Flobertka Spielberg Brno
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Alexxxus: Já se nehádám, já jsem jen prezentoval svoji zkušenost s flobertkou. Pokud jsi dosáhl jiného výsledku /střelbou do prkna/ tak mě to nedá a půjdu to taky vyzkoušet, protože mě to nedá.
Re: Flobertka Spielberg Brno
Alexxxus:Kousek výš jsem se ptal,jak je na tom špilas v 40J se soustřelem na cca 30m oproti u tlumené 7,5J?Myslím,že o tom víte nejvíc,tak na co chodit ke kováříčkovi,když můžu jít rovnou ke kovářovi...P.S.Tu SZ jsem už vyřešil po svém.. 

Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
Spilberk se špičkou a bez omezení prostřelí 45 mm desku smrk.
Připíchnout terč na palcová vrata je šílenství

Připíchnout terč na palcová vrata je šílenství

souhlasím s alexxxem, flobertka s plným výkonem a špičatým nábojem 4,5 cm udělá jak nic. Zkoušel jsem to taky se starou Flobertkou na 7 m.
- menthon1974
.
Naposledy upravil(a) menthon1974 dne 05 kvě 2012 06:36, celkem upraveno 1 x.
Dneska jsem byl na chvíli spielberga provětrat v lese,střílel jsem po všem možném,co jsem našel...To se člověk kolikrát diví,co v lese nenajde..nějaký petky,plechovky atd..S trefováním nebyl problém.Pak jsem zkusil kovovou tyč v průměru asi 30mm opřít o strom a zvětšoval jsem vzdálenost na cca těch 30m a co rána to cinknutí a následné bzučení
Takže stranově bez problému a vertikálně nevím,páč jsem byl línej chodit zkoumat odprejsklej lak..Používal jsem špičaté střely a naopak jsem musel dost silou zatlačit náboj do komory,abych zacvakl závěr..,že by prozměnu kratší komora
Ven šla nábojnice lehce a pokud se zatáhlo s větší razancí,tak efektně vyskočila na zem
Až bude víc času,vezmu terč a zkusím pořádnej nástřel...Zatím jsem spokojenej,vypadá to na dobrej kousek z výroby..

Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
menthon1974:Zkus oslovit pana Křikavu přes SZ a myslím,že by s reklamací neměli být problémy.Když flintu testoval Alexxxus mohl používat střely jaké chtěl.A delší komora není závada způsobená nedoporučeným střelivem!Dle mého máš na výměnu pušky plné právo 

Pokud mas delsi komoru,kdy se ti strela pri dorazeni zaveru nezarizne do drazek,tak pri pouziti 6mm flobert to bude logicky jeste horsi,protoze je kratsi nez .22.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
- menthon1974
.
Naposledy upravil(a) menthon1974 dne 05 kvě 2012 06:36, celkem upraveno 1 x.
A kde je spilasem doslovně napsáno že je zakázáno používat tyto náboje? Pokud umím číst tak v návodu se píše jenom o použitém náboji. Tak co není zakázáno- je dovoleno. Nebo snad ne?
Mě jde do komory taky špatně náboj se špičkou o pár setin mm, ale závěr sice trochu se silou zavřu.Komora by chtěla o pár mm projet do zadu, ale to je asi opatření proti vložení malorážkového střeliva.Problém mám spíš, že mi nevyjde vždy rána asi jak někdo psal vyměnit pružinku úderníku.Myslel jsem, že je to střelivem, ale po zakoupení jiné krabky je to stále stejné, každá zhruba pátá selže.Jinak mi střílí velice přesně, zkoušeno zatím na vzdálenost 35 m.Stranově mířidla jsou dobrý, ale výškově je to horší.Člověk musí odhadovat jak posadit mušku.Chtělo by to posuvné hledí s odpočtem metrů.
- menthon1974
.
Naposledy upravil(a) menthon1974 dne 05 kvě 2012 06:37, celkem upraveno 1 x.
Ber to tak,ze mas upravu na shortky 

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Menthon 1974: Nezdá se mě způsob reklamace jakým Tě spilberci odmítli ! Dostal jsi řádný protokol ? Přece delší nábojová komora je od prvopočátku vada způsobená nepřesnou výrobou ! To pochopí snad i selský rozum! Dále píšeš o zakázaném střelivu? Pořád nevím kde je výslovně napsáno, že je dané střelivo zakázané. V návodu ke zbrani nic takového není!!!
A i kdyby, jak může toto střelivo prodloužit komoru? A tím zákazník přijde o nárok na opravu? Jestli je to opravdu tak jak píšeš tak nad tím rozum zůstává stát. Zkus se domluvit znovu a apeluj na zdravej rozum. Já měl ze začátku taky problém a p. Křikava sám nabídl pomocnou ruku a vše dali dopořádku velice rychle! Teď už špilas slouží ke spokojenosti. Ještě na závěr. V návodu není ani napsané doporučené střelivo!!! Je tam pouze- ke střelbě LZE použít náboje 6mm ME !!!
Tak to nevzdávej ona cena 6500Kč za to stojí.
A i kdyby, jak může toto střelivo prodloužit komoru? A tím zákazník přijde o nárok na opravu? Jestli je to opravdu tak jak píšeš tak nad tím rozum zůstává stát. Zkus se domluvit znovu a apeluj na zdravej rozum. Já měl ze začátku taky problém a p. Křikava sám nabídl pomocnou ruku a vše dali dopořádku velice rychle! Teď už špilas slouží ke spokojenosti. Ještě na závěr. V návodu není ani napsané doporučené střelivo!!! Je tam pouze- ke střelbě LZE použít náboje 6mm ME !!!
Tak to nevzdávej ona cena 6500Kč za to stojí.
- menthon1974
.
Naposledy upravil(a) menthon1974 dne 05 kvě 2012 06:39, celkem upraveno 1 x.