Fotky ze srazu jsou u mne na rajčeti, je tam i jak ji "piku" testuje.

Jsou tam i fotky jak ji vybaluji, včetně příslušenství, které je součástí nákupní ceny pušky.
Moje první dojmy jsou následující:
Úvodem musím říct, že jsem spokojený, za ty peníze, je to opravdu velmi povedená a přesná PCP.
- Vú a konzistence:
S diabolkami EXACT .177 0,547g, byla Vú - 253m/s (budu to muset stáhnout na 241m/s, nebo si ještě sedne sama)
Při této Vú a diabolkách, byla kozistence v rozmezí 251 - 255m/s.
-Přesnost PCP:
Nutno rící, že Exacty 4,52mm - 0,547g ji vyloženě nechutnaly (dost velký rozptyl), asi díky zvýšené Vú, těžko říct..
Nabil jsem diabolky Exact HEAVY 4,52mm 0,670g a začaly se dít divy !

Na 50m 3 rány skoro "jednou dírou" - na průměr cigarety, což se mi zatím NIKDY nepovedlo..
A toto se mi povedlo zopakovat několikrát.
Jinak řečeno, co jsem neskazil, letělo tam, kam mělo.
Puška trefuje a nestydím se tady prohlásit, že překračuje moje schopnosti, co by střelce.
Za celý den jsem osobně vystřílel asi 100ks diabolek, jinak šla TAU-ka z ruky do ruky a každý, kdo si vystřelil, byl s její přesností spokojený.
I když jsem se zapomněl "piku" zeptat, co na to říká on.
- Počet výstřelů na jedno naplnění:
Bohužel to nevím, jak sem se zmínil, moc jsem toho v sadě nenastřílel a taky jsem mohl plnit maximálně na tlak 250barů, víc jsem ve flašce neměl.
Jediné co mohu říci, že při tlaku od 140 -do 110barů, jsem dal při výše uvedené Vú, 45 ran.
Z toho odhaduji, že při tlaku od 200, do 100barů, se dá v 16J dát až 150 výstřelů, ale to je opravdu jenom odhad.
- Nabíjení:
Jak píše ve své recezi "alexxxus", člověk si musí zvyknout.
Délka mezery, mezi zasouvacím trnem a vstupem do hlavně, je skoro přesně na diabolku, jenom asi o 2mm delší.
Když je někdo slepej jako já, tak tam nevidí a pokud si nenajde ten správný "grif", tak ji tam klidné dá obráceně.
Mě se to stalo několikrát.
-Spouštění:
V továrním nastavení mi tvrdost a propad spouště naprosto vyhovuje.
Chod je velmi kultivovaný, odpor spouště mi vyhovuje a vlastní spuštění po propadu - výstřel je přesně v okamžiku podle očekávání střelce.
Žádné překvapení se nekoná.
Komu by tovární nastavení spouště nevyhovovalo, má bohaté možnosti jejího dalšího nastavení, podle své chuti.
-Plnění:
Absence "quickfillu" je poměrně otravná, ale dá se to zvládnou.
Doufejme, že brzy díky některým příslušníkům a koumákúm z tohoto fóra, bude quickfill brzy k dispozici.
Zatím se čeká na náhradní kartuš a jak bude k dispozici, tak se na tom začně pracovat.
Závěr:
Třemi slovy - zatím jsem spokojený..

Při pořizovací ceně necelých 22 tisíc - černá pažba a něco málo přes 24tis. ve verzi modrá lepenice, je zpracování velmi kvalitní a puška TREFUJE !
Někomu se nemusí líbit tvar, nebo absence quickfilu, popřípadě že to je jednoranka, ale HLAVNÍ je přesnost.
Osobně si myslím že při pořizovací ceně, se v přesnosti vyrovná mnohem dražším PCP.
Prosím výše uvedené nebrat jako reklamu !
Je to jenom můj názor, který může eventuelně napomoci při rozhodování, jetli si ji pořídit.