Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nebude to fungovat, má to malé mazací drážky.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Re: Derringer od fy Great Gun
Tak to už mě napadá jen vyčkávat, jestli GG nezačne prodávat střely tvaru těch 9mm v .45. Pokud vím, tak ogivály .45 pocházejí z kleští od Leeho, dají se někde splašit i kleště na 9mm?
Kleště 9mm jedině zatlačit na GG že je chceš, ale počítej s cenou kusového výrobku. U .45 je to k ničemu, dodavatelé mají lee kleště za babku, výroba jiných zabere čas co by chyběl v běžné výrobě. To by se nevyplatilo.
To rači zajdu na strelnicu dám 2 rány, doma naláduju a pak očistím a hned mám odpor:-)
To rači zajdu na strelnicu dám 2 rány, doma naláduju a pak očistím a hned mám odpor:-)
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Ještě jsem si vzpoměl na http://www.zbrane-dave.cz/products/maxi ... -50kc-1ks/ . Cena je sice strašná, váha se ale zdá ještě použitelná a mazací drážky se malé být nezdají. A třecí plocha se mi zdá větší než u .45 ogiválu od GG. Nemohlo by to fungovat?
To je do pušky, chce to otestovat 

pre 9mm variantu mozno budu pasovat klieste od LEE MOLD D C 375-130-1R
http://leeprecision.com/mold-d-c-375-130-1r.html
ma ich niekto? za pokus by to mozno stalo, treba zmerat, podla nazvu davaju asi klieste strely 0,375 palca , aky ma priemer ten 9mm vyvrt?
obdobne klieste ale kalibru 450 pasuju pekne do derika 45-ky...
http://leeprecision.com/mold-d-c-375-130-1r.html
ma ich niekto? za pokus by to mozno stalo, treba zmerat, podla nazvu davaju asi klieste strely 0,375 palca , aky ma priemer ten 9mm vyvrt?
obdobne klieste ale kalibru 450 pasuju pekne do derika 45-ky...
- Přílohy
-
- LEE.jpg (1.84KiB)Zobrazeno 1416 x
Na dostupnost kleští pro 9mm jsem se ptal hlavně proto, abych moh ověřit, jestli jejich případný výrobce nevyrábí kleště se stejným typem střely i v .45
Informace o tom, že vysoký výkon 9mm je dán zejména tvarem střely a ne jejím průměrem mě nasadila pořádného brouka do hlavy a tak se pokouším najít střelu s větší styčnou plochou s hlavní i v ráži .45 
Každopádně to vypadá nadějně, když selže vše ostatní, mělo by jít u Leeho objednat i custom kleště
(http://leeprecision.com/blank-for-custo ... -mold.html), a zadání by mělo jít relativně jednoduše odvodit od stávajícího MOLD D C 450-200-1R (= ogivál od GG).

Každopádně to vypadá nadějně, když selže vše ostatní, mělo by jít u Leeho objednat i custom kleště
(http://leeprecision.com/blank-for-custo ... -mold.html), a zadání by mělo jít relativně jednoduše odvodit od stávajícího MOLD D C 450-200-1R (= ogivál od GG).
neviem ci to bude take jednoduche... na jednom svedskom fore som cital ze tam sice objednavali nejaku formu na objednavku pre nejaku historicku predovku ale min.pocet bol sa mi zda az 20 - 25 ks... no a cena za kus bola myslim ca 25 dolarov... viac si nepametam, bolo to dost davno.. ale lepsie je tam napisat dotaz na mail...
Tak na tom odkaze Lee píše že to vyjde minimálně na $26 za polotovat a $175 za kleště... a opravdu při odběru od 30 ks
A navíc se bojím toho, že ta vnitřní balistika je věda, o které nic nevím, a proto se obávám, že těch kleští bych fakt potřeboval několik desítek, ovšem každé jiné - na metodu pokus-omyl...
Škoda, že se ty drážkované hlavně na bambitkách neprosadily o pár století dřív, to už by mohlo být všechno vykoumané

Škoda, že se ty drážkované hlavně na bambitkách neprosadily o pár století dřív, to už by mohlo být všechno vykoumané

Testni Lee Real, par jich tu mám ale ještě jsem se k tomu nedostal.
To bylo první, co mě napadlo (pokud tedy jde o MOLD D C 45CAL-200 nebo MOLD D C 45CAL-250), nicméně Artiflex k tomu moudře uvedl "Podívej jaký je kontakt střely s hlavní a pak si myslím odpovíš sám, jestli to bude lepší."... Pokud se k tomu někde dostanu tak to asi zkusím, i když první experimenty budou asi s maxi olovem od zbrane-dave.cz, tam se mi předpoklady pro pořádný styk zdají lepší. Ale úplně nejdřív musím dokroutit čekání na derika, do uzrání mých nerez laufů zbývají cca 3 týdny, pokud je informace z GG správná 

Asi jo makaji na tom, podle všeho se bude tormentovat 

Ještě mě tak napadá - Minie střely by měly mít zespod kuželovou dutinu (nebo vevnitř ocelový kužel, předpokládám ale, že to není případ těch z kleští od Leeho), pokud je to tak, není možné přendat za toto zodpovědnou část z kleští na Minie .45 na kleště na klasické ogivály .45? To by taky mohlo zlepšit kontakt s hlavní
A ověřit by to při dostatku zručnosti a štěstí mohlo jít i s pomocí sloupové vrtačky... takže se možná bude tormentovat ještě jednou 

minie .45 nestojí za nic, jsou tlusté a není síla je naučit stejné roztahování v pušce, v deringeru to bude úpně bez efektu.
Nemáš pravdu.Mám pušku a zkoušeno z deringera GC a chodí dobře.
Mám dělané kleště.Pokud to půjde dodám večer foto.
Mám dělané kleště.Pokud to půjde dodám večer foto.