Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
bomba? nevím mně se to zdá OK, třeba SW500 mlátí daleko víc:-)
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Re: Derringer od fy Great Gun
Mě přišlo pětikilo ještě celkem v pohodě oproti Alaskanovi v .454 Cassul, tam prostě hrála krátká hlaveň první ligu 

CZ 550 Predator .308 Win, CZ 858 Tactical 7.62x39, Smith&Wesson 629 .44 Magnum, CZ 75 SP-01 Shadow Orange 2012 9mm Luger, Glock 21 .45 ACP, Uberti Colt Burges 1883 44-40Win, Smith&Wesson 66 .357 Magnum.
Tak jsem se pustil do pouzdra na 9mm...

Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
[img]http://image_url[img]
Kamikaze: jak dlouhe jsou to laufy?
pufik: Tohle by měly být 6" laufy,mají ji v nabídce na netu,taky mě docela láká,přesnost a výkon bude lepší než u kratších verzí,ale zase člověka odrazujou ty řeči o "velkých kopancích",ikdyž mi to přijde nelogické,normál perkusky repliky mají taky takový laufy,některé i delší a že by byl jejich zpětný ráz nezvladatelný,o tom nemůže být řeči.Jediný faktor vedoucí k "nezvladatelnému zpětnému rázu připodobnovanému kopnutí koně" mě napadá ta malá pažbička,což by se dalo vyřešit větší masivnější pažbičkou.
To-cernunos
Nezapomínej na hlaveň, GG má větší tlaky, nemá hluboké drážky tak tolik neofukuje, co jsem testoval tak klasická perkusní hlaveň vs. Derringer GG při obdobné délce a stejném naládovíní je výkonem GG daleko jinde, při prostřelování desek je klasika žalostně pozadu, takže pokud na delší hlaveň ubereš prach, výkon udržíš a kopání nebude, ale zvedat to určitě bude i tak, není to o velikosti rukojeti ale vzdálenosti hlavně od místa úchopu, čím jsou dál tím větší je klopný moment.
Ale je to o vkusu můžeš mít co tě napadne:-)
Nezapomínej na hlaveň, GG má větší tlaky, nemá hluboké drážky tak tolik neofukuje, co jsem testoval tak klasická perkusní hlaveň vs. Derringer GG při obdobné délce a stejném naládovíní je výkonem GG daleko jinde, při prostřelování desek je klasika žalostně pozadu, takže pokud na delší hlaveň ubereš prach, výkon udržíš a kopání nebude, ale zvedat to určitě bude i tak, není to o velikosti rukojeti ale vzdálenosti hlavně od místa úchopu, čím jsou dál tím větší je klopný moment.
Ale je to o vkusu můžeš mít co tě napadne:-)
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Hlavne to jsou 6palcu ale ted to pry delaji tak ze jsou kousek zapustene tak mi bylo receno jednim co se perkusaky zabiva ze celkova delka laufu je 6.5palcu ale vyrobce uvadi 6palcu!Take premyslim o vetsi pazbicce ale nevim kde je sehnat!Pokud nekdo vi poradte prosim dekuji!
Dobrý den!Nenašel by se někdo kdo by vyrobyl ručky na derringer od great gunu?Potřeboval bych větší mám derringera s 6" hlavněmi a originál ručky se mi zdají malé! Děkuji Vám!
edelweiss:Zdravím tě a dík za vysvětlení.No opět rozumuju bez toho ,aniž bych znal všechny faktory,které můžou zpatný ráz takto umocnit
Ted jsem o něco chytřejší.Jsem dost překvapen tím rozdílem mezi hlavněmi derika a replikama,netušil jsem,jaký to může mít vliv na výkon a zdvih.Je dobré to vědět a je to tím pádem i velké plus pro derika.
Ještě jedna věc mi vrtá hlavou-proč se nedělají také repliky pistolí a pušek s takovými univerzálními laufy s mělkými drážkami,které budou mít lepší balistické výsledky při střelbě a navíc by se dali nabíjet i různorodějšími střelami jako třeba Saboty?Je to škoda,protože taková Kentucká pistole s moderní hlavní by mě docela lákala.Na zachování historické originality bych u takové zbraně kašlal,jde mi spíš o komfort při střelbě a moderní In-linky mě moc neberou,stejně jsou u nás zastoupeny(pistole)myslím jen fi.Ardesa a ta mě moc neláká,ikdyž její ceny jsou o dost níž než třeba kvalitnější Pedersolli.

Ještě jedna věc mi vrtá hlavou-proč se nedělají také repliky pistolí a pušek s takovými univerzálními laufy s mělkými drážkami,které budou mít lepší balistické výsledky při střelbě a navíc by se dali nabíjet i různorodějšími střelami jako třeba Saboty?Je to škoda,protože taková Kentucká pistole s moderní hlavní by mě docela lákala.Na zachování historické originality bych u takové zbraně kašlal,jde mi spíš o komfort při střelbě a moderní In-linky mě moc neberou,stejně jsou u nás zastoupeny(pistole)myslím jen fi.Ardesa a ta mě moc neláká,ikdyž její ceny jsou o dost níž než třeba kvalitnější Pedersolli.
edelweiss: Prosím tě, upřesni nám ve věci ".54" dvě věci:
1, rukojeť bude větší než u "45"? (malinko zvětšit u 54 by nebylo na škodu úchopu)
2, jaký je rozměr v polích a drážkách u této hlavně? (počítám, že klasická předovka to nebude)
Jinak asi už vím co mi letos přinese Ježíšek
1, rukojeť bude větší než u "45"? (malinko zvětšit u 54 by nebylo na škodu úchopu)
2, jaký je rozměr v polích a drážkách u této hlavně? (počítám, že klasická předovka to nebude)
Jinak asi už vím co mi letos přinese Ježíšek

rám je u .54v rukojeti shodný s .45 tam změna není ,-)
Počet drážek 4, průměr v polích 13,8mm v drážkách 14,2mm
Počet drážek 4, průměr v polích 13,8mm v drážkách 14,2mm
To-cernunos
Ráže .45 zažívá v perkusu rozmach spíše dnes, je to o tom mít stejnou ráži pro pušku a revolver, původně se používali u pušek a pistolí spíše větší ráže. U replik v ráži .45 je trochu větší pakec s hledáním laborací co umožní velký počet ran za sebou bez nutnosti čištění a schopných udržet přesnost, to třeba ráže .50 nebo .54 nezná (krom tydýtů co by stejně ucpali cokoli). U GG je tak v ráži .45 kombinace moderní hlavně a původní .44 perkusní revolverové postupky, skvělé řešení. Prostě si to s spolu sedí, je to jako konverze revolveru, perkusní .44 na 45LC (nebo .36 na 38SP). Výrobci replik toto neřeší, jedou si svoji klasiku, musel bys totiž řešit u záměny další problémy, pro krátké zbraně a repliky dlouhých, u kterých počítáš se střelbou do 50m ti stačí relativně levné kované hlavně v ráži .45 běžně dostupné, pokud ale chceš pušku na dálku, budeš tam muset dát hlaveň škrábanou a ta je většinou i dražší. To se pak projeví i v ceně koncového produktu, třeba pro cal .54 kovanou hlaveň nekoupíš, kdybys prošel světa kraj, takže musíš i na krátkou zbraň použít škrábanou což je docela luxus:-)
Pro změnu hlavně u repliky počítej s náklady cca. 600,- tormentace, 800,- hlaveň, no a pak práce, to bude to nejdražší odhadoval bych to na 5000-7000,- podle puškaře a jeho vybavení. Individuálně to prostě bude ranec a továrně nevím o nikom dalším, kdo by se touto cestou vydal.
Jo a saboty, jsou běžnější od ráže .50 nahoru, pro.
Ráže .45 zažívá v perkusu rozmach spíše dnes, je to o tom mít stejnou ráži pro pušku a revolver, původně se používali u pušek a pistolí spíše větší ráže. U replik v ráži .45 je trochu větší pakec s hledáním laborací co umožní velký počet ran za sebou bez nutnosti čištění a schopných udržet přesnost, to třeba ráže .50 nebo .54 nezná (krom tydýtů co by stejně ucpali cokoli). U GG je tak v ráži .45 kombinace moderní hlavně a původní .44 perkusní revolverové postupky, skvělé řešení. Prostě si to s spolu sedí, je to jako konverze revolveru, perkusní .44 na 45LC (nebo .36 na 38SP). Výrobci replik toto neřeší, jedou si svoji klasiku, musel bys totiž řešit u záměny další problémy, pro krátké zbraně a repliky dlouhých, u kterých počítáš se střelbou do 50m ti stačí relativně levné kované hlavně v ráži .45 běžně dostupné, pokud ale chceš pušku na dálku, budeš tam muset dát hlaveň škrábanou a ta je většinou i dražší. To se pak projeví i v ceně koncového produktu, třeba pro cal .54 kovanou hlaveň nekoupíš, kdybys prošel světa kraj, takže musíš i na krátkou zbraň použít škrábanou což je docela luxus:-)
Pro změnu hlavně u repliky počítej s náklady cca. 600,- tormentace, 800,- hlaveň, no a pak práce, to bude to nejdražší odhadoval bych to na 5000-7000,- podle puškaře a jeho vybavení. Individuálně to prostě bude ranec a továrně nevím o nikom dalším, kdo by se touto cestou vydal.
Jo a saboty, jsou běžnější od ráže .50 nahoru, pro.
edelweiss: Dík za odpověď. Ještě, pokud to víš/tušíš, kdy bude možné (ca) si nechat objednat "54" v provedení na přání? (U mě to bude celotvrdochrom)
Když se tak dívám na fotkách na ty laufy ".54", tak počítám, že by se daly ládovat i sekaným olovem či kuličkami. Při přepočtu (odhadu) na přenos energie to bude rovnou "porážející efekt" 

pokud chceš v základu tj.4" tak by se dal povrch domluvit, myslím že to by problém nemusel být.