Jsme prilis specializovany sport a tim padem mame prilis malou zakladnu strelcu. Do verejnych sdelovacich prostredku se tedy IMHO nemame valnou sanci dostat.

sponzori:

Nas trh je docela maly a kupni sila komunity kolem MaO take neni nikterak zavratna, takze se nemuzeme divit, ze se sponzori nehrnou. Loni jsme zkusili oslovit nekolik nam nejblizsich firem a vsichni osloveni nakonec nejaky zpusob sponzoringu nasli - i kdyz v nekterych pripadech opravdu jen symbolicky. Letos je situace o neco horsi, ale i letos mame bohate ceny - ty jsou pripraveny pro nejlepsi strelce ligoveho poradi. Vice informaci o cenach bude brzy na nasich strankach - vetsinu cen jsme totiz dostali fyzicky do rukou az v prubehu prazdnin.

Zda ma pro Tebe smysl strilet MaO, to se musis rozhodnout sam. Nabidka sportovniho i spolecenskeho vyziti je dnes velmi bohata a zalezi na kazdem, co si vybere a proc...
Zajic

Příspěvek od Zajic » 14 zář 2012 19:40

Boda napsal: No stojí to prachy dojet a nejen to.A co ztoho krom srandy co si užívám já a všichni kolem ale ty co vyhrajou první,druhý a třetí místo co ztoho maj!!Nemyslým jen pocit ale co ztoho maj HNOJIVO např..

Hele nic ve zlém, ale z tvého dotazu to je aspolutně patrné že ti nejde o pocit ale spíše o to co vyhraješ :roll: A když ti to tady "mot" napíše tak jak to cítím z tvého dotazu i Já, tak se hend urážíš TY SÁM a kopeš kolem sebe jako uražená ženská. Možná bys měl přehodnotit sám svoje vyjadřování, a to na co se tady vůbec ptáš.

Pokud nedokážeš pochopit princip a učel pořádání různých soutěží, tak ti opravdu nedoporučuju ani na nějakou jezdit jelikoš by tvé ego bylo zklamané, že jsi dostal jen "nějaký přihlouplý diplom" pokud by ses vůbec někde umístil :wink:

Já mám vystřelených pár medailí v pistolových disciplínách, a i když jsou ty medaile takřka za pár desítek korun pořízené, pro mě mají daleko větší cenu a vždy, když se na ně podívám tak vím, že je mám za to žde jsem se snažil a střílel jak jsem mohl a dostal se na bednu. Takže je to opravdu o tom pocitu, že když člověk něco dělá pro radost a pak jede na nějaký závod třeba LOS a umístí se, tak z toh má dobrý pocit a o tom přesně to je :!: Takže opravdu tvoje otázka zda dostane hnojivo a nebo co z toh vůbec budeš mít když někam pojedeš, je uplně hloupá a celkem vyjadřuje tvoje materiální hodnoty o které ti jde....

Ps. Než jsem to dopsal byla tady cenzura od admina, takže to tady nějak promazal.
RChlapek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RChlapek » 14 zář 2012 19:53

Pobavili jsme se o tom s Bodou a jak pises, prehodnotil sve vyjadrovani a promazal to po sobe...

Jinak diky za reakci, ktera dle meho nazoru dokonale popisuje motivaci vetsiny strelcu, proc ze na takoveto souteze jezdi..
Boda

Příspěvek od Boda » 14 zář 2012 20:14

Ještě že píšeš jen o hnojivu!!Škoda že otom to vůbec nebylo.
Neznáš mě!!
Vlastně se ktomu nemá cenu dál vyjadřovat!
:lol:
Odpovědět