CZ 858 Tactical
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Aha, já myslel žes to stavěl, škoda, moc by se mi líbila podobná v .45ACP. Moc by jim to s Tomíkem vedle sebe slušelo.
Re: CZ 858 Tactical
Taky jsem myslel,ze je to tvoje prace,nebo na zakazku.V petastoure by to bylo zajimavy
Nevim jestli to tu je,ale na zelenym sportu maji 58cky z dovozu.Je to Gazela a jeste jeden kousek.V .22 a klasika za slusny cenovky.Vypada to,ze je to jenom postaveny z vyvezenych skladovych dilu.Nedavam odkaz protoze se prvni zobrazuje to upozorneni pro odbornou verejnost.Doufam ze to neni moc OT,tyka se ale v podstate stejne zbrane.

Nevim jestli to tu je,ale na zelenym sportu maji 58cky z dovozu.Je to Gazela a jeste jeden kousek.V .22 a klasika za slusny cenovky.Vypada to,ze je to jenom postaveny z vyvezenych skladovych dilu.Nedavam odkaz protoze se prvni zobrazuje to upozorneni pro odbornou verejnost.Doufam ze to neni moc OT,tyka se ale v podstate stejne zbrane.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Je třeba si uvědomit že 45 ACP stačí dynamický závěr, ono by to ani jinak nefungovalo, náboj vyvine malé množství plynů a malý tlak, takže závěr by se nikdy neotevřel, navíc jde o výkon do 500 J. Víš co to dá pokusů něco přerážovat aby to fungovalo v samonabíjecím režimu, kolik musíš udělat hlavní, pístových komůrek, pístů, pružin ??? A kdo ti to zaplatí .....nikdo. Pokud budeš dělat 58 v 7,62 Tok. nebo v 9 mm, tak použiješ většinu dílů, flinta bude vypadat skoro stejně, ale už u 45 vzniká problém že všechno co je na hlavni musíš udělat jiné, pro větší průměr hlavně. Kolk bys byl ochoten investovat do takové přestavby ? Pokud tohle dokážu odhadnout tak to určitě bude stát víc než celej origo kvér. Stačí co píšou někteří o adaptéru od pistolníkl. Že je to drahý .... Zkus napsat kolik bys byl ochoten zaplatit za přestavbu na 45 ACP, schválně ....
-
Ma niekto realnu skusenost s 858 TACTICAL 2 CANADA? Aka je kvalita oproti klasickym kosam, ma tvrdochrom v hlavi a co spolahlivost?
Ta verze pro kanadu má delší lauf se stejným stoupáním vývrtu jako je u 4 a bez chomový úpravy, takže oceláky by jí asi nedělaly dobře. Taky jsem se rozmýšlel, jestli do ní půjdu a bylo mi řečeno, že je kupodivu míň přesná než 4. Myslim že to tu už zaznělo: to stoupání není vhodný pro dlouhej lauf. Z kosy odstřelovačku neuděláš... Spolehlivost by měla bejt stejná jako u 4.
S tímhle bych se obrátil na gunexpert, ti o tom ví MNOHEM víc.
S tímhle bych se obrátil na gunexpert, ti o tom ví MNOHEM víc.
Tak jsem pred tydnem koupil 858 Tactical se sklopkou v Praze u Kentaura. V Usti nad Labem jsem koupil naboje viz. obr. dole.
Je to mosazna nabojnice ktera byla puvodne evidentne natrena nazeleno a ma na sobe napis 7,62x39 STV GROUP a.s. cena : 4,10 kc/kus a cca pri kazdy 4-5 rane zasek. Obcas se mi stava ze se naboj sekne i pri natahovani.
Zatim jsem nemel moznost vyzkouset jiny naboje takze nevim jestli je problem v moji kose nebo v nabojich.
Chci se zeptat jestli nekdo ma s temito naboji zkusenost.
Diky
Je to mosazna nabojnice ktera byla puvodne evidentne natrena nazeleno a ma na sobe napis 7,62x39 STV GROUP a.s. cena : 4,10 kc/kus a cca pri kazdy 4-5 rane zasek. Obcas se mi stava ze se naboj sekne i pri natahovani.
Zatim jsem nemel moznost vyzkouset jiny naboje takze nevim jestli je problem v moji kose nebo v nabojich.
Chci se zeptat jestli nekdo ma s temito naboji zkusenost.
Diky
Já tyhle STV group koupil za 3,50 /ks
Mě se tohle nestalo, ale kámošovi jo když s mojí kosou střílel, stalo se mu to při nabíjení do komory -> prostě závěr prudce nenatáhl a pomáhal mu do přední polohy.
Když si postavíš 10 ks těhle nábojů vedle sebe, tak zjistíš, že je každej jinak dlouhej. STV jsou vojenský náboje a je na nich pouze vybroušená značka, nic víc...
Zkus sehnat ty ruský necipovaný s červeným proužkem a uvidíš, já s nima ani po 400ks neměl jedinej problém.
Mě se tohle nestalo, ale kámošovi jo když s mojí kosou střílel, stalo se mu to při nabíjení do komory -> prostě závěr prudce nenatáhl a pomáhal mu do přední polohy.
Když si postavíš 10 ks těhle nábojů vedle sebe, tak zjistíš, že je každej jinak dlouhej. STV jsou vojenský náboje a je na nich pouze vybroušená značka, nic víc...
Zkus sehnat ty ruský necipovaný s červeným proužkem a uvidíš, já s nima ani po 400ks neměl jedinej problém.
"Je to mosazna nabojnice ktera byla puvodne evidentne natrena nazeleno a ma na sobe napis 7,62x39 STV GROUP a.s."
Je to poměděná ocelová nábojnice ,dodatečný nápis na boku nábojnice znamená ,že jde o vojenské střelivo schválené pro civilní použití
,podívej se na dno nábojnice ,bude tam třeba bxn 89, 270 96, 539 71 ,atd. to dvojčíslí dole je rok výroby to navrchu je kód výrobce 

In vino veritas...
-
Zajímavé jak se otáčejí armádní náboje proběhnou přes německo a už jsou povolené CIP. 

spíš máš smůlu a kosa ti hermexí, měl si na střelnici zkusi vyměnit pár nábojů s někym, většinou se dycky někdo najde kdo je má, já mám tydle STV tuši mtaky a bez problému, teda po tom co sem opravil hermexení na novohradskymWarnemin píše: cca pri kazdy 4-5 rane zasek. Obcas se mi stava ze se naboj sekne i pri natahovani.
O vikendu jsem vyzkousel naboje Barnaul. Mel jsem jich 40 a sekla se dvakrat. Zaver zustane castecne otevrenej a pri stisknuti spouste „sjede” dopredu.
Takze moje mila kosa pujde asi brzo na reklamaci.
Takze moje mila kosa pujde asi brzo na reklamaci.
-
ja s mojema kosama nikdy nemnel zadny problem.abych nekecal....malej kdyz byl fakt malej a radil se slepakama....to jo tam se nekolikrat neco prihodilo.s ostrym nikdy a ani s redukovanyma.
lze na sklopku dát pevnou pažbu a naopak ??
-
jde,neni v tom zadna zaludnost
povolit ten debilní šroub je záludnost