Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
kolko trva cca. dodanie derringeru .45 od objednavky?
Re: Derringer od fy Great Gun
teď bude do měsíce 20ks první série, něco málo si bloknu já pro přátele tak jak si píší že chtějí, volné kousky tam jsou stačí si napsat, pokud to chceš na jistotu hoď mi požadavek do PM jak tam pojedu tak to osobně vyřídím, to pro mně není problém 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Great gun derringer .54 prezentace.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Ahojte,
zvažujem kúpu derrika na sebaobranné účely (v lese proti zverom a vrámci obydlia proti nezvanej návšteve). Ktorú ráž/dĺžku hlavne by ste odporučili? Premýšľam nad rážou .45 alebo .54. Dĺžka laufov 4 palce alebo viac. Túto tému som celú prečítal, no nie je mi to celkom jasné a preto prosím o radu, ako dlhodobo uchovávať derrika streľbyschopného - boj proti vlhkosti prachu.
zvažujem kúpu derrika na sebaobranné účely (v lese proti zverom a vrámci obydlia proti nezvanej návšteve). Ktorú ráž/dĺžku hlavne by ste odporučili? Premýšľam nad rážou .45 alebo .54. Dĺžka laufov 4 palce alebo viac. Túto tému som celú prečítal, no nie je mi to celkom jasné a preto prosím o radu, ako dlhodobo uchovávať derrika streľbyschopného - boj proti vlhkosti prachu.
V podstatě je jedno jakou ráži, funguji všechny. Pokud je to na nošení tak bych byl opatrný s délkou, ona i velikost je podstatná, pro běžné potahování cal.9 stačí.
Ale je to o tom co kdo chce a to si musíš vybojovat sám
Ale je to o tom co kdo chce a to si musíš vybojovat sám

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Takové malé srovnání:

9mm alá derringer už je vyloženě terčovka
jen škoda že slugy pro .45 budou asi jen o domácí laboraci vzhledem k nedostupnosti 

To-Lukáš terčovka??? Víš, o čem mluvíš??? On má výkon jako 9mmM tedy je nad 38Sp a to je ráže běžně užívaná k sebeobraně. Předpokládám, že jsi 9mm vyděl tak na fotce, jinak bys toto těžko napsal.

PS: co máš pod termínem slug??? saboty???

PS: co máš pod termínem slug??? saboty???

9mm má výkon cca 310J, .45 cca 200-210J. Obé s 3' hlavní. A že je střelivo do .45 nedostupné? Na tom jsi byl kde?
Další pozitivum 9. mm je fakt že jeho střela perfektně těsní (až moc) takže není takový rozdíl mezi první a další ranou ve výkonu.
Vďaka za odpovede! Takže nakoniec opustiť myšlienku .54 a zvážiť 9mm vs. .45? Lebo som mal predstavu (možno naivnú), že do spodnej hlavne nasypem na prach a flaster broky - v lese proti túlavým psom, keď nebude vhodné použiť ogivál. A do 9mm hlavne sa ich zmestí menej, nie? Ohľadom vhodnosti na nosenie - v lese derrika dám do nejakej sumky/taštičky. Po meste s ním chodiť neplánujem, prípadne ho v meste dám do ľadvinky/taštičky.
Ako je to so zastavovacím efektom (človek, zviera) jednotlivých ráží? Predsa len má derrik "len" 2 hlavne. Ospravedlňujem sa, ak sa pýtam nevhodne formulované otázky - doteraz mám skúsenosť len na strelnici s 9mm luger.
Ako je to so zastavovacím efektom (človek, zviera) jednotlivých ráží? Predsa len má derrik "len" 2 hlavne. Ospravedlňujem sa, ak sa pýtam nevhodne formulované otázky - doteraz mám skúsenosť len na strelnici s 9mm luger.
Broky jsou v drážkované hlavni nesmysl, dosah a výkon je velice krátký. Nabíjení chce cvik a má svá úskalí. Ve finále na to derriger ani není konstruován, pokud chceš Derika jako KPZtku pro případ opravdové nouze tak vezmi toho, co se nepronese a práci odvede.
Je dobré pokud máš možnost si derringer "potěškat"9mm je takovej drobek,jestli máš větší ruce tak se ti bude lip manipulovat s 45 ale ta zase není do kapsy.
Jinak při spravném ládování ti na obranu posloužej oba 

s tou terčovkou to byl samozřejmě vtip, ale že má výkon 38Sp bych nečekal. nedostupnost pro ráži .45 jsem myslel košíčky zalíté voskem a chutnající GG .45
Pozor, 38spec je proti 9deringerovi čajíček, ten má energii cca 210-250J, i 9mmBrowning je silnější. 9derringer má energii jako 9makarov, což je náboj, který je energií v podstatě poslední, na který se běžně používá dynamický závěr u krátkých zbraní (a teď mne nezajímá hádka, že u lugrů se občas ten dynamický u krátkých ještě také vyskytne, není to prostě běžné.)
Košíčky jsou saboty, slug je úplně něco jiného a docela jsme se tu pobavili odkdy se dává slug do drážkované hlavně. "Voskový slug"= broky v košíčku zalité voskem nebudou mít v krátkém derringeru v takto "malých rážích" lepší výkon než jednotná ogivální těžká střela, tudy cesta na obranu nevede.
Košíčky jsou saboty, slug je úplně něco jiného a docela jsme se tu pobavili odkdy se dává slug do drážkované hlavně. "Voskový slug"= broky v košíčku zalité voskem nebudou mít v krátkém derringeru v takto "malých rážích" lepší výkon než jednotná ogivální těžká střela, tudy cesta na obranu nevede.