Diabolky

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Peca CZ
Kontaktovat uživatele:
Re: Diabolky

Příspěvek od Peca CZ » 08 dub 2012 12:36

No rozdíl tam samozřejmě je: http://forum.gunshop.cz/diabolky-t5167-2835.html# Ovšem... při flintách, se kterými střílíme, je jejich potenciál nevyužitelný. Mám vyzkoušené, že se při +10J otáčí sukničkou vpřed, takže bez diskuse jde o střelivo pro ISSF disciplíny. Faktem ale je, že toto střelivo není dostupné v takové škále hmotností a průměrů jako jsou JSB, takže pokud hlavni nezachutnají, konečná a jdeš hledat u JSB nebo RWS. Zatím jsem jich pár (10ks pak jsem byl vyrušen a už jsem se k tomu nevrátil) přeměřil posůvkou a čučel jsem jak puk. Rozdíl v průměru +/- 0,01mm (Excellent) a pokud to takto bude platit i u většího množství, klidně budu věřit tomu, co výrobce tvrdí o hmotnosti. Jeden nástřel...

Obrázek

EDIT: k tomu přeměřování, už si to nepamatuju přesně, ale ten rozdíl +/- 0,01 mm se týkal myslím 3 diabolek z těch přeměřených... jinak zbytek byl přesně 4,50mm.

Umarex Hammerli 850 AirMagnum XT .177 / Delta Optical Titanium 4-16x42AO (Duplex)
Norconia QB 78 .22 / Nikko Stirling Mountmaster 3-9x40AO (MilDot)
Haenel Suhl 312 .177 / Dioptr | TAU 7 .177 | Umarex CPSport .177

On-line soutěž: http://www.soutez-oal.cz
markr.5

Příspěvek od markr.5 » 08 dub 2012 16:42

no tak pokud jsou na desetimetrovou teřčovku to ať se na mě nikdo nezlobí, ale tam nemůže ten rozdíl oproti JSB match poznat nikdo :wink: ( můj názor ) . na to bych se rád schválně zeptal Vaška, myslím, že ten je ten pravej na odpověď :wink: ... zkusím mu napsat SZ, bo tohle vlákno asi nečte.
podle mě na 10 metrů lítaj matchky na 100%, tam už se nic zlepšit nedá- dle mého laického názoru...
Vaskent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaskent » 08 dub 2012 18:04

Zdravim,

ohledně střelby na 10m, zlepšit je vždy co.... Ja osobně jsem na konci loňského roku byl tak trochu nucen přeji t právě na čínské střelivo. Souhlasim s tim, že JSB match jsou super střelivo, ale alespoň u mé zbraně poslední dobou jsem se potýkal s potížemi vybrat serii aby chodila dle mých představ (to neznamená že chodily špatně, ale dobře neberu....) a když už jsem nějaké takové našel, tak po par stovkách odstřílených (možná spíš nějaká ta tisícovka) přestaly najednou chodit a musel jsem hledat nanovo. Rozhodně stále řadim JSB diaboly na přední střelivo světa, ale skrátka se mi dostaly tyto číňani do ruky a bez nějakého hledání, kontrolování jak jsou omlácený atd chodily suprově. Taky je rozdíl serie od serie jak si sedne se zbraní, ale povětšinou prostě šlapou perfektně. Proto jsem s nimi začal střílet. Další věc, co mne přesvědčila, byla hmotnost. Já testoval rozvažování diabolek, a domnívám se, že u JSB může bát problém ve váze. Zatím co čínské diaboly se držely zhruba v +-0,003g (doufam že si dobře pamatuju že to byly tisíciny), tak JSB Match se držely v +-0,015g. Když se přebraly na váhu aby chodily vahově jako číňani, tak i jejich rozptyl byl shodný..... Ale i já mnoha lidem do jejich zbraní vybral JSB, a když jsme zkusily čínu, tak tak dobře nechodila. Takže nejvíc to je o tom, jak si sende zbraň a serie střeliva, asi jako u maloražky.... Co se týče průměrů, to jsem kdysi davno zkoušel přeměřovat JSB na profilprojektoru a po asi 200ks přeměřenych jsem usoudil že to nemá význam, protože tam byly takový rozdíly, že kdyby to mělo výraznější vliv tak jsem s nima asi nikdy nestřílel (tušim že rozdíly byly bezproblémů +-0,05mm a ty diaboly chodily špičkově).

Další věcí, co mě přesvědčila to zkusit byl fakt, že jsem již dříve testoval diaboly HN, tak to byla katastrofa. Dnes s nimi prakticky nikdo již nestřílí, a ti co střílejí mi potvrzují, že vybrat serii pro závod znamená strávit u výrobce minimálně 2 dny..... R10 jsem také zkoušel, vybral, super, ale k čemu to bylo, když každá krabička chodila jinak, jako by neřešily serie a jen pro uklidnění člověka tam něco nalepili, tak s tim výraznější zkušenosti nemám, protože po této krátké zkušenosti jsem to zavrhl. Já osobně budu nadále tvrdit, že JSB jsou nad těmito všemi značkami střeliva. Mě jen ted se nepovedlo nějaky vybrat, a choděj mi čiňani, tak střilim s těmi.

Další taková maličkost co se tyče diabol, nevim zda jste to tu již v minulosti neřešili, možná že jo, ale třeba JSB Match je přibližně stejně rychlá jako HN, ale o zhruba 8-10m/s rychlejší než R10 a čína. A i to má velký vliv pro výkon střelce u ISSF střelby.

Jinak co se týče na střelbu na větší vzdálenosti, tak nevim co řešíte, celý svět pokud vím používá různé druhy JSB (Exact atd). Kdyby nebyly tak dobré, tak už je nahradilo něco jiného....
Peca CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca CZ » 08 dub 2012 20:22

To marker: nikdá nebudu tvrdit něco špatnýho vůči JSB, nakonec já sám je používám k plné spokojenosti a pro všechny moje pušky a pistole jsem si vybral z jejich sortimentu. Když jsou dobré pro profíky, tak pro nás, obyčejný do trenek střelce, jsou naprosto špičkové a lepší si přát nemůžeme. Ovšem co se týká JSB vs. QY a přesnosti jejich výroby - není o čem se bavit. Stačí se podívat na ten nástřel a musíš vidět, že malej rozdíl tam je a terč ho prostě neodpustí. To co ti napsal Vašek, to nemůžu než potvrdit - není třeba řešit vizuální kontrolu pomačkaných nebo kazových diabolek a vzhledem k té přesnosti výroby si myslím, že odpadá i nutnost třídit a převažovat. Něco takového chybí JSBčkám k naprosté dominanci ve svém oboru - což jednoznačně znamená, že i u matchek ke střelbě na 10m je co zlepšovat. Peace.
Umarex Hammerli 850 AirMagnum XT .177 / Delta Optical Titanium 4-16x42AO (Duplex)

Tobbi

Příspěvek od Tobbi » 09 dub 2012 08:15

S tou Cz to byl vtip!
V JSB prostě zase "výtahli" laďku přesností výš v další ráží...

Mimochodem Marauder .25 si už v USA někdo přestavěl na .357. Dá 6-8 ran při 120 J, a to s 50 cm( :!: ) hlavní. Nutho říci, že Marauder si o podobnou přestavbu svou jednoduchostí vysloveně říká. Taková 28" hlaveň v .308 od LW by mu slušela 8)
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 09 dub 2012 08:47

Ono JSB je velkovýrobce, který se snaží dodávat nejlepší diabolky za rozumnou cenu. Kdybyste byli ochotní platit nerozumnou cenu, korunu za diabolku, tak vám ty diabolky budou převažovat i v JSB.
Sakra, za korunu za diabolku vám je přeberu a převážím i sám, jako ten Quing Quong. :lol:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Peca CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca CZ » 09 dub 2012 11:20

No jo... jenže:
1) Profi střelci - JSOU ochotní za kvalitu připlatit - nakonec i Vašek tady napsal, že i při jejich ceně bere QY.
2) Profíci se NECHTĚJÍ zabývat tím, že budou většinu času trávit přebíráním a vážením diabolech. CHTĚJÍ vzít a střílet.

Ono JSB je velkovýrobce, který se snaží dodávat nejlepší diabolky za rozumnou cenu. - Absolutní pravda a souhlasím. Jenže - jak vidno, i zde je prostor - JSB prostě má možnost nabídnout ještě lepší zboží, v tomto případě spíš služby, za které by jim někteří střelci zlíbali ruce (o zaplacení koruny za diabolku nemluvě). A sem byla směřována odpověď - vždycky je co zlepšovat. ;)

Warthog

Příspěvek od Warthog » 09 dub 2012 12:48

Nemáte někdo po ruce mikrometr a JSB king či jinou střelu do větrovky ráže 6,35 mm? Potřebuju rychle zadat výrobu nástavce pro sizing a nejsem si jist přesným průměrem.

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
samuaz

Příspěvek od samuaz » 11 dub 2012 20:41

Chalani je tu niekto čo ma vytuneny hatsan 125 a ake strelivo sa mu najlepšie osvedčilo? ja strielam JSB monster no skušal som aj heavy mal som ich len niekolko kusov sustrel lepši neviem či sa mi to len podarilo ale s monsterom ta vzduchovka viac kope davam vinu asi tomu nebolo by rozumne tie monstery niečim mazat? skuseny poradte strielam na 30m cez mieridla tie mam už upravene na jemnejšie optika nevydržala :mrgreen:
serpa

Příspěvek od serpa » 11 dub 2012 20:49

...nepoznam hatsan 125, ale k tomu mazaniu...Moja skusenost, je taka, ze ked som namazal diabolky tzv. zrychlovacim olejom (par kvapiek na krabicku), tak sustrel isiel do vecnych lovist...
67.

Příspěvek od 67. » 11 dub 2012 21:01

samuaz a prečo strieľaš tak ťažkým strelivom?To je skôr pre výkonnejšie vzduchovky.Inak monstery sa práve presnosťou nevyznačujú.Skúšal si aj niečo iné okrem toho čo si spomínal?
...vzduchovky-optiky-diabolky-streľba...a mnoho iného,čo sem už ale nepatrí...
http://www.risopepi.sk
samuaz

Příspěvek od samuaz » 11 dub 2012 21:15

ano skušal mal som test JSB taktiež aj niektore gamo na 10m pohoda no na vačšiu vzdialenost to lietalo do bludu ,ešte sa chystam prispôsobit mieridla zo starej mauzerky alebo neviem z čoho to je, myslim že zo strieškovou muškou by som sa mal trochu zlepšit aspon dufam že sa bude dat lepšie chytit terč guličkova mi to dost prekryva
Naposledy upravil(a) samuaz dne 11 dub 2012 21:22, celkem upraveno 1 x.
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek » 11 dub 2012 21:22

Jestli ti lítá gamo stejně jako JSB tak to asi nebude municí :roll: :lol:
Tau-200 lamino - Nikko Stirling 12x50 Nightteater
samuaz

Příspěvek od samuaz » 11 dub 2012 21:31

to že lieta gamo rovnako netvrdim no na 10m to nieje zlee
hotofsom

Příspěvek od hotofsom » 13 dub 2012 18:14

Prihľadnúc na ročné obdobie, skoré zotmievanie sa a pracovnú zaneprázdnenosť som sa ohľadom koloritu vzduchovkovej streľby dostal leda tak na tomto portáli. Od nového roku som tu registroval píspevky zaoberajúce sa nekvalitou "glorifikovaného" streliva...priznám sa, bral som tieto príspevky hodne skepticky. Dnes bol deň pracovného pokoja, tak som sa vybral za relaxom. Nakoľko po pozdnej jeseni ostalo pre moju zostavu pušky (to odskušané top) asi sto diaboliek JSB Heavy 4,52, tak som zakúpil nové strelivo (nový obal, po otvorení krabičky žiaden náznak poškodení, teda okrem mastnoty na ich povrchu).
Pilná príprava na streleckom stanovišti, rozmiesnenie papierových terčov na dištaciach od 30 do 80m. Zahájenie streľby so starou zásobou streliva na terče, meraná konzistencia rovnaká ako na sklonku konca minuleho roka... +/- 1,2m/s , súostrel na 52m do dvojcentimetrovej kružnice.../nastrelovací stojan/
Reku OK, žiadne mýty o katastrofalnej spoľahlivosti a konštrukcie AA EV2...vše postarom a k spokojnosti...

Nasleduje výmena terčov a ladovanie nových Heavy...prvý, druhý, tretí...xtí výstrel...no, poser to pes! ...konzistencia meraná na desiatku, kružnica ako vičko od kompotov... :|

po dvoch hodinách nechuť pokračovať, vehementne sa sústrediť na tenktorý výstrel...
Podvečer ma teda napada otázka: Má zmysel mať aj naďalej zostavu v cene 2300 euro, alebo zaobstarať Prosport a ladovať prešovské LUBA a mať spokojnosť u zásahu na 30-40m rovnakú??
Odpovědět