Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
No tak samozrejme ze 54 bohate staci,ono i 50 by stacilo.Jen kdyby nebyla financni krize 

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Re: Derringer od fy Great Gun
Jo co naděláme, prostě novinkám je jedno v jakém stavu máme peněženky, to mně sice štve ale nedá se nic dělat, musím to mít 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Hlavne pak spachej nejaky fotky a nejlepe video.Cim to chces krmit?Ogival nebo kule?
Jeste me tak napadlo,jaka bude cenovka?
Jeste me tak napadlo,jaka bude cenovka?
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
jetě že Ogiválek 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
škoda že to nebude .58 měl bych stejný krmení jako do Zouave rifle 

Ne nebude, je tam dražší hlaveň (oproti .45 o dost) a je na tom celkově víc matroše, bude stát víc.
-
a co rozmery? zrejme bude celkovo vacsi oproti .45? o kolko s rovnakou hlavnou a co rucka?
Předběžně hlavně 4“ větší bude ta část těla, do které se šroubují hlavně, takže váha naroste, zbytek by mněl zůstat stejný, více Inko nejdřív v pátek jedu se tam poptat na detaily.
- Přemysl Otakar II
Zdravím všechny obdivovatele tohoto pěkného kvérku. Nějakou dobu už po něm taky pošilhávám..
Nechci vám kazit radost přerušením diskuse o aktuální sérii většího kalibru, ale mám dotaz z jiného soudku.
Přečetl jsem celé fórum a zajímala by mě především bezpečnost této zbraně při nošení v nabytém stavu. Pár slov tady o tom padlo, ale minimálně. Dověděl jsem se o ozubu, který brání nechtěnému výstřelu, jak přesně funguje? Je to opravdu spolehlivé? Je to přecejenom otázka života a smrti. Přestavuju si to asi tak že je tím ozubem kohoutek jištěn v nějaké střední poloze , jak se ale kohoutek odblokuje, nemůže se nějak nechtěně odblokovat a natáhnout třeba o jiný předmět či oděv? Mohli by tu zkušení střelci z derika popsat detailně bezpečné zajištění a natažení zbraně v nabitém stavu? Nerad bych si při nošení u pasu omylem ustřelil půl nohy nebo nedejbože koule..Než si toho krasavce pořídím, chtěl bych vědět co nejvíc..
Taky by mě zajímalo jestli se vám nestává, že vám při otřesu (výstřelem) nebo jen přechodem teplot nespadávají zápalky z pistonů. Přece jenom mám pocit, že zápalky nejsou na pistonu nějak jištěny, pouze natlačeny lehkým deformováním. Jak tohle řešíte, aby byla jistota, že z pistonů nespadnou?
Nechci vám kazit radost přerušením diskuse o aktuální sérii většího kalibru, ale mám dotaz z jiného soudku.
Přečetl jsem celé fórum a zajímala by mě především bezpečnost této zbraně při nošení v nabytém stavu. Pár slov tady o tom padlo, ale minimálně. Dověděl jsem se o ozubu, který brání nechtěnému výstřelu, jak přesně funguje? Je to opravdu spolehlivé? Je to přecejenom otázka života a smrti. Přestavuju si to asi tak že je tím ozubem kohoutek jištěn v nějaké střední poloze , jak se ale kohoutek odblokuje, nemůže se nějak nechtěně odblokovat a natáhnout třeba o jiný předmět či oděv? Mohli by tu zkušení střelci z derika popsat detailně bezpečné zajištění a natažení zbraně v nabitém stavu? Nerad bych si při nošení u pasu omylem ustřelil půl nohy nebo nedejbože koule..Než si toho krasavce pořídím, chtěl bych vědět co nejvíc..
Taky by mě zajímalo jestli se vám nestává, že vám při otřesu (výstřelem) nebo jen přechodem teplot nespadávají zápalky z pistonů. Přece jenom mám pocit, že zápalky nejsou na pistonu nějak jištěny, pouze natlačeny lehkým deformováním. Jak tohle řešíte, aby byla jistota, že z pistonů nespadnou?
V této poloze lze vymáčknout. Z pojistné nelze. Obrázek je dost vypovídající 

Foto ozubu v akci 

O samovolné natažení strach nemám, ale pokud je to důvod obav, jde to řešit vhodným pouzdrem.
Přemysl Otakar II:Ahoj ahoj derringer je řešen velmi dobře z hlediska bezpečného nošeni.Je hodně málo pravděpodobné že nahodně vystřelí,ozub je masivní a podle mého názoru vydrží i přímej náraz pokud ti spadne třeba na beton s kapsy.Co se tyče zapalek davam je na očaděne pistony od střelby a drži dobře.Časem to určitě vychitáš.

- Přemysl Otakar II
Díky všem za detailní fotky ozubu.Takže jestli to dobře chápu, když je výstupek na spoušťi zapadlý v ozubu spoušť nejde zmáčknout. Když se na to ale dívám nemůže tam vzniknout páka, která by při větším tlaku na spouť přetlačila údernou pružinu, (třeba kdybych se nechtěně opřel bokem o stůl přímo o spoušť větší sílou) a výstupek by pak z ozubu vypadl? Samozřejmě jak říká Ed jde to řešit vhodným pouzdrem i proti nechtěnému natažení, což by se bez vhodného pouzdra někde v kapse podle mě mohlo stát. Nebo mě napadá ještě varianta, kdyby časem praskla vzpruha spouště, že by výstupek do ozubu nemusel vůbec zapadnout.
Osobně bych asi za nejbezpečnější variantu pro nošení považoval, kdyby měl úderník tři polohy, jednu pro horní hlaveň, jednu pro spodní a ještě jednu mimo pistony, tedy při nechtěném spuštění mechanismu by úderník vůbec nedopadl na pistony. Ale to bych byl asi už moc rozmazlenej. Zatím je můj osobní dojem takový, že bych se asi bál to nosit v nabytém stavu s nasazenými zápalkami , přece jenom Murphiho zákony fungují vždy a všude..Ale možná mít to v ruce a čásek si s tim pohrát, začal bych tomu věřit, nevím.. To však nemění nic na situaci, že se mi derik líbí a brousím si na něho zuby.
Osobně bych asi za nejbezpečnější variantu pro nošení považoval, kdyby měl úderník tři polohy, jednu pro horní hlaveň, jednu pro spodní a ještě jednu mimo pistony, tedy při nechtěném spuštění mechanismu by úderník vůbec nedopadl na pistony. Ale to bych byl asi už moc rozmazlenej. Zatím je můj osobní dojem takový, že bych se asi bál to nosit v nabytém stavu s nasazenými zápalkami , přece jenom Murphiho zákony fungují vždy a všude..Ale možná mít to v ruce a čásek si s tim pohrát, začal bych tomu věřit, nevím.. To však nemění nic na situaci, že se mi derik líbí a brousím si na něho zuby.