Takže moje dojmy:
Zbraň je subjektivně lehká (cca 3kg dle pažby) a sedne jako <rot13>ceqry</rot13> na hrnec. Měl jsem trochu strach z hranaté lícnice, ALE na obličej to pasuje přímo skvěle a nesklouzává. Tvar laminované pažby je sportovní s pistolovou rukojetí pro leváka či praváka. Za mě rozhodně +.
Spušť, no spoušť na sportovní pušku, kdo nevyzkoušel neuvěří. Mohu ji srovnat se svojí starší Tau 200 a pokrok je hodně znát.
Kartuše (300 bar) není ocelová, tudíž nepřidává nic víc na váze. Quickfill zatím nemá, ale je v plánu.
Regulátor lze nastavit už od 0 (nula) barů nahoru. Tak lze zbraň využít na terčovou střelbu s malým výkonem (7,5J) nebo na plných 16J (je třeba ještě upravit průchod škrtícím červíkem).
Na mířidla je použit speciální plast (není plast jako plast, třeba násada na sekyru Fiskar je taky z plastu a drží jako čert). Dioptr je díky tomu lehký, má samosvorné vlastnosti (nevaklá jako můj starý ocelový). Pro použití na na střelbu dle ISSF lze upravit nosič mušky (plně nastavitelný) a zbraň pravidlům bez problémům vyhoví.
Trochu divný mi připadal systém natahovaní. Napínací páka je malá a tenká (cca 10 cm dlouhá). Ale je to daň za krátký chod úderníku, který pozitivně ovlivňuje přesnost.
K tomu přednímu uchycení dalekohledu. Kostka s rybinou je posuvná jištěná na dva červíky. Je oboustranná, přičemž jedna strana má nižší rybinu aby byl dalekohled přikloněn k hlavni pro střelbu na větší dálku. Jednoduché a geniální. Tak by se dala shrnout celá puška.
Resumé:
Je to původně terčovka, ale s použitím dalekohledu a 16J není problém střílet dál. Zatím jsem nástřelku na 50 metrů neviděl, tak se musí počkat na Alexxxuse. Díky nastavitelnosti má co nabídnout spíše zkušenějšímu střelci, ale ani začátečník nešlápne vedle. Za sebe doporučuji skládanou pažbu, je hezčí a lehčí, ale musíte si vybrat zda pro leváka či praváka.
PS: Ve firmě jsem hovořil přímo s panem Kachlířem a je super člověk, hezky jsme si popovídali a nechal mě skoro všechno osahat a dokonce mě nutil ať si z některé "prásknu"