NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- CzechJoker
Počítám 12 Kč za bombičku, tedy 24 Kč jedna náplň a 80 ran. 24/80= 0,30 Kč + diabolka 0,29 Kč.
Nebo dá QB78 bez úprav méně?
Do pušky vrtat nechci, alespoň ne do takto levné.
Nebo dá QB78 bez úprav méně?
Do pušky vrtat nechci, alespoň ne do takto levné.
Nejsou žádné zoufalé situace, jsou jen zoufalí lidé.
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 a QB 79
Nebo ... nakupovat levněji bombičky. Lze kupovat za 10kč/ks, ale už se mi podařilo vyčíhnout je za i 8,20Kč/ks.
Umarex Hammerli 850 AirMagnum XT .177 / Delta Optical Titanium 4-16x42AO (Duplex)
Norconia QB 78 .22 / Nikko Stirling Mountmaster 3-9x40AO (MilDot)
Haenel Suhl 312 .177 / Dioptr | TAU 7 .177 | Umarex CPSport .177
On-line soutěž: http://www.soutez-oal.cz
Norconia QB 78 .22 / Nikko Stirling Mountmaster 3-9x40AO (MilDot)
Haenel Suhl 312 .177 / Dioptr | TAU 7 .177 | Umarex CPSport .177
On-line soutěž: http://www.soutez-oal.cz
ja myslim ze neni co resit.v zime si s CO2 nezastrilis
Prosport .22-Delta Titanium 4-16x42...u ceho jsem zacinal u toho koncim
- CzechJoker
V zimě nedělám spoustu věcí
Spíš jsem si počítal, jestli se pro rekreačního střelce se spoustou dalších zájmů vyplatí levnější pohon, nebo dražší. Zvažuji i pružinovku.

CzechJoker - ak si ozaj rekreačný strelec, ktorý si chce raz za týždeň niekde na chate prederaviť zopár plechoviek, odporúčal by som pružinovku.
QB je síce lacné, ale bez úprav ju predčí skoro všetko čo je na trhu. Ak sa v nej nechceš špárať, tak je lepšia voľba už "hotová" puška. A ak sa v nej chceš špárať, tak potom QB79 a vzduch. Ony tie počiatočná náklady sú síce vyššie, ale ale flašu či pumpu potom aj lepšie predáš a tak neprerobíš.
QB je síce lacné, ale bez úprav ju predčí skoro všetko čo je na trhu. Ak sa v nej nechceš špárať, tak je lepšia voľba už "hotová" puška. A ak sa v nej chceš špárať, tak potom QB79 a vzduch. Ony tie počiatočná náklady sú síce vyššie, ale ale flašu či pumpu potom aj lepšie predáš a tak neprerobíš.
Náplň hasičáku je 6kg za cca 170kč, pokud budeš počítat 1g na výstřel (nepočítám ztráty při plnění) tak mi vychází rána na 0,028Kč + diabolka. na to se nedostaneš s žádnými bombičkami.
to ferino: nemáš pravdu, na prodeji vždycky proděláš, jestli samotné pušky, optiky, lahve .... nebo kompletu.Vždycky do toho nacpeš víc, než ti bude někdo ochotný zaplatit.
to ferino: nemáš pravdu, na prodeji vždycky proděláš, jestli samotné pušky, optiky, lahve .... nebo kompletu.Vždycky do toho nacpeš víc, než ti bude někdo ochotný zaplatit.
- CzechJoker
Ke stejnému výsledku (0,029 v mém případě) jsem se dopracoval taky.
Rekreační střelec jsem, je to tak. Pokud hledám optimální vzduchovku, pak musím zvážit všechna pro a proti u všech systémů, které jsou na trhu.
Rekreační střelec jsem, je to tak. Pokud hledám optimální vzduchovku, pak musím zvážit všechna pro a proti u všech systémů, které jsou na trhu.
Otázka je "kdo je sváteční střelec"
Ze svého QB dám tak 10tis ran za rok, možná i víc. Chci dostřelit a trefit, proto mám vzduch.
Ze svého kolťáku dám tak 100 ran za dva měsíce,na deset metrů na plechovky a jiný věci. Tak mi vyhovuje když si občas koupím pár bombiček CO2.a nemám žádný starosti.
Při koupi vzduchovky bych asi přemýšlel takhle: Jak moc ji chci, co s ní chci dělat a jak často a kde, kolik mám peněz,Budu chtít s ní jezdit třeba někam na srazy, nebo bude na chalupě k občasnému picání.
Pokud si budu chtí jen tak občas zastřílet 2-3 krabičky za rok, tak asi zvolím dobrou ale opravdu dobrou lámačku.Nebo nebudu koukat na cenu jednoho výstřelu a pojedu na bombičky.Jinak bombičky mají i jednu výhodu : nepřelévá se tekuté CO v zásobníku jako když se plní z hasičáku.To znamená že zhruba od 5 rány se střílí už jen plynem....Stačí si přečíst něco o airsoftu,nebo paintbolu o jejich flaškách.
Ze svého QB dám tak 10tis ran za rok, možná i víc. Chci dostřelit a trefit, proto mám vzduch.
Ze svého kolťáku dám tak 100 ran za dva měsíce,na deset metrů na plechovky a jiný věci. Tak mi vyhovuje když si občas koupím pár bombiček CO2.a nemám žádný starosti.
Při koupi vzduchovky bych asi přemýšlel takhle: Jak moc ji chci, co s ní chci dělat a jak často a kde, kolik mám peněz,Budu chtít s ní jezdit třeba někam na srazy, nebo bude na chalupě k občasnému picání.
Pokud si budu chtí jen tak občas zastřílet 2-3 krabičky za rok, tak asi zvolím dobrou ale opravdu dobrou lámačku.Nebo nebudu koukat na cenu jednoho výstřelu a pojedu na bombičky.Jinak bombičky mají i jednu výhodu : nepřelévá se tekuté CO v zásobníku jako když se plní z hasičáku.To znamená že zhruba od 5 rány se střílí už jen plynem....Stačí si přečíst něco o airsoftu,nebo paintbolu o jejich flaškách.
Opravdu mě zaujal ten Conversion kit na pcp od Compasseco Airguns. To už se nedělá a nic podobného neexistuje?
Takhle nějak to vypadá, když se chudej s oběma rukama levýma pustí do přestavby. Ač to nevypadá, pořád je to QB 78 (ventil a lauf) s trošičku zvětšeným zásobníkem plynu a bicí mechanismus je elektromagnet poháněnej elektronikou z blesku (díky Dahovi za inspiraci
). Zatím je to ve fázi funkčního prototypu (fakt to střílí
) Vzhled ještě přijde doladit a učesat 

- Andre Doktor
Hah, ta rukojeť a lučík z beretty je fakt mazec
Vypadá to zajímavě, trochu tam chybí nějaký předpažbí 

AR2079 5.5mm PCP, NS Nighteater 6-24x56 AGIR
QB 78 DeLuxe 4.5mm, Slavia 634 4.5mm, Optisan Cobra
LOV 21
QB 78 DeLuxe 4.5mm, Slavia 634 4.5mm, Optisan Cobra
LOV 21
Na tu rukojeť padla rozbitá airsoftka za 2 stovky. Zatím mi šlo jen o to si zastřílet. Stejně plánuju, až se dostanu na chalupu, ten spodek včetně rukojeti udělat celý udělat ze dřeva. 

- turbomachr
Pažba na QB 78. Zdravím všechny příznivce QBčka. V rámci předělávání QB jsem začal přemýšlet o jiné pažbě. Na Allegru jsem našel výrobce polotovarů, pažba je vytvarovaná, přebroušená padesátkou brusným papírem.
http://allegro.pl/kolba-osada-do-qb-78-i2359108841.html
S panem Lembiczem jsem komunikoval polsky ( zlatý google ) a pán nemá problém zaslat balík do ČR. Poštovné k nám je
35 Zl . Pažba vyjde, včetně poštovného na 1400,- + poplatky bance za převod na účet.
http://allegro.pl/kolba-osada-do-qb-78-i2359108841.html
S panem Lembiczem jsem komunikoval polsky ( zlatý google ) a pán nemá problém zaslat balík do ČR. Poštovné k nám je
35 Zl . Pažba vyjde, včetně poštovného na 1400,- + poplatky bance za převod na účet.
AA S400 Clasic .177 & altaros regulátor & zásobník "rowanengineering" & Delta Titanium 4-16x42 MD
QB 78 & 4-12x42 MD
Makarov CO2 BB Pistol, 177 Cal
QB 78 & 4-12x42 MD
Makarov CO2 BB Pistol, 177 Cal
Ať jsem hledal jak jsem hledal, tak jsem kromě několika fotek nenašel nic o předělání qb78 na pcp pomocí kartuše Hatsam. Kdo s tím má zkušenosti? Případně tu byla zpochybňována bezpečnost předělávky qb78 na pcp co si o tom myslíte?
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.