Protože stále nemůžu fotit,tak alespoň pár poznatků k montáži na spielberga.Vůbec to není zlý,ale ty kteří očekávali ostrostřelbu a korigování vzdálenosti paralaxou zklamu.Konstrukční řešení bohužel nedovoluje umístit optiku v ose s hlavní.V praxi to znamená,že pokud nastřelíte flintu na 10m a přejdete na střelbu třeba na 30m,tak optika kouká do prava a hlaveň pálí do leva.Takže to chce odhadovat a počítat..To když započteme chyby střelce a občas střeliva,tak je někdy zásah sázkou do loterie.Vystřílel jsem krabku .22flobert(nástřel na 20m)ve stoje s oporou a rozptyl až na pár úletů do 30mm...Pak jsem napíchl krabku od žvejkaček na klacek do vzdálenosti 35m a kupodivu jsem trefoval,bez jakéhokoliv zásahu do optiky,jen jsem nepatrně mířil do strany.
Když došly špičatý,dal jsem kuličku a všechno od znova.Nástřel na 20m a taky celkem stejnej soustřel,ale víc úletů..Na vzdálenost 35m už to bylo znatelně horší než s .22 flobert..Pro chlápky se silnějšíma prstama už je trochu problém vložit pohodlně náboj do komory..Na plinkačku je to fajn..,jen je třeba vybrat štíhlou montáž,aby nezasahovala do cesty kličce závěru..Snad to někomu pomůže při rozhodovaní

Pro mě je to především bezvadná zábava

Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill