Flobertka Spielberg Brno
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
mám technickou otázku,dnes jsem koukal na stránky Spielbergu a mají v nábídce verzi 6mm ME flobert a 22 flobert...????znamená to,že z jedné pušky nelze střílet oba typy nábojů nebo...jak to tedy je...? v čem se liší obě verze a jakou verzi by si měl člověk koupit pro použití obou typů nábojů...??předem díky
Re: Flobertka Spielberg Brno
To by snad mělo být jedno, ostatní flobertky fungují na oba typy nábojů, tak tohle snad nebude vyjímka?
CZ 75
ZKM 452
Dresslerovky
ZKM 452
Dresslerovky
To možná jo,ale i když má 7,5J verze v návodu doporučené střelivo 6mm ME,tak bez problému pobere i .22 Flobert náboje...,jen jsou o kousek delší a musí se víc silou domáčknout závěr..a přebytečné joule vyfičí kanálkama do předpažbí
...Takže lze použít i bez ZP

Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
Asi to pusobi trochu zmatene na tom webu ale pokud to spravne chapu, tak to je jen prehled nabizenych variant ve smyslu:
6mm ME - verze s vykonem snizenym pod hranici 7.5J, bez nutnosti ZP
.22 flobert - verze bez odfukovych kanalu, tj. energie strely az kolem 40J, nutny ZP
22 LR - verze na klasicke malorazkove strelivo, pochopitelne na ZP
Protoze tam nemaji rozliseno ktery flobert ma snizeny vykon a ktery ne tak to muze vypadat, ze nabizeji volne prodejne flobertky v odlisnem provedeni na oba flobertkove naboje, nicmene je to tak, ze de facto je mozen pouzivat munici 6mm ME i .22 flobert do VSECH TRI verzi
Akorat u varianty 22 LR je to jednak zbytecne a jednak by to teda udajne mohlo vypalovat komoru co jsem slysel. Snad to trosku vneslo svetlo do debaty 
6mm ME - verze s vykonem snizenym pod hranici 7.5J, bez nutnosti ZP
.22 flobert - verze bez odfukovych kanalu, tj. energie strely az kolem 40J, nutny ZP
22 LR - verze na klasicke malorazkove strelivo, pochopitelne na ZP
Protoze tam nemaji rozliseno ktery flobert ma snizeny vykon a ktery ne tak to muze vypadat, ze nabizeji volne prodejne flobertky v odlisnem provedeni na oba flobertkove naboje, nicmene je to tak, ze de facto je mozen pouzivat munici 6mm ME i .22 flobert do VSECH TRI verzi

Alfa 641
Jj bude to tak.Flobky z .22 LR verze jsou tak na otestovani vykonu flobertkoveho naboje,ale delsi strelba se na komore muze nehezky podepsat.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Zajímalo by mě co vede člověka ke koupy flobertky na niz je nutny ZP? Naboje jsou drazsi nez 22LR, kouzlo možnosti střelby mimo střelnici se rozplynulo...Beaver píše:.22 flobert - verze bez odfukovych kanalu, tj. energie strely az kolem 40J, nutny ZP
Když se ještě vrátím k marketingové otázce,která se tu probírala výše...asi dost záleží na konečném prodejci,jestli se zajímá o nové dění,či nikoliv..Byl jsem vyzvednout střelivo na víkend a můj dvorní dodavatel munice jich má na skladě 10 a jdou na dračku...Od začátku roku už stoupl počet prodaných špilasů přes 60kousků a zatím pořád jen dvě reklamace a to z doby první série..tzn. vada slitinového úchytu hlavně a jedna špatně vystružená komora..Akorát se stále nese..u s balením..Pořád papundekl bez ničeho..,ale asi nestačej ani balit..
Jinak ke střelbě:- náboj s kuličkou je také přesný,ale tak do 25m,pak už je lepší 22.flobert,čili špička..(asi je lehčí a má lepší bal.křivku..možná)
Brykule s přesností může udělat i přehnaná péče o hlaveň..Je to nejspíš jako s malorážkou..Nastřelíte,zastřílíte,vyčistíte,nakonzervujete a druhej den můžete nastřelovat znova,protože to lítá ouplně do pr...e
I když je slož ve flobert nábojích údajně agresivnější a víc špiní,tak za sebe doporučuju čistit na sucho bore-snakem.Olejem vzít jen povrch a závěr
A tu hlaveň tak 2x za sezónu...

Jinak ke střelbě:- náboj s kuličkou je také přesný,ale tak do 25m,pak už je lepší 22.flobert,čili špička..(asi je lehčí a má lepší bal.křivku..možná)
Brykule s přesností může udělat i přehnaná péče o hlaveň..Je to nejspíš jako s malorážkou..Nastřelíte,zastřílíte,vyčistíte,nakonzervujete a druhej den můžete nastřelovat znova,protože to lítá ouplně do pr...e

I když je slož ve flobert nábojích údajně agresivnější a víc špiní,tak za sebe doporučuju čistit na sucho bore-snakem.Olejem vzít jen povrch a závěr

Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
Netusim... Ono si to zrejme moc lidi nekoupi ale pro Industrial Service to rozhodne neni problem, protoze jednim vrtakem a dvouma pohybama na stojanove vrtacce z toho muzou udelat zase 7.5J flobertkupufik píše:Zajímalo by mě co vede člověka ke koupy flobertky na niz je nutny ZP? Naboje jsou drazsi nez 22LR, kouzlo možnosti střelby mimo střelnici se rozplynulo...

Alfa 641
To máš sice pravdu ale co tomu řekne výkon, když bude mít dva otvory pro odfuk a navíc komoru dlouhou pro 22LR ? To tam ta kulička poletí ten kousek jako knedlík a pak se kousne do drážek. To tady už někdo řešil delší komoru a pokud vím nedořešil, spilberg se na něj vykašlal!
Neee,to jsi nepochopil dobre.Byla myslena flobertka bey snizeni vykonu.Tu ma Spielberg taky v nabidce a v pripade nezajmu do ni jen udelali dve dirky a maji bezpapirovku.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Beaver psal o verzi plnotučné flobertky na náboje .22 flobert bez odfukových kanálů(ZP)...vyvrtáním dvou dírek se ze zbraně stává klasika 7,5J bez ZP.
Malorážku na .22LR určitě odvrtávat nebudou
EDIT:už bylo napsáno rychleji výše
Malorážku na .22LR určitě odvrtávat nebudou

EDIT:už bylo napsáno rychleji výše

Tak to jsem fakt špatně pochopil, díky za vysvětlení ale faktem zůstává, že ty reklamace moc neřešej jak tady výše někdo psal měli jen dvě? Ten jeden jsem byl já a druhej stou delší náb. komorou. Víc už nikdo? Mě reklamaci vyřídili ihned k mé spokojenosti.
pavel 54:Malinko upřesním...ty dvě reklamace byly pouze z jednoho obchodu v malém středočeském městě..z cca 60 prodaných kusů tamtéž 

Dneska jsem si přivezl z Jičína Špilase obohaceného o montáž na optiku..Po předchozí telefonické domluvě s majitelem "luky henry" šlo všechno jako másle..Pan majitel vyšel vstříc i mé netrpělivosti a pušku jsem měl do hoďky a půl zpátky i s ohnutou klikou
Brynýr na kličce by nestihl ani čaroděj,ale to pořeším,jen co si trochu zastřílím
Nasadil jsem NikkoStirling 4x32AO s paralaxou na nízké montáži..možná by líp vypadal ještě nějaký menší puškohled,ale nemám a teď neřeším..zase tak eaný to není.
Dětská odstřelovačka na plechovky v kapesním provedení..
Ozkouším,jak to fachčí a písnu poznatky.. Ještě jednou děkuji "luky henry"
PS-doufám,že už je na cestě recenze Spielberg vs TOZ..

Nasadil jsem NikkoStirling 4x32AO s paralaxou na nízké montáži..možná by líp vypadal ještě nějaký menší puškohled,ale nemám a teď neřeším..zase tak eaný to není.
Dětská odstřelovačka na plechovky v kapesním provedení..

Ozkouším,jak to fachčí a písnu poznatky.. Ještě jednou děkuji "luky henry"
PS-doufám,že už je na cestě recenze Spielberg vs TOZ..

foto foto foto plíízz? 

Haenel modIII-284, 311; ČZ vz.47; ČZ 803,801,800, 236, 236-1; ZB ZV4, ZV3 a Slávinky
AR 2079 tuned&modified + Leupold 4-12x40AO
AR 2079 tuned&modified + Leupold 4-12x40AO