Příspěvek
od Vaskent » 08 dub 2012 18:04
Zdravim,
ohledně střelby na 10m, zlepšit je vždy co.... Ja osobně jsem na konci loňského roku byl tak trochu nucen přeji t právě na čínské střelivo. Souhlasim s tim, že JSB match jsou super střelivo, ale alespoň u mé zbraně poslední dobou jsem se potýkal s potížemi vybrat serii aby chodila dle mých představ (to neznamená že chodily špatně, ale dobře neberu....) a když už jsem nějaké takové našel, tak po par stovkách odstřílených (možná spíš nějaká ta tisícovka) přestaly najednou chodit a musel jsem hledat nanovo. Rozhodně stále řadim JSB diaboly na přední střelivo světa, ale skrátka se mi dostaly tyto číňani do ruky a bez nějakého hledání, kontrolování jak jsou omlácený atd chodily suprově. Taky je rozdíl serie od serie jak si sedne se zbraní, ale povětšinou prostě šlapou perfektně. Proto jsem s nimi začal střílet. Další věc, co mne přesvědčila, byla hmotnost. Já testoval rozvažování diabolek, a domnívám se, že u JSB může bát problém ve váze. Zatím co čínské diaboly se držely zhruba v +-0,003g (doufam že si dobře pamatuju že to byly tisíciny), tak JSB Match se držely v +-0,015g. Když se přebraly na váhu aby chodily vahově jako číňani, tak i jejich rozptyl byl shodný..... Ale i já mnoha lidem do jejich zbraní vybral JSB, a když jsme zkusily čínu, tak tak dobře nechodila. Takže nejvíc to je o tom, jak si sende zbraň a serie střeliva, asi jako u maloražky.... Co se týče průměrů, to jsem kdysi davno zkoušel přeměřovat JSB na profilprojektoru a po asi 200ks přeměřenych jsem usoudil že to nemá význam, protože tam byly takový rozdíly, že kdyby to mělo výraznější vliv tak jsem s nima asi nikdy nestřílel (tušim že rozdíly byly bezproblémů +-0,05mm a ty diaboly chodily špičkově).
Další věcí, co mě přesvědčila to zkusit byl fakt, že jsem již dříve testoval diaboly HN, tak to byla katastrofa. Dnes s nimi prakticky nikdo již nestřílí, a ti co střílejí mi potvrzují, že vybrat serii pro závod znamená strávit u výrobce minimálně 2 dny..... R10 jsem také zkoušel, vybral, super, ale k čemu to bylo, když každá krabička chodila jinak, jako by neřešily serie a jen pro uklidnění člověka tam něco nalepili, tak s tim výraznější zkušenosti nemám, protože po této krátké zkušenosti jsem to zavrhl. Já osobně budu nadále tvrdit, že JSB jsou nad těmito všemi značkami střeliva. Mě jen ted se nepovedlo nějaky vybrat, a choděj mi čiňani, tak střilim s těmi.
Další taková maličkost co se tyče diabol, nevim zda jste to tu již v minulosti neřešili, možná že jo, ale třeba JSB Match je přibližně stejně rychlá jako HN, ale o zhruba 8-10m/s rychlejší než R10 a čína. A i to má velký vliv pro výkon střelce u ISSF střelby.
Jinak co se týče na střelbu na větší vzdálenosti, tak nevim co řešíte, celý svět pokud vím používá různé druhy JSB (Exact atd). Kdyby nebyly tak dobré, tak už je nahradilo něco jiného....