TESTY presnosti vzduchoviek online terc,ci daco ine?

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
piku
Re: TESTY presnosti vzduchoviek online terc,ci daco ine?

Příspěvek od piku » 01 dub 2012 13:57

Tož já dám taky jeden.
FX ROYALE 5,5mm vzdálenost 30m a ruzné diabolky,tedy abych to upřesnil,vše jsou JSB ale ruzné série a ruzné druhy.
V každém terči poctivých 8 ran.Vítr se tak trochu točil jak Madar v kukuřici :)
Mazané diabolky,nemazané,ale nevážené to opravdu smysl nemá.
A myslím si,že ty terče s vybranýma diabolkama pozná každý :?: vybrané myslím jen serii,bez vážení a přebírání,tak proč se tomu trochu nevěnovat a výsledek je uplně někde jinde. :)

No a rozdíl 2mm to opravdu ale opravdu není...
Přílohy
CIMG1906.JPG

177
22
25
milius

Příspěvek od milius » 01 dub 2012 14:32

Titul jedněch z nejlepších střelců na foru vám to nevezme,ale je dobrý vědět jek to jde,když se to nešponuje. :wink:
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 01 dub 2012 23:28

Jo, odstřílel jsem to tak za půl hodiny, taková rekreační střelba, spíš jsem zkoušel jestli se něco nezměnilo po rozebrání a složení pušky a jestli dám 200 ran na jednu kartuš.
Kdybych střílel na výsledek, tak bych si počkal na lepší podmínky a vzal bych jinou optiku, nebo minimálně bych ji jinak nastavil.
Při paralaxe nastavené na 22m je kříž na 30m už rozmazaný a k tomu se ještě projevuje chyba paralaxy.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
piku

Příspěvek od piku » 04 dub 2012 20:02

Hladká je hladká :D
25m FX Royale-JSB Heavy,netříděné,nevážené a i bez vizuální kontroly jem namazané..
Pět ran sem pokazil,jinak by to bylo za 250,no holt je to za 245.
Paráda,sem spokojenej,už jen otázka času kdy padne 250 bodíku,třeba ještě dnes :)
CIMG1917.JPG
177
22
25
palo73

Příspěvek od palo73 » 04 dub 2012 21:26

tak dnes som testol,co to robi s moderatorom hatsan HAMMERLI AR20 vsetko na 30,5m
tak pisal milius bezny vysledok,ziadne max nastrely,ale casom to bude isto lepsie :wink:
zakruzkovane znamena pocet striel vzdialenost stale rovnaka
Přílohy
AR20_30M_upravene2.jpeg
piku

Příspěvek od piku » 04 dub 2012 21:26

Tak mi to nedalo. :roll:
Musel sem si dát ještě jeden.
To samé.
První terč sem střílet na rozhraní vyditelnosti,už se stmívalo.
Ted druhý s baterkou,která byla nasměrovaná na terč.
První terč 245bodu z 250 a 8X
Druhý terč...
Měl sem nastřeleno z prvního a ejhle...
První dvě rány jdou výš,tak si kliknu po dvouch ranách dvakrát dolu a je to v pořádku.
Tady je krásně vydět,jak má teplota,vlhkost vliv na nástřel.
Ale zas si myslím,že se celkem daří.
246 bodu a 11X
Nebýt těch dvou co sem si nezkusil nástřel,mohlo být zas víc.
Ale co,hladká je prostě dobrá :lol:
Přílohy
CIMG1918.JPG
177
22
25
Peca CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca CZ » 15 dub 2012 22:17

Dneska jsem seřizoval dioptr na své Haenel 312 Suhl (na 10m) a povedlo se. Poslední rány z nastřelovací stolice šly do středu cca +/- 3mm max. Potom jsem zkusil střelbu v sedě, s puškou zapřenou o ruku. No, ještě musím dost trénovat, to je jasné, hlavně si musím zvyknout na kruhovou mušku (doposud jsem používal sloupkovou), ale ten výsledek myslím není tak zlý, co myslíte?

Obrázek

Střelivo: JSB Yellow Match (Middle Weight) - 4,52mm
Vzdálenost: 10m
Počasí: slabý déšť, 10°C, občasný silný vítr zleva (ale hlídal jsem si to jak se dalo)
Výsledek: 9, 8, 8, 8, 7
Umarex Hammerli 850 AirMagnum XT .177 / Delta Optical Titanium 4-16x42AO (Duplex)
Norconia QB 78 .22 / Nikko Stirling Mountmaster 3-9x40AO (MilDot)
Haenel Suhl 312 .177 / Dioptr | TAU 7 .177 | Umarex CPSport .177

On-line soutěž: http://www.soutez-oal.cz
mari

Příspěvek od mari » 16 dub 2012 08:34

Tezko soudit, na 10 metru s touto zbrani se pouziva jiny terciky a ne takova plachta.
Byt to stojak, tak je to prumerny nastrel. Ale pokud strilis dioptrem jen tak pro zabavu, tak proc ne.
Peca CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca CZ » 16 dub 2012 09:49

Ten terč je zvětšený o 50% oproti originálu a musím říct, že ve stoje, bych podobného výsledku nebyl schopný ani náhodou. No... náhodou asi jo, tuhle mě jedna taková náhoda potkala (fakt hodně jsem se snažil a povedlo se, ale už jsem to na ostatních terčích nezopakoval).

Obrázek

Terč je velikostně nezměněný. Střelivo: RWS Basic 4,50mm, vzdálenost: 10m, poloha: ve stoje, počasí: slabý a stálý vítr zprava, slunečno. Je to ze stejné pušky s dioptrem.

Nepovažuju se za nějakého ostrostřelce, střílím pro zábavu a terčovku jsem si vybral proto, že na terči je přesně vidět jaká je "úspěšnost" přičemž neodpustí ani milimetr. Mimochodem, dřív mě hodně brala puška s optikou (jo, baví stále), ale nějak jsem si v poslední době ještě víc oblíbil právě stojku na 10m. :)
Umarex Hammerli 850 AirMagnum XT .177 / Delta Optical Titanium 4-16x42AO (Duplex)

mari

Příspěvek od mari » 16 dub 2012 10:09

Aha, tak to je jina. Po zmenseni je to normalni tercik. Lepsi je ale vzduchovku na 10 metru strilet po jedne rane, maximalne po dvou. Je to citelnejsi.
S touto vzduchovkou jsem zacinal, je to uz kus historie, ale trefuje. Kdyz zkusis nejakou lepsi, nez tenhle kopac, tak budes mit vysledky o neco lepsi. Pokud k tomu pridas i kabat a kalhoty tak budes i v desitkach, ale to uz neni moc pro zabavu, tak jak to strilis ty.
Peca CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca CZ » 16 dub 2012 11:38

No, kdysi jsem na to ambice měl, ale pak mě oslovili expanzní zbraně a vzduchovky ležely v koutě a nakonec se někam vytratily, ani nevím. Ovšem po patnácti letech se zase karta obrátila. :lol: Tedy co se vzduchovek týká, nikoli těch ambicí.
Každopádně, tuhle vzduchovku nedám z ruky. Jo, je to kus historie, ale trefuje bezvadně. Soustřel 12,7mm z 5ti ran je myslím slušný a to bych boty vsadil, že je schopná dát výsledek ještě lepší (za lepšího počasí a držená lepším střelcem). :oops: Navrch na této konkrétní jsem nechal dost práce při renovaci a o to větší pro mě má cenu. Krom toho, pro střelce jako jsem já, by výměna ani neměla smysl. Občas se mi poštěstí udělat si čas a zajdu do klubu, kde si půjčím FAS AR611 a na dosaženém výsledku je to prach málo znát. :lol:

BTW: Abychom si úplně přesně rozuměli, ten terč s 5ti ranami je o 50% větší už natištěný (je tedy větší než originál). Pro většinu těch, kteří střílí OAL (včetně mě) je to velikost ideální (s přihlédnutím na zbraně a um), aby se dalo nějakých bodů dosáhnout. Je to takový kompromis pro střelce amatéry a jejich zbraně. Ten druhý, se třemi ranami, to už je originální velikost oficiálního terče (něco zkreslí skenování a změna rozlišení pro upload).

piku

Příspěvek od piku » 16 dub 2012 23:04

Já to nevydržel a musel si jít prásknout,doma nikdo venku snad taky :)
Vzal sem so o5 beterku a šel zkusit,jak se bude střílet z jiné pažby :P
25m FX Royale
Přední pytel s pískem protože nožky tam ještě nejsou a v zadu druhý pytlík.
Přílohy
CIMG1978.JPG
177
22
25
Jiřin

Příspěvek od Jiřin » 25 kvě 2012 23:24

Dnes jsem testoval Gladiatora s regulatorem a novou 600mm dlouhou ST hlavni (puvodni byla 500 mm LW). V kazdem terci je 8 vystrelu. Vzdalenost 30m. JSB Jumbo Heavy netridene, surove, tak jak jsem je bral z krabicky. Opreno o tramek dreva. Vim, ze to pujde lip :) Napred si musim na Gecko zvyknout, pak neco udela vitr, neco diabolky a taky 16 J s koeficientem 2,75 presne strelbe moc nepridaji (uz to trosku kope). Ale na tu bidu vypadaji soustrely celkem vyrovnane.
soustrel 25 x 8 vystrelu.jpg
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 26 kvě 2012 00:51

Tak takhle vypadá 200 ran v podání Gladiatora ST600 FXX regulated? :twisted: Tohle nastřílíš na jedno naplnění?
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Jiřin

Příspěvek od Jiřin » 26 kvě 2012 08:21

:) na plny vykon ne. Vymenil jsem na Gecku optiku a 2 zasobniky padly na to, abych to zastrilel. Pak jsem dal dve rady tercu a dosly me diabolky. Pri te prilezitosti jsem to jeste dofoukl do plne, vzal novou krabicku a pokracoval. V tomto vykonu to da neco malo pres 120 ran. Rezervy to urcite ma, jenze potiz je s tou zadni bandaskou. Aby se dala serizovat pruzina, musi se sundat, cele to rozdelat a ladit.
Tohle je spis test vyrovnanosti hodnot, nez vydrze.
Odpovědět