Benjamin Marauder
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
No to je fakt holuba to svléklo z kožichu....
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Re: Benjamin Marauder
A kdo mluví o holubech
Včera jsem vyzkoušel Marouše s diabolkou Eua Jin 43 gr na lebce čerstvě střelenýho(9 hodin) divočáka o váze 45 kg na 50 m... Naprosto hladký průstřel celou lebkou od čela ke krku:!:
Ale i tak zustanu věrný kulovnici .300 WM

Včera jsem vyzkoušel Marouše s diabolkou Eua Jin 43 gr na lebce čerstvě střelenýho(9 hodin) divočáka o váze 45 kg na 50 m... Naprosto hladký průstřel celou lebkou od čela ke krku:!:
Ale i tak zustanu věrný kulovnici .300 WM

...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
-
to je síla kurňa
proto to je na zbroják 

Včera jsem před instalací regulátoru od Altarose vyzkoušel konzistenci, aby bylo potom něco ke srovnání. Střílel jsem od cca 3100 PSI do 1800 PSI tj. 30 ran v nastavení dle Antona Čechova. Rychlost pravidelně klesala co rána to -1 m.
Dnes jsem instaloval Altarosův regulátor s nastavením jak mi ho poslal (odhaduji 125 barů). Vše šlo bez komplikací přesně dle návodu. Pak jsem začal měřit. Co mě zarazilo byla skutečnost, že v rozmezí 3000 - 2100 psi jsem pořídil dát jen 10 ran. Při tlaku pod 2100 PSI už začala rychlost každou ranou klesat. V rozmezí 3000-2100 PSI regulátor udržel všech 10 ran v rozmezí +- 1,5m/s. Kromě toho regulátor eliminuje při středním a vyšším výkonu vliv bicí pružiny. Rozdíl mezi rychlostí při pružině povolené kontra utažené na 6,5 ot. byl 4 m/s. Na jednu stranu je to příjemné, odpadá další proměnná.
Za této situace jsem přistoupil k regulaci rychlosti škrtícím šroubkem přepouštění vzduchu do hlavně. Tím šla regulace rychlosti jedna báseň. Cílem bylo najít rychlost, při níž budou exacty 1,03 g chodit nejpřesněji. Domníval jsem se, že při normálním zacházení nebude životnost šroubku limitující. To byl ovšem omyl.
Ač jsem nepoužil žádnou hrubou sílu, najednou se imbus začal v mosazném šroubku protáčet. To za situace, kdy rychlost s exactem byla 140 m/s. Polil mě studený pot. Následně se mi podařilo šroubováčkem šroubek naklepnout a trochu ho povytočit. Zatím jsem ho tam nechal, aby puška byla provozuschopná. Pro další ladění budu asi muset nechat šroubek vyrobit, případně jestli by ho objednali z JGS. Pokud by někdo znal parametry této součástky, budu za ně rád. Dle rozkresu Maraudera se jedná o položku 2e.
Tolik moje první poznatky s regulátorem.
Dnes jsem instaloval Altarosův regulátor s nastavením jak mi ho poslal (odhaduji 125 barů). Vše šlo bez komplikací přesně dle návodu. Pak jsem začal měřit. Co mě zarazilo byla skutečnost, že v rozmezí 3000 - 2100 psi jsem pořídil dát jen 10 ran. Při tlaku pod 2100 PSI už začala rychlost každou ranou klesat. V rozmezí 3000-2100 PSI regulátor udržel všech 10 ran v rozmezí +- 1,5m/s. Kromě toho regulátor eliminuje při středním a vyšším výkonu vliv bicí pružiny. Rozdíl mezi rychlostí při pružině povolené kontra utažené na 6,5 ot. byl 4 m/s. Na jednu stranu je to příjemné, odpadá další proměnná.
Za této situace jsem přistoupil k regulaci rychlosti škrtícím šroubkem přepouštění vzduchu do hlavně. Tím šla regulace rychlosti jedna báseň. Cílem bylo najít rychlost, při níž budou exacty 1,03 g chodit nejpřesněji. Domníval jsem se, že při normálním zacházení nebude životnost šroubku limitující. To byl ovšem omyl.
Ač jsem nepoužil žádnou hrubou sílu, najednou se imbus začal v mosazném šroubku protáčet. To za situace, kdy rychlost s exactem byla 140 m/s. Polil mě studený pot. Následně se mi podařilo šroubováčkem šroubek naklepnout a trochu ho povytočit. Zatím jsem ho tam nechal, aby puška byla provozuschopná. Pro další ladění budu asi muset nechat šroubek vyrobit, případně jestli by ho objednali z JGS. Pokud by někdo znal parametry této součástky, budu za ně rád. Dle rozkresu Maraudera se jedná o položku 2e.
Tolik moje první poznatky s regulátorem.
Naposledy upravil(a) karel65 dne 07 dub 2012 21:35, celkem upraveno 1 x.
HW 100S 4,5 mm + Falcon Menace 4,5-18x56
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Jedna zpráva ze zahraničí kde je Benjámínek v ráži 6,35 ( ten samej kus co je v mé recenzi ) .... prase 200 kg jedna rána. Řezník jen čuměl.
Budou i fotky ale než to skrz dráty proleze tak to trvá.
Budou i fotky ale než to skrz dráty proleze tak to trvá.
Je to sice zajímavé, ale... Nerad bych pokoušel Ústav pro... aby vzhledem k potenciálně dosažitelné účinnosti Marika překlasifikovali zbraň na "C". Přeci jen, jsme veřejné fórum, že.
V tom případě mám garáž plnou zbraní kategorie A v podobě PE trubek, topného oleje, dusičnatého hnojiva a kdo ví, čeho všeho ještě
Ale asi máš pravu.

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Ten Marik co jsem měl já není v ČR ... a v Rakousích je to bez papíru. V Českých zemích je samozřejmě limit 16 joule.
Blbá otázka,zkoušel někdo střílet s CO2 ?
Mělo by to snést obě média.
Mělo by to snést obě média.
Ale samozřejmě, že je. Jenže (...)
Lidi, uvědomte si prosím realitu světa a našich poměrů: když začnete
- někoho prudit se zbraní a s tím, že na to máte ze zákona nárok,
- nebo se chlubit "cha chá, to jsme vás obešli, koukejte co máme",
příslušné orgány se rychle postarají, abyste ten nárok či obezličku ztratili nejen vy, ale i všichni ostatní.
(...)
EDIT/DEL: jinak řečeno, nechlubíme se a zbytečně neupozorňujeme.
Lidi, uvědomte si prosím realitu světa a našich poměrů: když začnete
- někoho prudit se zbraní a s tím, že na to máte ze zákona nárok,
- nebo se chlubit "cha chá, to jsme vás obešli, koukejte co máme",
příslušné orgány se rychle postarají, abyste ten nárok či obezličku ztratili nejen vy, ale i všichni ostatní.
(...)
EDIT/DEL: jinak řečeno, nechlubíme se a zbytečně neupozorňujeme.
Naposledy upravil(a) cover72 dne 09 dub 2012 23:17, celkem upraveno 1 x.
V zásadě soulas s Coverem, jen stran té logiky o neublížení apod jsem skeptičtější, protože účinně ublížit se dá lecčíms a nějakých 16 Joulů to nevytrhne. Ono je to na palici celé. Teď jsem zrovna koukal na seznam rozodnutí stran kategorisace zbraní - je tam jednoranná perkusní puška a co byste řekli? V naprosto zjevném rozporu se zákonem: C
Cover nemá pravdu v jedné věci - rozhodnutí zkušebny, stejně jako jiného státní orgánu, je přezkoumatelné soudem. Zakotveno v mezinárodních úmluvách, tuším i LZPS a ústavě. V praxi asi zřídkavé, ale možné.
Cover nemá pravdu v jedné věci - rozhodnutí zkušebny, stejně jako jiného státní orgánu, je přezkoumatelné soudem. Zakotveno v mezinárodních úmluvách, tuším i LZPS a ústavě. V praxi asi zřídkavé, ale možné.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Domýšlení důsledků a dodržování určitých pravidel. Jeden příklad za všechny, nesmí se telefonovat za volantem, a co kolem sebe vidíme (a možná sami děláme)? A tak je to skoro se vším…cover72 píše:Ale ne, někteří prostě budou dělat brajgl aby si toho patřičné orgány všimly a my měli po ftákách. Fakt, domýšlení důsledků je to, co v tomhle národě chybí jako sůl. Říkám to furt.![]()

AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Za třetí říše bylo taky zakázáno prznit rasu, načerno zabíjet doma prase nebo poslouchat zahraniční rozhlas - takže s těmi danými pravidly a jejich slepým dodržováním bych to nepřeháněl. Povinné hf, pásy, přilby apod. spadají přibližně do téže kategorie, byť postihy jsou zatím výrazně nižší.
Nicméně toto je OT, takže zbytek připadně sz nebo osobně v Milovicích.
Nicméně toto je OT, takže zbytek připadně sz nebo osobně v Milovicích.
Některé zákony je třeba ignorovat,protože odporují svobodnému jednání a zároveň nikoho neohrožují.
Je třeba nést určitý druh rizik,bez něj by nebyla svoboda,nezaplý pás je stejný hazard se zdravím jako cigareta ,alkohol,bůček,plnotučné mléko................. Ale to bychom si v ani nezašuk... ,protože tím se můžeme nakazit a opět tak finančně zatížit společnost.
Je ale naivní se domnívat že sem leze nějaký ouřada a hledá kde-kdo porušil zákon. Rozebral jsem kvůli opravě vzduchovku,porušil tím zákon ,ale ublížil jsem jen zákonu.Hlavě nebýt předposraný.
A přijde zase doba kdy budou lidem zabaveny všechny zbraně včetně gumy do tepláků.To se dělalo vždy když bylo třeba odklidit z cesty všechny prostředky možného odporu.
Je třeba nést určitý druh rizik,bez něj by nebyla svoboda,nezaplý pás je stejný hazard se zdravím jako cigareta ,alkohol,bůček,plnotučné mléko................. Ale to bychom si v ani nezašuk... ,protože tím se můžeme nakazit a opět tak finančně zatížit společnost.
Je ale naivní se domnívat že sem leze nějaký ouřada a hledá kde-kdo porušil zákon. Rozebral jsem kvůli opravě vzduchovku,porušil tím zákon ,ale ublížil jsem jen zákonu.Hlavě nebýt předposraný.
A přijde zase doba kdy budou lidem zabaveny všechny zbraně včetně gumy do tepláků.To se dělalo vždy když bylo třeba odklidit z cesty všechny prostředky možného odporu.
Tobbi píše:...
Co2 je na nic, neb výkony jsou mizerný..., ODZKOUŠENO na ráži 4,5 mm:!: Plním pumpou a jsem spokojený.
Naposledy upravil(a) Kavy dne 09 dub 2012 09:08, celkem upraveno 3 x.