Benjamin Marauder

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
cover72
Re: Benjamin Marauder

Příspěvek od cover72 » 08 čer 2012 22:45

Možná nechtějí zasílat do "nespolehlivé" Divoké "skoro-východní Evropy"... Nic, alespoň udělám radost protekcionistům a peníze zůstanou v ČR, už jsem napsal Altarosovi.

AntonČechov

Příspěvek od AntonČechov » 14 čer 2012 14:34

Mam ponekud zajimave zpravy - vratil se z USA muj znamy, ktery je taky tak trosku "z oboru", byl primo na manufakture Crosman. Ptal se na Rouge, ale pry pote, co z toho vystrelil 5 ran ve 300 J a kartus byla prazdna... veskery zajem byl pryc. Navic byl hodne prekvapeny hlasitosti a zpetnym razem...
Ale k Marauderovi... a dalsi produktam. Tovarna to nyni nezvlada, vyrobni kapacity udajne jedou na 100%
ale treba v Europe ocekava se zpozdeni - dle vzdalenosti a objemu objednavek - o 9 až 12 tydnu radove
(Amici vsechno pocitaji na tydny) Predevsim se to tyka lamacek s Nitropistem a Marauderu -
tento problem ja osobne pozoruji uz vice nez rok.
p.s. misto Rouge znamy si dovezl dlouhy EdGun Matador 6.35 - meli pry skladem...
BSA Lightning XL SE GRT 4.5
Zoraki Ultra 4.5
cover72

Příspěvek od cover72 » 14 čer 2012 20:47

To je docela milá zpráva, že se jim obchodně daří.
Jinak já jdu instalovat regulátor a tedy poprvé flintu rozebrat...
EDIT: namontoval jsem ho bez rozebírání flinty: objímku jsem povolil, vysvlékl z hlavně, znova nasadil, utáhl, použil jako páku k uvolnění zátky+ventilu kartuše, povolil, sundal, zátku+ventil kartuše vyšrouboval, nasadil regulátor, dotlačil a opačným postupem vrátil kartuši a objímku do původního stavu.
Dva dotazy.
První, Altaros v manuálu doporučuje vymontovat manometr a při instalaci regulátoru chránit jeho o-kroužek před otřepy od hrany díry manometru. Což jsem vzhledem k nerozebírání neudělal. Vadí to?
Druhý, jak poznám, zda jsem zátku+ventil kartuše dotáhl dostatečně?

Ještě jsem to pro sichr nenatlakovával.
cover72

Příspěvek od cover72 » 18 čer 2012 21:25

Tak mi to s regulátorem na 20m létá prakticky jednou dírou. Paráda, lituji, že jsem si to koupil až teď.
cover72

Příspěvek od cover72 » 25 čer 2012 22:42

Po čase jsem se kvůli jedné akci dokopal k sepsání recenze, tak ji předkládám ostatním majitelům k posouzení:
http://cover72.net/zbrojnice/Marauder.htm
AntonČechov

Příspěvek od AntonČechov » 27 črc 2012 20:55

Dobry postrih o zmene tlaku v kartusi (roztahovani a pomalejsi retrakce) pri zmene pocasi a
pri rychle strelbe (bez "defibrilatoru" od Altarose :mrgreen: ) - naprosto souhlasim.
Plnime pomalu a zkousime delat mezi vystrely pauzu aspon 30 vterin...a ejhle, lepsi soustrel...
a mame k dobru navic 5 az 10 ran na kartus. Jen dychanim to nebude :wink:
---------------------------------
Absenci regulatoru se da vice ci mene kompenzovat tim, ze kladivko (vnitrni maly inbus vzadu) uplne povolis
a posleze utahnes na 3-4-5 otacek podle toho, v jekem tlaku zacina plato. Cim vyssi je "provozni" tlak tim
min se kladivko utahuje. Obecne - uplne povolene kladivko dava mirny prirust vykonu na ukor soustrelu.
Zase kdyz to kladivko utahneme vice, nez na 6-7 otacek tak riskujeme, ze pusku natahnout
vubec nepujde - prilis malo prostoru pro "zakotveni" kladivka...
Dalsi figl s pruzinou kladiva - ta potvurka ma tendenci postupne se povolovat behem strileni, dochazi k
tomu zejmena u "zajetych", tedy u pusek ktere maji vystreleno nad (ted si tipnu jak prstem do nebe :lol: ) ...
.... rekneme nad 5.000 ran. Treba muj Marauder XXL ma uz hrubym odhadem pres 10.000 ran - urcite vic,
ale dejme tomu. Kdyz ted kladivo usmirnim na sve "oblibene" 4 a pul otacky, tak po vystrileni 5 -6 zasobniku
je tam o pul az celou otacku mene... Pohlidat takovou malickost - a clovek si usetri spoustu nervu a diabolek.
Puska "z krabice" ma zpravidla kladivko ulne povolene a v teto poloze obcas i "zavarene :cry: " bohuzel...
Tudiz u nove pusky vzdy poprve zkousime povolit maly inbus vzadu nejprve ve smeru hodinovych rucicek.
----------------------------------
Neco o HDD - treba nejaky borec z Gruzie pise, ze porovnaval ustovku na Marauderovi 4.5mm s HDD a bez toho.
Udajne zaznamenal nepatrne zlepseni soustrelu v nizsim vykonu - teda pri povolene bici pruzine (velky inbus vzadu),
ale pokud mame tento prvek utazeny na max., tedy 6 ( original pruzinu nema cenu utahovat vic nez na 5 - 6 otacek )
tak pritomnost HDD neni poznat.
Tomu vych veril, jelikoz HDD ma za ukol tlumit sekundarni narazy pri "dopadu" kladivka behem vystrelu.
Pri povolene bici pruzine behem vystrelu kladivo po prvnim narazu se ihned tak "neuklidni" a vliv dalsich mensich
narazu zpusobi vibraci kladivka... Tudiz, kdyz to prelozim do cestiny - staci utahnout bici pruzinu -
rekl bych ze takove 4 otacky na original pruzinu uz bohate staci - pak zadne HDD ani nepotrebujeme, snad.
-----------------------------------
Jen v jednem miste jsem se trosku pozastavil - jak pises o "destrukcnim" tlaku kartuse... Ja bych to dal pryc.
Na to nemuzeme spolihat - tento test probehl pred mnoha lety s prvnimi Maraudery a za to bych nyni ruku do ohne nedal... Mohu jen konstatovat ze prvni, co "prdne" kdyz tam fouknes pres 4.000 psů, bude zarucene manometr...
Zoraki Ultra 4.5
cover72

Příspěvek od cover72 » 30 črc 2012 10:25

Proto jsem tam u destrukčních zkoušek napsal tu zádakryjící větu "Tyto informace je samozřejmě nutno brát neautoritativně, ale zajímavě dokreslují kvalitu materiálů i zpracování."

S tím kladívkem - snažil jsem se v tom teď vrtat, že když mám regulátor, zmenším přítlak na minimum - leč nepovedlo se mi jakýmkoli imbusem trefit tu "menší" díru, jen tu větší...?
AntonČechov

Příspěvek od AntonČechov » 31 črc 2012 00:20

S tim vnitrnim inbusem - mam pouze JEDEN co tam pasuje, nevim cim to je - inbusu mam asi 20 kg :mrgreen:
Mela by tam byt 1/10 palce, tedy 2.54 mm. Kdyz tam das 2.5 tak treba se to podari. Aby bylo lip videt je dobre pred manipulaci pusku natahnout a tim otvor kladivka priblizime, nasvitis tam a v hloubce najdes treba sve stesti...
Zoraki Ultra 4.5
Tobbi

Příspěvek od Tobbi » 31 črc 2012 08:07

Chce to prostě palcový imbusy!
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
RAS

Příspěvek od RAS » 31 črc 2012 17:04

http://www.naros.cz/shopcz/category.php?id_category=137

Tady najdeš palcové imbusy chvilku to trvá,ale ceny bomba.

Kupoval jsem je tam na Gunpower.
GunPower - Storm Regulátor Altaros - verze 2 (125 Bar)
Optisan Viper 6-24x56IR
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 17 srp 2012 17:43

Jedna moje recenze jak tunit popřípdě udržovat Maruader carabinu-pistoli v dobrém stavu.

Aneb jak jsem ladil směrem dolů poté co jsem jiný kus ladil směrem nahoru ....

Obrázek
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Tobbi

Příspěvek od Tobbi » 19 srp 2012 23:07

A když se tam vloží jiná pružina, a port s otvorem 4,5 mm... 8)

Ten port v marauderu z Německa byl určitě z PCP pistolí od Crosmanu model 1700 a 1701 P v rážích 4,5 mm. Ty jsou na střelbu na 10 m.

Mám tuhle pistoli rád...
Naposledy upravil(a) Tobbi dne 20 srp 2012 23:29, celkem upraveno 1 x.
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 20 srp 2012 23:21

Já to zkoušel, port měl díru kterou málem propadnul i bb brok :) pružina tužší o 1/4 méně závitů ... lepší patentový drát .... a ještě že mám lapač z 2mm plechů :-)

Tobbi

Příspěvek od Tobbi » 20 srp 2012 23:29

Ano, ano... S Exactem Jumbo Monster je to takový howdah 8) Má to takový výkon že se to už ani na potkany nehodí :lol:
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 21 srp 2012 00:05

Jsem měl po ruce přebytečné predátory a jeden drzý holub se promenoval na mém balkoně .... o tři patra výše má pár soukmenovců ... kálejí před vchod, už podělali poštačku ... a já furt nemám odvahu jim dát za uši ....

Odpovědět