Flobertka Spielberg Brno
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- jozef hošmanek
pavel 54 na návodu je napsán typ zbraně a její ráže (6 mm me) což je směrodatné.Na pistoli mám napsáno 9x19 (luger) a necpu tam makarova nebo 45
.

Re: Flobertka Spielberg Brno
To je mě teda divné vysvětlení. Na jedné straně je chyba že jsi poslal jiný náboj, na druhé straně nepřiznají chybu o zmršené komoře a navíc ale přiznají špatný výstružník. To je tedy přístup. Nezbude Ti nic jiného než se zeptat kolik by stála skutečná oprava a případně si ji zaplatit. Ale i tak je to nehoráznost. Co pak se dá nábojem flobert prodloužit komora?
O to je to horší když viník nepřizná svoji chybu...
O to je to horší když viník nepřizná svoji chybu...
Pavle, on ale nikdo nemluvil o tom, že by se ta komora prodloužila sama od sebe střelbou, jenom že je delší, než by měla být
menthon: Tys jim tu flintu poslal nebo jsi si jenom dopisoval ? Udělej případně nástřelku "předepsanou" municí ať je vidět, co to dělá za paseku. Na částečnou obhajobu Spielberka ovšem musím uvést, že létání střel volným prostorem můžeš vidět u Alfy a Kory, kde to takhle omezuje energii jak u kalibru 4mm tak u kalibru 6mm. Na druhou stranu Spielberg by měl energii omezovat odfukama a prodlužování komory je tak skutečně kontraproduktivní. Pokud se psalo o problémech s výstružníkem pak bych možná zkusil zkontrolovat, jestli tvoje puška není ještě z té starší série, která tím byla vyráběná.

menthon: Tys jim tu flintu poslal nebo jsi si jenom dopisoval ? Udělej případně nástřelku "předepsanou" municí ať je vidět, co to dělá za paseku. Na částečnou obhajobu Spielberka ovšem musím uvést, že létání střel volným prostorem můžeš vidět u Alfy a Kory, kde to takhle omezuje energii jak u kalibru 4mm tak u kalibru 6mm. Na druhou stranu Spielberg by měl energii omezovat odfukama a prodlužování komory je tak skutečně kontraproduktivní. Pokud se psalo o problémech s výstružníkem pak bych možná zkusil zkontrolovat, jestli tvoje puška není ještě z té starší série, která tím byla vyráběná.
Alfa 641
Zdravím..Dneska jsem zkusil nástřel na 20m.Ve stoje opřenej o střechu auta..Prvních,tak 20 ran po pěti střelách rozsypaný po terči...rozptyl přes 5cm kružnici,možná ještě víc.Hlavně vertikálně.Horizontálně,až na 2 úlety to ještě šlo..Pak jsem dal pár plechovek na odreagování a zkusil jsem to znova..Zase 20 ran po pěti opět na 20m a soustřel by se schoval pod pajdu,ale zase 2 úlety..Asi moje chyba
Ikdyž je to "jen flobertka",tak je škoda,že nemá jemnější,výškově stavitelná mířidla..k tomu rozptylu ze začátku-je možný,že to způsobila špatně vysušená hlaveň od oleje?Používám Brunox..
Ačkoliv nechci puškohled,tak zvažuju nějaký pistolový kolimátor,aspoň na ozkoušení..
Má někdo zkušenost s kolimátorem a mohl by mi pls poradit? Díky

Ačkoliv nechci puškohled,tak zvažuju nějaký pistolový kolimátor,aspoň na ozkoušení..
Má někdo zkušenost s kolimátorem a mohl by mi pls poradit? Díky
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
To JERY:Taky mi párkrát selhal odpal,ale pak jsem si všimnul,že občas jemně drknu do jistícího kolíku,ten se trochu pootočí a není přímo v ose drážky a tím nejspíš přibrzdí úderník..Dával jsem si na to potom bacha a už se žádný selhač nekonal
Třeba to máš taky tak...
Jinak,dneska padla ještě jedna krabka .22 flobert a jelikož mám silný palce a domačkávám nábojky do komory dost silou,tak mám nehty obroušený od komory jako když jsem přišel z manikůry
Na konec jsem dal obligátní víčka od petek..20m cca..úspěšnost,tak 50%..
Ale hlavně jsem se pořádně vyblbnul a můžu jít v klidu na noční

Jinak,dneska padla ještě jedna krabka .22 flobert a jelikož mám silný palce a domačkávám nábojky do komory dost silou,tak mám nehty obroušený od komory jako když jsem přišel z manikůry

Na konec jsem dal obligátní víčka od petek..20m cca..úspěšnost,tak 50%..
Ale hlavně jsem se pořádně vyblbnul a můžu jít v klidu na noční

Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
- menthon1974
.
Naposledy upravil(a) menthon1974 dne 05 kvě 2012 06:39, celkem upraveno 1 x.
Zvláštní, že přizná chybu výrobu a zároveň zamítne reklamaci pušky s touto vadou... Otázka je, jestli ty střely mimo soustřel nejsou způsobené municí, už několikrát tu padlo, že S&B produkuje dost nekonzistentní střelivo a občas při sebevětší snaze puška nebo revolver možná díky tomu plivne výstřel úplně mimo.
Alfa 641
menthon, podla mňa je problem v tom že komora neni suosa z dražkami,tomu nasvedčuje aj to čo opisuješ že na jednej strane su dražky hlbšie ako na druhej strane strely. To že je komora dlhšia o 3mm až tak nevadi pri flobertke. Samozrejme v tom dopise na reklamaciu sa prezradili že mali iny vystružnik na komoru ako dnes-to znamena že bol zly. keby bol dobry tak by ho nemenili. Takato zavada je jednoznačne na reklamaciu,je to proste zmetok. Zachraniť sa to ale ešte da,chod nejakemu puškarovi,alebo si kup vystružnik na komoru na maloražku a bud ty alebo ten puškar nech predlži znova tu komoru o dalšie 3-4mm,hlavne aby to bežalo s vyvrtom. To že bude strela alebo ta gulička letieť 7mm volne sa nič nestane u flobertky,horšie by to bolo u gulovnice keby strela letela 7mm a potom by sa zaryla do dražok,to by bol pruser jak sviňa. Kludne to daj predlžiť puškarovi,to je otazka par minut,hlavne aby mal vystružnik vedenie a možno bude stačiť len nejake 2mm predlžiť. ešte ma napadlo,existuje aj takzvany tekuty kov,ktorym by sa ta komora dala vyplnit a znova urobiť komoru,ale je tekuty kov za 100kč a je za 1 000kč,podla toho ti to aj vydrži.
Baver ma predbehol,ale dobre to tiež napisal,chybu si priznaju,ale reklamaciu nie,to je fakt sila.zavolaj tam a povedz im nech sa naučia najpv sustružiť a potom nech začnu vyrabať zbrane.,pardon prerabať.
Baver ma predbehol,ale dobre to tiež napisal,chybu si priznaju,ale reklamaciu nie,to je fakt sila.zavolaj tam a povedz im nech sa naučia najpv sustružiť a potom nech začnu vyrabať zbrane.,pardon prerabať.
- menthon1974
.
Naposledy upravil(a) menthon1974 dne 05 kvě 2012 06:40, celkem upraveno 1 x.
Menthon: Já jsem jejich flobertku v tomto vlákně dosti pomluvil / oprávněně/ a sám pan Křikava mě napsal na SZ abych jim flintu prostřednictvím prodejce zaslal k opravě, že se budou snažit opravu provést do týdne. Tak se také stalo a potom sám psal zde na foru že ostatním zařídí opravu také. Puška byla opravena tak jak slíbil a hlavně--- střílí jak má!!! Proto mě nesedí jejich přístup v Tvém případě.
Myslím, že stojí za zmínku. V mém případě reklamace me prostřednictvím SZ p. Křikava informoval o průběhu opravy a vše co řekl a slíbil byla naprostá pravda. Proto nechápu jejich postoj v Tvém případě. Nechce se mě věřit, že by najednou otočili. Jedno ale asi bude pravda, jak už to tady někdo napsal, že testují výrobek na zákaznících. Začalo to objímkou ze slitiny, vytahovačem ve tvaru drápu a teď zase komora a nevyhovující výstružník. Co bude následovat?
A to jsem zaslechl, že připravují pistoli. No potěš koště. Ne děkuji.
Myslím, že stojí za zmínku. V mém případě reklamace me prostřednictvím SZ p. Křikava informoval o průběhu opravy a vše co řekl a slíbil byla naprostá pravda. Proto nechápu jejich postoj v Tvém případě. Nechce se mě věřit, že by najednou otočili. Jedno ale asi bude pravda, jak už to tady někdo napsal, že testují výrobek na zákaznících. Začalo to objímkou ze slitiny, vytahovačem ve tvaru drápu a teď zase komora a nevyhovující výstružník. Co bude následovat?
A to jsem zaslechl, že připravují pistoli. No potěš koště. Ne děkuji.
Tak třeba budou dělat ve výsledku super pistoli a my si koupíme tu novou pušku od Alfy 

Alfa 641
Nebo drulova 70.
-
Porád absolvuju jeden a ten samej příběh, je to jak "na hromnice o den více".
Něco se mi líbí.
Chci to.
Nemám na to.
Naškudlim na to.
Přečtu si recenze tady na gunshopu.
A pochopim že se bez toho obejdu
Už sem tady ušetřil prachů tak na střední auto
Něco se mi líbí.
Chci to.
Nemám na to.
Naškudlim na to.
Přečtu si recenze tady na gunshopu.
A pochopim že se bez toho obejdu

Už sem tady ušetřil prachů tak na střední auto

Za prvé. Na hromnice o HODINU více a za druhé, dobrá rada nad zlato...
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6